Muka nam je...

constrictoria92 RSS / 28.01.2009. u 02:17

 

SimaKosmos (IzDalekogSvemira) alijas Sunašce & Constrictoria92 – prijateljski, poslovni & bračni sapatnici u epizodi: Muka nam je...

Sedimo Sunašce i MojaMalenkost večeras i pričamo o svemu i svačemu. Tek pade mi na pamet:

- Sunašce, sećaš li se kako nas izbaciše sa one krsne slave? 

- Aha. Proglasiše nas domaćim izdajnicima, stranim plaćenicima (iz njihovih usta u božije uši) i, kako ono beše – a, da: narkomanima. Ženče, a da li se ti sećaš kako nas umalo ne spališe na onoj žurci? – Sunašce će.

- Ih, Sunašce, kako bih zaboravila! Proglasiše nas HordamaZla, srBovima & PatriJotama... I šta smo sad mi? 

- Nesvrstani?!? 

- Pa, da osnujemo stranku, a? Da se svrstamo negde već... – naivno ću ja.

- Slušaj, Ženče, da sam hteo da se bavim kriminalom bio bi pošteni narko diler. Kakve bre stranke! Ne strankaj mi po kući. Taj soj ne bi pustio ni maslačak da mi čuva. Ako hoćeš kod njih – ne može kod mene. – pobesne Sunašce totalno.

- Dobro, de. Što se žestiš? Ja mislila malo ’leba bez motike... – probah da smirim raspaljenu situaciju.

- Nemoj da nam navlačiš motke i motike na glavu. U programiranju nema ni laži ni prevare ni Ivice ni Marice – samo jedinice i nule (a one rade tačno ono šta im kažeš). Nema ovo-ono, mislio sam ovako, rekao sam onako, izvučen sam iz konteksta, ne razumete vi mene, paori nijedni, niste me obavestili i nisam se obavestio.... Mani me se i politike i političara i glasnogovornika i stranačkih vojnika... Svi se izmenjaše na vlasti i samo blablablabla. Više ne znam ni koje vlast, ni ko opozicija. Čas se vole, čas se mrze – ko španksa serija jbte. Jedino znam da se plaše da bi im ruke otpale, ako bi makar i probali da urade nešto – nastavi Sunašce nesamnjenom žestinom.

- Ne bogoradaj na sveca, NekrstuJedan. – pokušah da se našalim.

- Eto, nisam kršten. Zamisli samo da me Pahomije podučavao veronauku kad sam bio mali, a da me Amfilohije blagosiljao kad sam išao u vojsku.
A je l’ znaš šta je problem ovde? – odmahnuh glavom. – Ne znaš? E, sad ću da ti objasnim: Je l’ toliko teško shvatiti da nisu ni sva sveštena lica kao ove dve pomenute kreature, da nisu ni svi vernici tupavi i zaostali, da nisu ni svi ateisti prepametni i extremni, da nisu ni svi koji se ne stide da kažu da su Srbi patriJote... Svako ko hoće da misli svojom glavom i nije ostrašćen, može da vidi u svojoj okolini i normalnog ateistu i normalnog vernika i normalnog glasača neke stranke. Samo oni koji idu po mišljenje u neku Instituciju (stranka/organizacija/dodaj po želji) vide da su svi oko njih neprijatelji njihove ideje i da su oni jedini, eto jadni, „pravoverni“. Hebi ga, niko ih ne shvata, sem njima slični. Verovatno bi voleli da nas sve pokrste/učlane/preobrate/dodaj po želji i izvedu na „pravi put“. A oni koji se opiru, pa, nek’ gore na lomači - oni su i tako kolateralna šteta u procesu prosvetljenja vaskolikog pučanstva.
Ovo je naš fuckin’ život!
I muka mi je više od onih koji bi hteli da se bičujem na Terazijama i izvinjavam okolo zato što sam Srbin, a i od onih koji misle da smo nastali pre ameba. 
I muka mi je od eksperata koji sve znaju dok se ne ugase svetla u studiju.
I muka mi je što se grejem na struju, jer drugu opciju nemam.
I muka mi je što mi traže pare, šatro za pretplatu (e nedam i nikad neću ni dati RTS-u ni cvonjka, pa makar u Padinjaku završio!!!), da bi mogli Ceci da plate nastup za Novu godinu.
I muka mi je od onih kojima su za sve krrivi Turci, CIA, Vatikan, DB, SPC, Milošević i svetska ekonomska kriza, a oni bi sve mogli da srede i promene, samo da toga nije bilo.
I muka mi je od kontraverznih biznismena i ostalih „poštenih“ stranačkih finansijera.
I muka mi je što mi je mladost u šetnji i pištanju prošla, a svi oni protiv kojih šetah doživeše lagodnu starost pod okriljem onih za koje sam šetao.
I muka mi je od onih koji bacaju kletve sa skupštinske govornice i čekaju povratak svog velikog vođe.
I muka mi je od onih koji malo malo, pa ostvare neku „veliku diplomatsku pobedu“.
I muka mi je od onih čiji se koferčići zaboravljaju.
I muka mi je od onih koji su čas pozicija, čas opozicija, u zavisnosti ko da više. 
I muka mi je od onih koji misle da smo mi za sve krivi u poslednjih 20 godina, a i od onih koji misle da nizašta nismo krivi...

- I meni je muka, Sunašce, i meni...

- Sve bi ja to na društveno koristan rad... Ma, bre, poslao bih ih u Survivor sve! Dovoljno društveno korisno bi bilo da nam se skinu svi sa grbače. Ne sumnjam da bi potopili nesrećno pusto ostrvo svojom genijalnošću.

I tako, večeras, dođosmo do zaključka da nam je muka od svega. U to ime nazdravismo pivom sa povećanom akcizom i zapalismo po jednu koja čeka proceduru u Skupštini.

Nego ja bih, nešto da vas pitam, ako smem:

Je l’ se ovako osećaju svi potencijalni emigranti pre konačne odluke o odlasku odavde? 
Preživeli smo ratove, inflaciju, venčanje, otpočinjanje malog biznisa (po Dinkićevim pravilima) – da l’ je moguće da posle svega ovoga čovek/žena ostane normalan/a?!?
A kako je kod vas? 
Pitam vas da znam šta nam je: da l’ smo mi za lečenje il’ nešto drugo treba lečiti (ako se lečiti da), il’ treba bežati odavde glavom bez obzira... 

Atačmenti



Komentari (157)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ssvetlana92 ssvetlana92 02:28 28.01.2009

Sad si našla!

Da pitaš, kad sam se nagutala lekova za spavanje! Kako da ti odgovorim, sestro slatka!?
constrictoria92 constrictoria92 02:31 28.01.2009

Re: Sad si našla!

Posto si vec popila tvoje bonice (ja za moje chekam da prodje dejstvo PrehrambenogProizvodaSaPovecanomAkcizom), cenim da ces vrlo smireno & razlozno da mi pojasnis...

A za prvu:


ssvetlana92 ssvetlana92 02:41 28.01.2009

Re: Sad si našla!

constrictoria92
Posto si vec popila tvoje bonice (ja za moje chekam da prodje dejstvo PrehrambenogProizvodaSaPovecanomAkcizom), cenim da ces vrlo smireno & razlozno da mi pojasnis...

A za prvu:



Hvala za pivce. Sutra ću da ga popijem, na odloženo. A da mogu ikako nešto razborito da ti kažem, ne bih se ni navlačila na pilulice. Posle svakog takvog, sličnog, skoro istog razgovora..ja povećavala dozu!
Šala na stranu, probavala sam nekoliko puta da zbrišem odavle, ali ni tamo mi se nije dugo ostajalo. Vrlo brzo shvatim da ni tamo nije baš sve tako slatko, pa pre nego li me navuku na kredite da se ja lepo ovde vratim i prilagodjavam..
Ti koliko vidim imaš gde i s'kim, pa ti dodje sve jedno!
Niikola Niikola 16:29 28.01.2009

Re: Sad si našla!

Buriće ne diraj, sve je za Simu


P.S. Hteo sam da postavim bure Guinnessa, ali se opire, ovo mu dodje ko utešna nagrada :(
constrictoria92 constrictoria92 17:13 28.01.2009

Re: Sad si našla!

P.S. Hteo sam da postavim bure Guinnessa, ali se opire, ovo mu dodje ko utešna nagrada :(


Sima je propisno uteshen uteshnom nagradom.
Niikola Niikola 09:08 29.01.2009

Re: Sad si našla!


Nego ja bih, nešto da vas pitam, ako smem:...


Ne znam kako su se ostali osećali, mogu da pričam samo na osnovu mog (našeg) iskustva.
Preživeli smo venčanje, dolazak prvog deteta, ratove, inflaciju, otpočinjanje malog biznisa (po SPSovim pravilima, s tim što je moje sunašce bilo 100% maliprivrednik a ja sam morao da radim dupli posao firma*maloprivredničkoprogramerskouslužnadelatnost - napomena: namerno stoji * umesto +).

Odgovor na pitanje "da l’ je moguće da posle svega ovoga čovek/žena ostane normalan/a?!?" u mom slučaju je: Može ako ukloni osnovne uzroke na vreme. S obzirom da uzroke nismo mogli da uklonimo, uklonili smo se mi od uzroka. Nemojte da shvatite to kao univerzalno rešenje ili nagovaranje da i vi pođete istim stopama (uostalom "iste stope" ne postoje kao takve).

Poslednjih šest meseci koje sam proveo u Srbiji su bili pakao. Spavao sam 2-3 sata dnevno, sve ostalo je bilo sedenje ispred računara. Jedine iznimke od toga su bile posete uvaženim klijentima da bi im se predočile sve pogodnosti koje dobijaju uplaćivanjem zaostalih dugova u vidu mirnog sna i u nekim slučajevima osetno manjim stavkama u budžetu namenjenim bolničkim troškovima.

Kad sam posle nekog vremena shvatio da svaki put kad vidim naše dete da je ono u međuvremeno poraslo par santimetara i da praktično raste bez oca (živeli smo u istom stanu, čak spavali u istoj sobi, da ne bi bilo zabune) pobegao sam glavom bez obzira, kao da mi gori pod nogama (ovo su reči mog sunašceta). Posle par meseci došao je i ostatak moje porodice. Opet, da ne bi bilo zabune, nije novac bio presudan u mojoj odluci. Moja zarada kao stranog plaćenika početnika je bila značajno manja u odnosu na prihode ostvarivane u Srbiji, naš život tamo daleko nije bio med i mleko, naročito u početku.

U firmi se radilo od 9 do 19 (doduše, malo su me čudno gledali u firmi nakon što su mi to rekli a ja sa blesavim osmehom od uveta do uveta odgovorio "Samo?", mučila nas je nostalgija, hronična besparica (posebno nakon dodatnog povećanja porodičnog brojnog stanja), nostalgija, neznanje jezika, nostalgija, vrućina, komarci, smog, nostalgija... ali psihički ja sam se ponovo rodio. Kad me uhvati nostalgija, ja otvorim frižider. Ne samo da je pun svega i svačega nego je jedna polica uvek bila rezervisana za moju terapiju hladnim kompleksom vitamina B. Izlazili smo u zajedničke šetnje, viđali se sa prijateljima, teglili po vrućini prepuna kolica iz samoposluge uz naše brdo i nismo pričali ni sa kim o politici. Nije mnogo, ali bar su naša deca imala opet oba roditelja da se igraju sa njima. I mogao sam da se naspavam kao čovek. A da, imao sam i pun buđelar kreditnih kartica što je drugi najbolji razlog za miran san (prvi je dovoljna količina vitamina B).

Uh al' sam se raspričao.

Niikola Niikola 09:11 29.01.2009

Re: Sad si našla!

P.S.

Ako se ipak rešite da putujete, ovo izgleda kao prilično dobar način:

constrictoria92 constrictoria92 12:21 29.01.2009

Re: Sad si našla!

Niikola,
hvala na prichi.
Odlichno razumem(o) kako ti je bilo ovde...
Ako se nishta i ne promeni u neko dogledno vreme i mi cemo stopama slichnim tvojim.
Znam samo jedno, a to su dve stvari :
1. ne pada nam na pamet da imam dete u ovakvom sistemu
2. i mi bi voleli da radimo samo 10h (u koje su urachunate pauze za ruchak *i pivo )



*ovo je Sima dodao... Muchi ga danas avitaminoza B komplexa, pa ga svuda vidi (i tam' 'de ga nema )
Niikola Niikola 17:26 29.01.2009

Re: Sad si našla!

Ako rešite da pođete našim stopama, evo prilažem mapu













Mislim da će se Sima snaći...
simkke simkke 02:31 28.01.2009

ako ti je muka, jedi belog luka

...iliti Run to the hills...run for your life (ali, negde gde je toplo)

constrictoria92 constrictoria92 02:36 28.01.2009

Re: ako ti je muka, jedi belog luka

Nije ti to loshe.
Tako ce, probably, i da bude...
Trenutno mi je Symphony of Destruction
simkke simkke 02:40 28.01.2009

Re: ako ti je muka, jedi belog luka

constrictoria92
Nije ti to loshe.Tako ce, probably, i da bude...Trenutno mi je Symphony of Destruction


uh, nije betovenova ali zakiva...a mo'š prosto da kažes You can't bring me down
constrictoria92 constrictoria92 03:07 28.01.2009

Re: ako ti je muka, jedi belog luka

dunja73 dunja73 02:35 28.01.2009

idi dok si mlad

ako bi negde ,onda sto pre ...
constrictoria92 constrictoria92 02:37 28.01.2009

Re: idi dok si mlad

Ja, lichno, ne bih nigde - al' me ovakve stvari teraju odavde!
jesen92 jesen92 02:51 28.01.2009

Re: idi dok si mlad

...pa gde nadje sad da razmisljas u sred svetske finansijske krize.....
constrictoria92 constrictoria92 02:58 28.01.2009

Re: idi dok si mlad

...pa gde nadje sad da razmisljas u sred svetske finansijske krize.....


Bolje ikad - nego nikad...

Nego da razjasnim:
Nas dva ne bi nigde da idemo odavLe, al' ovakve stvari koje te izvode iz takta konstantno svaki dan, svi koji se ponashaju prema tebi kao da si malouman - teraju te il' da bezis, il' da se doVatis motke...
jesen92 jesen92 03:02 28.01.2009

Re: idi dok si mlad

..ja mislim da ce motke da rade ali ne mogu bas da procenim kada
NNN NNN 04:55 28.01.2009

idi dok si mlad

..dok imaš vremena,
za more promena,
Za let i za pad!

(Ceca, al' nije iz Peščanika)
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 22:12 28.01.2009

Re: idi dok si mlad

Ja, lichno, ne bih nigde - al' me ovakve stvari teraju odavde!

lep tekst, lepa misao, ali nažalost malkice tužna ...
constrictoria92 constrictoria92 22:18 28.01.2009

Re: idi dok si mlad

lep tekst, lepa misao, ali nažalost malkice tužna

i prilichno istinita...

Hvala...
gorran2 gorran2 02:37 28.01.2009

nije preporučljivo

Preživeli smo ratove, inflaciju, venčanje, otpočinjanje malog biznisa (po Dinkićevim pravilima) – da l’ je moguće da posle svega ovoga čovek/žena ostane normalan/a?!?
Moguće jeste, ali nije poželjno. U ludilu, komparativno, (u odnosu na našu realnost) ima više sistema i smisla.
constrictoria92 constrictoria92 02:39 28.01.2009

Re: nije preporučljivo

Nije da nema...
Al' to je ondaK ozbiljna bolest realnosti, il' sam totalno skrenula pamecu, pa trabunjam...
srki92 srki92 02:52 28.01.2009

a jel'

.










constrictoria92 constrictoria92 03:02 28.01.2009

Re: a jel'

Meni chesto padne na pamet da zavradjujem zivot bez stresa u uredjenoj drzavi...
topcat topcat 05:41 28.01.2009

Re: a jel'

constrictoria92
Meni chesto padne na pamet da zavradjujem zivot bez stresa u uredjenoj drzavi...

Nema toga...
S jedne strane dobijes, s druge ti je oduzeto.
Plivaj kako znas u onom gdje trenutno jesi.
malasneki malasneki 10:03 28.01.2009

Re: a jel'

Plivaj kako znas u onom gdje trenutno jesi.

Bas ovo i ja htedoh napisati.
Ja ignorisem ono sto ne mogu da menjam, a znam da ni mene vise ne moze neko lako promeniti. Ono sto mi se dopada prihvatim i tu plivam kao i svaka riba u vodi. Bas me briga ko sta propoveda i sta im se od tog svidja a sta ne. Svima ne mozes udovoljiti, a ovce koje nasedaju, one i jesu za sisanje. Razmisljajuci o svim tezama, nepravdama, problemima koji nas okruzuju nikad sebe necemo ni izgraditi niti naci svoje mesto pod suncem nebeskim.
Teraj svoj djir!
srki92 srki92 18:32 28.01.2009

Re: a jel'

malaglupasneki
Plivaj kako znas u onom gdje trenutno jesi.

Bas ovo i ja htedoh napisati.
Ja ignorisem ono sto ne mogu da menjam, a znam da ni mene vise ne moze neko lako promeniti. Ono sto mi se dopada prihvatim i tu plivam kao i svaka riba u vodi. Bas me briga ko sta propoveda i sta im se od tog svidja a sta ne. Svima ne mozes udovoljiti, a ovce koje nasedaju, one i jesu za sisanje. Razmisljajuci o svim tezama, nepravdama, problemima koji nas okruzuju nikad sebe necemo ni izgraditi niti naci svoje mesto pod suncem nebeskim.
Teraj svoj djir!


Vrlo duboko. Znaci nerazmisljanjem cemo se izboriti za svoje mesto pod suncem nebeskim: ko ovce, u redu za klanje. Samo, kad ti deca zapale u inostranstvo, ko mojim roditeljima, sta ces onda? Da razmisljas?
malasneki malasneki 10:30 29.01.2009

Re: a jel'

srki92
malaglupasneki
Plivaj kako znas u onom gdje trenutno jesi.

Bas ovo i ja htedoh napisati.
Ja ignorisem ono sto ne mogu da menjam, a znam da ni mene vise ne moze neko lako promeniti. Ono sto mi se dopada prihvatim i tu plivam kao i svaka riba u vodi. Bas me briga ko sta propoveda i sta im se od tog svidja a sta ne. Svima ne mozes udovoljiti, a ovce koje nasedaju, one i jesu za sisanje. Razmisljajuci o svim tezama, nepravdama, problemima koji nas okruzuju nikad sebe necemo ni izgraditi niti naci svoje mesto pod suncem nebeskim.
Teraj svoj djir!


Vrlo duboko. Znaci nerazmisljanjem cemo se izboriti za svoje mesto pod suncem nebeskim: ko ovce, u redu za klanje. Samo, kad ti deca zapale u inostranstvo, ko mojim roditeljima, sta ces onda? Da razmisljas?

kao prvo hvala na "komplimentu".
Kao drugo, nisam rekla da ne razmislja, cak sta vise, nek se duboko zamisli, ali o sebi i sunascetu, svojoj porodici i poslu. Kao sto rekose ljudi, nigde na planeti Zemlji nema idealnog mesta, svagde te nesto muci, i bas sad kad sam bila u Holandiji smo raspravljali na temu "lako je vama" i oni meni i ja njima.
Prema tome, sta ti ostaje? Ostaje ti da se negde ipak moras skrasiti, a onda kad odlucis gde ces, gde god da si moras misliti prvenstveno na sebe, porodicu, posao i jos dodas prijatelje.
A deca, deca odu svojim putem ovako ili onako...
vishnja92 vishnja92 11:23 29.01.2009

Re: a jel'

A deca, deca odu svojim putem ovako ili onako...

jedino sto nije ni priblizno slicno.
dolybell92 dolybell92 18:28 29.01.2009

Re: a jel'

Nema toga...
S jedne strane dobijes, s druge ti je oduzeto


Kad ti se oduzima vani znaš zašto je tako...
ovde NIŠTA ne znaš... i što je najbitnije, nemaš šanse
ni da pogodiš ni da promašiš ... ništa nemaš
srki92 srki92 21:51 29.01.2009

Re: a jel'

malasneki

Kao drugo, nisam rekla da ne razmislja, cak sta vise, nek se duboko zamisli, ali o sebi i sunascetu, svojoj porodici i poslu. Kao sto rekose ljudi, nigde na planeti Zemlji nema idealnog mesta, svagde te nesto muci, i bas sad kad sam bila u Holandiji smo raspravljali na temu "lako je vama" i oni meni i ja njima.
Prema tome, sta ti ostaje? Ostaje ti da se negde ipak moras skrasiti, a onda kad odlucis gde ces, gde god da si moras misliti prvenstveno na sebe, porodicu, posao i jos dodas prijatelje.
A deca, deca odu svojim putem ovako ili onako...


Izvini, mora da mi se ucinilo da si ovo ti rekla:

malaglupasneki
Razmisljajuci o svim tezama, nepravdama, problemima koji nas okruzuju nikad sebe necemo ni izgraditi niti naci svoje mesto pod suncem nebeskim.
Teraj svoj djir!


Sta je onda tvoja teza, izvini, ne razumem?

A roditelji su samo jedan aspekt. Sto rece Visnja dole: nije ni priblizno isto...I sto je najcrnje, ni oni siroti uglavnom ne znaju da li je bolje (ili gore) da im dete zapali iz Srbije ili da ostane u njoj...

malasneki malasneki 09:15 30.01.2009

Re: a jel'

srki92
malasneki

Kao drugo, nisam rekla da ne razmislja, cak sta vise, nek se duboko zamisli, ali o sebi i sunascetu, svojoj porodici i poslu. Kao sto rekose ljudi, nigde na planeti Zemlji nema idealnog mesta, svagde te nesto muci, i bas sad kad sam bila u Holandiji smo raspravljali na temu "lako je vama" i oni meni i ja njima.
Prema tome, sta ti ostaje? Ostaje ti da se negde ipak moras skrasiti, a onda kad odlucis gde ces, gde god da si moras misliti prvenstveno na sebe, porodicu, posao i jos dodas prijatelje.
A deca, deca odu svojim putem ovako ili onako...


Izvini, mora da mi se ucinilo da si ovo ti rekla:

malaglupasneki
Razmisljajuci o svim tezama, nepravdama, problemima koji nas okruzuju nikad sebe necemo ni izgraditi niti naci svoje mesto pod suncem nebeskim.
Teraj svoj djir!


Sta je onda tvoja teza, izvini, ne razumem?

A roditelji su samo jedan aspekt. Sto rece Visnja dole: nije ni priblizno isto...I sto je najcrnje, ni oni siroti uglavnom ne znaju da li je bolje (ili gore) da im dete zapali iz Srbije ili da ostane u njoj...



Ako procitas i citiras ceo moj prvi komentar mozda ce ti biti malo jasnije kako povezati sa mojim drugim komentarom. Ako ti ni tada nije jasno, procita moj zadnji tekst na blogu, a ako ni tad ne shvatis poentu, no metter, idemo dalje.... na kraju, razliciti smo i imamo razlicit pogled na svet...
srki92 srki92 17:10 30.01.2009

Re: a jel'

malasneki


Ako procitas i citiras ceo moj prvi komentar mozda ce ti biti malo jasnije kako povezati sa mojim drugim komentarom. Ako ti ni tada nije jasno, procita moj zadnji tekst na blogu, a ako ni tad ne shvatis poentu, no metter, idemo dalje.... na kraju, razliciti smo i imamo razlicit pogled na svet...


U pravu si, nema veze, izvini.


malasneki malasneki 00:15 31.01.2009

Re: a jel'

ma sve ok
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 03:20 28.01.2009

ajd' kad si pitala..

sto nisi ostala u KG nego dosla u BG?
iz istog razloga zasto bi ostala u BG kad mozes u xxxxxxxx (upisi po zelji)?
jedini uslov (za uspeh) je da svoj posao radis najbolje sto umes a nagrada ce biti tome i srazmerna.
constrictoria92 constrictoria92 03:32 28.01.2009

Re: ajd' kad si pitala..

A kakve veze odlasci i dolasci imaju sa ovim?
Masis poentu...
Da li to sto sam negde dosla treba da znachi da automatski treba da se klanjam nekom od VelikihVodja i da dopustim da mi urade lobotomiju da bih bila "pravoverna"?
Ili, mozda, treba da odem, da ne bih narusavala idilu verujucima?

Jeste da nisam TheDrugChlan, al' meni posao i ovde ide dobro, tako da ne bih bezala odavde zbog materijalnog. Muchi mene ovde sto bi svi da budem nechiji klon, ako me razumes.

nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 04:30 28.01.2009

Re: ajd' kad si pitala..

izvini, ja pisao na osnovu:
Nego ja bih, nešto da vas pitam, ako smem:

Je l’ se ovako osećaju svi potencijalni emigranti pre konačne odluke o odlasku odavde?
Preživeli smo ratove, inflaciju, venčanje, otpočinjanje malog biznisa (po Dinkićevim pravilima) – da l’ je moguće da posle svega ovoga čovek/žena ostane normalan/a?!?
A kako je kod vas?
Pitam vas da znam šta nam je: da l’ smo mi za lečenje il’ nešto drugo treba lečiti (ako se lečiti da), il’ treba bežati odavde glavom bez obzira...

mislio da to stvarno pitas a ti ustvari imas sve odgovore.
constrictoria92 constrictoria92 05:57 28.01.2009

Re: ajd' kad si pitala..

mislio da to stvarno pitas a ti ustvari imas sve odgovore.

A na koje si mi pitanje konkretno odgovorio tvojim pitanjima & savetima, da bi dosao do zakljuchka da sam TheSveznajuca?
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 06:27 28.01.2009

Re: ajd' kad si pitala..

ma, zaboravi
trener92 trener92 03:21 28.01.2009

Constrictoria92---- ( target)

Je l’ toliko teško shvatiti da nisu ni sva sveštena lica kao ove dve pomenute kreature, da nisu ni svi vernici tupavi i zaostali, da nisu ni svi ateisti prepametni i extremni, da nisu ni svi koji se ne stide da kažu da su Srbi patriJote... Svako ko hoće da misli svojom glavom i nije ostrašćen, može da vidi u svojoj okolini i normalnog ateistu i normalnog vernika i normalnog glasača neke stranke. Samo oni koji idu po mišljenje u neku Instituciju (stranka/organizacija/dodaj po želji) vide da su svi oko njih neprijatelji njihove ideje i da su oni jedini, eto jadni, „pravoverni“. Hebi ga, niko ih ne shvata, sem njima slični. Verovatno bi voleli da nas sve pokrste/učlane/preobrate/dodaj po želji i izvedu na „pravi put“. A oni koji se opiru, pa, nek’ gore na lomači - oni su i tako kolateralna šteta u procesu prosvetljenja vaskolikog pučanstva.

Auuuu....( a posle se pita zašto je ne vole oni odozgaši ili u koju već vrstu spadaju)
khmm, ...khmmm.. Moj predlog , mali modni getalj ( trebalo je odezbediti pre nego što si postavila tekst, ali sad šta je tu je,)



I muka mi je više od onih koji bi hteli da se bičujem na Terazijama i izvinjavam okolo zato što sam Srbin, a i od onih koji misle da smo nastali pre ameba.


Je l’ se ovako osećaju svi potencijalni emigranti pre konačne odluke o odlasku odavde

Ne, daleko ste vi od toga, kada ti ne bude više muka, onda si spremna za to.

A za takva stanja , preporučujem " Ranitidin"( može onaj od 150mg) i Gelusil lac( tablete), pivo + žestina ( dobro, beton -armirani), i naravno bude ti cooooooll
Kako je lepo biti glup

(samo sad je možda kasno)
constrictoria92 constrictoria92 03:51 28.01.2009

Re: Constrictoria92---- ( target)

Auuuu....( a posle se pita zašto je ne vole oni odozgaši ili u koju već vrstu spadaju)

Puj puj puj, daleko bilo da me tak'i volU!
Od biti glup, lepse je samo biti porochan.



margos margos 03:25 28.01.2009

....

Dabogda živeli u zanimljiva vremena!

Samo ovde u istom danu (satu, minutu...) možeš da budeš i nacionalista i izdajnik.
Samo ovde u istom danu možeš da budeš truli buržuj i jada.
Samo ovde u istom danu možeš da budeš slavljen i bacan u blato.
Samo ovde možeš da ni sam ne znaš ko si....

Pa ako želiš zanimljivo, voilà !
trener92 trener92 03:32 28.01.2009

Re: ....

margos
Dabogda živeli u zanimljiva vremena!

Samo ovde u istom danu (satu, minutu...) možeš da budeš i nacionalista i izdajnik.
Samo ovde u istom danu možeš da budeš truli buržuj i jada.
Samo ovde u istom danu možeš da budeš slavljen i bacan u blato.
Samo ovde možeš da ni sam ne znaš ko si....

Pa ako želiš zanimljivo, voilà !


U to ime

Igraj narode moj
constrictoria92 constrictoria92 03:36 28.01.2009

Re: ....

A ako ne zelis, al' te promoravaju?
trener92 trener92 03:45 28.01.2009

Re: ....

constrictoria92
A ako ne zelis, al' te promoravaju?


Ostao sam ti dužan , za onu "konjsku mast"(ovako izgleda, 500 ml) , sa prethodnog bloga (dobro će doći i sada, kada krenu rafali ako imaš pancire,oće da boli )

margos margos 03:47 28.01.2009

Re: ....

A ako ne zelis, al' te promoravaju?

Onda il šizneš il zbrišeš... ne znam za treće... možda postoji.
g.radicevic g.radicevic 10:48 28.01.2009

Re: ....

Onda il šizneš il zbrišeš... ne znam za treće... možda postoji


drink

&
be cool

P.S. a za gamad
ines08 ines08 10:53 28.01.2009

Re: ....

Samo ovde u istom danu (satu, minutu...) možeš da budeš i nacionalista i izdajnik.
Samo ovde u istom danu možeš da budeš truli buržuj i jada.
Samo ovde u istom danu možeš da budeš slavljen i bacan u blato.
Samo ovde možeš da ni sam ne znaš ko si....


Draga Margos, svaka ti je zlatna!

NNN NNN 05:03 28.01.2009

Ili jesi ili nisi

Preporučujem, da se ovaj deo:
"I muka mi je..." čita sa nekom interesantnom intonacijom (možda i gestikulacijom npr. zamislite kao da ste na nekom mitingu, ili da se pijani s terase obraćate ljudima ili oba) - luda zabava!
Što jes' jes'!
constrictoria92 constrictoria92 06:00 28.01.2009

Re: Ili jesi ili nisi

Što jes' jes'!

Da ne iskoristi neko taj deo za neku kampanju, a da prethodno ne plati...
Blade Runner Blade Runner 06:22 28.01.2009

Valjda ti nije muka od

PREPORUKA!!!!!
constrictoria92 constrictoria92 06:37 28.01.2009

Dragi nicolaus_liesinich,

jao,imam 2 trip komentara za tebe,pazi sad

Pismo Bosanca iz Amerike - Dalibor Bilic
СС домаћине - Дударим

Izbrisala sam komentare, ali sam ostavile linkove ka blogovima koje si objavio u formi komentara ovde.
Prosto mislim da nije lepo da se tudji blogovi komentarisu & objavljuju ovde bez saglasnosti njihovih autora...
maya.sangoma maya.sangoma 07:33 28.01.2009

Re: Dragi nicolaus_liesinich,

Conss, Ti ne spavas ....Dobro i pametno si sve napisala , a bolje da nisi - bolje bi bilo da takvi razlozi ne postoje .
Kad tebe slusam , cini mi se da su sve nade potrosene za bolji zivot u nasoj zemlji .
Sad sam malo tuzna i ne znam sta bih ti vise napisala .
Kiss, Cons.
constrictoria92 constrictoria92 11:31 28.01.2009

Re: Dragi nicolaus_liesinich,

bolje bi bilo da takvi razlozi ne postoje .

Bilo bi, al' postoje...
Nisu, draga Maya, potrosene sve nade, al' su zivci gradjana & gradjanki ove zemlje na izmaku...
nicolaus_liesinich nicolaus_liesinich 04:32 29.01.2009

Re: Dragi nicolaus_liesinich,

izvini, dobio sam oba na email, nepotpisana, sad vidim da je onaj od Bilica duplo skracen za email.
edi-va edi-va 07:32 28.01.2009

!"§$%&/()=?

Je l’ se ovako osećaju svi potencijalni emigranti pre konačne odluke o odlasku odavde?


Da, muka te natera da odes ... svejedno kakva muka i svejedno odakle odlazis - sa bloga ili iz Srbije. A zamisli tek muke kad resis da se vratis pa se suochish sa nekim detaljima koji opet izazovu muku ...

Nego onaj poveci deo gde Sunashce nabraja svoje muke bi mogao da se repuje ...
constrictoria92 constrictoria92 11:14 28.01.2009

Re: !"§$%&/()=?

Nego onaj poveci deo gde Sunashce nabraja svoje muke bi mogao da se repuje ...


E, nije losa ideja!
maksa83 maksa83 08:11 28.01.2009

pos'o

Slušaj, Ženče, da sam hteo da se bavim kriminalom bio bi pošteni narko diler.


E što volim kad ljudi misle da su bolji od nekog drugog, a onda zagledaš malo i vidiš - isto, samo bez pratećih benefita...


Dejan D Jovanovic Dejan D Jovanovic 11:37 28.01.2009

Re: pos'o

U programiranju nema ni laži ni prevare ni Ivice ni Marice...

A ja bih samo da dodam i onu omiljenu programersku i razvojnu "Ali kod mene to radi ...".
Samo što ne treba kod Vas da radi nego kod korisnika!!!
Toliko o tome da nema laži nema prevare u programiranju. Sve radi dok se ne spusti kod korisnika, a onda je sigurno problem "do mreže ili sistema, sto posto".
Ja sam inače iz tabora Sistem administratora.
constrictoria92 constrictoria92 11:47 28.01.2009

Re: pos'o

Sve radi dok se ne spusti kod korisnika, a onda je sigurno problem "do mreže ili sistema, sto posto".

A tek koliko zaista ima problema u mrezi ili sistemu...

U programiranju nema lazi & prevare: program radi ono sto mu kazes - tako da i kad ne radi, radi to zato sto si mu rekao. Kontas?


d_sandic d_sandic 11:50 28.01.2009

Re: pos'o

Šta su onda bagovi?
maksa83 maksa83 11:57 28.01.2009

Re: pos'o

A ja bih samo da dodam i onu omiljenu programersku i razvojnu "Ali kod mene to radi ...".

Naravno. Uvek je tako. Ima i amblem za to.


maksa83 maksa83 11:57 28.01.2009

Re: pos'o

Šta su onda bagovi?

Fičeri koji čekaju da budu prepoznati kao takvi.
g.radicevic g.radicevic 12:07 28.01.2009

Re: pos'o

A ja bih samo da dodam i onu omiljenu programersku i razvojnu "Ali kod mene to radi ...".




i kod mene..
too
Dejan D Jovanovic Dejan D Jovanovic 12:11 28.01.2009

Re: pos'o

...program radi ono sto mu kazes ...

To sestro slatka, to i tražimo. Samo ... još da mu kažete da radi i na mašinama koje nisu vaše pa da se opustimo svi zajedno.
I vi iz te vaše razvojne sekte i mi iz dragog nam sistema.

papaja papaja 09:01 28.01.2009

Muka

@Sunasce
Unfuckable Unfuckable 09:06 28.01.2009

Nekada je

zabavno, izazov čak, prolaziti "toplog zeca" između Delitelja Sertifikata Solidan Srbin & Beležnika Izostanaka sa Slava i Činodejstvovanja s jedne i
Dežurnih Bljuvača i "Bičuj se & Pokaj se, Srbin si (ubij se, Beograđan si)" umetnika sa druge strane...zabavno je posmatrati koliko su - isti u svom činodejstvovanju, koliko im ništa nije dobro i dovoljno osim njih samih i kako se dave u sopstvenim fekalijama nedoslednosti koje tako žustro pokušavaju da prodaju drugima kao vrlinu.
Nekada je i zamorno, ne sporim....ali taj "napad" brzo prođe, jer - kako Marfi reče - budale su tako inventivne i uvek me iznova nekako, razvesele
constrictoria92 constrictoria92 11:16 28.01.2009

Re: Nekada je

budale su tako inventivne i uvek me iznova nekako, razvesele


nikvet pn nikvet pn 12:42 28.01.2009

Re: Nekada je

constrictoria92
budale su tako inventivne i uvek me iznova nekako, razvesele


... ako si dovoljno jaka da ne mogu da te skenjaju ...
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:30 28.01.2009

Пролеће

Ма, шта да ти кажем, сад ће пролеће, а свет ипак изгледа лепши обасјан сунцем. Ето барем некаквог чврстог разлога за оптимизам.

И мене је Србија уморила.
Unfuckable Unfuckable 09:39 28.01.2009

Re: Пролеће

Brajoviću...Brajoviću, to je neko Sunce koje samo ti zamijećuješ u sred' ove sive srpske srede...ali mesta umoru nema, već samo - zabavi !
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:49 28.01.2009

Пролеће децембар-јануар, 13-28., свеједно

Unfuckable
Brajoviću...Brajoviću, to je neko Sunce koje samo ti zamijećuješ u sred' ove sive srpske srede...ali mesta umoru nema, već samo - zabavi !

Извини, морао сам:




Децембар, јануар... април, мај – шта зна насмејано дете о тим календарским финесама.
Unfuckable Unfuckable 09:55 28.01.2009

Re: Пролеће децембар-јануар, 13-28., свеједно

najlepši je onaj dan
kad se budiš nasmejan
ivana23 ivana23 12:02 28.01.2009

Re: Пролеће децембар-јануар, 13-28., свеједно

Unfuckable
najlepši je onaj dan
kad se budiš nasmejan

Ovo me je iz cista mira podsetilo na:

Mirise mi dan
na Pako Raban
.

d_sandic d_sandic 09:40 28.01.2009

Dobro došli u klub

Ja se lečim tako što u vreme svih informativnih emisija vozim autiće sa klincima po kući i pravimo neviđenu buku!
niccolo niccolo 10:40 28.01.2009

Re: Dobro došli u klub

Što bih ja voleo da vozim autiće po kući! (sa ili bez klinaca)
constrictoria92 constrictoria92 11:21 28.01.2009

Re: Dobro došli u klub

@d_sandic
Nije ti to loshe...
Vise i ne gledam informativne emisije - vec par godina slusam jedno te isto, tako da mi je repertoar vise nego poznat.
miloradkakmar miloradkakmar 10:24 28.01.2009

Lepo je pobeći i vratiti se


I mene je jedno vreme držao nagon za bežanjem. Kada su ostali počeli da beže , s razlogom ili ne , rekao sam sebi : ti ostaješ ovde,jer nemaš kud, ako i ti odeš ko će da ostane.
Lepo je pobeći i vraiti se. Ima tu čari , međutim , ima i draži u tome da sam prevladaš MUKU i njene razloge. Jeste da prevladavanje ostavlja posledice koje mogu biti i gorke i slatke. Uvek razmišljam o ovim drugim .Bežanje je i tvoj porodični dijalog , deluje katarzično...
Kao što reče PB , stiže proleće , osetićemo bar neke promene , iako ni godišnja doba nisu više dosledna.
constrictoria92 constrictoria92 11:24 28.01.2009

Re: Lepo je pobeći i vratiti se

Kao što reče PB , stiže proleće , osetićemo bar neke promene , iako ni godišnja doba nisu više dosledna.


Oseticemo promene, nije da necemo: promenice se cene, promenice se kurs ojra, promenice se...
rapunzel rapunzel 12:40 28.01.2009

Re: Lepo je pobeći i vratiti se

samo da ne bude:
Proleće je a ja živim u Srbiji!
dolybell92 dolybell92 18:42 29.01.2009

Re: Lepo je pobeći i vratiti se

Proleće je a ja živim u Srbiji!


(samo da ne bude:
Proleće je a ja ne živim uopšte ...)

Promenite joj ime i biće vam lakše...

I nemojte da bude:
Kad sam mog'o - nisam hteo,
sad kad hoću - sad ne mogu....
bocvena bocvena 11:11 28.01.2009

i meni je muka...

Kad kod padne kisa, pa jos pustim Merkjuri Rev, pa me isprska autobus na putu do posla, a stigao mi racun za struju 15 200,00 din, e onda...mi je muka. Mogla bih da potpisem svaku tvoju rec kao svoju i nista mi od toga nije lakse. Nikada necu otici odavde, ali cu kopati rukama i nogama da decu skolujem u inostranstvu i da tamo ostanu. Pa ce baba dvaput godisnje unucima da pravi gibanicu i cita narodne pesme (sabrana dela Darkvud daba i Velikog prezira).
Moja koleginica s posla prezivela vrlo ozbijnu boljku i sad pije fenobarbiturate (valjda se tako zovu-skraceno-neka divna droga) o trosku drzave. Kaze, nikad joj nije bilo bolje. Pa reko, mozda je vreme da i ja odem kod lekara.
constrictoria92 constrictoria92 11:26 28.01.2009

Re: i meni je muka...

Pa reko, mozda je vreme da i ja odem kod lekara.

Kazes, ti lekovi pomazu...
liberty2001 liberty2001 11:23 28.01.2009

il’ treba bežati odavde glavom bez obzira.

Ti(Vi)najbolje znate dokle ste"dogurali",gde ste i sta ste. Postavi stvari na kantar i odvagaj dobro,uzmi u obzir godine zivota,imas li dece(gledaj njihovu perspektivu i mogucnosti koje su sada evidentne),sta mozes napolju raditi i mozes li od toga pristojnije ziveti nego ovde,da li imas nekog napolju ili ces biti sam,u koju zemlju odlazis...itd. Ovo Ti pisem jer sam povratnica iz jedne od Zapadnih zemalja u kojoj mi je trebalo nekoliko godina da se bolje snadjem,a onda sam se opet iz licnih razloga vratila nazad. I niko Ti ne moze dati odgovor na tvoje pitanje do tebe(Vas)samih! Sve ima svoje! I nas problem je kada ovako istroseni(kako ti kazes)odemo van i onda ocekujemo nesto mnogo bolje i sigurnije od ovog ovde. Do tog sigurnijeg se dolazi relativno brzo,ali to sigurno napolju i nije jako sigurno i jeste bolje,ali ne bas toliko koliko zelis. Ako ste spremni za uporan,dug,tezak rad napolju i da tamo investirate svoje zivote i novac "palite" i to sto pre! A ici tamo,i biti ovde dusom je sedenje na dve stolice. Ne moze i jare i pare! I nikada covek ne moze da ima sve sto pozeli u zivotu. Srecni ste ako ostvarite vecinu zelja(neke moraju pod tepih) i radujte se njima!
Pozdrav
constrictoria92 constrictoria92 11:29 28.01.2009

Re: il’ treba bežati odavde glavom bez obzira.

Nije meni problem pristojan zivot i da l' cu tamo "pristojnije ziveti". Vrlo pristojno je nama i ovde...
Ne muche mene novci, nego (ne)tolerancija koja me okruzuje i neki koji josh gmizu, a da je bilo 6. oktobra - ne bi vise ni postojali. U najmanju ruku odgovarali bi za zlodela prema svom narodu...
d_sandic d_sandic 11:31 28.01.2009

Re: il’ treba bežati odavde glavom bez obzira.

Ako je kinta dobra, sedi tu gde jesi. Gmizavaca imaš gde god da odeš.
constrictoria92 constrictoria92 11:33 28.01.2009

Re: il’ treba bežati odavde glavom bez obzira.

Gmizavaca imaš gde god da odeš.

Rekla bih da ih, ipak, nema u ovolikom broju kao ovde...
jednatanja jednatanja 13:32 28.01.2009

Re: il’ treba bežati odavde glavom bez obzira.

Znam jednog našeg čoveka koji je kao frizer došao 70-tih godina u Ameriku, napustio super posao u NS. Pričao mi kako su svega imali, ali su hteli "nešto novo" da probaju. Par godina kasnije, on se razboli od teške bolesti na plućima...bilo kako bilo, on je morao da bankrotira zbog ogromnih medicinskih troškova. Kad sam ga upoznala 90-tih, radio je kao čistač u nekoj školi, bez prava na godišnji odmor, ubijen, nemogavši da skupi za jednu kartu da ode "još jednom na Dunav" sto mu je bila velika želja.

Jedan drugi naš covek, odselio se nekih 60-tih godina, uspeo je, velika titula, žive pristojno. Tih 90-tih godina pitala sam ga da li želi da mu presnimim novi Balaševićev album. Pitao me je "A ko je Balašević?" Ćerka, inače sasvim pametna devojka je postala narkoman, dobila vanbračno sina, koji je razgovarao sa dedom na engleskom.

Još jedan naš čovek, u Nemačkoj je celog života radio pošteno i vredno. Sada pati od visokog krvnog pritiska jer se zadnjih par godina juri po sudovima zbog klijenata koji mu duguju silne pare. Rekao mi je, "oni koji nemaju mi uvek plate, a ovi bogati mi duguju, a imaju i najbolje advokate" Često se povede razgovor o ljudima koji su čekali penziju, jedva čekali da se pod stare dane malo vrate za Srbiju i odmore, a nisu je dočekali, umrli sa 60 godin, samo su im tela preneli za Srbiju.

Po novom zakonu u Nemačkoj, radni vek produžen je do 67 godina, za oba pola.

Ne želim ovim primerima da se "takmičim" sa zlim sudbinama onih koji su ostali u Srbiji, a znam da ih je mnogo. Ko razmislja o odlasku, poručujem mu "DOBRO RAZMISLI"....ne kako će ti biti za 5, 6 godina, nego kako će ti biti za 50, i tvojoj deci i unucima. Da li si spreman da postaneš drugi čovek? Oni koji su se vratili u Srbiju, nisu se vratili Srbiji, već sebi. Oni koji su ostali u inostranstvu (a većina ih ostaje) zauvek su postali neko drugi.
Dr M Dr M 14:53 28.01.2009

Re: il’ treba bežati odavde glavom bez obzira.

Ako je kinta dobra, sedi tu gde jesi. Gmizavaca imaš gde god da odeš.


Tacno, samo ti ovde kroje kapu a tamo se od njih prave cipele:))
constrictoria92 constrictoria92 15:01 28.01.2009

Re: il’ treba bežati odavde glavom bez obzira.

Tacno, samo ti ovde kroje kapu a tamo se od njih prave cipele:))

zule73 zule73 11:34 28.01.2009

i nikom nije lepse neg' je nam'

ma gde bre da bezis?ipak je ovo jedinstvena zemlja,sa svim svojim manama i ...manama!ja sam odlazio,pa se ipak vratio.i svi mi kazu:
gde ti je bio mozak?
a ja se ipak samo smeskam...valjda zato sto su u pravu...jbg....
constrictoria92 constrictoria92 11:38 28.01.2009

Re: i nikom nije lepse neg' je nam'

Da, ovo jeste jedinstvena zemlja u svakom smislu.
zule73 zule73 11:41 28.01.2009

Re: i nikom nije lepse neg' je nam'

i zasto pises ovakve tekstove?!?!?sad moram i ja!
skyspoter skyspoter 11:35 28.01.2009

mene ovakvi blogovi plase

posto planiram da se vratim.
d_sandic d_sandic 11:36 28.01.2009

Re: mene ovakvi blogovi plase

Dobrodošao.
constrictoria92 constrictoria92 11:37 28.01.2009

Re: mene ovakvi blogovi plase

A ti razmisli jos jednom...
skyspoter skyspoter 11:48 28.01.2009

Re: mene ovakvi blogovi plase

pa razmisljam posledenjih pet godina i veruj mi da je meni muka od ovih odavde.
constrictoria92 constrictoria92 11:49 28.01.2009

Re: mene ovakvi blogovi plase

Dodji da mukujemo zajedno.
rayzippo rayzippo 11:57 28.01.2009

Re: mene ovakvi blogovi plase

hvala na pozivu...razmotricu u daljnjoj buducnosti...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana