Politika

Провинцијалац

libkonz RSS / 17.01.2009. u 17:13

 

Мислим да је дошло време да мењам место боравка. Нису разлози економске природе, већ једноставно што свакога знам. Добро то дође некада, када хоћу да ми саобраћајна дозвола буде готова за сат времена, што не морам да вежем појас или кад могу да одем у кафану, а новчаник је остао кући.

Оно што ми свакога дана све више смета је корупција и криминал. Не кажем да тога нема и у другим срединама, али тамо бар не познајем те људе лично. Највише ми је мука од "ослободилаца" од режима, који су у политику ушли "како би помогли свом народу". Просто ми очи засузе кад то чујем.

Не знам шта је било у ваздуху те давне 2001. године, али тада је већина од садашњих локалних вођа одлучила да је време да добију страначке књижице и да помогну свом народу у борби за Јевропу. Брзо су се ухватили у коштац са нагомиланим буџетима, учинивши све да нико не буде незадовољан (барем нико од оних који би били потенцијални сведоци).

Некако сам све то прогутао, док јутрос не сазнах нешто о новом ортаклуку између контраверзног бизнисмена (читај најгорег олоша и битанге) и локалног функционера, борца за већ поменуту Јевропу. Хоће они да зидају мало. Сад да се направим паметан па пређем мало на латински(латиница се подразумева) ASINUS ASINUM FRICAT!

Овај текст сам написао да избацим неки бес из себе. Потрудићу се да можда још вечерас напишем неки леп блог за све вас што долазите на моју страницу.



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mashha mashha 21:38 17.01.2009

Hm...

Možda ima tu i nečeg dobrog- s obzirom da gore navedene persone poznaješ lično, taman znaš šta da očekuješ od njih i lepo možeš da ih se kloniš... dok bi ti na pr. u drugom mestu sve bilo nepoznato i ne bi unapred znao koga treba izbegavati...
libkonz libkonz 22:16 17.01.2009

Re: Hm...

Није у питању страх. Више жеља да моја земља изгледа другачије. А све очигледно одлази у неку лошу крајњост.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana