Mobilna bogomolja za Delta Siti sutrašnjice

ulven RSS / 07.11.2008. u 03:28
U katoličkim zemljama možete često naići na male oltare koji su smešteni kraj puteva. To bi bila tradicionalna  bogomolja za vernike na putu. A sada imamo modernu bogomolju-The Public Prayer Booth je više nego odgovarajuća u gradskom miljeu. Iza ovog savremenog bogougodnog dela stoji Dilan Mortimer iz Kanzas Sitija. Ako niste znali da je centar katolicizma u rodnom gradu Doroti, sad znate, sve je to zbog crvenih cipelica. Šta Jumetnik ima na to da kaže?

"Cilj mi je pokrenem dijalog o temi koja se često izbegava i koja se u svetu savremene umetnosti tretira često cinično, pripoveda Mortimer (Smrtko). Koristim sistem signalizacije i sisteme javnog obaveštavanja u savremenoj formi starog sistema religijske komunikacije . Težim balansu humora i ozbiljnosti, sarkazma i iskrenosti, na način koji premošćuje ovu temu često predstavljanu kao tešku ili komplikovanu." Rečito, skoro pa ko Dali.

Radujemo se unapred u odvajanju budžeta NIP-a i u našim krajevima na ovaj projekat od suštinske važnosti zarad evropskih i inih integracija.

 

nova moda
nova moda

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

marco_de.manccini marco_de.manccini 16:49 11.11.2008

a hoce li i ovo moci mashinski?

udje chovek u katolichku crkvu pa pravo kod ispovednika. kazhe "oche, odoh ja onaj dan u bar, popijem pivo, pa pochem razgovor sa nekom devojkom za shankom. i posle nekog vremena kazhem joj hajdemo kod mene, a ona kazhe zashto da ne. pa kad stignemo u stan ja joj predozhim da se svuche, a ona kazhe zashto da ne. i predlozhim ovo, predlozhim ono, ona na sve kazhe zashto da ne. nema shta nismo probali. i tako celu noc."

na shta ispovednik kazhe "zgreshio si, ali ochitaj 50 marija, i ..."

"ma ne, ne, ne, kakve marije, ja nisam katolik" prekinu ga chovek.

"pa shto mi onda ispricha onu prichu" pita ispovednik?

"pa nije samo tebi. pricham svakom kom stignem" kazhe chovek.
ulven ulven 14:45 12.11.2008

Re: a hoce li i ovo moci mashinski?

Ti ko da pricas o Poljacima. Samo sto im ona stvar na usi ne izlazi, ali zato se nedeljom u crkvu ide. Evo im bogomolje da to urade odma posle obavljenog posla. Ne volem duple standarde, samo dupli viski.


Ma ima s i na netu, God is on line i ostalo, pa kad zgresis dva klika i resio si stvar.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana