IRONIJOM SUDBINE...

aguero RSS / 24.10.2008. u 00:11

Krug se zatvorio,ironijom sudbine!Knjizevnik Vidosav Stevanovic tuzio je Dusana Stupara,bivseg direktora beogradskog centra za drzavnu bezbednost,zbog klevete i zarad nadoknade nematerijalne stete.U jednoj emisiji na TV B 92 Dusan Stupar je izjavio da je Vidosav Stevanovic autor cuvene humoreske Vojko i Savle,cije je objavljivanje u listu Politika,svojevremeno,prethodilo konacnom politickom obracunu u vrhu CK SK Srbije,na istorijskoj 8.sednici!Stupar je,uz to,dodao da je knjizevnik humoresku napisao po nalogu DB-a,a kao nagrada usledila je NIN-ova nagrada za roman Trgovina!

Vidosav Stevanovic ostro je demantovao reci Dusana Stupara,a sada je usledila i krivicna prijava.I dalje se ne zna pouzdano ko je autor sporne humoreske.Jedan od aktera cele te zavrzlame bio je i tadasnji celnik kuce Politika i najvisi funkcioner Gradskog i Republickog komiteta Saveza komunista Radmilo Kljajic.

Njega se retko ko secao u medjuvremenu.Radio je sve i svasta,tek ponesto,u Politici,jer je posle 8. sednice stradao kao pripadnik porazenog tabora!

Posle smene Ljiljane Smajlovic sa mesta glavnog i odgovornog urednika lista Politika,pre nekoliko dana,za vrsioca duznosti glodura postavljen je bas Radmilo Kljajic,kao jedan od najstarijih u kuci.Radmilo je dobar novinar,danas vise zanatlija i nikako politicar!

Mnogo je onih koji tvrde da je na nasoj politickoj sceni,pa i u listu Politika,u toku novi obracun aktera sukoba na 8. sednici i njihovih sledbenika,odnosno da porazeni uzvracaju udarac.

Glavnih aktera obracuna kod CK korala,Ivana Stambolica i Slobodana Milosevica, odavno nema medju zivima.Tesko je odgovoriti na pitanje ko je kome od njih dvojice vise dosao glave!

Od zivih ucesnika,malo ko je jos u sedlu.A Radmilo Kljajic sacuvao je glavu i eno ga kao v.d. u "glavi" lista Politika.

Gleda sa strane kako se tuzakaju i optuzuju Vidosav i Dusan.I cuti kao zaliven!

A puno je onih koji su ubedjeni da bas on zna istinu - ko je autor humoreske Vojko i Savle!

Ako mu je kao novinaru stalo do istine,a kao gl. i odg.uredniku do tiraza i prestiza novine,i ako se manuo politike,a zarad "Politike "- vreme je da progovori!

U tom slucaju,sudskog postupka,po tuzbi poznatog knjizevnika,mozda,ne bi ni bilo...

A "Politika" bi sprala bar jednu mrlju sa svog obraza!

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana