On d'fejs of d'plejs

planetasrbija RSS / 30.01.2009. u 23:21

elita-web.jpg

Ova najdosadnija slika koju vidite je web prezentacija onih prevaranata koji su ovih dana oštetili novu grupu gradjana kao svojevremeno Dafina. Pazi, naziv: "Elita International" - polu srpski polu engleski! Ali to nije vrhunac debilizma: u meniju (nazovi) engleskog dela sajta (http://www.elitainternational.com) stoji:

"Home" "Immovable" "About us" "Comments" "News" "Contact"

Ovo "Immovable" to su valjda "Nekretnine" - srbovanje verzija! Šta god da kliknete u meniju izadje jedna rečenica suludog sadržaja. Tako na primer pod "Comments" možete pročitati sledeće:

 

"Please could you tell us what do you think about us Web site, company, immovable list, services. If you live us your contact information, so we could contact you in case if we have any question to you."

 

Kakvo ludilo, a? Google translator bi to bolje preveo. Hteo sam ovo i da proverim. Samo da vidim prvo šta je pisac na srpskom hteo da kaže, da bih u Google ubacio taj tekst. To medjutim nije baš tako jednostavan zadatak - pogledajte rečenicu još jednom! Ajde, prvi deo je kao "Recite nam šta mislite o našem sajtu, firmi, listi nekretnina i servisima". Ali drugi deo je tek ludilo?! Ne samo u gramatičkom i pravopisnom smislu nego i u smislu! Imaju oni i srpsku verziju. Ajde da pogledam tamo pa da vidim šta će Google da izbaci. Ali tamo tek ludilo:

 

"Ukoliko nam ostavite vaše kontakt informacije, mi ćemo vas kontaktirati u slučaju da imamomo naka pitanja".

 

To je dakle deo sajta na kome su predvidjeni komentari?! Šta, ja im ostavim "kontakt informacije" (valjda misle kontakt podatke) pa će me oni kontaktirati u slučaju da imaju neka pitanja (?!) O čemu se ovde radi?

I ja njima da poverim lovu na kamatu? A davali ljudi, očigledno, eno ih sada se spontano okupljaju i imaju iste komentare kao svojevremeno i Dafiment štediše. Jedni su ubedjeni da je čovek na poslovnom putu u inostranstvu i da će brzo da se vrati jer, eto, baš komšinica jednog od njih već 15 godina vrti lovu i od toga je kupila stan u Beogradu. Drugi su sklepali krivičnu prijavu i pozivaju državu da ih zaštiti. Pa ovoj "eliti" ne bih dao ni ovce da mi pričuvaju (kad bi ih imao), a kamoli 5.000 jura koliko iznosi minimalan ulog! Pazi koja je to elita kad im sajt ovako izgleda! A sa druge strane, prosečan binSr nema šanse da kod banke otvori internet banking, da ga slučajno neki haker ne izjebe! Hahaha. Znam ljude koji ni na bankomat ne idu nego kintu dižu u banci na šalteru, da ih automat ne izjebe, da slučajno nešto pogrešno ne proknjiži!

A onda odu kod "elite" i daju im 5 soma u zamenu za papir (koji nisu ni pročitali ni razumeli). E sada mogu sa njim da obrišu bulju.

Inače, sajt im je napravio "SZR za popravku kopjutera i kompjuterske opreme ZM Company" (http://www.zmcom.co.yu). Dizajn ništa bolji, a o tekstu tek da ne govorim! Oni još nisu otkrili ni kako se pokreće srpska tastatura sa kvačicama na "č", "ć", "ž" i "š".

Pa onda padeži! Pazi ovo:

 

"Kod nas mozete: izrada Web prezentacija, ugraditi fax modem..."

 

Imaju i englesku verziju sajta, ali to je tek priča za sebe koja bi nas predaleko odvela!

For now, we stay on the face of the place!

 



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

libkonz libkonz 14:11 31.01.2009

pozdrav

Unfuckable Unfuckable 15:13 31.01.2009

dok je

ćurana biće i podvarka

potresno, ali istinito

preporuka
simkke simkke 00:27 01.02.2009

Previjam se

boli me stomak, a i iza ušiju mi se nadulo...idi bre, ću da crknem od smeha na blogu...

edit: bio sam i na sajtu...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana