Sjaše Kurta da uzjaše Murta

dragan016 RSS / 23.11.2008. u 20:51
 direktorska-fotelja.jpg
Relativno skoro, čuo sam slučajnog prolaznika kako svom sagovorniku kaže: “POŠTENA KURVA”. Te reči su me bacile na malo razmišljanje o našoj gradskoj skupštini (sada gradskoj, zaboga pa mi smo dobili status grada, sada glasno možemo da kažemo da smo gradjani, još i da počnemo da se ponašamo kao gradjani).
E, sad reč - dve o ovom, gore pomenutom, gradskom cirkusu čiji akteri dobijaju debele dnevnice, a gledaoce ne teraju na smeh do suza, kao što to obično biva u cirkusu, već samo do suza, a neke i na jače doze lekova za smirenje. Jer, da malo pojasnim, gledati kako se neko sprda na račun svih nas običnih smrtnika i nije baš za smeh. U principu, sve to ne bi bilo toliko strašno, da ti isti akteri nisu obezbedili direktan prenos na nekoliko lokalnih televizija u Leskovcu, koje su još za to i debelo plaćene, a ja nemogu da dobijem ni bensadine za džabe, tj. na recept pošto svakog meseca redovno plaćam zdravstveno osiguranje. Pa kad njima dajete pare za prenos dajte i meni nešto za smirenje dok vas gledam kako se zajebavate i podjebavate na račun ni krivih ni dužnih.
Gospoda pošteni (svi do jednoga), pošto su rešili sve moguće probleme i izglasali sve tačke dnevnog reda, onda im je palo na pamet da bi mogli da povećaju svoju gledanost, pa ajde da platimo televizijama da nas snimaju. A tu ima mnogo toga da se vidi… Ajmo sad svi dignite ruke, glasamo, ajmo sad napolje, pa ajmo unutra, pa ti si lopov, a ti špijun i tako dalje i tako dalje. To traje danima i danima. Prodaju oni poštenje i maglu. Za govornicom se svadjaju i psuju, a u kafanu zajedno žderu i loče, na račun opštine u kojoj je svako od njih zaposlio sve sa porodičnog stabla. Da su im babe žive i one bi se našle na istom platnom spisku. Mada, kad malo bolje razmislim šta su sve do sada uradili, koliko su se pokazali poštenima, uopšte ne bi bilo iznenadjujuće da su babe već negde upisane.
I tako iz dana u dan, pa onda 100 dana rada, pa uradili smo ovo, pa uradili smo ono, zasadili drvo u tamo nekom dvorištu, zaposlili smo tolko i tolko ljudi, postavili smo kamene temeljce i tako dalje i tako dalje. Onda, pošto ponove po ko zna koji put šta su uradili, onda se uhvate sa svoje predhodnike, koji navodno ništa nisu uradili. Svi pošteni, svi se bore za neko bolje sutra (malo sutra) i kad sedneš i razimiraš sve ove godine unazad ostaje samo jedno, već davno rečeno: SJAŠE KURTA DA UZJAŠE MURTA!!!

Tagovi



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana