Razglednica iz Novog Sada

ludvig92 RSS / 08.01.2009. u 19:12

 

Smederevac.jpgUstao zaledjen. Upalio radio na sekund da čujem do kada će ovo, kazu R. i U. još većaju ko je kriv, ugasim, vidim ja kako je krenulo...,podlozim smederevca u letnjoj kuhinjici u dvorištu, naručim od komšije još metar drva, stavim lonac vode na peć, za kafu za ceo dan, vratim se u kuću čisto da pokupim plejer i diskove( Jethro, Moloko, Gorillaz, Claptonov unplugged, Coltranov plavi voz....), uzmem i Gargantu i Pantagruel, izdanje iz 1959. godine, kupljeno prošle godine na Sajmu za 400 din., čisto da upotpunim atmosferu, pozovem neke prijatelje iz zgrada koji nemaju komfor letnje kuhinje, odem po hleb, cigarete i novine, i preselim se tamo. I tako. Uzivamo ceo dan. Svratio sad na sekund u kuću da pokupim nove diskove(Cult, rana Metallica...), i opet upalio radio na sekund, kazu Oni još većaju, upleli se i treći u priču, pa rekoh da Vam napišem blog.

Eto. Bilo jednom u zemlji Srbiji 2009. godine. A vi kako te:)))

 

P.S.  pročitah baš danas u knjizi o Pantagruelu kako je rešio spor izmedju dva građanina koji su se godinama tuzili po sudovima i koji ni najveći stručnjaci toga vremena nisu umeli da reše...ma šta da vam kazem, upišao sam se od smeha:)))



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jeremija92 jeremija92 12:13 15.01.2009

Nekad...

.... su u gradovima postojale drvene pijace.
Ustaneš, očistiš peć, toplo se obučeš, izneseš pepeo, odeš na drvrnu pijacu, kupiš drva a usput hleb, cigarete i novine, potpališ, zagreješ, probudiš ženu i decu, vatra pucketa, toplo je i lepo, ne zavisiš od Rusije, Ukrajine, elektrodistribucije...

Na to me, neki dan, potsetio moj prijatelj iz Vukovara, kaže, prodao je dedovu kuću kod Drvene pijace.




ludvig92 ludvig92 12:49 15.01.2009

Re: Nekad...

da,
lepo podsećanje.
pretpostavljam da je bilo jednostavnije, u svakom smislu.
iskreno, ja sam se osećao krajnje simpatično ta dva tri bezgasna hladna dana.
bilo je nečeg toplog u kuhinji. ljudskog. medju nama.
hvala na javljanju gosn J.
čast je.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana