Studiras-muke, Zavrsis-muke. Ima li kraja?

davljenik RSS / 31.10.2008. u 04:40

Ajd pocecu sa nekim podsecanjem.

Pre nekoliko godina kad smo upisivali fax, tacnije pred sam prijemni ispit, secam se da su mi stariji olege govorili "Ma ovo je najlakse, posle idu muke". Ok tako je i bilo. Najlakse je upisati fax. Da li je?

U toku studija ide klasika nerviranje oko ispita i sve sto ide sa tim. Pa se onda nadje opet neki pametan apsolvent pa kaze "Ma uzivaj dok studiras, posle idu muke kad zavrsis". I opet idemo u krug.

I eto mene, diplomca informatike u potrazi za poslom.

Na samom pocetku drzava mi je "udarila kontru". Sta sad ja kao dipl ing pa odmah posao he A nece to moci u zemlji Srbiji. Ajd u vojsku. otadzbina me zove. Doduse civilnu al ipak mora se. I to sam "odradio" i na sve to gledam kao izgunljenih 9 meseci. Sta da se radi. Eto bar ako se nadaj Boze zarati , instaliracu Xp na racunarima.

"Skinuh" se  ja iz VS i evo vec 2 meseca tragam. Generalno zapazanje u vezi trazenja posla u Srbiji je:

-Ako nemas vezu ,nemas posao 

- Nacionalna sluzba za zaposljavanje je obicna glupost.

-Nerealno je trazti od nas (mladih) da imamo iskustvo sa predhodnog posla. Pa kad smo mogli bre negde da radimo

- Poslodavci u oglasima navode i ono sto treba i ono sto ne treba. Konkretno da bih dobio posao u mojoj struci trebam znati pa minimum 10 prog jezika. Znam ja nekoliko , ali bas 10 he.

- U jacim kompanijama tipa Telekom( znaci one gde se "jasu drzavna jasla") nemoguce je priviriti od penzionera , koji ne ispustaju svoje stolice.

- Probni rad je za "dz". Znaci ja ili veliki broj nas van Bg-a , moramo doci u bg, platiit stan i troskove , i raditi 3 meseca za dzabaka. I onda 4. meseca neko ti kaze "cao".

Secate li se one floskule "bice bolje, cenice se znanje" E pa nece. Cekam to bolje, vec 8 godina. Jos gore je sto s euporno insistira na ostanku u Srbiji. Toboz nasa zemlja,patriotizam itd.

Gde da ostanem? U zemlji koja me vraca svakim danom stepenicu nazad. Zato bezim van. Nije ni tamo negde sjajno, ali ipak ovo ovde je vise gubljenje vremena.Kad svedem crtu, za 27. godina imao sam hm 9godina posle tita+10 godina kod chika Cobija+7 godina  lutanja moje drzave. 

 Dosta je bre vise!!!! 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana