TRI ZA TRI,ODAVNO POBEGLI SVI!

aguero RSS / 14.11.2008. u 16:36

Da je,kojim slucajem,jucerasnja Skupstina FK Crvena zvezda odigrana na glavnom terenu Marakane,bilo bi 6o.ooo gledalaca.Atmosfera bi podsetila na velike utakmice nekada velike Crvene zvezde.Sa Grashopersom,Karl Cajsom,Dinamom iz Berlina,Realom,Barselonom,Bajernom....

Zaracene strane,ovako,ostale su zaklonjene zidinama Zvezdinog Medija centra!Prihod od ovog razigravanja je nikakav,jer nije bio ni predvidjen.A da se "igralo" na zelenom terenu, bio bi nekoliko miliona evra.Za klub koji je u minusu bar 2o miliona,to bi bilo nesto!

Ovako dobili su novog predsednika i potpredsednika,sto je u stvari nista!

Mene uopste ne cudi da su prvi i drugi covek danasnje Crvene zvezde belosvetski ugostitelj i mega trgovac!Fudbalski klub odavno je pogazio svoju sportsku tradiciju i prebacio se na usluznu i trgovinsku delatnost.Sifra Tri za tri!Razdel - prevara.

Onda kada su se prvi put upustili u takvo namestanje rezultata,kupovinu i prodaju bodova i titula,odgovorni ljudi FK Crvena zvezda zapecatili su sudbinu kluba!

Na drugoj strani Bili su Dusan Savic,Pizon i Milovan Djoric.Den Tanu je,opet,podrzao Dragoslav Sekularac.

Od medjusobnog driblanja da ti ze zavrti u glavi!I uopste vise nije vazno ko je dao vise autogolova.I jedni i drugi su isti!Samo bivsi igraci i bivse zvezde,a danas samo losi trgovci!

Mnogi upiru prstom u Miskovica,kazu on je kriv za sve,cilj mu je da otme i klub i zemljiste na kome se nalazi stadion.Mozda i jeste tako,ali osnovno pitanje je zasto su bivse vedete pristale da budu njegovi konji,makar i trojanski?!

Opet su se na Skupstini,kobojagi,pitali nesto navijaci.Nadglasani su,ali mi ni njih nije zao, jer su i oni samo kobajagi navijaci!

Navijaca vise nema!I to je istina koju jednom mora neko da im kaze!N E M A !

Otisli su svi kada su se nasi klubovi upustili u sistem TRI ZA TRI.Rodonacelnik te trgovine vec mesecima krije se u Crnoj Gori.Cuvaju ga njegovi fudbalski prijatelji.I cuvace ga do njegovog poslednjeg evra!

Imena Zvezde i Partizana,takodje,su demode!Ideologija koja ih je iznjedrila odavno je potisnuta na politickoj sceni...Kasno je i za FK Cetnik,a ja sam sanjao derbi Partizan - Cetnik,ili Crvena Zvezda - FK Kralj Petar!

Kakve bi to utakmice bile!

Ali,sto vazi za jedne,neka bude i za druge!

U istoriju!

Pocecu ponovo da navijam i gledam utakmice kada se pojave Bulbuder United,Petrovaradin Castle,pa i Delta Cyti,ako Miskovic ikada prestane da otima tudje i napravi fudbalski klub kao greenfield investiciju!

No,mozda je vreme fudbala odavno proslo.U vreme kada je fudbal bio pravi, klinci bi dobili cusku od roditelja kada ih provale da su bili na treningu ili utakmici.Danas roditelji na silu teraju decu na teren.Ne secam se da sam,u vreme kada sam pikao fudbal,video i jednog jedinog roditelja bilo gde.Da se pojavio samo jedan roditelj,bilo ciji,mi bi se svi razbezali!Danas ih u autobusima i oko terena ima vise no dece.

Svi oni sanjaju neke svoje neostvarene snove,veliku lovu i slavu...A klinci im,brate,nekako kilavi,kao brojleri sa pilece farme!Kao sto od takvih pilica nema dobre supe,ni od ovakvih "petlica" nece biti dobrog fudbala!

Zato,neka se poruse stadioni u Ljutice Bogdana i Humskoj,umesto njih neka se izgrade velelepni soping molovi i hoteli ,sva cuda modernog potrosackog drustva,a Zvezda i Partizan na debelu periferiju,tamo gde se nekada igralo na sljaci!

Tamo im je mesto!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana