NOVI IZBORI - NIKAKAV IZBOR ili PRAVI IZBOR BEZ IZBORA!

aguero RSS / 04.11.2008. u 13:04

Jedva da je proslo stotinu dana nove Vlade,a vec se postavlja pitanje novih izbora.Pojedini lideri stranaka opozicije izjavljuju da se vec uveliko spremaju za izbore.Jedni su uvereni da ce biti u maju,a drugi u septembru.2.oo9.

Gradjani se jos ne izjasnjavaju,ne organizuju se ankete na tu temu.Cini se da su jos uvek svi umorni od tolikih i cestih izbora - bez pravog izbora,odnosno poboljsanja zivota i sveukupne situacije u drzavi.

Od 5.oktobra 2.ooo-te bilo je nekoliko vlada.Ova,peta,jos se nije zahuktala,a vec joj najavljuju skori kraj.Uostalom,takvih prognoza nisu bile postedjene ni prethodne,posebno druga,treca i cetvrta.

Najvise istinskog revolucionarnog zanosa bilo je u onoj prvoj na cijem celu je bio Zoran Djindjic,ali svi znamo kako se to zavrsilo.I ne samo zbog toga sto je bilo 19 koalicionih partnera.Djindjic je platio glavom,a svi ostali pokusavali su i uspeli da se negde i u nesto dobro uglave.

Uglavnom,nikome nije lose,odnosno,mnogo im je bolje no sto im je bilo ranije i sto jeste narodu danas.

Elem,novi izbori ne bi doneli nista novo.Opet bi se samo presipalo iz supljeg u prazno,a punio bi se stranackim kadrovima samo drzavni aparat,u kome danas ima bar 3o posto vise zaposlenih nego sto je to potrebno.Iako se svaka vlada zalagala i za smanjenje broja zaposlenih u javnim sluzbama.

Mozda bi i ovde resenje bio uvoz.Uvoz kompletne vlade.Bilo je takvih slucajeva u svetu.U onim zemlkjama u kojima je,poput nase,vreme proticalo u stalnom jurenju sopstvenog repa.Takva,uvezena,vlada imala bi jasno odredjen mandat od dve ili cetiri godine,a svi ovi koji su sada na vlasti i u opoziciji mogli bi sa strane da gledaju,uce i komentarisu.

Siguran sam da bi ti ministri sa strane videli sve sto sijased nasih domacih ministara nije uspelo za svo ovo vreme.Jasno bi odredili strateske interese zemlje,prioritete,pa cak resili i probleme kao sto su Kosovo,granice,Hag,Ratko Mladic,prikljucenje Evropskoj Uniji....

Znam,ovo bi mnogi osudili kao jeres,izdaju srpskih nacionalnih interesa i tako to...Laki smo na osudama,etiketiranju i blacenju svega i svakoga.Uvek mislimo da smo mi najbolji.

Drugo resenje je da stvarni vlastodrsci skinu svoje maske uspesnih biznismena,izadju na javnu scenu,poklone se i predstave publici.Pa da vidimo Ko to tamo peva!

Ili zeva,svejedno.Kada su sakupili toliko kapitala,treba da sakupe kurazi i da se konacno pojave iz senke.

Svi sada sumnjaju u Tomu.Kazu - prodao se.Izdajnik.Mozda se i jeste prodao...Ali,to je ucinio poslednji.

Ne kazem da ga zbog toga treba pohvaliti,ali cinjenica je da je nasa politicka scena najobicniji buvljak i da svaka rita ima svoju cenu.Zato je Srbija i dalje u ritama,a ovi sto se po Parlamentu i medijima ritaju....odavno se ni za sta vazno ne pitaju.

Ovo jeste crno.Bas,bas.Ali zar nismo osudili,definitivno,sve nase ranije obmane i lakirovke,zar nismo obecali da cemo sirom rasiriti oci i popraviti sve sto se iskvarilo u prethodnih 6o godina?Samo kad stvari uzmemo u svoje ruke...

Jesmo,ali kako da popravimo sve to kad nismo uspeli da promenimo i popravimo najpre sebe?!

Zato,sa buvljaka - na svetsku pijacu,po sveze voce - ministre iz uvoza,a potom raspisujmo konkurse preko kojih cemo umesto partijsklih dobiti prave kadrove.Svuda,i na svakom mestu.

Bas si pametan,a odakle da ih uvezemo?- pitace neko drugi ili treci...

Ima ih svuda.U Evropi,van Evrope....I u Africi.Tamo su mozda najjevtiniji.Oni iz banana drzava.

Neka i ne budu bolji od ovih nasih!Ali,kada ih najurimo,nijedan se nece ponovo vratiti u Vladu!

I to je to!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana