the best, the worst and the worth mentioning art shows of 08

wfsl RSS / 31.01.2009. u 02:46

[part I]

 

losi djaci, abecedno.

andreas gursky @ matthew marks

gursky je uvek nasa tiha ceznja jer ima sve atribute nemacke skole: red, rad, cistocu i klasifikaciju ideja, hladnu apstrakciju, ambivalenciju i distancu u odnosu na ljudsku figuru.
sta se desilo? gursky je dozvolio sebi da napusti panoramicne fabrike i koreanske sletove u korist clubbinga i rejva. human, after all?

 

aurel schmidt @ deitch

jos jedan navodno punk izdanak koji se koristi naturalizmom i manirizamom posrnule nimfete. olovke i bubasvabe; sperma i opusci cigareta su aurelin omiljeni alat. i stav, razume se. sta je jeffrey deitch stvarno mislio kada je lansirao aurel kao svezu umetnicku krv - da su pastelna gnezda neznih pticica pod smecem mozebiti lepa? ...samo ne provokativna, jeffrey.

 

catherine opie @ guggenheim

ocaj. zato sto ne marimo za isceniranu portretsku fotografiju, pogotovo ideolosku. na stranu sto smo vizuelnu estetiku o lezbejkama gradli strpljivo gledajuci bergmana, francuski novi talas, erotske art house filmove. s razlogom.

 

cecily brown @ gagosian

nakazno. od 'tonova krvi i mesa' koji jos eksplicitnije treba da nam docaraju gola tela u pokretu ispod naslaga kontrolisanih razmazotina, do uvelih pastorala. ne zna se da li je gori pokusaj apstraktnog ekspresionizma ili figurativni zahvati - ali kombinacija je smrtonosna.

 

elizabeth peyton @ the new museum

ovo ce biti razocarenje samo za one koji su nesto videli ili mislili da vide u elizabeth peyton. tu, na nesrecu, ubrajamo i vase recezente. momus je u svojim dnevnicima najbolje formulisao svoje nepoverenje, da parafraziramo: kako moze vredeti ista od ove cure koja jos uvek pokusava da nam proturi nepostojeci mit o grupi oasis, sto nije bila zanimljivo ni u doba kada su braca gallagher stvarno harala. ogromnu izlozbu u novootvorenom muzeju na boweriju, propratila je narudzba magazina W na kojoj su michelle i sasha obama, komad ma koliko jadan i banalan, negde precizno pokazuje elizabetine koordinate: dvorski slikar. ni manje a ni vise.

 

leigh ledare @ rivington arms

zapravo bismo i zaboravili o kome se radi da nije bilo brkova i svedocanstva da je ona zena jevtinog izgleda koju je snimio sa nekim drugim brkajlijama u krevetskim scenama- niko drugi do njegova mama?! odlicna preporuka za snimanje sledece american apparel kampanje, ledare.

 

richard kern @ feature inc

voajeristicki san koji je svaki tinejdzer sa majspejsa doveo do savrsenstva sto zahvaljujuci sve boljoj i sve jednostavnijoj tehnologiji, sto cinjenici da svako domacinstvo poseduje fotoaparat, cini da su gacice tindjdzerki vruce koliko i kutija cerealija. i tako, jedan od pionira ovog stila - richard kern, izgleda sporedno, marginalno i skandalozno mlako.

 

richard prince @ gagosian

jedini razlog zasto je jedan od nasih omiljenih savremenih umetnika dobio izlozbu sa svojim poslednjim slikama u ovoj prestiznoj galeriji je jer je richard prince. 'canal zone' kao princeov navodni povratak panamskim korenima, osim sto treba da prikrije totalni nedostatak inventivnosti - verovatno vec postoji kao kolaz negde u harlemu u istim repetativnim zamasima: lepak, slicice, gole zene, rastafari, palme, dzungle, elektricne gitare i rupe umesto ociju.

 

geeks & freaks...

richard prince
richard prince

 

 

 

 

 

 

 

catherine opie
catherine opie

Atačmenti



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miniko63 miniko63 12:33 31.01.2009

Carica

koj si šta traži to i nađe hahah... pa potpuno sam oduševljena
jel dosta...ili jošh da redjam

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana