DUPLO DNO

ixor RSS / 31.12.2008. u 00:16

Verovatno da niko od vas vest o nastupajućoj ekonomskoj krizi nije u svest primio iz prvog puta.Verovatno je svako od vas mislio da smo imuni na sve krize univerzuma jer, svaku smo ugostili valjano i poodavno spoznali zivot na dnu,ne znajući da je to dno mozda bilo lazno.Verovatno sam i ja bio jedan od vas sve dok,direktno iz beloga sveta,nije došla i udarila tamo gde najviše boli.Belo obojilo se u crno , plavetnilo neba (bila je noć ,ovo je samo metafora) zamenili su sivi pospani oblaci-ceo moj svet tog trenutka se urušio.A Taman sam se odvažio i rešio da izvedem jednu finu devojku na pivo pokraj dunava….I kikiriki ,ako ostane kusur...

Kad ono....

Ne treba vam desetka iz ekonomoje da bi ste shvatili da ono što nas čeka ekvivalentno je penetriranju bodljikavog pripadnika faune- u leđa.Prosto je.Lični fond za pivo i kafane,usled recesije zamrznut je,dok cene alkoholnih derivata vrtoglavom brzinom rastu..Da obrazložim - uzmimo da vi ,kao što i ja ,hronično odbijate da konzumirate alkohol po klubovima i ostalim ugostiteljskim objektima – kupiš tamo jedno ono pivo "sto se drži" i držis ga.Srazmerno vremenu koje želis da provedeš na žurci ,odrediš količinu tečnosti koju ćes da uneseš po gutljaju, ne bi li imao sta da držiš do kraja večeri.Glupo je držati praznu flašu.Ako je klub kao potencijalno mesto konzumacije alkohola eliminisan onda nam ostaju svi ti divni parkovi,dragstori i trafike - što nas vodi do sledeće jednačine:

pre recesije:

  2l piva (Z) = 130 din.

   potrebna količina (Y) min. 8L (4 flaše)

   Potrebna količina novca (X) = ?

   X=Z*Y

   X=130 * 4(flaše=8L)

   X=520 din.

Uled recesije:

   2l piva (Z) = 160 din.- eij.

   potrebna količina (Y) min. 8L (4 flaše)

   Potrebna količina novca (X) = ?

   X=Z*Y

   X=160 * 4(flaše=8L)

   X=640 din.

*Zaključak => 640>520 => 120 dinara u ambis na min. potrebne količine => Z - ima tendenciju rasta.o da!

I kako sada čovek pošteno da se obeznani..?.....Da ne pominjem ako pored sebe alkoholom treba da  napojiš i neku ženku. Monetarno samoubistvo.To je extremna situacija koja iziskuje jednačinu sa više nepoznatih...Taj sam čas propustio u skoli...U ovom slučaju u startu mozete da se oprostite od novčanog iznosa koji podrazumeva 1/2 vaseg mesečnog buzdeta.

Pošto smo utvrdili da problem postoji i izvršili formulaciju istog ,sledi druga faza-faza kreiranja modela i analiziranje mogućih pravaca delovanja.

Duboka analiza i kratak brainstorming ,na pitanje sta nam je činiti ,dali su sledeće rezultate:

*Predlog br1 - Posto smo egzaktnim metodama ,neosporivo dokazali da nam ova kriza popi pivo , kako možemo za iste pare da se podjednako dobro provedemo ?

Lako....Za ovaj recept ti je potrebna samo dobra volja...Poznato je da na brzinu resorpcije i na koncentraciju alkohola u krvi utiče više faktora. Ukoliko se unosi na prazan želudac, alkohol se apsorbuje u krvotok već posle 5 minuta od uzimanja. Obilni obroci, naročito masna hrana, usporavaju resorpciju, pa i opijanje - Sto u ovim teskim trenucima po čovečanstvo ,svakako ne želimo.

*Predlog br2 - Dodavanje pića sa ugljen-dioksidom (mineralna voda, gazirani sokovi, itd.) ubrzava resorpciju alkohola, a time i opijanje.

Da je evolucija učinila svoje da se uočiti na svakom koraku.Jeste li možda čuli za majmuna koji se dosetio da usled prohibicije meće imalin na parče hleba,ostavi ga preko noći na peć....ujutru sastruže taj imalin i pojede hleb?...a?..Svakako da niste.Zato što je tu glupost iznedrio ljudski um...Naime,radi se o tome da u tom hlebu ostaju isparenja od pomenutog premaza ,koja na čoveka deluju poput alkohola.

ovo bi bio predlog broj 3 koji je nekako najekonomičniji....Najedeš se i napijeđ za svega 40 rsd-a, plus jedno pakovanje imalina....

Ostalo spiskaš na žene-ako se ne otruješ.

Mislim da je mnogima već jasno da će ova recesija ,koja se sunovratila na naše živote u mnogome promeniti iste.

 

wewantbeernow.jpg 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana