DVE VESTI,BEZ VEZE

aguero RSS / 28.10.2008. u 22:46

Danas procitah dve vesti koje,ipak, nemaju nikakve veze (jedna sa drugom).Prva govori o tome da ce do kraja ove godine broj gladnih u svetu premasiti jednu milijardu.

Druga upozorava da u Velikoj Britaniji ima mnogo vise pacova nego stanovnika.Prvih je 8o miliona,a drugih sezdeset.I taj odnos se ubrzano menja na stetu gradjana.Razlog tako brzom povecanju broja glodara je bacanje velikih kolicina hrane u kontejnere.koji se opet prazne samo jednom nedeljno.

Naravno,viskom hrane u Velikoj Britaniji ne mogu se nahraniti gladni sirom sveta!Ali hrana se baca i u mnogim drugim zemljama.I doslo je vreme da se stavi prst na celo,i da se stvari pocnu menjati.

Ono sto se ne pojavljuje u vestima,takodje sve vise zabrinjava!Rec je o namernom unistavanju viska prehrambenih proizvoda kako bi se odrzala zadovoljavajuca cena tih namirnica!Strucnjaci govore o tome da se tim viskom moze nahraniti bar polovina od one milijarde gladnih!

Postoje razne strukovne i humanitarne organizacije koje brine porast gladnih u svetu.Svake godine bombarduju nas statistickim podacima.Ali prave akcije za spasavanje viskova hrane nema!Mozda za to nema odgovarajuce zakonske osnove.Ali,bar vredi pokusati sa apelima.

Recimo i ovako:

JEDI,NE ZDERI!

DOK JEDES POMISLI I NA ONE KOJI DANAS NEMAJU NISTA ZA JELO!

NE BACAJ HRANU!HRANIS GLODARE!A KADA PONESTANE HRANE ZA NJIH - POJESCE TEBE!

DOK TI JEDES BAR TRI PUTA DNEVNO,NEKO MOZDA NEMA STA DA POJEDE NI JEDNOM U TRI DANA!

NE BUDI SEBICAN!MISLI I NA DRUGE!

PROSECAN BRITANAC IMA TRUP VEJNA RUNIJA I GLAVU MIKIJA MAUSA!

Itd,itd....naravno - sa vise maste i stila.

Jedna sestina stanovnistva planete gladuje.I gladnih je sve vise.Sada kada bio gorivo postaje hit,jer je jevtinije i za okolinu zdravije,a pravi se od hrane kojom se hrane ljudi i zivotinje,hrane ce biti jos manje.

Jer,cDVEovecanstvo je za trpezom dobilo gosta koji pokazuje nezasite apetite!

 

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana