Već viđeno

Vlasta RSS / 29.08.2007. u 12:31

 

 

Četinarska Istra. Nisam na tu stranu dugo išla. Čudno je kako mirisi u čoveku probude sećanja, više nego pogled, reč, slika čak. Da umem da crtam, pulsku bih Verudelu naslikala ovako: gore kišobran od četinara, dole tepih od iglica, a u sredini ja sa ogromnim nozdrvama. Hvatala me nesvest od mirisa, u par navrata mi je čak došlo da malo legnem pod auspuh, da dođem sebi. sunset_s.jpg  

Pokušala sam da se setim svog poslednjeg letovanja tamo. Uvek sam išla sa tri drugarice, četiri male žene sa vrećama i šatorima, koje su se uvek u toplesu kupale na Škarabama i uvek završavale u doskoteci Monvi, pijane jedva pronalazile kamp, a sopstveni šator u stvarno retkim situacijama. Ali, sva su mi ta leta nekako slična. Kada je bilo poslednji put? Da li je to bilo onda kada smo se Lena i ja nakon izlaska pristavile na veliki kamen ispred šatora i jele sama pekmeza, pa se Ceca probudila umazana pekmezom i ušinuta, a od kamena ni traga?  

I onda, šetajući Pulom ove godine, počelo je sve da mi miriše na poznato, jedna iglica mi se zabola u taban i kroz rupicu je izašlo zatvoreno sećanje.

Već viđeno.  

Naša prepodnevna plaža pri ferijalnom domu. Na nekada ravnom krovu tog doma spavale smo nas četiri u vrećama. Bilo je to onoga leta kada smo odlučile da stopiramo od Rovinja do Ulcinja, ali smo stigle samo do Pule. Svetlanina mama nam je našila četiri ista šorca, samo različitih šara. Iz jednog dela, sa bluzom, užas.  

I imam još samo jednu sliku od tog leta. Sedim na Pulskom festivalu i počinje film. Mustafa Nadarević, Anica Dobra...Već viđeno. Znači, 1987.

vec_vidjeno.jpg20th fucking century fox života moga.

Jedna mi je iz vreće otišla za Ameriku, druga u Peštu, treća se leči od tumora, tu je, dobra je. Na nju sam prvo pomislila kada je prodavačica rekla: "Vratili se nama naši Vojvođani".

Nisam ja nešto sentimentalna, da me ne shvatite pogrešno. Ali ne može čovek da se otme baš uvek. Meni je sve odjednom doletelo i sada ne mogu da se odbranim. Evo, setila sam se i da sam tada bila druga godina prvog faksa. I da su hitovi te godine bili: "Never let me down" David Bowie; "Big time" Petera Gabriela, letnji hitić "Luka" Suzzane Vega te nešto od Idola, valjda "Mony Mony"; da su albume izdali The Cure -"Kiss me, Kiss me, Kiss me", Pixies - "Come on Pilgrim"; R.E.M. - Document; Prince - "Sign ‘O' the Time", pa onda "Halfway to Sanity" Ramones, "Floodland" The Sisters of Mercy, "The Josua Tree" U2, propali, prodati od onda. Čak se sećam i da je ona lujka Samantha Fox iskakala iz bazena sa grudima koje rastu iz vrata...I nešto su objavili Donosaur Jr, i ako se na varam, poslednji put Husker du...A Michael Jackson je postao stvarno Bad.Come_on_pilgrim.jpg

Muzika je čudo. Pre se setim šta sam slušala neke godine nego da li je negde besneo rat. I muzika je, ubrzo nakon sukoba, pa čak i tokom njih, prva prelazila granice, i to možda baš prvo one sa Istrom. Išli su naši, a dolazili su i njihovi. Znam da sam Kud Idijote redovno viđala, ne znam da li je to zbog toga što je Tusta oženio Novosađanku, ali ne verujem. Odlazili su i Obojeni program i još neki, mnogo pre političara.

A ja kasnim.

Dobro došla ti sebi Vlasto u Istriu.Bolje se našla.

I sad imamo još jednu snajku, udala mi se garica u Pulu, pa se osećam kao domaća. A njen Puljanin DJ Make, nastupao ove godine na EXITU.Da li je ovaj svet mali or what? Ili mi je ona iglica od četinara probola i mozak? Istarska rakija od koprive mislite?

Everyting is possible and nothing is real...

 

 

 

 

 

 



Komentari (102)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:15 29.08.2007

zdravo

vlasto... lepo je što si nam se vratila
jedna reč za tebe: bermet
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:25 29.08.2007

Biće slatka

moja, predivna i nadasve mila Vlastice da su ti služili Bisku. 'Oće to od imele...
(pozdrav komšiji Mitroviću, sprat iznad :)
Vlasta Vlasta 13:41 29.08.2007

Lepo se okupiste

Tebi Srđane hvala za dobrodoščicu, a što se ostalog tiče, nemoj više ništa da obećavaš, samo trnem bezveze.
Ti JG, moraš da mi objasniš šta je to što su mi služili i, ako može, da nekako saznam da li postoji način da se to čoveku služi bez njegovog znanja, duži niz godina? Znaš kako je, ja ljubazna, kada me posluže, ja uzmem.
gordanac gordanac 13:55 29.08.2007

jelmoguja, jelmoguja


Biska
Čudesna biska je domaća rakija koja se priprema od komovice, imele i tri vrsta trava. Originalni recept je star oko dve hiljade godina i potiče iz doba Kelta koji su tada živeli na ovim prostorima. Taj je recept pronađen zapisan na glagoljici.

Lišće i cvet imele se najpre suše na suncu da bi se dobio koncentrat, zatim se on meša s domaćom rakijom. Uz još nekoliko tajnih sastojaka ...

Biska je domaći naziv za imelu (Viscum album) čija su lekovita svojstva poznata od davnina. Od keltskih druida, Grka i Rimljana pa do danas, imela je vrlo cenjena. Dokazano je da opušta, djeluje protiv upala, reguliše visoki krvni pritisak i rad srca i bubrega, pomaže cirkulaciji i kod raznih drugih tegoba.

Ne zaboravimo da je imela također simbol ljubavi.
Kao i biska.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:56 29.08.2007

Biska je istarska

rakija, koju su dugo pripremali po tajnom receptu, samo u manastirima, od skoro recept imaju i drugi, pravi se tako da joj se doda imela. Imela je drvni parazit, onaj kao žbunić, sa belim bobicama, koji je inače otrovan, ali u malim, tačno određenim dozama je bivao i lek za srce. Ta rakija je postala jedna od traženijih u Istri...imam omanju zalihu u podrumu, poznatog vinara iz Buzeta, Sirotića...sve mi objasnio...a imam i nešto njegove medovine i vina...pa svrati :)
gordanac gordanac 14:08 29.08.2007

pazi

...koencidencije slučaja u organizaciji fabule radnje! s minutom vremenske razlike... :))
Sad znam koliko je Ljubljana daleko od NS - 1 minut. :))
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:17 29.08.2007

he, he...draga

i ja sam to pomislila :)
angie angie 16:41 29.08.2007

Re: he, he...draga

e jbiga, jelice-ti si na najboljoj lokaciji, sve ti blizu i Istar i Alpi i Italija i Austrija i Bled i Plitvice,...eto kad neko zna da se uda!:))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:26 29.08.2007

Nego šta,

najlepše u Sloveniji je da je sve blizu :)
gordanac gordanac 13:49 29.08.2007

miris



a ja odoh da sve to mirišim za tri nedelje la-la-la-laaaa...istina samo na dva dana, ali - miris je miris! :))
Vlasta Vlasta 14:24 29.08.2007

Re: miris

A gdje ćeš ti? I šta ste se vas dve raspričale o čarobnom alkoholnom napitku, JG i zalihe ima, sačuvaj me bože...Nisam to pila, da jesam, znala bih. Znam jer sam u Ukrajini odmah znala kada su mi dali neku njihovu domaću rakiju, pa kada sam se probudila iz nesvesti sa konturom, potresom i tako to, odmah sam znala da je o nje. Upalo im nešto u rakiju. Etil, metil...sve ti je to isto. Kako god, pošaljite mi besplatne uzorke da proverim da li ste u pravu i da li je imela tako dobra ka šta legenda kaže. I da li moram nekog da poljubim ispod flaše?
gordanac gordanac 21:15 29.08.2007

Portorož

...i Piran
U Ukrajini su tu dali rakiju sa ljutim papričicama. To daju svima koji na vreme ne traže gruzijski ili jermenski konjak :))
angie angie 21:21 29.08.2007

Re: Portorož

EEEE, Piran, kakav biser-extra a i Grozdjan, malo u zaledju!
nsarski nsarski 21:22 29.08.2007

Re: Portorož

Percovka?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:29 29.08.2007

Re: Portorož?!

Šalite li se moje dame...more sa mirisom nafte? milion automobila? kao radnje-butici i gigantske kič poslastičarnice uz plastik- fantastik- luna-park- dođi- vidi- pa- idi na kao rivi...a Piran može, bar stari grad...po ostatku protrčavaju parcovi koji bi nabacili komplekse svakoj dobro podgojenoj mački...za moje kriterijume to more se samo slučajno tako zove.
angie angie 21:46 29.08.2007

Re: Portorož?!

Jelice, al nije uvak tako bilo-nekada je u Portorozu bilo carski!
Vlasta Vlasta 22:02 29.08.2007

Re: Portorož?!

Ja sam letovala u Piranu a Portoraž mi uvek nekako izgledao...lasvegaski. Kockaroški i kicoški.
gordanac gordanac 22:04 29.08.2007

percovka, jašta!

Imam bocu, niko neće, svi gledaju s podozrenjem i nepoverenjem :))

Portorož se jeste promenio, ali ipak...imam rezervisano (i ukradeno) vreme za šetnju od st.Bernardina do Pirana Pavela I II I Tri udovice i ...la-la-la-laaa...bašmegabri za aute i zvuke XXI veka - biće pun mesec
Vlasta Vlasta 22:05 29.08.2007

Re: Portorož

Nije, nego rakiju od šećera. Lepo mi rekli posle.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:26 29.08.2007

E, sad

nije...na žalost...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:26 29.08.2007

Od šećera?

E, to ne valja, slatka...što od toga boli glava za dobro jutro, čudo jedno...
Vlasta Vlasta 09:38 30.08.2007

Re: Od šećera?

...i za laku noć boli. .. i boli i boli....Sva sreća pa nisam uspela da preskočim Nađinu terasu, koja se nalazi na 25 spratu poslednjeg u nizu kijevskih neboždera. Žasu. Da sam skočila, stradala bih od medveda, ne od udarca. Mada, ko preživi njihovu rakiju, može i bandži džap bez bandži detalja.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:37 30.08.2007

A i

doživotno si dezinficirana, iznutra...sapaljuje bakterije...tu šećerušu kuvao i maoj stric u Badnjevcu, za podvaljivanje...odlično išla, kaže...
Vlasta Vlasta 21:51 30.08.2007

Kad smo kod rakije

ispričaću priču koju sam negde nekad možda već ispričala, ali nema veze, evo je opet: baba jedne drugarice, koja živi na obali Dunava u Slankamenu, peče odličnu rakiju. Više vrsta, zapravo. Jedno jutro ja rukom u ono stakleno zaobljeno ćoše od kujinskog kredenca, kada će ona meni: "Nemoj tu, ta je kad ujedu komarci, uzmi OVU". Sipam ja ONU, kad ono stvarno - nektaruša. Leči želudac, žgaravicu, nesanicu, neapetit, dušobolju. "Haaa", reče baka i obrisa rubove usana krajem od kecelje, spusti čašicu na sto i doda: "Ova je lek. Treba na flašu da zalepim nalepnicu: svaka dva sata po jednu supenu kašiku".
angie angie 14:17 29.08.2007

...bolje se snashla!:)))

Rovigno moj najlepshi, pa gde me nadje, Carducc 1 u centru, apartman kod Madjarice-Dzems Bond kombinovana soba i cebad sa konjskom glavom, ujutro kafa u sholjama od rumunskog porcelana s cveticima.
Zurke na Shkarabama-svira Kako-ko i Mikica gitarista , bira medju publikom, mahom iz Beograda. Bele vile, jeftino odmaralichte, za srednjoshkolske ekskurzije i studente iz inostranstva, Monsena za golace i beogradsko , gde s e stazisti vezbaju i peku prstace u aparativa za dezinfekciju instrumenata. Katarina u mirisu belog bora i lovora kojim je opasana, skrivane kamene uvale na Crvenom otoku.Graska plaza, ispod crkvenog tornja, za one hrabrije i ljubitelje okolnih kafica, gde trule preko dana. Najbolja riba i rakovi-kod Albanca u kafani na pochetku shetalishta, najbolji brodet u konobi kraj ponte, a shkmpi na buzaru na brodu-restoranu u luci. Uveche, lepi Tomislav, a sve u odelu slika potrete na platou, nemice trepcu, a lokalne lepotice kibicuju protivnichku stranu iza njegovih ledja.Kafici puni poznatog sveta, olja Ivanjicki svakoga dana nekog dochekuje, za vreme festivala u Puli, svi koji neshto znache u toj industriji, skockani za fotografe shvrckaju po gradu afektirajuci razdraganost. Lagodnost blizine Venecije i Trsta, Lipica i Postojne. U Veshtru, najlepshoj peshchanoj uvali u Istri strizu zrikavci i dan i noc, krave sa ochima srne, brste tvrdo zbunje, zemlja je crvena i cakli kristalastim shkriljcima.
nsarski nsarski 14:28 29.08.2007

Re: ...bolje se snashla!:)))

Heh, ovako opisano, ovo vise nije ni mesto - ovo je mentalno stanje:)) (I svi mi imamo svoja).
angie angie 14:36 29.08.2007

Re: ...bolje se snashla!:)))

dear sharski, pa ti ne znash shta ja sve ostavih tamo, a i u Dubrovniku, Mljetu, Lastovu, Korchuli,..." s ponistre se vidi Sholta,":)))
Vlasta Vlasta 14:40 29.08.2007

Re: ...bolje se snashla!:)))

Ja sam na Babinom kuku ostavila dva peškira, jedne starke plitke bele i omiljeni gornjak. A Jelica dušek.
angie angie 14:47 29.08.2007

Re: ...bolje se snashla!:)))

dear babin kuk je fol za turiste-deshavanja su na drugim mestima, a te stvari se ne rachunaju:)))
Vlasta Vlasta 18:09 29.08.2007

Re: ...bolje se snashla!:)))

ajd dobro, ostavila sam ih na Lokrumu. Jo?
angie angie 20:57 29.08.2007

Re: ...bolje se snashla!:)))

JO!
Vlasta Vlasta 14:31 29.08.2007

angie,darlin'

pobedila si na natjecaju za najstarijeg živog nekadašnjeg redovnog gosta grada Rovinja. Bar mi se čini. Ili si putovala kroz vreme nekako ...Dok sam te čitala, ne znam zašto, tek ukazala mi se crno-belo razglednica. A moje su izbledele, ali su još u boji. Kakve su zastave visile za tvoga Rovinja?
angie angie 14:40 29.08.2007

Re: angie,darlin'

draga, pa i moje su u boji, nisam ja bash tako daleka:))))

A rovinjezani su uvek vishe voleli beogradjane od zagrepchana, jer je tamo dolazio neki vrlo cool svet i pravio fenomenalne atmosfere, shto se zatava tiche, nije im neshto bilo bitno.
Vlasta Vlasta 14:48 29.08.2007

Re: angie,darlin'

Sa ovim sam brodom ja prvi put došla,slikao me razredni sa rive.
a ovo je jedna od lepših zastava na svetu

angie angie 14:55 29.08.2007

Re: angie,darlin'

AAAAAa, brod ko iz ruskih filmova:))))

Zastava je prva liga!!!!
angie angie 17:00 29.08.2007

Re: angie,darlin'

a je l ima neko putovanje za Rovinj, kao nagrada?:)))
bauer bauer 17:34 29.08.2007

Vlasto bre,

Ili mi je ona iglica od čempresa probola i mozak?

Cempresi nemaju iglice, vise neke, kao, zrakaste listice, nesto kao fraktali kod nsarskog. Bar oni pravi cempresi, talijanski. To su cetinari sa fakultetskim obrazovanjem.

a sisarke su mu odlicne za gadjanje. kada nema nista pametnije da se radi.
Vlasta Vlasta 17:42 29.08.2007

Idi?

Molim gosn nsarskog da se javi i razreši misteriju iglica.
nsarski nsarski 18:15 29.08.2007

Re: Idi?

Ako mislimo na istu stvar:



Onda najbolje sto moze da se uradi fraktalno je ovo:



Istina ovo je vise paprat nego cempres. Fraktalna dimenzija oko 1.8
bauer bauer 18:27 29.08.2007

Re: Idi?

A ovo?

nsarski nsarski 18:40 29.08.2007

Re: Idi?

Ja mislim da je to arbor vitae (imam je u dvoristu - vise komada). Oni su, verovatno iz iste familije.

Arbor Vitae:


Cempres (italijanski):




U stvari, evo ovde ima i slika lista. Zapravo, visse lici na tvoju nego onu koju sam ja pokazao:)
bauer bauer 19:24 29.08.2007

Re: Idi?

Izgleda da jesu iz iste familije. Ja sam se iznenadio kada sam video da i ovaj Kalifornijski spada u cemprese.



Ipak je mediteranski onaj pravi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:31 29.08.2007

Takozvano

mrtvo drvo...kažu ne valja ga saditi tamo gde ljudi žive, zato se oduvek sadi oko grobalja...
bauer bauer 22:11 29.08.2007

Re: Takozvano

cempres mrtvo drvo? a zasto? jelice, ko to kaze?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:14 29.08.2007

Tako

pričaju sagovornici po Istri, narodski (selo Sv.Duh i okolina). Zato neće da ga sade u dvorišta. Kažu, ne valja pored živih ljudi. Mrtvo drvo je da čuva mrtve.
bauer bauer 23:29 29.08.2007

iju q q,

nista mi se to nesvidja. a ja bas volim cemprese. pu, pu, da se pomerim sa mesta.

cempres vs tuja

Aman ljudi: arbor vitae = tuja, cempres=cempres.
Oba super mirisu.
Vlasta Vlasta 11:21 30.08.2007

Re: iju q q,

E vala baš. I one priče o tome kako u drvetu života čuče tarantule preopasne i preogromne, tinjaju i ćute godinama i onda samo jedne noći prokopaju, izađu i ubiju te. Ja baš imam veliko drvo, pa sam se počela pitati da li su pauci srazmerno veliki ili može da mi se ipak zalomi i tarantulica? Da li nakon ujeda pomaže imela?
dracena dracena 11:30 30.08.2007

Re: iju q q,

Vlasta
Da li nakon ujeda pomaže imela?

Polako s tom imelom. Prvo bajanje. :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:39 30.08.2007

Imela pomaže

kažu za udavanje, da se poljubiš sa žrtvom ispod nje, za NG ili Božić li beše...a ako ne odradi, mož' da se istoj malo skuva čajić od osušene imele, neće ni da trzne...otrovna je imelica...
Vlasta Vlasta 19:18 29.08.2007

Čepres, četinar...č,č,č

Baueru, eno, stavila sam "četinarska Istra". ...Nabo se na iglice da bog da...
bauer bauer 19:34 29.08.2007

Re: Čepres, četinar...č,č,č

Ma, ih, ja sam samo hteo da ti malo pokvarim ugodjaj. Cujes, par nedelja Istre, daleko od posla i obaveza? A? Ma nemoj.
Vlasta Vlasta 19:54 29.08.2007

Bolje ćuti,

ti što se gađaš šišarkama kada nema ništa pametnije da se radi. Koliko treba da ti bude smor da bi se gađao šišarkama? Uzmi čitaj nešto, neku knjigu o čempresima, čajevima, travama, šta li...Imam ja odličnu igru za šišarkaše. Prvo zažmuriš i na neviđeno uzmeš policu sa knjige. Onda odeš do police sa diskovima i uradiš isto. He he.
Meni su se poslednji put zalomili The Jam i Luiđi Pirandelo. Kakva vožnja.
nsarski nsarski 19:57 29.08.2007

Re: Bolje ćuti,

Nadam se da ovo, ljudi, znate, ali da vas podsetim: nema boljeg rostilja (gradela) od sisarki. Ja sam to davno naucio na Bracu, i kadgod mogu koristim sisarke za vatru.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 20:39 29.08.2007

istra, uhhh

od prve godine zhivota, pa nadalje ishla sam sa roditeljima u kvarner i istru na letovanje, iako je moja majka tvrdila da je voda tu 'ladna i da je bolje, juzhnije, u dubrovnik da idemo.

kad sam imala petnaest slagala sam ih masno da idem sa drugaricom u opatiju, u pristojan hotel koji su oni rezervisali, pa sam otishla sa drugaricinm bratom u interkamp u rovinj gde je on imao svirku za to leto.

sledece godine sam svechano obecala da necu da lazhem i vitlam po interkampu, al' sam sve isto uradila.

posle sam se prebacila na ostrva.

a danas, valjda je i mene taj chempres/jela/bor isto bocnuo zauvek, tvrdim da se ta mikrolokacija ubila za zaljubljivanje. i zato zamoljavam nsraskog da prestane da gudi o roshtilju, tamo bre lebac da umachesh u so i malsinovo ulje, pa ti lepo, uhhh. mislim, ja, samo kad chujem onaj istrijanski izgovor padam ko rusalka.

:)
nsarski nsarski 20:47 29.08.2007

Re: istra, uhhh

Pa, Vesna ti znas da je miris zimzelena u Dalmaciji nezamenljiv - ostalo sve dodje samo.
A jedna dobra blogerska dusa mi pre neki dan poslala kutiju savrsenog maslinovog ulja (od kalamata maslinki, Grcko), i evo bas sad pravim hobotnicu i tonem u prigodno raspolozenje. (Ja plovim, baj, baj - rekao bi Stulic).
Ja mislim da se skarpina na gradeli i letnja romansa super slazu (jos je bolja hobotnica na belutku, ali tu ti treba i da imas svoje ostrvo:)))
angie angie 20:59 29.08.2007

Re: istra, uhhh

ej bre slataka, ti dok ne ubacish zensku u sliku-nema nishta!:)))

najbolji chempresi-van gog varijanta, jedino ja gloopy ne umem da postavim sliku, pa sad izvinte.

Vlastoooo, a shta bi s mojom nagradom?
nsarski nsarski 21:05 29.08.2007

Re: istra, uhhh

Evo "Starry, starry night"




This world was never meant for one as beautiful as you (Don McLean - Vincent)

Starry
starry night
paint your palette blue and grey

look out on a summer's day
with eyes that know the
darkness in my soul.
Shadows on the hills
sketch the trees and the daffodils

catch the breeze and the winter chills

in colors on the snowy linen land.
And now I understand what you tried to say to me

how you suffered for your sanity
how you tried to set them free.
They would not listen
they did not know how

perhaps they'll listen now.

Starry
starry night
flaming flo'rs that brightly blaze

swirling clouds in violet haze reflect in
Vincent's eyes of China blue.
Colors changing hue
morning fields of amber grain

weathered faces lined in pain
are soothed beneath the artist's
loving hand.
And now I understand what you tried to say to me

how you suffered for your sanity
how you tried to set them free.
perhaps they'll listen now.

For they could not love you
but still your love was true

and when no hope was left in sight on that starry
starry night.
You took your life
as lovers often do;
But I could have told you
Vincent
this world was never
meant for one
as beautiful as you.

Starry
starry night
portraits hung in empty halls

frameless heads on nameless walls
with eyes
that watch the world and can't forget.
Like the stranger that you've met

the ragged men in ragged clothes

the silver thorn of bloddy rose
lie crushed and broken
on the virgin snow.
And now I think I know what you tried to say to me

how you suffered for your sanity

how you tried to set them free.
They would not listen
they're not
list'ning still
perhaps they never will.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 21:09 29.08.2007

Re: istra, uhhh

Ja mislim da se skarpina na gradeli i letnja romansa super slazu (jos je bolja hobotnica na belutku, ali tu ti treba i da imas svoje ostrvo:)))


aj' dobro, moja ostrva za tu rabotu su oshjak i proizd, preko puta vela luke, bele stene, ko kade, chipkano more, da prostish, mi smo tamo i krmenadle turali na gradele, mirisalo do huma:)
angie angie 21:13 29.08.2007

Re: istra, uhhh

eeee, sharski, hvala, chisto da se vidi hsta su NAJBOLJI chempresi!!!!
Vlasta Vlasta 21:24 29.08.2007

Re: istra, uhhh

Rovinj, kažeš?
Osvojila si sliku i sedam dana provoda sa članovima boćarskog kluba Rovinj.

nsarski nsarski 21:30 29.08.2007

Re: istra, uhhh

Lici na Curacao (Holandski Antili):



Luka u Vilemstadu.
Vlasta Vlasta 21:32 29.08.2007

exellente nsarski

odista, pesma i slika, jedna od najlepših. Naravno, uz

angie angie 21:34 29.08.2007

Re: istra, uhhh

sve mi odgovara-umem i da bocam-hvala ti ko sestri!:)
angie angie 21:37 29.08.2007

Re: istra, uhhh

e sharski, ima jedna s puchine, kada se stize iz Venecije, gde se vidi grad riva i toranj iznad hridi-to je prava slika Rovinja.
gordanac gordanac 23:20 29.08.2007

starry starry night

glupi ushke glupi ushke 18:40 30.08.2007

Re: istra, uhhh

Bravo, CARSKI.
Vlasta Vlasta 21:54 30.08.2007

Najcarskiji

je tvoj nadimak.
bauer bauer 22:07 30.08.2007

Re: Najcarskiji

je tvoj nadimak.

Vala bas, gde njega nadje? Ja sam bio sve po malo u zivotu, i Rubiroza, i Surovi, i Boca, najvise Bumbar, ali nikada Uske. Evo sada sam Sreta, moj Bumbar kupio svoj prvi auto.
Vlasta Vlasta 22:13 30.08.2007

Tata

tokom prvih vožnji

bauer bauer 22:35 30.08.2007

Re: Tata

Jos malo pa tako. Nije, zezam se, nego je samo, odjednom, poceo da prica samnom vise nego obicno. Te kako ovo, te zasto ono? A ja kao, a, vidis sad kako umes da pricas kad oces? Cutolog.
pnbb pnbb 20:59 29.08.2007

sjecam se - amarcord

Pokušala sam da se setim svog poslednjeg letovanja tamo. Uvek sam išla sa tri drugarice, četiri male žene sa vrećama i šatorima, koje su se uvek u toplesu kupale na Škarabama i uvek završavale u doskoteci Monvi


pa sad , koliko se ja secam, a secam se dobro, '87 se samo 1 riba kupala u toplesu, na skarabama... doduse kupalo se njih vise, ali se samo jedna suncala, ako cemo precizno... jeste bilo ih je tako 4-5 u ekipi... a zvala se.. hm nema sanse... ona mala crna je sneza, to znam... ona plava s kracom kosom dal bese maja... tja, oduvek sam bio slab s imenima...
jel ste to vi?
angie angie 21:01 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

osh da kazesh da si zapamtio sike, kad si slab s imenima???
pnbb pnbb 21:09 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

sto da se lazemo, bile su za medalju... nije ni cudo sto se nisam koncentrisao na ime
Vlasta Vlasta 21:10 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

A zagolicalo te. Šta ti je čoveče, onda su se svi skidali. A osim toga, te Maje i Sneže, baš kao ni ti, nisu sedele cijelo leto. Mi smo se verovatno sunčale kad si ti otišao kući )))
pnbb pnbb 21:22 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

onda su se svi skidali


ajte molim vas
vise sam toplesa video na donau insel u sred beca, 89, nego za svih 5 god u rovinju... cast izuzetcima...

u pravu si, nazalost... nisam sedeo celo leto...mesec dana , pa kuci... glupi faks...

e da mi je bila ova pamet...
angie angie 21:26 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

shtreberu, za takav ugodjaj se u Rovinju ide u Monsenu!
pnbb pnbb 21:45 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

angie
shtreberu, za takav ugodjaj se u Rovinju ide u Monsenu!

tc, tc
pa nisam zbog toga rekao... sad bi sedeo 3 meseca, pa makar svi bili u kosuljama... samo su ti lascivne asocijaciej na pameti...

sto jes' jes', ordinirali smo samo izmedju polarija i skaraba... bar sto se kupanja tice...
a propos monsene... od '95 no tan line... samo me upropasti ova kanada, sad vise licim na zidara
nsarski nsarski 21:47 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

Hehehe,

sad vise licim na zidara


to se u mom delu sveta zove "farmer's tan".
angie angie 21:51 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

shta meni lascivne, ja se samo nadovezujem na tvoje,
a to za makar u koshuljama, kanada, bl, bla, pa komshija i druge godine su pristigle.
pnbb pnbb 21:58 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

to se u mom delu sveta zove "farmer's tan".


aj se vredzamo sad...
oces da kazes da sam redneck?
pnbb pnbb 22:08 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

druge godine su pristigle


ma kriva je domacica, ona se prva eksponirala... inace ko bi se setio... evo nisam razmisljao o rovinju, ima tome...3 nedelje... eh...
ma idem napolje, kolko ima, jedno 40? bar nesto...


a za godine, sto, i sad vredno radim na jednolikoj boji kad god se zateknem u necivilizovanim krajevima - na kubi, na adi...

ili si mislila na nesto drugo?
angie angie 22:14 29.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

pa naravno na drugo:)))

Da vishe nisi toooliko zaineresovan za voajerisanje!:)
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 22:34 29.08.2007

hehehe redneck



sh'o bi rekli redneck palm, khm
pnbb pnbb 16:42 30.08.2007

Re: sjecam se - amarcord

angie
pa naravno na drugo:)))Da vishe nisi toooliko zaineresovan za voajerisanje!:)

pa otkako sam krenuo na nudisticke, sto praznije to bolje....
smaraju me ljudi na plazi, narocito njihovi mladunci... u stvari ako cute onda je ok
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:33 29.08.2007

Ja preferiram južni Jadran,

tj. njegov početak...ne volim kad mi rastu bagremi i istrčavaju livade na plažu.
Vlasta Vlasta 21:57 29.08.2007

Ma koje??

Je ne vide nijedan bagrem, a ni livadu. Izlomi noge na kamenju. To mi je nekako više slika dunavska. Imaš ti dokaza?
Kazezoze Kazezoze 22:59 29.08.2007

Istra!

godinama sam ishao u istru na letovanje. u pochetku crikvenica a kasnije sve vishe u novi vinodolski ili selce.
omiljeno jutarnje trchanje, sa jedne strane miris mora a sa druge miris borova. meshtani genijalci. josh imam kontakt sa nekim prijateljima iz novog vinodolskog))
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:29 29.08.2007

Ofhors,

počesto na severnom Jadranu, naokolo raste bagrenje i trave do vode...ono propisno livadska atmosfera...tako i miriški.
A za lomatanje, e i toga ima, na Malom Lošinju, jednom nekad, rekli nam kao tamo je super za decu. Poveli mi decu, sin zvoni kanticom sav srećan i na plažu...šteta što nismo uz lopaticu i grabuljice uzeli i par kila eksploziva...ništa ne bi od lopatice na stenčugama...proveli smo se kao koze...
Черевићан Черевићан 00:10 30.08.2007

иманас разни

читам подоста се Вас вратило смора,били,видли, па за појас заденули и већ се углавиним садржаима умишља следећа морска локација да се . . иде наморе. овде где сам, мооора баш пууно оконас и све чешће сусрећем моје земљаке (печалбаре ко ија) како веле да једва чекају да . . оду смора
- јебога ти, хорски ће.

ето . . штатие човек.
Vlasta Vlasta 07:24 30.08.2007

Драги Че,

прихватамо твој љубезан позив да догодине дођемо код тебе. Благодарим. Колико год да ми се не иде, не путује, не помера, а оно ипак стижем сигурно, срамота одбити.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:41 30.08.2007

I ja i ja...

i Žmu i troje dece ludo i dve mačke, neće ni da primetiš...
gordanac gordanac 21:00 30.08.2007

i mi

..tek nas neće niko primetiti :))
Kad malo prebrojim ko je sve možebiti zainteresovan za Maltu - čas posla pun avion!
Ili - brod, ako ja mogu da biram. Lagano, od Istre, preko dalamtinskih ostrva i drugih Kornata, pa skrenemo levo posle Krfa i Korinta, malo se odisejevski "zagubimo" po Egeju i Kikladama, i onda - pravac Malta sa ćutanjem u pećini Kalypso. Ha?Jelda umem da napravim dobar plan? Mislim da bi za dva puna meseca moglo sve, a pecanje - svaki dan! mmmmmmm
Vlasta Vlasta 22:20 30.08.2007

Ako pitamo moju

moju kumu Vesnu, brodom od NS do Malte. Ako je ona u avionu, stjuardese uspaničeno viču: "NEE!! Gospođo, ti prozori se ne otvaraju!" Meni je aviJon ok. Može jedan od Telepa do mr Čea, a tamo ćemo već ploviti, pecati i tsl. Ne znam dal da ponesemo gibanice il samo materijal, pa ćemo je spraviti tamo? Ko će bisku poneti? Ali da ja ne znam...
gordanac gordanac 22:34 30.08.2007

vlasto,

može brodom i od NS do Malte, samo moramo menjati "bele ladje", i napraviti konkurs za kapetana od iste :))
Dunavom u Crno more, iz odatle kroz Bosfor PRVO Egej i Kiklade, onda skrenemo desno kod Peloponeza, pa preko Krfa i dalmatinskih ostrva i svih Kornata do Istre, pa lagano istim putem natrag (za ponavljače) pa onda lagano preko Sicilije i Santorina do Malte. Sa izletom do Korzike, kad nam postane dosadno na Malti. Cirka - tri meseca, ali pravog života! :))
Jelica nosi bisku (i dušek :)), ja ću ti ponesem ovu ukrajinsku, da ne čami in the home buffet... a za ostalo, znaš parolu NS žurki - "ko dođe - biće. ko donese - piće!"
Vlasta Vlasta 22:37 30.08.2007

Re: vlasto,

Samo požare da izbegnemo, ako je moguće. A ako nije, Pedža da nam nabavi specijalni ruski avion koji će nas prebaciti do dušeka. Gde su mi pereje?
angie angie 00:56 30.08.2007

i sad konkretno!

angie angie 01:02 30.08.2007

Re: i sad konkretno!

Vlasta Vlasta 07:38 30.08.2007

No comment







Kazezoze Kazezoze 09:15 31.08.2007

Darko Rundek

na Jelen pivo festivalu ... prochitah na kulturnoj stranici b92... nadam se da nece biti nacionalistichkih budala koji ce ga maltretirati. Da zakljuchim 100ti komentar sa svitanjem

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana