patriota-budala ili ipak ne?

daca1000 RSS / 03.11.2008. u 18:00

Danas sam pocela da razmisljam o temi koja mi do sada nije ni padala na pamet.Eh,hajd da krenem iz pocetka.Rodjena sam u inostranstvu i cela moja porodica je i dan danas tamo,jedino ja ocigledno bez mozga resila da ostanem ovde  studiram i stvaram porodicu u nasoj lepoj zemlji.Osecala sam odgovornost i bila ovde i za vreme bombardovanja a nisam morala,da bih sada posle svih tih silnih oluja dosla u iskusenje da ostavim sve i zauvek napustim zemlju koju volim.

Zasto pisem sve ovo? Danas sam napokon shvatila da u ovoj zemlji ko ima para ima i moc i moze da radi sve sto mu se prohte.Odavno ja to znam ali hajd ubedjujes sebe da nije bas sve tako crno....Haha, ne nije> posle razvoda od sina jednog naseg (mislim srpskog ne beogradskog)biznismena zivot mi se pretvorio u pakao a sve drzavne institucije u zemlji su postale nenadlezne pocev od Socijalnog,sup-a, suda i raznoraznih ministarstava.<

Dva puta prezivljavam otmice cerke izvrsene od strane bivseg muza naravno pracene prebijanjem mene,  uspevam da je vratim tako sto bukvalno kradem dete iz vrtica jer bez obzira na papire koje imam niko nece da krene samnom i stane iza svojih reci.Sledi visegodisnja brakorazvodna parnica, koja se okoncava presudom da ja moram ( 150 km autobusom) muzu bogatasu da vodim decu da bi ih video da delimo troskove jel,haha.Ostajem u drugom stanju sa sadasnjim suprugom i na porodjaju beba umire, normalno kad nikog nije briga i kad nisam dala pare nikome.U toku trudnoce trazim od suda da promeni presudu i obaveze bivseg da dolazi po decu i naravno opet ista prica, danas (skoro godinu i po dana posle mog porodjaja) sam imala rociste i sudija mi kaze da nju ne zanima ni to sto sam pre par meseci kad sam opet bila trudna dobila batine i morala na abortus,ni to sto 4 godine doticni ne placa alimentaciju ja moram da postujem presudu!!!
Ocigledno je da onaj ko ima para ne mora da postuje nista i svi mogu da odugovlace procese u nedogled a ljudi kao sto sam ja,trudeci se da ispostujem svaku obavezu samo pravim budalu od sebe.
PItam se da li ce ova drzava nekada prebroditi sve ovo i stati na svoje noge,da se covek moze pouzdati u drzavne institucije?
I da li treba da dodje u nekim sledecim batinama do mnogo vecih posledica po mene pa da ja mogu ostvariti neka svoja prava?Tada mi sve to nece trebati,ni meni ni mojoj deci....
E sada ja postavljam pitanje samoj sebi sta trazim ovde?Zasto jednostavno ne spakujem kofere i decu i zauvek napustim Srbiju?
Ogorcena sam do bezvesti i ponekad se stvarno stidim sto sam svojoj deci onemogucila bolji tj mirniji i srecniji zivot zbog svog sebicnog patriotizma.....


Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana