U novu uz Djuleta na uvce

ivanajocicb92 RSS / 05.01.2009. u 08:20

I tako smo svi nekako pali, rastrkali se. Kazu kada spona jedna ekipa otkaci, svi (se) otkace. A ljudi inace vole da putuju I za praznike I ovako. I kad jedan deo drustva kaze: e idem ja (mi), onda nesto drugi deo ilim ta spona -karka nema neku preteranu zelju za samo-organizacijom. A I zasto bi? Treva sudovi I case da se peru, a kafana mi nije sudbina, niti mi je mesto medju klincima u prestonici uz Junior Jack-a ( ma, da sam bila bolje ovih dana, sto pa da ne?).
No, iz iskustva proteklih godina covek, u ovom slucaju zena, zeli da se oseca u svom domu skroz na skroz bozicno I novogodisnje. A ono, napolju hladno do srzi, do grilonke I ispod, pa ko zeli atmosferu jingle bells-a ima priliku da je I objetkivno dozivi. U poslednje vreme kitnjatost US novogodisnje euforije je pristuna I kod nas, a I kod mene. Carapice vise, svetli na sve strane, deda mraz se razmnozio, okacen je, sedi, stoji, izigrava ukrasnu svecu I sto sta jos. I priznajem, slatko je to, toplo nekako, kada iz pretrpanog Maxija ili Merkatora uletis u topli dom I sednes a ono svetli I trepti na sve strane.
Juce Zvonko Bogdan obeli obraz, nisam sigurna kom programu. Ovo ostalo je strasno, ovo ostalo je uzasno. Da li Tijanic misli da je film ili serija sastavni deo novogodisnjeg programma? Da li onaj cupavi Zeljko Mitrovic (ne da je fancy pored Misel Adama,nego sam spichles skroz), misli da su Salvete i Radojice upravo to sto narod zeli I trazi? A narod rulja pa zeli I trazi najgore, samo da prezivi. Leba I kursadzije I to mu dodje to. Tu je kraj zelja naroda serbskoga. A pevacice, rodjene 1940 I neke drze se bre. Nesto su oklembesene, nesto su izborane, lose iseckane pa heftane, al se drze. Glas ih drzi. I izvadise ih pesme stare, sto pevasmo mi, vi I oni, ali tako od doceka do doceka, nisam sigurna ni da li je repriza ili ne. Vise sam sigurnija da je, ovako, mozda bih I bila razocarana, a ne zelim da takva udjem u 09. I ovako svi kazu da su svi graodovi nesto `jako skromno docekali novo leto`. No, posle prasetine I ruske, jafa torte I, u mom slucaju soka, resih da uzivam na minus 10 uz cuveno R. Obukla sam se k`o za ruski front, prvi put neka garderoba, kazu `slojevita`, priznajem nikad nisam znala sta to znaci, sada znam Slojevito znaci da pocinje od gaca, a zavrsava se kapom I najruznijom jaknom koja moze da postoji u garderobi jedne devojke danas. Izgledala sam kao ultra debela, krajnje nezgrapna zena, koja ja posla na rok koncert. Da djuska. Tamo docekala nasa omladina, bogu hvala ima I za Van Goga neko da izadje na trg. A on zvezda, mtv, adria, ali zvezda. RRRRRRRRR odzvanja `wise men say only fools rush in, but I can`t help falling in love with you`.
I tu meni KLIKne! Pored ica I pica treba negde se zagrliti I pozeliti sve ono sto uvek zelimo sebi I tako prezivesmo sve sto se preziveti da u nasoj lepoj. Otisla sam na most, stala pored policajca, za svaki slucaj I prepustila se trenutku ponoci I vatrometa. I nije bitno gde si, ni koji gradonacelnik je sve to brizno odradio za nas -birace -sugradjane, mozda mozes da budes i na Tower Bridge-u I na Jelisejskim poljima, ali je bitno ko te grli I kako te grli I sta sebi I njemu zelis tada.
A obicno svi tada zele svima najbolje.
Tako I ja vama zelim sve najbolje, onako klise koliko to moze da bude, ali od srca I , pa, citajte me I dalje.
ps. a najsladje je kada u toj carapici koja visi I pronadjes poklon sledeceg jutra!

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana