Zvezde (I deo)

iluzionista_b RSS / 14.12.2008. u 04:02

Od kada je počela sa emitovanjem emisija "Operacija trijumf" imali smo više prilika da slušamo predavanja o zvezdama i o tome šta treba uraditi da bi taj status zaslužili. Slušali smo Marinu Tucaković kako Nikoli govori da nikada neće biti zvezda, Tončija Huljića koji kod nesumnjivo dobrih izvođača traži faktor X, a kod onih sumnjivijih kvaliteta taj faktor nedvosmisleno vidi, profesore i direktora akademije kako govore studentima šta sve zvezde treba da rade..

Sve je to u redu, svako od nas ima neku sliku toga kako izgleda zvezda i koji su to nužni faktori za te visine. Ipak, ono što je mene potpuno izvelo iz takta je stav dotičnog stiliste-modnog kreatora-šta god, Darka Kostića. Gostujući u emisiji "Najgori od sve dece" (ime emisije kao da je pravljeno za njega) momak je poprilično arogantno pričao o zvezdama odbacujući mogućnost da trenutno u akademiji postoji zvezda. Na prvu loptu, slažem se sa njim, to su sve deca koja moraju još mnogo stvari da unaprede da bi mogli i da pretenduju na to mesto. Međutim, onda sam stao i zamislio se. Vukašinov, Sonjin i Sajkov pogled govorili su 1000 reči i mogu reći da je glavna poruka iz njihovih pogleda bila skroz ispravna "Ti ćeš da mi kažeš da li sam ja zvezda ili ne?!". Darko Kostić, za koga su zvezde turbo-folk kičerašice, predvođene Cecom i Jelenom Karleušom, će nekome da priča o zvezdama?!?!

Da stvar bude još gora usledila je rečenica (paraf.) "Džabe Selin Dion fenomenalan glas kada nikada neće biti zvezda kao Madona..."

Tačka usijanja.

Paf! /drop dead

Reanimacija i hlađenje.

Kao što već rekoh, mišljenja su različita. Ipak, da možete da birate, da budete zvezda kao Madona - gomila albuma, brdo love, nula od glasa, haos od privatnog života, ili Selin Dion - dosta albuma, dosta love, sjajan glas, sređen porodični život, šta biste izabrali? Izbor je vaš, ali verujem da znam da bi 90% tih ljudi iz akademije želelo status Selin Dion. Čisto za zapisnik, i Madona i Selin Dion su prodale približno jednak broj albuma (brojka od preko 200 miliona), s tim što je Madona 10 godina starija od Selin i što je 7 godina pre nje izdala prvi album.

... 

Šta je pisac želeo da kaže? Pa hteo sam samo u pisanoj formi da istaknem gađenje ka ljudima koji kod nas prave zvezde i koji daju sebi za pravo da o njima govore, a u isto vreme i prema vrednostima koje se podrazumevaju za jednu zvezdu. Eto, to je, to je sve. 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana