O BLOKADAMA

Filip Mladenović RSS / 03.01.2009. u 03:13

Krenem jutros na posao, kad na vratima stana - blokada. Porodica iz potkrovlja blokirala mi izlaz iz stana zato što sam odbio da potpišem papir za adaptaciju potkrovlja. Šta ću, gde ću, žurim na posao, pa im stavih potpis na taj papir, samo da ih skinem s vrata, i naravno, ulaznih vrata. Krenem hitro do lifta, kad mi komšinica saopšti da je lift blokiran. Kako blokiran, zašto blokiran, upitah sav unezveren. Komšinica mi reče da su lift blokirali stanari, koji protestuju što njihove komšije voze u liftu svoje kućne ljubimce, kada ih izvode u šetnju zbog velike i male nužde, pa u kabini vonja. Jeste, tako je rekla, vonja, što u prevodu znači da se šire neprijatni, životinjski mirisi. Nema mi druge, krenem stepenicama napolje, kad na trećem spratu blokada stepenica. Komšije, koje imaju kućne ljubimce, protestuju zbog blokade lifta blokadom stepenica. Na svu sreću, uvek sam bio dobar prema pudlicama, kerovima i mačkama iz ulaza, tako da su me brzo propustili, pa pun elana krenuh prema izlazu iz zgrade. Ali, ne lezi vraže: na izlazu nova blokada: radnici investitora, koji ima sve potrebne dozvole za adaptacija potkrovlja u mojoj zgradi, protestuju što ih stanari ometaju u gradjevinskim radovima. Zato pozvonih kod komšinice u prizemlju, jedne simpatične bakice, koja sve vidi i svašta zna o tome šta se dešava u našoj zgradi. Zamolih je da udjem unutra, i dok se krstila od čuda, iskočih kroz prozor njene trpezarije napolje, pa pravo na posao.

Čim sam se dokopao ulice, gde obično hvatam autobus gradskog prevoza, ima šta da vidim: radnici obližnje propale fabrike blokirali ulicu, traže zaostale 53 plate, plus regrese za godišnji. Krenem peške, do sledeće ulice, da uhvatim drugi autobus ili taksi. Kad tamo, nova blokada: ulicu blokirali taksisti, protestuju što moraju da ugrade pored taksimetra i fiskalne kasice, koje mušterijama štampaju račune za vožnje. Vidim ja koliko je sati, krenem peške prema obližnjem auto-putu, računam tamo ću da nadjem nešto za prevoz, makar i stopirao. Javim sekretarici šefa da ću zakasniti, a onda trk prema odredištu.

Čim sam stigao do bankine auto-puta, vidim veliki zastoj. Pitam, ko je blokirao auto-put, a vozači mi besni, procediše: saobraćajna policija. Upitah zašto, da ne dolazi neka važna faca u naš grad, a oni odmahuju glavama. Kažu, opet neki obračun mafijaša na auto-putu, pa dok ne izvrše uvidjaj i sklone mrtve i ranjene, kao i izrešetane automobile, nema ništa od saobraćaja.

Sav očajan, gledam prema tramvajima, koji preko nadvožnjaka auto-puta idu prema centru grada. Pojurih prema tramvajskoj stanici i        uleteh u prvi tramvaj, srećan što ću zakasniti samo sat vremena. I taman što sam se lepo namestio pored jedne fino namirisane gospodjice ili gospodje, tramvaj stade. Šta bi, dreknuh ja!? Jedan nezadovoljan putnik, koga su kontrolori uhvatili sa neispravno poništenom kartom, legao preko šina i blokirao saobraćaj. Neće da ustane dok ne dodje policija da napravi zapisnik.

Ubijen u pojam, izadjem iz tramvaja i krenem peške prema poslu. Nisam prepešačio ni  stotinak metara, kad na levoj strani grudi osetih snažan bol. Uhvatih se za grudi, i to je poslednje čega se sećam.

Kada sam se probudio, ugledao sam oko sebe lekare i medicinske sestre. Kažu mi, vi ste u Urgentnom centru. Zašto, pitam ja, a dežurni lekar će na to: imate blokadu leve pretkomore.

Put u Evropu je blokiran komšijskim crknutim kravama!



Komentari (10)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 03:42 03.01.2009

"Снио сам страшан сан."

Р. Домановић - Данга
loader loader 04:28 03.01.2009

Jutarnji kontrapunkt

Filip Mladenović: "Kada sam se probudio, ugledao sam oko sebe lekare i medicinske sestre. Kažu mi, vi ste u Urgentnom centru. Zašto, pitam ja, a dežurni lekar će na to: imate blokadu leve pretkomore.
Pretkomora..!? Daleko bilo!! A hipotetički nastavak nezgodne stvarnosti bi onda trebao da bude: "Međutim, pošto vam zdravstvena knjižica nije overena, a mi ne bismo da kršimo zakon, nismo vas obrađivali... Voljni ste da platite, pa da vam komoru odblokiramo?" No, tema je stvarno... brrrr..! Može ovako? Probudite se vi, a ono finansijska kriza prošla, Srbija upravo ušla u Uniju, čeka vas tih i mirisan hodnik vaše zgrade, efikasan prevoz koji i ne osetite, posao koji vas ispunjava i daje mogućnost za napredak...! A? :))
constrictoria92 constrictoria92 13:18 03.01.2009

Re: Jutarnji kontrapunkt

Probudite se vi, a ono finansijska kriza prošla, Srbija upravo ušla u Uniju, čeka vas tih i mirisan hodnik vaše zgrade, efikasan prevoz koji i ne osetite, posao koji vas ispunjava i daje mogućnost za napredak...!


I gle chuda: presli smo u novu dimenziju, a staru ostavili nekoj drugoj nesrecnoj planeti!
mariopan mariopan 13:27 03.01.2009

Re: Jutarnji kontrapunkt

Baci pitje , cigarete, i 'ranu koja izaziva kosmare...ovo si nesto lose popio za docek pa si navatao traume. Negativno talasas...c,c,c,...ne valja , samo optimizam u Novoj i nista vise

Srecno ti u Novoj
loader loader 16:13 03.01.2009

Re: Jutarnji kontrapunkt

mariopan: "Baci pitje , cigarete, i 'ranu koja izaziva kosmare...ovo si nesto lose popio za docek pa si navatao traume. Negativno talasas...c,c,c,...ne valja , samo optimizam u Novoj i nista vise
Ovaj citat je među "re: komentarima" na moj komentar, ali mi je nešto nelogično, pa nisam siguran mislite li na moj komentar, ili na sadržinu samog bloga. Ako je ta opaska o piću upućena na me, onda sam dužan da vas podsetim :) pio sam tokom dočeka onaj vaš šareni koktel, a po pitanju "negativnog talasanja" izjavljujem da sam pun optimizma... E, ako mislite na autora bloga, onda ne znam... :) Bolje da ne procenjujem :)
loader loader 16:20 03.01.2009

Re: Jutarnji kontrapunkt

constrictoria92: "I gle chuda: presli smo u novu dimenziju, a staru ostavili nekoj drugoj nesrecnoj planeti!
.. :)) Bolje da ne egziliramo, nego da ovde malo prekrečimo, da izgleda kao stvarno novo :) Eno, i zakone "evropske" će da usvajaju po ubrzanom postupku :) Izmisliće kasnije još ponešto, samo da bi nam krečenje išlo lakše :))
dunja73 dunja73 14:17 03.01.2009

nije ovo san

Satiricno ...Ali ,to je to ..
jeremija92 jeremija92 15:05 03.01.2009

Ima ih još...

Pored navedenih, mene muči i kreativna blokada.
simkke simkke 16:22 03.01.2009

nije to nista

meni se to stvarno dogodilo!
dvaput!
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:34 08.01.2009

Blokada

Sem ove
Put u Evropu je blokiran komšijskim crknutim kravama!

za sve ostale blokade lek je da uzmeš vazduh, svratiš u obližnje kafanče, popiješ kaficu i pročitaš novine dok ne prodje furtutma, i onda tiho i elegantno nastaviš dalje.

Imao sam prijatelja koji kada ne dobije par ljudi na telefon (zauzeto, nema ih...) batali telefoniranje na pola sata. Kaže: naišao mi negativni talas. Pa kad krene ponovo, udje u pozitivni i samo pichi dalje

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana