ZLOČIN I KAZNA

pitalica RSS / 02.02.2009. u 14:50

zvoni jutros neko na vrata... evo, slagala sam, a nisam htela... zvono mi ne radi, pa kuca dakle, neko na vrata. virim, vidim poštar... ja se obradovala, mislim da je penzija. kad ono, drži dve koverte, jedna bela, i jedna plava... aj ova plava i nekako... prekršaj u vožnji, povuci potegni, pobesneli policajac, ovamo, onamo... to ću već nekako i da sredim.

al ova bela: 10 000,00 dinaraza neodazivanje svedoka na glavni pretres.

pera udario žiku kolima... ja žikina prijateljica, žika me naveo kao svedoka, ja dobila poziv, rekla šta sam imala i vratila se kući.

prošlo je od tada dosta ja zaboravila i na peru i na žiku.

kad, sudija me danas podseća.

kažu nisam se odazvala i ima da platim 10000, ili da dobijem 10 dana zatvora... možda i više?

ja nemam ni hiljadu. a nisam ni poziv dobila. sad se nešto pitam, da ih pitam ja da odležim duplo, pa da oni meni daju 10 000,00 dinara?!! malo li je na ovu skupoću?!

a što se tiče ovedruge kazne, ne samo što treba da platim, nego su mi i dozvolu oduzeli. a moja kola neregistrivana, parkirana u dvorištu mog brata, čekaju da skupim 13000. i oni mi nude zatvor kao alternativu..

a ja uredno otišla po pozivu, rekla sudiji kako je bilo, navela svedoka... njega nisu zvali, nisu mi dali zahtevano suočenje sa gospodinom koji me je ,,ljubazno'' zaustavio, i ubedio da sam prošla na crveno. celu priču potvrdio je njegov kolega, koji nas je pažljivo posmatrao iz kladionice preko puta kritične raskrsnice...

 

i, šta sad?

 

pisala sam žalbe, poslaću ih sutra, i oba suda ljubazno zamolila da me pismeno obaveste o rešenju...

ispadoh ja kriminalac, neposlušni gradjanin.

i osim ovih silnih para koje treba dati muči me još jedno pitanje:

da li je lakše onima koje muče zločini koje su počinili a nisu kažnjeni ili nama koje muče kazne za zločine koje nismo uradili...

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana