Igra polova ili ti O lepšem i superiornijem polu 1

namegiver RSS / 28.10.2008. u 01:12

Reč, dve o napisanom

 

Ovako, opšte je poznata i priznata činjenica da su muškarci, kao pripadnici jačeg pola, po završetku svoga detinjstva zblanuti iznenađeni i nadasve zbunjeni zenskim rodom, sa izuzetkom blagoslovenih koji su odrastali samo sa majkom i eventualno sestrom. Imajući to u vidu i osećajući potrebu da nekako olakšam svojim sapatnicima odnose sa suprotnim polom našao sam se pozvanim da napisem ovaj vodič za sve one koji su toliko puta bili nesigurni u sebe u prisustvu ženskinja. Ni u kom slučaju ne očekujte da sam ja popio svu mudrost ovoga sveta vezanu za ženski pol niti me je udario grom iz kade pa sam počeo da čitam misli ženama. Ono što mi po mom mišljenju daje za pravo da ovi redovi nastanu i budu objavljeni je pokoja godina studiranja psihologije, odrastanje uz prisustvo vrlo inteligentnih majke i sestre, i nebrojeno mnogo komičnih, neprijatnih, svakidašnjih situacija u ''poslovanju'' sa suprotnim polom. Ono što je možda moja prednost jeste da sam većini tih situacija pristupio krajnje studiozno i hladne glave, naravno tek kada se sve završilo. Ovo je napisano prvenstveno za onaj tip muškaraca koji je često hvatao sebe da ne razume šta je njegova devojka, prijateljica, jedina prava, predmet želje i nadanja htela da kaže ili već očekivala da on uradi. Za one koji nisu znali kako ili nisu skupili hrabrosti da joj priđu. Za sve nas koji smo se posle pitali gde smo pogrešili itd. Da se odmah u početku razumemo: JA SAM FEMINISTA. Beznadežno opčinjen ženskim polom. U startu tvrdim da muškarci imaju svega nekoliko superiornosti u odnosu na žene:

1.                           Fizička snaga (bilo koji muškarac koji to smatra za prednost koju bi mogao iskoristiti u svome odnosu sa suprotnim polom treba da bude javno obešen za genitalije na sred Miletića)

2.                           Sposobnost orijentacije (naravno uz mnoštvo izuzetaka, muškarci se jednostavno bolje orijentišu)

3.                           Mogućnost da budemo džentlmeni (nešto što nijedna osoba ženskog pola koja iole drži do sebe nikada neće poželeti da ima niti da uskrati muškarcu)

E, a sada. Poznato je da muškarci vide manji spektar boja i da je raspon zvuka koji čuju manji, da slabije trpe bol, nisu u stanju da simultano rade više od jedne stvari, imaju poteškoća da vode razgovor sa osobom koju ne vide,  ne menjaju krv, prečesto misle na seks,... beznadežno su vezani za žene. U ovom tekstu ću proći kroz sve faze povezivanja sa lepšim polom kroz koje će većina nas neminovno proći i pokušati da ih pojasnim svojim zapažanjima i iskustvenim proverama. Imajte na umu da će ovo biti dostupno i ženskoj populaciji tako da... Na ponekim stranama je sama suština, dok je na nekim poneka pričica koja može biti korisna, a opet ne mora. Iskreno se nadam da će ovo nekome sem meni koristiti.

 

 

Iskreno Vaš,

Namegiver

 

 

 

 

Dobro veče, mlada damo.

...Oprosti malena, imam konstantu želju da te zovem tako, to mi prosto ide uz tebe, prisno je i drago...

...Ne nisam pisao...

...Da dosta dugo nisam napisao ništa novo, znam...

...Jednom ću početi ponovo, obećavam...

...Pričaću ti priće za laku noć, hoću...

...Uljuljkivaću te tihim glasom u opuštanje, a onda te maštom i lažima prognati u snove...

...Da, bilo je i drugih kojima sam šaputao laži i bajke u smiraju dana...

...Ne, draga moja ti si svakako posebna, moja, jedina prava. Za tebe ću smisliti nove uspavanke koje nijedna pre nije čula niti će postajati ijedna nakon tebe ljubavi...

...Naravno...

...Laku noć Malena, lepo sanjaj.

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana