Dali je takmicenje u pravljenju cvaraka i zimnice najbitnije

dacha018 RSS / 02.11.2008. u 12:47

Zanimalo me je dali je takmicenje u pravljenju cvaraka  i zimnice primarni cilj jedne opstinske vlasti?

Iskreno, moje misljenje sam zadrzao za sebe ali me je zanimalo sta ovaj izmuceni narod u ovoj zemlji seljaka (ali pozitivan smisao seljaka) na brdovitom balkanu misli o tome.

Nis, drugi grad u Srbiji po velicini, Opstina Crveni Krst teritorijalno najveca od gradskih opstina, na kojoj je smesteno 90 % industrijske zone grada, u kojoj vlast po drugi put drze Radikali, ali stari radikali Seseljevi.

Umesto da razmisljaju i traze nacin kako da dovedu investitore u grad i opstinu, kako da zaposle narod koji je ovde dole na jugu na ivici egzistencije, gde vise njih neradi nego sto radi i gde ima vise penzionera nego zaposlenih, oni organizuju takmicenja u pravljenju cvaraka i zimnice.

Kada sam video plakat za najavljenu manifestaciju smucili su mi se i cvarci i zimnica. Na plakatu tri praseta gradske opstine koje nebi imenovao, predsednik opstine i njegova dva pulena. Zadrigli podgojeni i kada ih se setim kako su bili tanki i vitki u prvoj kampanji pre cetiri pet godina kada su obecavali i obilazili narod u kampanji upitam se dali su to isti oni ljudi, ili su nedaj boze nesto bolesni ovako oteceni, naduveni zadrigli.

Nista nisu uradili, nisu napravili ne, jedan park nego jednu klackalicu u opstini. Sto je bilo propalo pre nego sto su dosli na vlast, sada je jos propalije nista nisu bar popravili ako nisu znali da naprave.

I onda mi nije jasno, dali smo mi toliko glupi ili su oni toliko jaki i osioni da mogu nase pare umesto na prave bitne, primarne pametne stvari da trose , ili je najbitnije takmicenje u pravljenju cvaraka i zimnice.

Nisam politicki obojen, nisam neki pisac ni novinar, ali kada sam video plakat za manifestaciju, iskreno smetalo mi je mnogo, kao coveku, gradjaninu.

Sta ti narode mislis o tome?

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana