'De sam ono stala...

Jelica Greganović RSS / 29.08.2007. u 22:42

Jugo u dvorištu
Jugo u dvorištu
More...ah, more. Sa mora smo se vratili, ima već nedelju dana. Ako nešto ne volim, to je vraćanje sa mora. Obaška ne volim onaj poslednji dan na moru, još preciznije - veče. To veče, zapravo, uopšte i ne postoji. Poslednje veče na moru je već sećanje.

To poslednje veče je duvao jugo, jači no obično. More je treskalo u obalu. U mraku su se visoko dizali penušavi, beli stubovi vode, sve do krošnji borova. Na mah naleti talas toplog vetra. "Sa Levanta", kaže gazda Mijo, koji više voli jugo, nego buru. Kaže da bura i nije vetar, nego čista demonizacija.

E, onda smo se odjednom obreli u Ljubljani. Žmu je zbrisao na službeni put, a mene ostavio nogom kopajući...po hodniku. Danima smo pokušavali da se raspakujemo. Od svuda su ispadali beli šljunci, nekorišćene cevke za ronjenje. Mašina je brektala, daveći se vešom. Napolju je, za inat, padala kiša. Na vešu je veselo rastao penicilin. Šanse za sušenje - nula. Deca su se spoticala o kofere i kese, pokušavajući da me oteraju na lečenje spiskovima za knjige, sveske, geo-trouglove...sve patike su se odjednom omalile. Sve farmerke postale kratke.

Da mi ne bi bilo dosadno, u Sloveniju je, baš tad, namerno, stiglo milion ministara, predsednika i premijera iz milion i po zemalja. Na konferenciju. Nogice su mi otpale u ganjanju istih, po veselom Bledu. Na koji se stizalo i vraćalo u prvoj. Kolonom. Koju su panduri, svako malo, saterivali u kukuruz. Da prođu džipovi i kilometarski auti visokih delegacija, putem u popravci. Turisti, koji su lukavo pokušali da se sa mora vrate u ponedeljak i izbegnu kolone, su starili čekajući, u ubeđenju da se zaratilo. U pressrumu (uh, što volim tu reč zalepljenu izgovorom) nije bilo telefona, kompjuteri nisu radili. Tehičari su zbunjeno tresli perut na pod, češajući se po glavi u neznanju...divno nešto. Kolega iz Bete je probao da izvrši harakiri u auli Golf hotela bledskog. Ja sam izveštavala iz sobička iza recepcije, jerbo sam prethodno životno ugrozila personu zaduženu za novinare. A, onda sam se preselila u ulazni hodnik hotela i smetala bezbednjacima. Odakle sam pobegla, shvativši da sedim ispod fotografije "poznate srpske umetnice", ofhors, Cece, u naočarima i mrtvoj, crnoj životinji i iskeženog, orgazmično, direktora hotela...na zidu je, sve zajedno, deset fotki gostiju, kojima se hotel ponosi...na trećoj je vesela udovica...sve uz fotke predsednika i premijera Slovenije...baš zgodno.

Putujemo...
Putujemo...
Nego, jesam vam rekla da sam Vlastu ostavila na moru? Nisam...Elem, poslednji dan mora, na pored stepenica, iz drugog puta uspem da je uhvatim. Mala, malecka...svilenih brkova, peščane, crvenkaste boje. Ručice joj sićušne, ružičaste, nežne. Okice kao biberi, sjajne. Noge (zadnje) duge, malo dlakave, ali strašno ljupke. Odmah smo se svi okupili oko lila veš kade, u koju smo je, privremeno pustili. Onda smo je stavili u kutiju od sladoleda. Kilsku. I unutra travicu suvu i koru od bora. Predlog da se zove Vlasta, prihvaćen je odmah, na proširenom kućnom savetu.

Vlasta je za pola sata bila skroz pitoma. Sedela je u ruci i obema šapicama držala semenku susama, vredno je grickajući. Mrvica breskve je oduševila. Vodili smo je, predveče na plažu, gde je skakutala po kamenčićima, a onda se umorila i zaspala u Zarjinoj majici. Uveče se opet igrala, skačući po kauču, povremeno dremnuvši na dlanu. Sa punim poverenjem je spavala i na leđima, šapicama držeći sopstveni rep.

Vlasta spava
Vlasta spava
Bebu, skočimišicu Vlastu smo ostavili na moru. Baš nam nedostaje. Zamalo da je usvojimo. Na radost naših mačaka.

p.s. Plavi, češki dušek je ostao u Brelima, kao krunski dokaz i ekskluzivni eksponat predstojeće proslave začetaka turizma u Brelima, od strane dve Čehinje. Što se Posejdona tiče...eh...ostarilo se. Uvukla mu se vlaga u kosti, nedavno se posekao na srču u moru. Ne može više da najmi ugrožene vrste da mu vuku prevoznu školjku. Pored desnog oka je sav izgreban. Kako i ne bi. Lepo sam mu rekla da promeni beštek. Ko je video da se stalno sa sobom nosi onolika viljuška...

 

 

Atačmenti



Komentari (86)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:08 29.08.2007

e moja jelice

vi se svi polako vraćate, a ja se tek spremam da odem
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:10 29.08.2007

'De ćeš?

Ajd sad zazubice :)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:14 29.08.2007

Re: 'De ćeš?

e odo i ja malo u petak
nego ti da si bila UcrnugOru, tvoj bi post glasio 'Dje sam ono sela...'
ps. jel vlasta mish? non cappisco...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:18 29.08.2007

Naravno,

Vasta je beba skočimiš. Dakle ne onaj kućni, sivi. Ni poljski, smeđasti. Skočimiš. Ima duže zadnje noge, kao kengurić, minijaturni, bez torbe. Preslatko nešto.
p.s. Blogerski info: bila sam juče da obiđem Miću Markovića&skvo u Logarskoj dolini...daklem, kako im zavidim...kući mi se nije vraćalo...zeleno, očupavile planine, kravice pasu, tiiiiišina i vazduh kao staklo...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:20 29.08.2007

Re: Naravno,

zeleno, očupavile planine, kravice pasu, tiiiiišina i vazduh kao staklo...


uuhhhhhh!!!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:23 29.08.2007

Došlo

mi da samo zaboravim da se vratim, ostanem i vršim fotosintezu do daljnjeg...ja otišla, a oni seduckaju pred "kmetijom", na travici, pod jabukama savijenim koliko su rodlie, a male jabuke, kao lampioni na jelci...počela kišica, i one transilvanijske maglice, planinske...i Tišina...eee...
Queeria Queeria 00:30 30.08.2007

Re: Došlo

Ja nit sam išao, nit se spremam da idem... Aha... Sad mi svi zavidite
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:26 30.08.2007

Zar ti nisi

u namastiru?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:30 30.08.2007

Re: Zar ti nisi

eh, on u manastiru. isao u pogresan manastir pa ga izbacili. trebao je tamo gde se vacare ispod mantije a ne onaj sto pod istom nose vatreno oruzje (mislim ovoga puta na Pravo vatreno
49 41 49 41 16:05 30.08.2007

Re: Naravno, SKOCIMIS

Jelica Greganović
Vasta je beba skočimiš. Dakle ne onaj kućni, sivi. Ni poljski, smeđasti. Skočimiš. Ima duže zadnje noge, kao kengurić, minijaturni, bez torbe. Preslatko nešto.p.s. Blogerski info: bila sam juče da obiđem Miću Markovića&skvo u Logarskoj dolini...daklem, kako im zavidim...kući mi se nije vraćalo...zeleno, očupavile planine, kravice pasu, tiiiiišina i vazduh kao staklo...

Secanje na skocimisa!
Okolina Paphosa- Kipar.
Spavam u vreci; pod nogama mi puca mediteran. Sator- nikad otvoren; iako je kasni oktobar.
U toku noci pirne povetarac i napuni mi pluca ozona uz sum talasa. Tu i tamo nesto mi nezno zadize kosu po zatiljku.
Bio sam ubedjen u snu; da cini povremeni nocni povetarac.

Sutradan, jutrom kad smo poceli da se "kupamo" na suncu mediteran i Ja; 'kupao" se sa nama i slatki skocimis.
Shvatio sam da mi je on zadizao nezno kosu zatiljka; dal' sapicom, dal' njuskicom. Izgrickao mi je-tokom noci i sendvic ostao umotan u foliji.
Skakutao je citav sat oko mene. Lepa, lepa zivotinjka.
49 41 49 41 16:26 30.08.2007

Re: Došlo- Delivery Request!

Jelica Greganović
mi da samo zaboravim da se vratim, ostanem i vršim fotosintezu do daljnjeg...ja otišla, a oni seduckaju pred "kmetijom", na travici, pod jabukama savijenim koliko su rodlie, a male jabuke, kao lampioni na jelci...počela kišica, i one transilvanijske maglice, planinske...i Tišina...eee...


Jel' moze MALO te MILINE- meni u daljine?!?
Queeria Queeria 16:28 30.08.2007

Re: Zar ti nisi

Jelica Greganović
u namastiru?


Ja sam službeno išao u namastir :))
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:18 30.08.2007

Šta?!

Peđica zalutao u žemski namastir?...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:36 30.08.2007

49 41, ej zdravo!

Otkad se nismo pisali, lepo da si ovde. Naravno da može...e vidiš desno skroz drvo u dvorištu...tu su klupice i sto, a ispod njih Mića i njegova polovina meditiraju, kako im zavidim...
49 41 49 41 12:39 31.08.2007

Re: 49 41, ej zdravo!

Ako, se neceg lepog secam iz najranijeg detinjstva; Ogromna jabuka ispred kuce-gde sam rodjen. Tu se obrokovalo od jutra do kasno u noc-od maja do oktobra. Sto i klupe su se pomerale sa kretanjem sunca-radi senke.
Jabuka je umela da tresne u corbaluk sa supom!
ceda_urosevic ceda_urosevic 23:33 29.08.2007

Ja se izvinjavam sto trolujem

Jedan zimski, ledeno hladni samar, da razbijemo monotoniju:

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je za današnje Večernje novosti da postoji opasnost da država kojoj otimaju teritoriju uđe u rat.

"To sad morate da pitate celu Srbiju, jer su se i Tadić i Koštunica približili retorici radikala. Uvek postoji opasnost da država kojoj otimaju teritoriju uđe u rat", rekao je on.

[url=http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=08&dd=29&nav_category=11&nav_id=261127][/url]

P.S.
Lepo je sto ste se vratili Jelice...
I jos lepse sto je bilo, kako je bilo...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:45 29.08.2007

O manijaka...

što to voli da bandrlja o ratu, čudo jedno...a posle dečicu svoju sakriju, a tuđa ginu...davaoci tuđe krvi, ratovalo bi to...kako da ne...mada, ja mislim da on kasni, tj. da nije obavešten. Jerbo je otkada naš premijer rekao da je Srbija u ratu. Ameri nisu ni primetili, iako je rekao da i oni učestvuju...Kasne Borgovi, kasne...
Fala vi, fala...
Черевићан Черевићан 23:55 29.08.2007

да ја продужим

текст оку лего,а углави и да не помињем.БАШ умете то гђо Грегановић. оно свуда прођи , својој кући дођи ( још комеје кућа путујућа) вазда ми науму било током читања.утом је ваљда и драж путовања . . да би се враћали, јер што би Лала казо . . а штаћу итамо?
добро је да сте овде, па . . .читамосе
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:30 30.08.2007

O, dobra

nam noć Čerevićane...kako vi ostrvljani? Hvala na lepim rečima. A, eto kod nas, već jesen gviri...večeri za duge rukave i bogami hladne noći.
Povodom vraćanja, odlaženja i dolaženja, što bi rekao Radovan: "Idite, da možete opet da dođete."
yu1bcd yu1bcd 02:30 30.08.2007

Re: O, dobra

Bas nije humano sto se ovoliko dugo nisi javljala pa moram da citam preozbiljne autore kako vezbaju strogocu na blogu! Dosadu dodatno razbija 4 meseca star samojed. Polako unistava kucu, a ni betonsko dvoriste ne odoljeva. A njegovo hladno vreme tek dolazi...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:21 30.08.2007

Ja se

izvinjavam, izbivala sam iz kuće...deca me tretiraju kao pokretni keš automat...ooo, kad li će već jednom i ta škola da počne...pa, se sad vratila, a vi se raspisali...izvinjavajte, dakle, lepo što smo se opet okupili...imamo kvorum.
yu1bcd yu1bcd 19:18 30.08.2007

Re: Ja se

Opravdano odsutna pri problemima besplatnog skolovanja troje Stajeraca! Bice bolje kroz tri dana kada oni malo odu od kuce...
Olga Medenica Olga Medenica 00:05 30.08.2007

Al'ste tvrda srca bili

Vlastu ostavili.
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:32 30.08.2007

Jes' draga,

zamalo da je ponesemo, malečka, ne zauzima mnogo mesta...Žmu je već bio očajan (naravno nije to verbalno iskazivao, no mu se u očima video titl: "Kud' me i miš snađe."
nsarski nsarski 01:34 30.08.2007

Re: Jes' draga,

Ma, jel' to ono zverche sto se zove chipmunk?

Srki Srki 02:28 30.08.2007

Re: Jes' draga,

Ja mislim da je chipmunk veverica, a skocimis je mis .
Mada izdaleka kad se gleda sve to lici jedno na drugo.
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:50 30.08.2007

Nije, učitelju...

(mada ove male veverice u pidžamama su mi izazov za imanje već dugo, strašno su slatke), to je veverica, a ovo je miš. Koji se kreće u malim skokovima, zadnje nožice ima duplo duže od prednjih, sedi kao veverica kad jede, ali uši ima male, za razliku od poljske voluharice, koja je vrlo slična. Mislim da se tu radi o žutogrlom mišu, žive na poljima i u šumama. Možda se javi neki zoolog pa nam precizira.
49 41 49 41 15:20 30.08.2007

Re: Jes' draga, Chipmunk

...ili podzemna veverica-velicine poveceg misa.
Ja, imam par ispred kuce.
Cudo jedno kako su slatke i umiljate zivotinjke.
Otkad ih imam za "komsije"-klasicne veverice su mi ruzne.
Cudo jedno od zivotinjke; boje, krupne okice, neverovatno kako brzo trce-kao na daljinski i sa visoko uzdignutim repom.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:22 30.08.2007

A da mi 'vatiš jednu...

Jel' si koju pripitomio? 'Oće da se druže?...Baš ti zavidim...ja bih isto imala te veveričice...
49 41 49 41 12:18 31.08.2007

Re: A da mi 'vatiš jednu...

Ma, vaca ih ili "pokusava" neciji- komsijski tigrasti macak; koji ima strasno ocuvan instinkt za lov na ptice i zivotinjke. Naravno, ne zna da su njegovi preci to sa uzitkom jeli. On je presao na McDonaulds-odnosno suvu hranu za macke.
To mi radi i sa pticicama; koje se skupljaju oko hranilice. Samo ih pridavi i ode.
Vlasta Vlasta 07:47 30.08.2007

Počastvovana

sam, neopisivo i do suza. Samo, što me ostaviste? I čekaj, kako joj je pravo ime? Vlasta Greganović?
Vlasta Greganović-Stankovič. Vlasta Greganović Ruškuc - Stanković. Vlasta fon Gregan-Stankovich. Vlasta O'Gregan?
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:01 30.08.2007

Zdravo draga Vlasto!

Ostavili smo te da bi bila u prirodnoj okolini, tj. da bi tamo izrasla...jer ovo je bila beba miš, uostalom i vidiš na fotki, to je Zarjin dlan, daklem detinji, a Vlasta količka je mala...Bez obzira što si ostala, ti si naša i ako nam doskakućeš idućeg leta, prepoznaćemo odmah svoju Vlastu Greganović.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:52 30.08.2007

Re: Počastvovana

Joj ONA sme da dodje na tvoj BLOG?????O....sramote!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:23 30.08.2007

Ušunjala

se, kao skoči-mišić...:)))
cincili cincili 09:15 30.08.2007

kako god

draga jelice, meni je tvoj/vas odmor dugo trajao...welcome back! kao i uvek preporuka ;-) i vienna javlja oktobarsko vreme...
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:18 30.08.2007

cincili,

hvala...a i kod nas stigli dugi rukavi, evo ga jutro sivo i bogami hladnjikavo... i lišće počelo da leluja...
Vlasta Vlasta 09:24 30.08.2007

aleluja

aleluja
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:32 30.08.2007

?

Što aleluja?
Vlasta Vlasta 10:15 30.08.2007

Re: ?

rimuje se sa leluja


Jelica Greganović Jelica Greganović 17:23 30.08.2007

Jes'

fakat...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:48 30.08.2007

A ja pomislio da citala prethodne..

blogove, pa sad resila da se "napijes krvi" Vlasti i GordaniC, a naravno mene da ishvalis sto sam u medjuvremenu cuvao tvoj lik i delo...a ono neki misevi, nedepilirane doline....Uuuuu silno sam ljut...i plus jos bila na MORU,,,,dok smo se mi bavili poslom..Pa sad jos i da te zalimo sto sedis sa premijerima, predsednicima...i sa njima grickas cipi/cips...
Hm,.,,ipak preporuka.....sa nadom da ces greske ispraviti!!!
BKC
Vlasta Vlasta 10:20 30.08.2007

Ej, Cole

uporno pokušavaš da me ofiraš kod JG, i mene i GC. te sam čuvao lik i delo, te su ovakve, te onakve....Šta ti to treba u životu? Hoćeš sad o tebi blog da napišem? Možeš da biraš između sledećih priča:

- Cole na benzinskoj pumpi
- Cole i motorna testera
- Kako je Cole video Tita
- Cole kod tetke na selu
- Cole ni na nebu ni na zemlji
- Cole Manojle

Ili može šest kratkih priča?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:22 30.08.2007

Re: Ej, Cole

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!
Plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....evo ja riba, ti riba!!!!MOzze?
Ajd sad ovo za testeru u benz. pumpu...al da sam video Tita JESAM. priznajem....javno, mada mi nije stavio ruku na rame,.,,,,video ga izdalekaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Vlasta Vlasta 10:37 30.08.2007

Re: Ej, Cole

Da si suknjiče imao, drugačije bi bilo.
(melodija kao za dečiju pesmicu "Razbole se lisica, suši se k'o grana..........da sam gusku pojela, lakše bi mi bilo.."
Vlasta Vlasta 10:42 30.08.2007

Re: Ej, Cole

plus ti evo ova



plus ova



plus ovo

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:44 30.08.2007

Re: Ej, Cole

Nemoj da se zadevash sa mene...Bolje bi ti bilo da ne napravim link ka "Selo gori Jelica se kupa"...Znash?
Vlasta Vlasta 10:46 30.08.2007

Re: Ej, Cole

SAK ću da dođem!!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:46 30.08.2007

Re: Ej, Cole

Heheheheh...Jedno si ti a jedno Gordanac..Verovatno ova druga svira....harmoniku lezi joj...hehehehe
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:26 30.08.2007

Cole,

samo za tebe i tvoje zasluge :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:27 30.08.2007

Što ja da se kupam

opet, a da se Vlasta kupa u tvom blogu?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:36 31.08.2007

Re: Cole,

Wow..Wow..Wow..KAD CE BITI ONO LENTA...PA SVE REDOM....Ima neki kesh ..uz to?
HM!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:08 31.08.2007

Bić svečana dodela,

uz prisustvo visokih gostiju (već tražimo više od 1,90m), sa prijemom za prisutne (sa sendvičićima kao golubije kake), kojom prilikom će biti održano i nekoliko svečano-spontanih govora...keša nema.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:12 31.08.2007

Re: Bić svečana dodela,

E JBG..kad nema kesha///// onda odbijam to priznanje i odricem ga se u korist Vlaste...Ona ti je bolja!NEKA!
Redwand Redwand 09:55 30.08.2007

Uvek odlicni

Zaista imate odlicne tesktove, i bas se ne odlucujem precesto da kometarisem, no s obzirom da vas bas redovno citam, tj. vase tekstove oducih se i na taj korak. :)
I samo kao mali dodatak Podgorica javlja PAKAO. Previsoke temperature a nasi ministri kazu "Drzimo sve pod kontrolom". Hahahah - da mi nije muka od vrucine nasmijala bih se.
Pozdrav
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:29 30.08.2007

Hvala, Redwand :)

...čuj pakao...a kod nas se stutunjilo, ne može bez jaknice, oli džempera...sedela sam sa našom blogerkom Radom (vratila se iz Bgd, pa je bilo toliko toga da se opriča) na kafi, napolju, skočanjile smo se u duplim dugim rukavima...kiša i hladno.
dracena dracena 11:17 30.08.2007

Veliko spremanje

Potpuno si blesava na divan način. :)

A, šta kažeš, mnogo posla, ne moš' stići?

I ja bi trebalo da obrišem prašinu, al' me danas nešto mrrrrziii:


:))))
Hemičarka Hemičarka 15:35 30.08.2007

Re: Veliko spremanje

Kad smo vec kod spremanja, moj sef je poceo da ostvaruje svoju ideju o modernizovanju laboratorije, tako da me danas ocekuje popis hemikalija, lepljenje bar kodova na sve bocice, pa onda unos svega u bazu sa sve crtanjem formula. Jos nismo ni poceli, a vec me boli glava. Slabo sam odradila mentalne pripreme...
dracena dracena 16:29 30.08.2007

Re: Veliko spremanje

Možda da kreneš od najjednostavnijih formula?

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:30 30.08.2007

A veš?

Kamo ti ga veš?
dracena dracena 18:18 30.08.2007

Re: A veš?

Bacila u djubre i otišla u bioskop. A, u ......!
Dozlogrdilo, sestro, više. :)
Više se ne presvlačimo, a onaj ko ne može da se istušira, a da ne obuče na sebe čisto, molim lepo, njegov problem. Nek' se ne tušira. Šta fali "domaćoj atmosferi"?
Dosta je bilo izvoljevanja. :)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:30 30.08.2007

E, slatka...

kad bi neki od ovih pronalazača-genija odradio papirnati veš...ono ko tanjiri i čaše za piknik...za jednokratnu upotrebu...ja bih mu spomenik digla...ima već neke kao gaće papirnate za na put, da se pazare u H&M, al' kad bi neko poradio na farmerkama, majicama, papirnatim džemperima, jaknama od kartona...suknjama od rebrastog kartona...ih! A, to tuširanje je isto postalo nezdravo u tim količinama, pobismo sapunima svu floru i faunu nam kožnu, posle dođe neka bakterija i izjede nas samo tako...dakle, nedeljom kupanje (sa obaveznim sedenjem-raskiseljavanjem od sat otprilike u musavoj vodi, dok ne ladne...i dosta) i pranje glave i bogdanasvidi.
dracena dracena 23:15 30.08.2007

Re: E, slatka...

Pa, sestro, ti si pravi vizionar/vizionarka! :)
Taj papir je čudo jedno. Koža ispod njega super diše, leti hladi, zimi greje. Za pokrivanje noću najbolje su novine. Znam iz svoje klošarske faze. Nadješ slobodnu klupu u parku, staviš praznu PVC flašu pod glavu, pokriješ se novinama i spavaš k'o beba. Eh, to je bio život! :)
Nego, te papirnate gaće me posebno zanimaju. (Nešto sam ostala bez veša, što nije ni čudo s obzirom na sve i svakog....:):)
Jel' šuškaju one dok hodaš, onako ššŠŠ, ššŠŠ? Ili ćute? Ako ćute neću ih! Ne volim papir koji ćuti. Deluje mi kao da je glup.:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:25 30.08.2007

Nisam probala...

a 'tela sam, posle ih nestalo...malečke skroz kutijice, to je kao za put, obučeš i posle baciš...bile i čarape...a novine su odlične, izgledaš baš fenomenalno, ako se obučeš u novine...može u revije zimi, deblja 'artija, mada glatka...
nsarski nsarski 23:46 30.08.2007

Re: Nisam probala...

Ok, vidim da ste amateri, pa da pripomognem.
Ima jestivi donji ves, uglavnom napravljen od secera. Ne razmisljas o pranju, samo treba da nadjes nekoga ko ce da ga pojede.



Edible underwear is a type of undergarment that are formed of an edible material which can be consumed by the partner during sexual activity. In this case, pleasure is heightened by undressing the partner with the mouth. However, this sort of underwear is often given as a gag to friends, or rather couples.

There is edible underwear for men as well as for women. It is frequently manufactured of gelatin, which has added flavoring and food coloring. The material is often described as similar to a fruit snack. Furthermore, some underwear are created with sugar beads, and resemble strings of a candy necklace.

Ne susti, a hranljivo. Ko voli.
dracena dracena 23:48 30.08.2007

Re: Nisam probala...

J.G.
može u revije zimi, deblja 'artija, mada glatka...

Da, da, to se i traži! Glatka, protiv kiše i snega.
I čarape, kažeš? cccc!
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:14 31.08.2007

Moja zubarka

bi mi uši otkinula, kad bih pojela takve gaće...
a i izgledaju žuljajuće...volela bih da vidim ima li takve muške pez-gaće...
nsarski nsarski 00:21 31.08.2007

Re: Moja zubarka

Ja jednom poslao mom bratu za rodjendan takve "secerne gace" za rodjendan odavde (usa) u Bg. I skupilo se drustvo kod njega, otvorili poklon (daaaavno je to bilo), i nikom nisu nista oblacili, samo su ih iskidali i pojeli. Kazu - nista posebno!
Haaahaaaaaaaa!! Seljaci.
K'o iz onog vica sa cokoladom, slagom, i jagodom: "E sad cu ja!".
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:29 31.08.2007

Tkoji je

to vic?
(odo' ja da čmavnem, oči mi se lepu...napiši vic, da ga imam za dobro jutro :)
nsarski nsarski 00:32 31.08.2007

Re: Tkoji je

Pa, doso u javnu kucu u Parizu, Oni kazu: "ceo tretmen?". Kaze, moze. Oni ga razodenu, namazu cokoladom na "strateskom" mestu, stave slag, pa jagodu - spremaju se dame da ga usrece. A, on, kad vide onu divotu, rece: "E, sad cu ja!".
yu1bcd yu1bcd 12:12 31.08.2007

Re: Tkoji je

Dirty Old Man, jednostavniji je vic sa Cigom i medom koji hitro pojedose deca.

Lepa je jesen na moru! U LJ 13 stepeni pa ujutro rasturaju sinusi i kosinusi...
Hemičarka Hemičarka 16:19 31.08.2007

Re: Veliko spremanje

dracena
Možda da kreneš od najjednostavnijih formula?



Nazalost, toga imamo samo u drugoj verziji:



Veliko spremanje se nastavlja danas i, kako je krenulo, nece se zavrsiti do kraja sledece nedelje... Juce smo za celo popodne uspeli da unesemo u bazu samo 266 hemikalija (imamo vise hiljada)...
DEDA DEDA 11:45 30.08.2007

Dobro dosli


[youtube]http://www.esnips.com/doc/03068330-5161-4cd7-a926-0785b334f0a2/nomilktoday[/youtube]

p.s. lepo se Vi nama odmorite od odmora
pozdrav

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:31 30.08.2007

Zdravo DEDA!

Hvala za cveće, može kolač :)
dracena dracena 19:06 30.08.2007

Re: Zdravo DEDA!

Njam njam.
Ako neće on, pitaj mene, kad si već tu. :)
Da se ne baci.:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:33 30.08.2007

da vidimo oli

stati copy recepisa...
POTREBNO:

Kora:
8 bjelanaca
8 žlica šecera
200 g kokosovog brašna
Fila:
8 žumanaca
250 g mljevenog šecera
350 g margarina
100 g cokolade
1 šlag krema od vanilije

NACIN PRIPREME:

Kora: Bjelance i šecer miksati dok se ne dobije cvrst snijeg te dodati kokos. Na okrugli pleh staviti papir te istresti smjesu i peci na 220 stupnjeva 10-15 minuta. Fila: Miksati margarin i šecer u prahu te u to dodavati jedno po jedno žumance uz stalno miksanje. U to dodati cokoladu koju ste prethodno otopili na pari. Filu istresti na ohladenu koru i premažite šlag kremom od vanilije.

stade...nego šta...daklem, bio je ovo Rafaelo kolač, koji je dracena smazala DEDI...:)
dracena dracena 23:28 30.08.2007

Re: da vidimo oli

Ma nisam ceo, samo jedan griz, s one tamo strane da se ne vidi. :)))) Mmmm, baš je bilo dobro. :)
Hemičarka Hemičarka 15:31 30.08.2007

Dobrodosla...

...nazad. Nadam se da cete uskoro zavrsiti sa raspakivanjem i da necemo dugo cekati na sledeci blog. Za mene nema mora ove godine, ali dok citam Vase blogove, kao da sam tamo...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:32 30.08.2007

Hvala,

draga :)
Vlasta Vlasta 22:33 30.08.2007

Ja zaboravila ponude

Kao što rekoh samo makro i mikro -sitno seckana kanina
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:26 30.08.2007

Odma'

se vidi da je lajt...preporučuje kardiološka komora Srbije...al' je leeepa, nema šta...prava ikebana.
nsarski nsarski 01:39 31.08.2007

Letu je skoro kraj




Koliko puta smo ovo videli?
After many a summer dies the swan (Huxley).
Dolazi zima, duga i hladna...
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:19 31.08.2007

A, u Brelima

sve do sredine oktobra plavi sunce i kažu naše gazde, prekrasno je...nema ljudi, sunce promeni putanju zalaženja, zalazi tačno preko puta kuće, za Bračom, zbog čega su more i vazduh zlatni...ona slika sa bloga More...je bez ikakvog foto šopa, tačno tako izgleda jesenje popodne u Brelima - zlatno...
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:53 31.08.2007

Ja svaki dan gledao u

Biokovo i planirao da napravim blic izlet i da te iznanadim posetom divlje grupice Stankovica, ali nisam mogao. Iz lenjosti.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:12 31.08.2007

Eh, a mi gledali kako

se plavi Hvar iza Brača i pričali da bi morali da prepadnemo kraćom, prijateljskom posetom, strance iz Portugala, ali nas je isto opsela lenjost, samo smo se kotrljali naokolo. Jedva smo jedared uspeli da ubedimo decu, da odemo do Stona na školjke. Sem njih, na žalost, mnogo toga nije bilo za videti...sem ono, sa magistrale pogled na stonski zaliv, koji ti oduzme dah...kako se plavi more, čudo jedno...
Caca Caca 11:46 01.09.2007

Re: Eh, a mi gledali kako

Jeličice,
svake godine vučemo 10-ak kila školjki i korčulansko vino za Beograd. U gepek prvo ubacimo kantu pa oko nje pakujemo stvari. Pa kolko stane. Društvo naravno jedva čeka naš povratak, a mi se onda odmaramo "od puta" nekoliko dana. Dobro vino, šta ćeš!

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:46 01.09.2007

A mi

obavezno trpamo 10 l maslinovog ulja, koje se kupuje ispod ruke, provereni kanali...i 3 venca belog luka, onog musavog, garavog, domaćeg...a ostalo naguravamo naokolo isto takođe :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana