TRAC ILI ISTINA?

aguero RSS / 28.10.2008. u 23:28

Nastavlja se istraga povodom slucaja Miladina Kovacevica,studenta u SAD koji je pretukao svog kolegu Amerikanca,pa uz pomoc naseg konzulata pobegao u Srbiju.Jutros su privedeni Miladin Kovacevic i konzul Slobodan Nenadovic,ispitivani,a potom im je odredjen pritvor do 3o dana.U medjuvremenu zavrsen je istrazni postupak protiv vicekonzula Igora Milosevica,a istrazni sudija odlucuje o daljem postupku prema ovom mladom diplomati.

Oglasio se i Slobodan Homen,drzavni sekretar u Ministarstvu pravde,sa informacijom da je americki sud ustupio predmet Miladina Kovacevica radi sprovodjenja istraznih radnji u Srbiji,a americka ambasada demantovala je vest da je predmet ustupljen srpskom pravosudju.

Miladin Kovacevic nije se danas izjasnjavao o svojoj krivici upravo zbog toga sto istrazni sudija nije odgovorio na pitanje po kom osnovu preduzima istrazne radnje,odnosno da li je americko tuzilastvo predmet ustupilo srpsko pravosudju.

Niko od nadleznih funkcionera Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije (jos) nije pozvan na informativni razgovor.A po pravilima sluzbe Konzulat u Njujorku je i u ovom slucaju morao da trazi instrukcije iz Beograda.Mnogo je onih koji su ubedjeni da je odobrenje za izdavanje privremene putne isprave Miladinu Kovacevicu stiglo bas iz neke od kancelarija u Ulici Kneza Milosa!

Istina,ovih dana mnogo je informacija i dezinformacija o raznim stvarima,pa i o ovom slucaju.Tako je,recimo,neko pustio pricu da je vicekonzul Igor Milosevic zet Slobodana Homena,drzavnog sekretara u Ministarstvu pravosudja,da je ozenjen njegovom sestrom!

Trac ili istina?Ko to zna?!

Ako je trac - nikom nista.Ali,ako je istina....



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana