zivot posle klinicke smrti

dali76 RSS / 24.10.2008. u 23:22

 

Ako si mislio da si se rodio a nisi, rodices se jos jednom. Ako si mislio da si umro a nisi, umret ces jos  jednom .  ako si mislio da si voleo a nisi volet ces jos jednom.

Probudio sam se.  Vec odavno sam prestao  praviti razliku izmedju jave I sna, al ipak ovaj put sam se osecao drugcije.   znao sam  da sam  konacno na kraju.    Nisam znao na kraju cega al sam ipak nekako osecao taj kraj. Nisam  imao kad da brojim ali sam verovao da je manje vise Dante bio u pravu kad je opisivao sve te krugove pakla. Mozda kroz neki I nisam prosao , ali  ono sto sam video I kroz sta sam prosao bilo je dovoljno, bar za mene. Bio sam vise nego siguran u jednu stvar ; Odavno vise nisam ziv I samo je  ostalo ppitanje gde I u kojoj toj dimenziji  ustvari jesam.   Ako nista drugo  mogao  sam biti  siguran da ipak postoji misao I posle smrti ako vec  ne znam za zivot posle iste.Osecao sam  neko truckanje bas kao na nekoj staroj kaldrmi.  Otvorih oci      bela boja ispuni sav moj  vidokrug. Izgledalo je kao da sam okruzen ogromnom belom  plahtom koja se na momente kao na vetru  leprsala.  Ovo ugodno belilo  pred ocima    bilo je jos samo jedan znak    da sam napokon  nakon svega dosao do  nekog mirnog I  opustajuceg mesta.  Ipak je raj zadnja stanica  pomislio sam mada ne previse siguran  poucen  losim  iskustvom.       

          Ta belina  koja mi je ispunila sav vidokrug    onemogucavala je da se  orientisem u   prostoru.  Telo nisam osjecao  a Govoriti nisam ni pokusao, sve sto sam mogao bilo je razmisljati.  

 A onda  glas ? ne znam  od kud?    prenuo me iz   razmisljanja. Jesam li  uistinu  cuo ljudski glas  ?il mi se samo ucinilo? A  onda  opet  ali ovaj puta  jasnije sam cuo ljudski glas;

"Jeli  ovo  put za Derventu?

Glas je bio negde blizu  mene al nisam mogao se orijentisati gdje tacno. Derventu, razmisljao sam. Boze ipak nisam izracunao dobro te krugove  pakla , Ipak me  ceka jos jedan krug  ? Zar postoji Derventa u   raju  ? Rzmisljao sam o svemu   uzimao u obzir razne   varijante  ali u jedno ipak nisam sumnjao  :     vec odavno nisam  ziv.  .

I onda opet je sve   nestalo I sledece sto me je probudilo snagu svesti jeste povetarac na licu I ovaj puta vise glasova oko mene.

Drzao sam oci zatvorene  nekoliko sekundi I onda ih otvorio. Belilo, nista sem ugodne bele boje koja mi je dala osecaj da mozda jesam negde al na zemlji sigurno ne.

Osecao sam  zedj , Nesnosljivu zedj , ali kad bih pokusao reci to  obicnu rec :voda: iz usta nije izlazilo nista sem   neartikulisanih zvukova  u kojima su   se samo samoglasnici lakes  mogli prepoznati .

Osetio sam neciju  ruku na mojoj ruci . To je bilo prvi put da sam osetio neciji dodir.

Znas li kako se zoves?  Znas li odakle si  ?

Glas koji me je pitao ta cudna pitanja ocigledno se obracao meni. Znao sam odgovore  , bilo mi je   tesko  da  odgovorim , al znao samdobro ko sam . Ono Sto nisam znao bilo je sad vec pitanje koje mi se  pocelo vrzmati po glavi, da li jje moguce da sam na kraju ipak ostao ziv.

  Uzalud sam pokusavao izgovoriti to  obicno pitanje "gde sam?   I Nakon par  minuta ipak sam odustao smoren pokusajima   da misli pretocim u reci. Cuo sam opet glasove oko sebe  I neko mi je prisao  I rekao:

 u Beogradu si ovo je Vojno medicinska Akademija bit ce sve u redu.

Beograd? VMA?

Toliko  se toga izdesavalo zadnjih dana. Boze dana ili godina? Nism imao  osecaj za vreme kroz sve te kosmare sto sam  prolazio. Kroz smrt, ponovno radjanje pa opet  smrt .  Poginuo sam kod Han pijeska sjecam se. prije toga  zarobljen sam I ubijen negdje u zapadnoj Bosni. Isao bih iz zivota u zivot iz smrti u smrt.  Sad mi kazu das am u Beogradu?Mozda raja I nema a ako  ga ima ovo sigurno nije raj.  Cekao me ocigledno  jos jedan krug , nadam se poslednji krug pakla , u kome nije nista kao sto izgleda , I gde istina ne stanuje niti u jednom   cosku .

Nisu mi dali vodu vec  neku natopljenu gazu u usta. 

Opet sam osecao kako se  pomera sve. Cuo sam zvukove   aparata  oko  sebe I  taj opori    miris   sumpora sto je tako neodoljivo ukazivao na blizinu smrti cije  sam granice,   bio  tako siguran,    vec odavno presao. 

Dodir ruke , opet  dodir. Ovaj put zenski glas.

Mogao sam   da  ga cujem s iste  strane  s koje sam osetio dodir na ruci.

Jesam li ziv,  opet sam pokusao   postaviti pitanje, ali uzalud. Odustao sam I uostalom zasto bi   im I verovao.Ne verujem da sam u bolnici, ne verujem da sam u Beogradu uostalom ne verujem da sam I ziv.   Jos uvijek su mi sveze slike iz bolnice iz Sarajeva. Nikad nisam u zivotu bio tamo. Nikad nisam bio ni u Han  Pijesku. Kroz Cije smrti I cije zivote sam prolazio u svom tom  kosmaru?

Glas do mene prenuo me iz razmisljanja;Bit ce sve dobro ne trudi se pricati "...

        od  drugih    ovaj glas je zvucao  drugcije.  Osecao sam neku ljudskost u njemu.

Ali ni to nije bilo dovoljno da poverujem.

Zasto  vidim sve belo? zasto ne osetim telo sem na dodir? zasto  ne mogu da pricam  ? sva ta pitanja su mi se vrzmala  po glavi I  svako  od tih pitanja donosilo je samo jedan zakljucak.

  Poucen svime  onim sto sam prosao znao sam da je sve moguce ali da sam  ziv to nije.

 Zaspao bih, budio se, bez  orjentacije o vremenu cuo bih korake al ne I glasove.

I onda  sam pokusao da pevam.

  "I ja  eto nekad  sjetim se sta moj caca znao reci je sve ti duse sine slavonske uz pjesmu evo oproste....... Ne znam sto mi je pala pjesam od prljavog kazalista na pamet , al eto pevao sam to I svatio da mi je lakes pevati nego pricati mada nisam bio siguran koliko je moja pesma bila vise stvar mojih misli a ne nejasnih I neartikulisanih  zvukova koji su izlazili iz usta.   Osetih dodir  na mojoj saci I onaj isti  glas koji je bio drugciji od ostalih.

Zacutao sam.   :Ne vidim: izgovorih nekako  I stisnuh joj ruku trazeci da mi maknu sto god da imam na ocima.    Ovo sam na jedvite jade izgovorio I ni samog sebe nisam razumio ali osoba koja je sjedila do mene ocigledno jeste.

Osetih ruku kako mi nezno dodiruje lice I  prelazi preko jednog pa drugog oka.

Nema poveza Dalibore. Izgubio si vid. Ranjen si prvog maja ...

 Jedva  ispustih uzdah  . Kroz glavu mi se vratila slika tog Majskog jutra....

  Da pamtim da je bilo  jutro prelepo prvomajsko jutro. Kroz glavu  su se  vracale slike  .. Trcao sam I na  prvi zvisduk granate sam legao. Zemlja je padala svud po meni . opet sam potrcao I opet zvizduk I opet sam legao  I prekrio glavu rukama. Ovaj puta pala je dalje od nas  I nisam vise osetio zemlju  kako pada po meni kao prosli put. Bio sam samo nekoliko metara od jarka koji je pratio seoski put. Cuo sam zvizduk  al jarak je bio na   jedan skok od mene. Stici cu pomislih  I uskocih u jarak do puta.

U, ovo je bilo dobro mislio sam diveci se kako sam uspio uskociti u jarak koji je vjerno pratio  vijugavu seosku cestu. ;    Ovdje  mi se cinilo  mnogo sigurnije  ..  Osetio sam  kako mi je toplo u desnoj  nozi. Pogledao sam I video krv. Nije me bolelo nista I mogao sam da poemram  nogu levo desno.

Mojan astavnik prve pomoci u sedmom razredu mi je rekao , dalibore  ti kad vidis nekog da je u nevolji samo bezi od njega takoces mu najvise poomoci. Ma nisam ja bio kriv sto moj drug stevo se nije bunio kad sam ja  na casu :prve pomoci"za ocenu pokusao da mu  zamotam glavu u tkzv rusku kapu. Sve bi bilo  OK da se  Stevo pobunio  na  vreme kad sam mu   zamotao I nos I usta.  On se  covek pobunio kad sam vec stegao sve. 

Setio sam se mog nastavnika I tog casa .  Najradije bih I tad poslusao savet  nastavnika da  pobegnem od onog kome treba  prva pomoc al kako pobeci od sebe?Izvukao sam kais I cvrsto stegao nogu vislje   kolena.

Bili smo u okruzenju I vreme nije bilo moj  saveznik. Polako mi se mutilo   pred ocima.

 NE smes zaspati ne smes zaspati cuo sam druga   ali njegov glas  je postojao sve dalji.   U  lokalnom domu zdravlja  me cekao doctor . Bio je to moj professor biologije iz gimnazije. Nikad biologiju nije znao. Samo bi nam citao iz knjige po   poglavlje I govorio nam sto da podvucemo. Kad sam ga video od sve muke sam se I uspio  nasmejati doduse gorko.  

Profesore ako vi ovo znate ko I biologiju ja sam mrtav covek. Bila je to   zadnja sala koje se secam. sve  posle toga ce  liciti  na kosmar u kome granica izmedju sna I jave totalno nestane.

Vratih se mislima nazad . Joss am osecao njenu ruku na mojoj.

Izgubio si dosta krvi, tiho je pocela. Pao si u komu.  Nisi se budio  dok te nisu dovezli ovde. Dve nedelje si bio u komi.

Dve nedelje,   pomislih. Meni se sav taj kosmar cinio ko  da je trajao godinamaa ne danima.

 Usled gubitka krvi preziveo si klinicku smrt.  Zbog  gubitka kiseonika   u mozgu  ostao si bez vida. Zbog toga ne vidis  , zbog toga tesko pricas.

Ipak sam ziv  pomislih, al ono sto me ceka I nije   nista drugo nego pakao ,Al na zemlji.  Zavrsio treci razred gimnazije  , totalno slep  I ne osetim nista od stomaka na dole.

 Jel pusis , njeno pitanje  je prekinulo moje razmisljanje.

Da.

Mogli bi napraviti jedan izuzetak  ako ne kazes  nikome da si pusio u sok sobi. Potvrdno sam klimnuo glavom. Valda je znala da mi je sad cigareta  potrebna.  Ruke su mi bile  sgrcene u sake I nisam ih mogao ispraviti da bih drzao  cigaretu.

Bila je to prva cigareta nakon dugo vremena , meni sce cinilo nakon godina I godina al eto ipak se ispostavilo samo nakon 14 dana. 

Znas kako se zoves ? Ocigledno su hteli znati dal sam svestan sebe.

 Dalibor odgovorih nekako.  

Kroz glavu su mi odzvanjala pitanja kako se zoves kako se zoves  kao kroz hladni hodnik odzvanjale su reci I vracao sam se mislima  u ono sto sam prozivljavao  za vreme dok sam bio u komi.

 Ispusio sam tu cigaretu a taj glas ce mi postati drag u danima I mesecima sto ce doci. Bio je too glas moje doktorke....

Moja borba je tek tad pocela ; borba za zivot ;   



Komentari (30)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Inner Party Inner Party 03:29 25.10.2008

Doktori

Kako nam se cesto cini da je doktore bas briga, da uvek imaju preceg posla, kako je u bolnici tesko doci do njih, kako vam kod vizite posvete samo pola minuta...

dali76 dali76 05:22 25.10.2008

Re: Doktori

Ja sam danas zahvalan osoblju bolnice ali sam svjestan das u mi oni pomogli u svojim mogucnostima sto je samo 50%ostatak sam morao pronaci u volji za zivotom.
Jedno je sigurno da nije bilo njih ja sigurno ovog proljeca ne bi predavao kao ucitelj US istorije u srednjoj skoli.
Kako sam pronasao volju za zivot ? u nastavku price sljedi …
vracarac92 vracarac92 08:45 27.10.2008

Re: Doktori

ostatak sam morao pronaci u volji za zivotom.

I više od 50%
Pozdrav
Inner Party Inner Party 03:30 25.10.2008

Invalidi

Koliko je na svetu depresivnih ljudi koji nemaju volje za zivotom ili onih koji potrose svoje zivote na droge ili alkohol, ni ne pomisljajuci na sve one invalide koji se bore da pozive sto duze bez obzira koliko im je zivot tezak i koliko su uskraceni.
margos margos 09:23 25.10.2008

....

Šta reći? 'Kako se zoveš? Kako se zoveš?' Prilikom jednog tonjenja u totalnu anesteziju, hitno, na brzinu i naravno nespremna i uplašena, čini mi se milion puta sam čula ovo pitanje. Odgovorih jednom, dvaput... treći put... i onda samo čujem pitanje, al ne mogu da odgovorim... Meni je bilo sivo i sve sivlje... do crnila. Bila sam ljuta što je ona gluva. I dosadna. Koliko puta da joj ponovim?

A cigareta? Dokaz da si živ, je l da?

I taj topli glas... Stvarno, tako je malešna slamka za koju se nekad uhvatimo - ali nas povuče i izvuče.
Jedva čekam nastavak priče.:)
dali76 dali76 14:31 25.10.2008

Re: ....

Da ta pitanja kako se zoves a ja nemocan da misli pretocim u reci reci artikulisane…..
Slamka zivota…..
Ja sam vjerovao da sam mrtav odavno ; bio sam strasno umoran od kosmara za koje sam mislio da su trajali godinama a u komi sam bio samo dve nedelje, hm samo?
Poz Margos
margos margos 15:05 25.10.2008

Re: ....

hm samo

Gde samo? Moj košmar je verovatno trajao petnaestak minuta - a bio je večnost. (Ne) mogu misliti kako je to kad traje dve nedelje i ne znaš šta da očekuješ... kad je kraj, kakav je i gde je - s ove ili one strane.
sentinel26 sentinel26 11:19 25.10.2008

Dva rodjendana

ja "slavim" takodje dva rodjendana, pa mi je mnogo lakše da razumijem sve ovo što pišeš.
Drugi rodjendan je nastao povratkom iz kliničke smrti ali ona nije od ratnih dejstava nego od ljekova, tj. injekcije.

Prvo što sam vidio bilo je takodje bijelo platno a onda malo kasnije, polako su počeli da se pojavljuju obrisi ljekara koji je takodje bio sav u bijelom.

Borba za drugi život uvijek počinje odmah i više se ne prekida niti jednog trenutka.
Ja nijesam nastavio da pušim.

Posljedice koje su ostavile tragove su daleko manje u odnosu na tvoje, ali želim da znaš da se vrijedi boriti i uvijek možeš izvršiti dopunu i naći nove razloge za tu borbu.

Od mene podrška i preporuka za tekst koji može da bude poučan svima.

dali76 dali76 15:09 25.10.2008

Re: Dva rodjendana

Da u pravu ste teoretski ja danas imam dva rodjendana ; doduse slavim moj originalni
Jedino sto neslavim 1 maj kao dan rada a sudbina je htjela da zivim u zemlji u kojoj se u septembru slavi Dan Raada a ne u maju iako je upravo taj 1 Maj ustvari pomen na krvave radnicke demonstracije u Cikagu krajem 19 vijeka.
constrictoria92 constrictoria92 18:10 25.10.2008

Ti si veliki borac!

Malo je ljudi kao sto si ti...
dali76 dali76 18:23 25.10.2008

Re: Ti si veliki borac!

Hvala na komplimentu I svakako hvala sto si svratila …
Svaki covijek je veliki borac samo svi na srecu ne dobijemo “sansu” da to I pokazemo..
constrictoria92 constrictoria92 18:25 25.10.2008

Re: Ti si veliki borac!

Nije kompliment, nego suva istina...

A razumem te odlicno... prosla sam kroz slicnu situaciju (zbog lekova)...
vracarac92 vracarac92 08:49 27.10.2008

Re: Ti si veliki borac!

A razumem te odlicno... prosla sam kroz slicnu situaciju (zbog lekova)...

Lepo je što ima ljudi kao što ste vi.
Bilo bi veoma interesantno i korisno kada bi medicina mogla da kvalieteno istraži takvo stanje. Predvorje smrti.
margos margos 12:28 27.10.2008

Re: Ti si veliki borac!

Lepo je što ima ljudi kao što ste vi.
Bilo bi veoma interesantno i korisno kada bi medicina mogla da kvalieteno istraži takvo stanje. Predvorje smrti.

Na žalost, time se malo ko kvalitetno bavi - mada ja znam da mnogi anesteziočozi imaju sjajna iskustva prikupljena kroz praksu, ali, da im se ne bi smejali - ćute. Sećam se, posle operacije, naiđem na doktorku koja me uvela u anesteziju i kažem joj kako sam htela da je ubijem i kako sam bila besna besna... Zastane i dobrano me ispita o iskustvu i reče da ih beleži.

Verujem, da kad bismo više znali i više poštovali smrt - kvalitetnije bismo živeli.

PS Super je ovo društvance u ćošku:))))))
Jaril Jaril 19:31 25.10.2008

Дали,

хвала ти.
dali76 dali76 20:20 25.10.2008

Re: Дали,

Hvala tebi sto si svratio.
danas
Dr M Dr M 20:58 25.10.2008

Ruzna prica, lepo ispricana

Hvala Bogu sto ste se vratili iz predvorja smrti, proklet onaj ko Vas je tamo poslao.
Citacemo se jos.
dali76 dali76 21:52 25.10.2008

Re: Ruzna prica, lepo ispricana

Hvala doktore sto ste nam se pridruzili ovdje u ilegali 
umalo da nismo postali kolege ..
na drugoj godini moja savetnica izmedju ostalog mi kaze da moram upisati general biology koja ukljucuje laboratorijske vezbe.
Meni jeste bilo cudno odkud ja tamo a studiram istoriju I pol nauke.
Doduse morao sam imati dva predmeta prirodnih nauka gde spada I biologija al doduse bez lab vezbi. No dobro mislim ja ona zena zna.
Meni je bilo cudno ali kad me professor video I moje papire da sam “legally blind “ student on se tek sokirao ali kaze OK ako su te poslali ovde tako treba biti.
Izavoljeh sve to, zavoljeh genetiku cak upisah I drugi dio …. Umalo radi jedne lepe kolegenice ne upisah I microbiology ali ucili smo zajedno za neke ispite….
Dva puna semestra. Sem sto sam umalo kolegi secnuo prst kad smo secirali prasice nista strasno se nije desilo.
Naime taj kolega je imao rukavice iste kao I boja koze nesretnog prasica.
Dobio sam ukupno 8 kredita za ova dva predmeta I mada je bilo naporno imati po pet sati predavanja odjedared ja sam odista uzivao u svemu…
Kad sam se prebacivao na Univerzitet za zadnje dvije godine studija savetnike tamo gleda moje papire I veli :
Jeli sto si ti uzimao bio s laboratorijom pa mi ti mozemo priznati samo sest jer studiras drustvene nauke .
Proslo je par meseci ja sretnem moju savetnicu I kazem joj kako me je poslala na te casove kao da cu studirati medicinu
Pogresila sam odista ali eto ako ikad odlucis postati doctor bices mi zahvalan ,rece ona smeseci se ..
Ja sam odlucio jednom ostati ziv ,rekoh isto s smeskom ali doctor …..


Anjale Anjale 23:12 25.10.2008

...

Pročitala sam tvoj tekst, i ostala bez teksta.

I ne znam kako da izrazim poštovanje koje je u meni izazvao tvoj tekst i ono što sam pročitala u tvom profilu
dali76 dali76 07:51 26.10.2008

Re: ...

Ovdje sam da naucim I da drugi nauce. Ovdje smo svi da naucimo jedni od drugih.
Meni je drago I dovoljan izraz postovanja sto si svratila ovdje .
dolybell92 dolybell92 23:41 25.10.2008

Snovi i sećanja

Kroz glavu su mi odzvanjala pitanja kako se zoves kako se zoves kao kroz hladni hodnik odzvanjale su reci I vracao sam se mislima u ono sto sam prozivljavao za vreme dok sam bio u komi.


Sve čega se sećaš je period od buđenja iz kome, od momenta
kada svest počinje da funkcioniše i sve je samo san - koga si svestan
tek kada se potpuno probudiš i počneš da ga se sećaš...
tada ne želiš da se probudiš potpuno, već imaš potrebu da se vratiš u san i ponovo
ga nastaviš sa željom da upamtiš sada sve ono što ti je ostalo nejasno,
čudan osećaj da si bio u nekoj drugoj stvarnosti ... u nekoj sasvim
drugoj dimenziji ... koju bi hteo da pojmiš i shvatiš - ali ti ona
buđenjem beži ... jer vraćaš se u stvarni život.
Divno je što si se probudio ... čekam nastavak, jer
baš sam radoznala...
trener92 trener92 01:44 26.10.2008

Re: Snovi i sećanja

Ja sam tek malopre video tvoj nadimak (), nisam bio lenj pa sam prvo pročitao sve što si napisao. Preporuka za iskrenost, hteo sam i da tiostavim komentare na prvi i drugi tekst posebno, ali sam odustao. Ne znam koliko dugo pratiš političke blogove ovde, ali samo hoću dobronamerno da ti ukažem na nešto. što si možda već i iskusio, ne znam, jer namerno izbegavam da čitam takve blogove i diskusije. Ovom svojom da tako nazovem iskrenošću navući ćeš veliki gnev ,( možda je malo preoštro) jer dosta njih jednostavno ne žele da posmatraju iz tvog ugla , a možda i ne mogu da shvate jer nisu imali tu nesreću da prežive to što i ti, i budi spreman ,na neprijatne , nekada čak i surove komentare, ako se upuštaš u takvu vrstu diskusije, nadam se da samo imaš dovoljno strpljenja i živaca da istraješ . Ovo ti pričam poučen ružnim ličnim iskustvima koje sam i sam imao. Nadam se da ćeš razumeti da je ovo bilo dobronamerno , nije savet,( ko sam ja da dajem savete) ,jer po tvojim tekstovima i profilu vidim da si borac i da se nisi predao . što poštujem
i bilo bi mi krivo da ovde ne provedeš lepe trenutke , jer ima puno izvanrednih, dobrih ljudi koje treba saslušati i biće ti sigurno uživanje ,sa njima razmeniti neke svoje misli, ubeđen sam , a takve ćeš lako pronaći. Iz njihovih tekstova jednostavno izbija i zove muzika kojom pišu, neki su ovde , naprimer Jaril ( malo se "ulenjio" doduše pa neće da nam piše o muzici, nadamo se da će nastaviti) i uostalom i svi ovi komentatori gore, koji su ti danas došli, Ja sam malo odužio , ali razumećeš pretpostavljam.Pozdravljam, trener
uz jednu lepu pesmu

dali76 dali76 08:00 26.10.2008

Re: Snovi i sećanja

Celi svoj zivot sam vazio za sanjara pesnika romanticara koji svijet voli gledati takvim ocima.
Od toga je proslo 13 godina a ja I dalje moje kosmare ne osjecam kao snove vec kao deo mog zivota koliko god to zvucalo cudno….
Cije sam zivote prosao cije sam smrti umirao ne znam , ali jedno znam dok sam ziv pamticu svaki delic toga sto sam proziveo za razliku od snova koje zaboravimo s prvim popodnevnim suncem
Hvala I tebi sto si svratila ….
dali76 dali76 08:02 26.10.2008

Re: Snovi i sećanja

Celi svoj zivot sam vazio za sanjara pesnika romanticara koji svijet voli gledati takvim ocima.
Od toga je proslo 13 godina a ja I dalje moje kosmare ne osjecam kao snove vec kao deo mog zivota koliko god to zvucalo cudno….
Cije sam zivote prosao cije sam smrti umirao ne znam , ali jedno znam dok sam ziv pamticu svaki delic toga sto sam proziveo za razliku od snova koje zaboravimo s prvim popodnevnim suncem
Hvala I tebi sto si svratila ….
dali76 dali76 08:11 26.10.2008

Re: Snovi i sećanja

Prije svega hvala na pjesmi…
Muzika I narocito gitara su me pratile svude ..
Na gnev sam naucio I dosad sam ga iskusio I ovdje naravno.
Ovdje nisam da ubjedim druge dam isle kao j avec da razmisle o onome sto pisu I o onom sto drugi pisu. Ne moraju meni priznati das u u krivu il ja u pravu to ni ja ne radim je ljudi smo od krvi I mesa.
Sretan je onaj koji je svijestan svog nesavrsenstva I koji dopusti sebi da nauci od drugih.
Me mogu me povrediti dok ja ne vredjam …
Prijatelj sam istine al ne I njen gospodar niti imam monoopol na istom.
Ovdje smo kao sto vec rekoh da ucimo jedni od drugih a ne da bi smo ubedjivali jedni druge.
Jos jednom hvala sto ste svratili I uzeli vremena procitati moje tekstove…
blackbox92 blackbox92 00:49 26.10.2008

Pobednik

Protcitah dvaput tekst i ostadoh bez teksta.
Sta recii osim izraziti ogromno postovanje za upornost i veliku volju.
Ti si veliki pobednik.
dali76 dali76 08:18 26.10.2008

Re: Pobednik

Danas jesam sutra nisam I tako kroz zivot prijatelju.
Reci cu iskreno: pobednikom se osecam sto sam pobjedio mrznju I sto ne mrzim to je moja najveca pobjeda .
Ostati ziv je stvar neceg il mozda nekog drugog.

blackbox92 blackbox92 09:55 26.10.2008

Re: Pobednik

Obe su vredne postovanja.
Pobediti mrznj znaci pobediti zlo u sebi i u tome se ogleda ljudskost i covecnost. To je u svakom pogledu i svagde tesko, narocito na ovom nesrecnom Balkanu, to ne uspevaju mnogi vec samo neki i zato imas razloga da budes ponosan.
ipsi ipsi 21:17 26.10.2008

Bravo zemljace!

Na ovakve price ja obicno nemam sta da dodam, osim da se radujem nastavku!

Spomenuo si na jednom mjestu da si pobjedio mrznju,,,,ne prijatelju, ti mrznju nisi ni posjedovao tako da je nisi morao ni pobjedjivati.

Sto se tice same klinicke smrti.....sjecam se svog putovanja tim istim koridorom, na zadnjem sjedistu nekog razdrndanog tristaca i ruku mog prijatelja koji mi stavlja slusalice na usi i kaze drugom koji je vozio....ovo smo uvjek zajedno pjevali, znam sta radim....da, znao je sta radi
margos margos 12:30 27.10.2008

Re: Bravo zemljace!

Spomenuo si na jednom mjestu da si pobjedio mrznju,,,,ne prijatelju, ti mrznju nisi ni posjedovao tako da je nisi morao ni pobjedjivati

:)))))) Prelepo! I tačno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana