"Lud" narod

vracarac92 RSS / 27.10.2008. u 11:34

„Ginem, ginem da ti skinem haljinu što šušti", naručio je svekar pesmu za rođendan snaji, dok je jedna druga snaja pozdravila svekrvu uz pesmu „Blesava". Srećno vađenje krompira, klanje svinja ili topljenje čvaraka su uobičajeni pozdravi na radiju, dok je pravu zabunu izazvao pozdrav „Za zeče i meče iz Trnovog Laza" ili „Srećan oporavak autu, želi familija". Uz šaljive i provokativne, ima i pozdrava koje su doveli do bračnih razmirica, ali i do venčanja. Zaposleni na lokalnom Minić radiju u Kuršumliji dobijali su i razne pretnje, kritike i pohvale, a dešavalo se da studio posle neke proslave bude zatrpan kolačima, mezetlukom i pićem.

Na ovoj stanici pozdravi se emituju od 12.30 do 24 sata, s tim da svi pozdravi koji pristignu putem SMS ili na komercijalni broj fiksnog telefona do tog vremena budu emitovani u toku noći. Rekord je bio prošle godine, na Svetog Nikolu, kada su želje i čestitke emitovane do šest ujutro, a pozdrav „prijatan ručak svojim gostima" došao je na red tek u tri sata posle ponoći, kada su gosti odavno otišli kućama. Pozdravi se mogu uplatiti i u studiju, uz mogućnost odabira željenog termina za emitovanje. O raznim dogodovštinama pričaju zaposleni u radiju.

- Iako konstantno čitamo upozorenje da redakcija zadržava pravo da neprimerene i pozdrave koji nemaju nikakvog smisla izmenimo ili ne emitujemo, slušaoci teraju po svome. Problem je kada čestitka stigne SMS, dok sa slušaocima koji naručuju želju putem komercijalnog broja pokušavamo da se dogovorimo, mada to nije uopšte lako - objašnjava voditeljka i nabraja neke smešne situacije.

Slušalac naručuje pesmu uz pozdrav „Samo za Kreska od televizora", a na njenu primedbu da ne može televizor da pozdravlja i da ona to neće da pročita, slušalac lepo objasni da je njegov nadimak Televizor, i naravno pozdrav ode u etar. Posle pola sata, mlađi glas ponovo zove i naručuje pozdrav, ali od malog Televizora, i predstavlja se da je on Televizorov sin.

- Desilo se jednom da je SMS stigao pozdrav u kome se čestita razvod braka. Pročitala sam da želja ide za veselo društvo. U tom trenutku zazvonio je fiksni telefon, a na moju sreću javio se tonac i čovek je besno protestovao što mu nije pročitan pozdrav kako je on naručio. Kolega je pokušavao da mu objasni da ne može nikako da se čestita razvod. Slušalac je objasnio da on sam sebi čestita, da se spasao bede i da nikad nije bio srećniji. Tonac je bio uporan da, iako je takva situacija, razvod ne može da se čestita. Posle poduže rasprave, pao je dogovor da takva čestitka ne ide u program, ali da slušalac dobije dve pesme gratis - priča voditeljka Milena.

Zaposleni na ovoj veoma popularnoj radio stanici pričaju da se desilo da je jedan zaljubljeni Marko svojevremeno svaka tri minuta slao poruku pozdravljajući voljenu Jelenu i naizmenično naručivao pesme „Sedi malo za moj sto" i „Dotaknuću, pa kako mi bude". Dosadilo to dežurnoj voditeljki pa je zamolila tonca da pusti pesmu „Nije život jedna žena". U etar je otišla najava „samo za Marka od dežurne voditeljke - nije život jedna žena", a Marko se više nije javljao.

DOĐI DA VODIMO LJUBAV

- Javila se devojka i počela neobavezno da ćaska sa toncem. Pošto mi je bilo čudno, podigla sam slušalicu na drugom telefonu i slušala kako ona nudi toncu, koga inače ne poznaje, da dođe uveče da vode ljubav. Na njegovo pitanje „zašto" i „gde baš mene nađe", devojka je odgovorila da već šest meseci nije vodila ljubav i da joj sad „došlo".

UPOZNAVANJE PREKO RADIJA

Pozdravljajući se preko radio-talasa upoznali su se Dejan i Zorica, koji već desetak meseci žive zajedno i najavljuju svadbu, na koju su pozvali i zaposlene u radiju, kao počasne goste.

KAD TONAC NERVIRA VODITELJKU

Na dan Titovog rođendana, tonac kaže voditeljki, koja je inače zakleti antikomunista i antititoista, da bi bilo dobro da on pusti pesmu „Druže Tito, mi ti se kunemo", a da ona pročita poruku „Svim poštovaocima imena i dela druga Tita, dežurna ekipa čestita njegov rođendan uz poruku - bravar je bio bolji". Pošto je voditeljka žestoko reagovala, tonac uzme papir, sve to napiše i izvadi iz džepa novac i uplati pozdrav. Savesna voditeljka je pročitala poruku, ali do kraja smene nije htela da progovori ni reč s kolegom.


Osim šaljivih bilo je pozdrava koji su izazivali i probleme, a bogami i bračne razmirice.
- Došao je u studio momak i zamolio da mu kažemo sa kog broja je stigla poruka sa tekstom „Za voljenu komšinicu od komšije" i to sa imenima koja je emitovana dva sata ranije. Rekli smo mu da ne možemo da dajemo broj telefona jer su pozdravi privatna stvar. Dečko je sav skrušen objasnio da se u poruci pominje on i njegova udata komšinica i da je komšija istukao zbog toga svoju ženu. On naravno nije poslao poruku niti je tu bilo nečega, ali neko od njih ima zlobne poznanike - pričaju nam u radiju.
Još jedna želja je napravila problem i to čestitka za venčanje. Problem je što je venčanje čestitano čoveku koji je već trideset godina u srećnom braku.

- Svojevremeno se javila jedna devojka iz Blaca i naručivala tužne pesme za nesrećnu Snežanu, odnosno za sebe. Kako je ispričala, nju je ostavio momak i bila je veoma tužna. Sledeći dan, dežurna ekipa se setila Snežane i pustila nekoliko veselih ljubavnih pesama uz pozdrav za srećnu Snežanu. Kako je ona kasnije ispričala, posle druge pesme, pozvao je njen bivši momak koga je veoma interesovalo zašto je ona toliko srećna - priča tonac.
Pričaju da je teško odabrati pesmu kad slušalac izbor ostavi njima. Tako je uz pozdrav za voljenu taštu od zeta išla pesma „Ti pakosna ženo", a za policajca na administrativnoj liniji sa Kosovom „Kad bi bio ranjen". Dešavalo se i da tonci namerno puste neodgovarajuću pesmu, naročito poznanicima koji zovu na privatne telefone. Tako su dva druga pozdravili devojku uz pesmu „Teraj mala ovce preko brega, doći ćemo ja i moj kolega".



Komentari (15)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 11:45 27.10.2008

:))))))))

Hehe, ima svega, kao na vašaru. Ja uvek razmišljam kako u zabitima Amerike, Kanade, Australije - ljudi isto to rade, iz zezanja, pakosti, dosade... Favoriti su mi Televizorov sin i Vesela Snežana.:)))
vracarac92 vracarac92 11:59 27.10.2008

Re: :))))))))

Favoriti su mi Televizorov sin i Vesela Snežana.:)))
Svrati sledeće godine na "Veseli spust" na Ibru. Tamo ćeš videti stvari kakve i ne pomišljaš da postoje. To mi je omiljena manifestacija i nikad je ne propuštam. Tu se vidi svo (uglavnom) pozitivno ludilo našeg naroda. Ovi sa radija su male mace za likove sa Ibra. Obožavam ih. Pored njih i cirkus ja dosadan ko drugi dnevnik RTS-a.
d_sandic d_sandic 13:57 27.10.2008

Idi čoveče

Oćeš da me ubiješ?Evo pola firme se cepa od smeha!

Pozdrav.
vracarac92 vracarac92 14:04 27.10.2008

Re: Idi čoveče

Oćeš da me ubiješ?Evo pola firme se cepa od smeha!

Pozdrav.
Nadam se da imate šećer i vodu. Za zlu ne trebalo.
d_sandic d_sandic 14:06 27.10.2008

Re: Idi čoveče

vracarac92
Oćeš da me ubiješ?Evo pola firme se cepa od smeha!Pozdrav.Nadam se da imate šećer i vodu. Za zlu ne trebalo.


Jok! Mi smo tradicionalisti. Šljivovica, bre!
vracarac92 vracarac92 14:10 27.10.2008

Re: Idi čoveče

Šljivovica, bre!
Al da bude0.5dl. da se ne brukamo sa 0.3dl
d_sandic d_sandic 14:15 27.10.2008

Re: Idi čoveče

Bitno da je posle 12.
vracarac92 vracarac92 14:17 27.10.2008

Re: Idi čoveče

Bitno da je posle 12.

I da ima dovoljno
constrictoria92 constrictoria92 22:19 27.10.2008

eeeeeeeeeeee,

cuh na nekom nesrecnom radiju u KG-u slicne stvari...
Sto kaye Martgos, sve se nadam da to rade i u civilizovanim zemljama.

Moj favorit je jedna reklama za kamenoresca:

margos margos 00:41 28.10.2008

Re: eeeeeeeeeeee,

Moj favorit je jedna reklama za kamenoresca:

Nemoj mi reći da je ovo stvarno STVARNO?!?!?!?
....poseban popust za ubistva... Dva su loša ubila Miloša...


kuku i lele:))))
vracarac92 vracarac92 07:52 28.10.2008

Re: eeeeeeeeeeee,

....poseban popust za ubistva... Dva su loša ubila Miloša...
Šta sam ti rekao "lud" narod pa to ti je
mariopan mariopan 19:18 28.10.2008

Re: eeeeeeeeeeee,

)))))))))))
Smejem se sta bi drugo... a ja ne slusam radio, nemam vremena i za blog i radio , e sad cu malo da promenim "stanicu"....poozzzzzz
constrictoria92 constrictoria92 20:28 28.10.2008

Re: eeeeeeeeeeee,

Istina, ziva istina.
Napravljena je i reklama za TV sa sve prigodnim spomenicima.
Nisam znala da l' da se smejem il' da placem kad sam je prvi put videla...
:))))))))))))))))))))))))))))))
margos margos 22:16 28.10.2008

Re: eeeeeeeeeeee,

Istina, ziva istina.

I dalje mi je popust za ubistva favorit:)
vracarac92 vracarac92 07:45 29.10.2008

Re: eeeeeeeeeeee,

I dalje mi je popust za ubistva favorit:)
Pa stimuliše se mala privreda!
A izgleda da i država ponekad ulaže u razvoj tih "malih" preduzeća.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana