31. na 1.

loshmi021 RSS / 02.01.2009. u 14:23

Jos jedna nova godina na pomolu i kao i svake godne grande dilema gde otici za tu noc koja je inace ko i svaka druga , samo sa jako dobrim izgovorom da vas oderu . Svake godine sve vise i vise ponuda i svake godine sve “jeftinije” – allincluzive za samo 140 e (ulaznica nije uracunata , samo 20e) , kad se saberu sve “samo” reci , dobijete sljakanje dobrih mesec dana na gradjevini . Kada se stavi na papir , zu-zu pecivo koje nikako ne volim i pice , naravo domace koje nestane tamo do pola dvanaest bas kad se zakuva , isplati se , isplati se gazdi koji pozove jos i interventnu da napravi fajront zbog razbijene case . Bas sam procitao na jednom flajeru aranzman za novogodisnju noc u nekom lokalu – ulaz 20e , rezervacija za sank stolicu 20e (min. dve osobe) , rezervacija separea 60e , pice se placa , drugim recima – ovce ,naplaticu vam ulaz i sedenje a vi se samo lepo provedite .
Sledeca opcija je gradski trg , sto zna da ispadne mnogo bolje sa jednim velikim – ali . Za odlazak na trg potreban vam je citav plan veceri i mnogo srece da izvucete zivu glavu …. Pirotehnicka sredstva koja fijucu pored glave i potencijalna prskalica u oko , dobar su razlog da parkirate sto blize auto za reli voznju do Klinickog centra . Guzva i hladnoca ne treba da vam predstavljju problem , jer kakva bi to nova godina i bila da se vrelo kestelje jede na plus temperaturi , a da vas neko ne gura ? Pare koje ste poneli stavite u gace , sto je sigurno sigurno je , a ni ne pomisljajte na neki novi krem dzemper jer ce se uvek naci neka pijana budala da otvara sampanjac pored vas . Ali ako zanemarite ove neminovne stvari , vece moze da izvuce dobar nastup nekog izvodjaca . Prosle godine je to bio Cola , koji je garant za dobru atmosferu , a ove koliko sam cuo peva Masimo Savic cije pesme bas ne dizu adrenalin . S obzirom da ima vise bina , svako ce se odluciti za neku sebi odgovarajucu opciju .Ocekivan je veliki vatromet ,kao i svake godine … jedino dugoocekivanog snega nigde nije bilo . 
Nova godina pada na Sredu , posred nedelje , pa reprize i dogura se do Nedelje sto nasima nikad nije bio problem . Uvek smo bili nacia sa merom , koja o manjem trosku poveze sve praznike odjedanput , buduci da nam preti ekonomska kriza . 
Iako je velika vecina ljudi odlucila da ostane kuci zbog ovih ili onih razloga , koliko sam cuo oni su se najbolje i proveli . Kako to vec ide , odabrano drustvo , muzika i cuga iz diskonta pica , za mnoge su bili pun pogodak . Opustena atmosfera ili kucne karaoke su se pokazale mnogo bolje nego zadimljene diskoteke , ali od slucaja do slucaja . 
Petarde su nepolju pucale , neki jeftini vatrometi , a nesto nisu javili na vestima o povredjenima u novogodisnjoj noci, ili ja nisam dobro slusao . Iskreno se nadam da i nije bilo neceg ozboljnog …
Najludja noc nije prosla ko i svaka druga , Sreda na Cetvrtak , usli smo u novu 2009 godinu koju svi najavljuju kao najtezu ili bar tezu i skuplju nego predhodnu . Svi su se provodili i ne razmisljajuci nesto o velikim problemima , a i zasto bi tu jedinu noc za koju su svi ubedjeni da im donosi nov pocetak . Zapravo ja i mislim da su 31. u 23.59 svi spremni za novu stranicu . 
Nisam vest u cestitkama , ali ako bi vama pozeleo nesto u novoj godini bilo bi - Živi kako možeš, kad ne možeš kako hoćeš – lat. poslovica 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana