Igra polova ili ti O lepšem i superiornijem polu 8

namegiver RSS / 28.10.2008. u 01:18

Trenutak kada pesme kao ''Neko te ima noćas'' mnogo bole

 

            Na ovo te niko nikada neće pripremiti mladi čoveče. Kada si jednog trenutka na vrhu sveta, a već sledećeg pokušavaš da shvatiš kako je voz uspeo da se popne tako visoko bez šina i kojem si se od božanstava zamerio toliko, onda je najteže ostati i opstati. Ukoliko si imao dovoljno sebe u toku veze da se ne kaješ, imaš veće šanse da preživiš ovo stanje. Imaj u vidu sledeće:

            Ljubav je proces, i mada pravi muškarci nikada ne prestanu da vole, to je proces koji se u najvećem broju slučajeva kad-tad okončava. Proces počinje zaljubljivanjem, tačnije prvim pogledom pa zaljubljivanjem, kulminira vezom i svim njenim blagodetima i okončava se razilaskom. Treba skupiti parčiće sebe, prisetiti se svega i voleti sam proces, pa čak i njegov kraj.  Znam da zvuči blago perverzno, ali kada sam naučio da volim osećaj bola i nedostajanja, sete. Trenutke kada sam svom snagom zaustavljao suze i napor kojim sam joj se osmehnuo kada sam je prvi sledeći put sreo. Tek tada sam u stvari shvatio sevdah. Ili već moju definiciju istog. Tek tada sam uz neki sebi svojstven osmeh gledao negde daleko kroz tamburaša koji je kraj mene svirao pesmu koja me je na nju podsetila, i tek sam tada shvatio kakav ukus u stvari ima vino. Svirao si njoj , sada je sviraj meni, nije najzdravija kombinacija, ali najverovatnije je da ćeš shvatiti na šta je tekstopisac Kazablanke mislio time da kaže. Bitno je doći sebi koliko toliko i shvatiti da su šekspirovski završeci pogrešni.

            Mitsko biće Feniks je nastalo verovatno da bismo lakše prihvatili proces uzdizanja iz pepela natrag u život. Kada se učini da je kraj puta tu i da nema nazad najverovatnije se tu negde ipak krije stazica kroz gusto granje.

            Sećanja su čudo jedno i jedan od, po meni, najjačih dokaza postojanja gospodnjeg. Naime kada prođe dovoljno vremena ostaju samo ona lepa.

 

            Način dva:

 

            Udri brigu na veselje. Okupiš svoje prijatelje i pravac najbliža žurka, kartanje, izlazak, ma bilo šta što će ti odvratiti pažnju. Kvalitetno oblokavanje često pomogne...

            Suština je ponovo u protoku vremena. Vreme jednostavno leči apsolutno sve.

 

Odabir pesme za šampionat

 

            Muzika je deo našeg duhovnog bića. Svi mi kad tad u životu težimo duhovnosti. Jedan od pokazatelja toga je čuveni zez pesme. Na neki fazon svi smo podložni tome da za osobe koje volimo vezujemo neke pesme. Tako ja zaista strahujem za svoj džep kada odem u neki tamburaški podrum, ili se plašim za krhki stakleni inventar malog broja kafića koji puštaju neke lagane rok balade. Ono što je neminovno jeste da će te pesme tražiti svoj put do vas. Preko radija, televizora, cd-a, šaljivih drugara, pa sve do rezonantne kutije u glavi koja za play dugme ima podsvest.

            Muzika je pokretač. Ona ima snagu da pomeri nekoliko tona tereta ukoliko se pravilno iskoristi. Dali setna ili radosna ona je tu. Pesme koje vas vode kroz zaljubljenost pokušaće da vam glave dođu kasnije i tako to ide. Recepti za uklanjanje neželjene muzike ne postoje, ali. Postoji neka unutrašnja snaga koju svaka pesma (izuzev turbo-folk pesama) defakto ima. Pravilno iskorišćena snaga korišćenjem adaptera za slabu ili jaku struju dovodi do paljenja svetla. Ma daj.

            Slobodno vezujte pesme za devojke koje volite. To je ono lepo i dok ste u vezi i kada se ona završi. Uvek ostaju sećanja, a njih često pokreće muzika. A setimo se na kraju su sva preostala sećanja lepa.

            Kada se veza završi uopšte nije loše slušati neki žestok rok i upiti sve što on pruža, patetika kada si sam ili u muškom društvu nije dobra stvar, mislim šta je gore od  mekanog i njanjavog muškarca – gomila mekanih i njanjavih muškaraca.

 

Have You Ever Really Loved A Woman


To really love a woman
To understand her - you gotta know her deep inside
Hear every thought - see every dream
N' give her wings - when she wants to fly
Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
Ya know ya really love a woman

When you love a woman you tell her
that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
Cuz she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

To really love a woman
Let her hold you -
til ya know how she needs to be touched
You've gotta breathe her - really taste her
Til you can feel her in your blood
N' when you can see your unborn children in her eyes
Ya know ya really love a woman

When you love a woman
you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
Cuz she needs somebody to tell her
that you'll always be together
So tell me have you ever really -
really really ever loved a woman?

You got to give her some faith - hold her tight
A little tenderness - gotta treat her right
She will be there for you, takin' good care of you
Ya really gotta love your woman...

Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
Ya know ya really love a woman
When you love a woman you tell her
that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
Cuz she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman?
Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman?

 

 

Bryan Adams

 

Prvenstvo u Latino-Američkim plesovima, domaćin Brazil

 

            Kada sva iskušavanja, svi novi ukusi, sve šetnje po kiši prođu i ostave svoj trag... Kada klupe u parku nađu najudobniji položaj za tvoja leđa, a ti najudobniji položaj nogu kada ti ona sedne u krilo. Kada pomisliš da si proživeo sve pesme koje je Balašević ispevao, naravno svaku na svoj način i samo donekle. Kada iza fraze prvi sneg pomisliš da će jednom doći i zadnji.

            Tada se opusti. Udiši svaki dan duboko. Osmehuj se unutrašnjem sebi češće nego inače. Dobusti malim vilama koje rade za tebe da polete u potragu. Nazovi to kako god želiš.

            Tek kada usavršiš sve korake do toga da postanu rutina, a da se tvoj ples ipak smatra umetnošću, desiće se tvoje privatno malo čudo. Dali tek kada napuniš pedeset i koju ili sa samo dvadesetak. U trenutku kada si apsolutno spreman na sve ili podlo iz zasede, to se nikada ne zna.

            U nekom trenutku u životu sve se sklopi. To je krajnje apstraktan trenutak koji se graniči sa magijom samo tankom linijom nestvarnog mastila. Imenovaću taj trenutak.

            Pronalazak druge polovine. Ili već svog apsolutnog i neospornog životnog optimuma. Tada sve naučeno naravno pada u vodu, ali samo da bi bilo temeljno oprano, prosušeno i apsolutno čisto i spremno za poslednji ples. Zašto poslednji, a ne zadnji? Zato što nakon njega više nema promene partnera, ali ples traje dok i ti, po nekim autorima čak i duže. To je onaj filmski trenutak kada u jednom kadru imamo njenu savršenu haljinu i još savršeniju kosu čiji miris kao da izlazi sa platna. Pa potom krupan kadar njegovih plesnih cipela. Blag a opet energičan pokret noge u mestu. Nečujno odbrojavanje taktova, zatim muzika. Vežite se polećemo.

            Tada, i samo tada, nikako ne smeš uprskati jer tada si ti apsolutni i jedini predstavnik muškog roda. Tada si upravo ti i Don Huan i Don Kihot, i mladić i starac, Aristotel i dvorska luda, bluz i uvertira za violinu u g-molu i Marko i Šarac. Tada prijatelju nailaziš na nekog ko će tu i ostati. Neki to zovu životnim saputnikom, ja to ne zovem. Ja sam to osetio. Ona i ti ćete se udopunjavati, pronalaziti, svađati i razvađati, osećati, maštati, živeti,... voleti. I trajaće večno. Naravno svakom svoje, milo moje, čitaj to je već deo balade koju ćeš svakako proživljavati bez ikakvih i ičijih uputstava i primera.

                                                Toliko od mene,

u nadi da ćete plesati dugo i srećno

Namegiver

 

p.s.

 

Cela ova priča je u redu i u suštini je može primeniti vrlo mali broj muškaraca. Uspešno verovatno još manji. Dobar deo tih koji su uspeli jako rizikuje da postane dobri meda prijatelj sa police. Ona će najverovatnije kad tad odlučiti da zbriše sa nekim kamiondžijom... Ali ona dvojica koji zaista uspeju da sve ovo uklope u sebe i svoju životnu rutinu, a da pri tome i zadrže svoju odabranicu. E, ta dvojica će dok je sveta i veka biti poznati kao pravi. Jer, ukoliko vaša lepša polovina bude mislila da ste Pravi, misliće i sve ostale pripadnice lepšeg pola oko nje. A ako jednačinu proširimo gde će nam biti kraj.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana