BULEVAR ARGENTINA

aguero RSS / 06.12.2008. u 23:41

Opet su ga trazili u njegovoj rodjenoj kuci.I nekoliko okolnih.Nije se pokazao kao dobar domacin.Dobar domacin docekuje i nezvane goste!Makar oni bili i sa crnim fantomkama na glavi...

Mozda bas zato sto im nije licno otvorio vrata,izrovali su mu ceo stan,a sa sobom poneli nekakve tricarije kao sto su fotografije,knjige sa posvetama autora,poklone,trofejno oruzje...

Takvi gosti nista ne donose u kucu.Oni samo odnose.

Akcija uspela,Trazeni nije nadjen!

Zagrebacki 'Jutarnji list' danas spekulise da se R.M. krije u Novom Beogradu.Da cak ima stan u Bulevaru Jurija Gagarina.Navodi se da je ovaj bulevar dugacak cak pet kilometara.

Na Novom Beogradu godinama je ziveo i R.K.,drugi najtrazeniji haski optuzenik.Pa,valjda i zbog toga,Bruno Vekaric,portparol Haskog suda izjavljuje u 'Jutarnjem listu' da i on najvise sumnja bas na Novi Beograd.

Tamo ne mozes da pronadjes prijatelje i kada te pozovu u goste,recimo na slavu.Satima se vrtis u krug.A sve zgrade iste - sive i bezlicne.Nigde ni drveta da se orijentises.

Da,tacno je.Za mene je Gandijeva i dalje zacarani lavirint.Kada bih morao da se krijem,ja bih se bas nastanio tamo!Ne bi me nasli sve da mi je prvi komsija sam nacelnik beogradske policije!

R.K. je drugaciji tip od R.K.On se nije prerusio u babu!Onako crven u licu,mogao bi samo da izgleda kao Crvenkapa.Ako je odlucio da se tako maskira,onda nema dileme - eno ga u stanu Borke Vucic!

Bulevar Jurija Gagarina treba preimenovati u Bulevar Argentina.Mnogi ratni zlocinci sklonili  su se bas u Argentinu posle Drugog svetskog rata.

Za Hag nema sumnje - R.M. i R.K. jesu ratni zlocinci.Nesrecni Gagarin nema veze sa njima.

Osim ako R.M. nije ispario u Kosmos!

Elem,ovom poslednjem pretresu kuce R.M. na Banovom brdu prisustvovao je i trogodisnji unuk trazenog.Iako se malo uplasio,jer nije bas prijatno kada ti takvi tako banu u kucu,cvrsto je odlucio da bude specijalac- policajac kad poraste.

Posto su mu kasnije objasnili zasto su se one cike onoliko dugo trudile i kopale po kuci i okolini,mali je shvatio da je veoma sposoban za buduci poziv.

Svog dedu on i ne trazi,a deda dodje sam!

Eto,bas jutros,pre nego sto su ovi nagrnuli,igrali su se 'corave bake'!

A deka se tako dobro sakrio...

Posto ga niko nije nasao (u toj igri),mali ce morati,kao onaj koji je izgubio,da pojede dve przenice i popije solju mleka!

A deda?Deda je utrcao u tunel koji je jos davno prokopan od Kosutnjaka,ispod Ade Ciganlije,do Bulevara Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Za metro,koga jos dugo nece biti u Beogradu!Ta deonica dugacka je tacno sest kilometra i sedamsto pedeset metara!

Za deku u odlicnoj kondiciji,to je prava sitnica...Tom trasom protutnji kao brzi voz nekoliko puta na dan!

Da vidi svoje,unuka posebno...

Dobro jutro,Argentino!

 



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

maya.sangoma maya.sangoma 06:08 07.12.2008

prvi komentar

Aquero, secam se da smo nesto zajedno komentarisali , ali nikad nisam navratila na tvoj blog . Procitala sam ovo o RM , ali ne zivim u Srbiji i ne pratim sve u detalje tako da necu nista komentarisati , samo ti se zahvaljujem sto si me obavestio malo .
maya.sangoma maya.sangoma 06:25 07.12.2008

drugi komentar

Procitala sam sada tvoju pricu o staroj kuci u Banatu . Prica je divna i probudila je neke moje uspomene .Od sada cu da navracam stalno . Pozdrav,
Maya
aguero aguero 09:48 07.12.2008

Re: drugi komentar

Hvala!Srdacan pozdrav iz Beograda!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana