Oštro "Dobro jutro!"

brave_boy RSS / 20.12.2008. u 18:03

Eto, odlučih da napišem svoj prvi blog ne bih li svoju dušu spasio akutne apatije, malodušnosti, spiritualne smrti. Pišem ovo da bih uticao bar na jednu osobu, ali i da bih predočio sebi(!) postojanje mene ovakvog kakav sam – autentičnog i jedinstvenog, kreativnog i osećajnog, atraktivnog, duhovitog, nadasve inteligenog, MOĆNOG decaka, neshvaćenog od mase frustriranih gubitnika i prozračnih kreatura bez imalo kompetentnosti da rasuđuju o mojoj personi!

Želim da kažem da su i mučkarci ranjivi, ekvivalentno ženama, da se između muškaraca i žema slobodno moze staviti znak jednakosti za kim toliko čeznete. Niste potlačene, verujte mi. Ne more samo vas ljubavni jadi, niste jedine koje boli kada su povređene, samo vi apsolutno opravdano možete da zaplačete i, eto, tako je neko rekao, odredio i stvorio muškarca da istrpi sve što žena ne može i neće, kao što žene trpe ono što muškarci ne mogu.

Ne mislite da ste potlačeni/e! Zbacite koprenu predrasuda sa sebe, skinite paučinu koja vam se nahvatala na očima, potpuno obrišite maglu, UMIJTE SE, LJUDI, i promatrajte bez imalo feminizma ili muškog šovinizma. Samo pokušajte da objektivno sagledate stvar – izađite iz uloge žene, iz uloge muškarca, odglumite bespolnog Duha realnosti i ponašajte se u skladu s imenom. Pokušajte da tako rasuđujete i kada se vratite u pravobitnu ulogu, bez obzira da li ste muškog ili ženskog pola.

Shvatite, shvatite da sam ja ovakav, da je ona takva, da su životinje nerazumne i da zato mi moramo da budemo razumni. Nosite svoje Ljudsko ljudski! Bez obzira na moral i IQ, ne nipodaštavajte ljude koji se razlikuju od vas u bilo kom smislu. Primite sve kao vest, registrujte je i zaboravite, ili zapamtite. Ne ponašajte se okrutno, ne budite bezosećajni. Razumite da postoje različiti, drugačiji LJUDI, prihvatite ih ili nemojte, ali ne govorite im ni iza leđa, podlo i kukavički, ne govorite im ni u lice; jednostavno ne govorite o onome što vas zaista ne zanima, za šta se ne interesujete, što vas se ne tiče ili što ne smatrate važnim! Jednostavno – gledajte napred, držite se svog puta, kreirajte svoju sreću i podižite svoj egzistencijalni stub ne rušeći tuđ.

Hvala što ste odvojili par minuta da pročitate moj blog-prvenac! =)

 

 

Who am I: Demian or Dorian? – brave boy, in both case!

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana