Moj muz Gordon Ramzi

sandrajankov RSS / 01.12.2008. u 22:23

 

Sale je danas napravio palacinke! Dosao sa posla, zauzeo polozaj na kaucu i iznenada rekao- "Okreni moje!" -ipak ne moze bas sve sam- "da ih pitam za recept za palacinke". Popricao je on tako sa Srbom, koji mu je uzgred rekao da mu kupi crne carape u Tesco, jer samo one mu ne zaustavljaju cirkulaciju (slabasni Srba:), a sve one "nase" mu zaustavljaju jer imaju mnogo jak lastis. Tek sto je zavrsio razgovor, Sale je izjavio sledece-"Mislio sam da nece da me mrzi da spremim, ali ipak me mrzi" Ja tek sto sam namestila svoj najrazdraganiji osmeh sto ce muz nakon skoro 4 godine braka i oko sedam godina poznanstva nesto da skuva, a on me tako fino vrati u realnost za svaga tri minuta. Nakon mog nagovaranja i obecanja da cu ja da odem po kiselu vodu (neophodan sastojak!), Sale je ipak pristao! I u maniru iskusnog kuvara, nije uzeo elektricni mikser.

Onda je poceo da daje uputstva: "Ajde, ti si moj sous chef, dodaj mi brasno!" 

"Nisam ti ja sous chef, ja sam dosla samo da operem sudove i izlazim"

"Ha, to ti je jos gore, ti si kitchen porter!"

Nakon pocetnog entuzijazma i uzivljavanja u ulogu Gordon Ramzija koga je nedavno gledao na televiziji, Sale je shvatio da palacinke niposto nisu maciji kasalj. Testo je bilo gusto i puno grudva i grudvica. Tada je shvatio da nije stavio jedan od bitnih sastojaka-mleko! Htedoh da mu dodam rukom ispisan recept od 10 reci, kad shvatih da mu je ispred nosa. Tu je vec Sale resio da se lati elektronskog miksiranja (ja sam samo predlozila!)

Nisam smela da dozvolim da nakon visegodisnjeg cekanja ostanem bez svojih palacinki! On je taman hteo da odustane, kriveci Teflon-ov tiganj ("Ocigledno da nesto nije u redu!") kada sam istupila i pocela sa bodrenjem. Moj krajnji argument bio je "Napravi bar neku kako valja, za Miicu!"

Nakon vise odustajanja sa Saletove strane i upornog bodrenja sa moje, on je ipak naucio da napravi pristojne palacinke. Bilo ih je, doduse, svega cetiri, ali sta je tu je. 

Miica jeste bila zainteresovana za palacinke, ali samo u vidu zamene za plastelin.    

Rekla sam mu da mora sad da pravi palacinke malo cesce kako ne bi izasao iz stosa, ali on je prozreo moje skrivene namere da od njega napravim kuvara i samo me pogledao svojim pogledom iskusnog sales manager-a koji tvrdi pazar, "ali da mi masiras stopala".   



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana