Holanđani su krivi za sve

peja.jedi RSS / 18.12.2008. u 19:07

jedi_srb.jpg 

"For over a thousand generations the Jedi Knights were the guardians of peace and justice in the Old Republic. Before the dark times. Before the Empire."

 

 Ko je kriv? Da li si ti kriv? Jesam li ja kriv? Osećaš li krivicu? Ja ne, a ti?

 

Holanđani su krivi za sve.

 Da su pripadnici Holandskih UN trupa, te 1995-te godine u malom mestu što mu ime počinje na S. reagovali kako treba, sve bi bilo u redu. Da su sprečili onog kasapina u njegovoj luđačkoj nameri sve bi bilo u redu, ovako ništa nije u redu.  Oni su se uplašili. Strah? Da li je to opravdanje? Da li je to izgovor? Da li oni imaju sada moralno pravo da meni ne dozvole da ja izađem iz ove zemlje, jer ne mogu da dobijem glupu vizu. Da li sam ja, da li sti ti, deo kolektivne krivice? Kojeg kolektova? Čega?

Ja pripadam SILI, ja sam Džedaj, a ti? I kakve ja imam veze sa bilo čim od pre 13 godina. Šta hoće ti Holanđani? Da me doživotno proganjaju zbog njihovog osećaja griže savesti. Hoćete li da pristanete na to?

Da su ti isti dobri i prepošteni Holanđani reagovali kad je trebalo ne bi bilo turbo folka, ne bi Ceca pevala o piletu sto je zaspalo kod nekog Orla?! i ne bi mi sestra od tetke slupala auto, kad je išla na njen koncert na Ušću gde je bilo ljudi koliko Stonesi ne skupe iz 5 puta...ne bi Kursadzije bile najgledanija emisija, nja nja i sve što je idotarija i padne vam na pamet ne bi bilo. Bilo bi ih, ali na margini.  Da su oni reagovali kad je trebalo ja bih sada imao svoju devojku i svoj bivši posao, a ne bih radio kao Deda Mraz za vreme Novogodišnjih praznika. Zar jedan Džedaj da radi kao Deda Mraz? Zar je svet toliko otišao u p.m?

Ko su oni da rastavljaju moju devojku i mene? Zašto ja nisam sa svojom devojkom tamo gde bih trebao da budem? Zbog kolektivne krivice? Zbog neke budale? Zbog glupe vize. 13 godina posle? Pa dokle oni misle? Dok ne uhvate toga koga jure? Pa šta hoće, da ga ja uhvatim možda? Gde da ga nađem? Kako izgleda? Pa to nema veze samnom? Dokle više, pitam, dokle?

 

Imate dobar posao, možda i ne baš dobar ali sigurna plata svaki mesec, a? Kredit, rata stiže svakog meseca? Svetska kriza...ne bi previše da talasate i da se bunite? Ne možete da izađete iz zemlje, nema veze, ionako se nema para za put. Kolektivno ste krivi, ali baš vas briga, ne petljate se u politiku!

Pa ko priča o politici? Koga to interesuje? Da me interesuje ne bih radio kao Deda Mraz!

 

I znate šta, neću više da budem Deda Mraz. Dosta mi je. Neću da prebrojavam dečije glavice, jer vaspitačice hoće da prijave manje dece , pa da strpaju nešto para u svoj džep...neću...ja sam Džedaj i od sada ću tako da se ponašam. Ja pripadam i pripadao sam jedino SILI.

May the FORCE be with you!

 

A vi Holanđani...spremite se...počelo je...Vi ste Maračna strana...ali znajte da SILA pobeđuje...

 

 

 

 

 

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana