Društvo| Eksperimenti u blogovanju| Mediji| Politika

"Rašomonijada - za našeg Oskara - "Dalape"

trener92 RSS / 06.02.2009. u 09:30


-


Napomena:

Poslednja dva (2) ( slovima i brojem) nisam bio u mogućnosti da se ulogujem na blog, i pored bezbroj pokušaja.
Setih se nekako odličnog filma "The Last Days of Frankie the Fly", kad Dennis Hooper žuri da uplati tiket na kladionici , pukne guma na automobilu a on stane , pogleda u nebo i kaže otprilike " Da li mi na ovaj način stavljaš do znanja da ćemo se uskoro upoznati?"ili u prevodu "da sam ugasio"?Neko mi oborio blog?
Moguće da grešim. Ko zna! Slučajnost, iako ja nisam sklon da verujem u slučajnosti

Kraj napomena:

 

 

Ovo je priča , bajka o filmu , što znači sve je stvar fikcije ili čista izmišljotina-
Bilo jednom....

Kad smo već kod filmova mojih par predloga za izbor odgovarajućeg (naslova),izdvojio sam tri meni zanimljiva :

Beštije

 

"One dark and stormy night a pretty girl arrives on a small island. She becomes an excuse for the turbulence and evil that springs when a man forgets his dignity and becomes a beast..... "
-Ne dodajem ništa, dovoljno je razumljivo.


"Izbavitelj"

"S"
" Siromašni pisac, u vreme krize primoran je da prodaje knjige kako bi zaradio nešto novca da bi platio hranu i možda sakupio dovoljno za stanarinu.
Tokom prodaje svojih knjiga na obližnjoj pijaci upoznaje lepu djevojku u koju se zaljubi. Iste te večeri snalazeći se kako zna i ume, ljubašnošću poznanika i čuvara parka prespava u napuštenoj zgradi Centralne banke.
Ubrzo otkriva da je sama zgrada skrovište tajne organizacije ljudi-pacova, na čijem čelu se nalazi tajanstveni Izbavitelj - kralj pacova.
On i njegove pristalice žele da zavladaju svetom, a pisac uz pomoć njenog oca profesora pokušava da ih spreči i u isto to vreme upozori ljude.
Ali , ljudi-pacovii
su se infiltrirali u sve društvene slojeve, a kad prof. plati glavom svoju umešanost u uništavanju ljudi-pacova pisac zna da su sledeći na spisku on i njegova djevojka..."
Jedna od scena...najbolja
kad pisac ubije devojku misleći da ona nije prava (a jeste), ali ubrzo otkrije kakvu je grešku napravio kad ponovo vidi njenog 'klona' - ljudi pacova-, pa onda ubije i nju... (bar može biti siguran da je od njih dve ubio onu lošu )

....ko nije gledao mogao je da prisustvuje rimejku,.

"Buđenje Pacova"

"S"
"Neuspeli pokušaj jednog usamljenika da izmeni svoj sivi i besmisleni život. Tragajući za poslom i novcem, zaljubljuje se u nepoznatu devojku za koju veruje da predstavlja prekretnicu u njegovom dotadašnjem življenju. I baš kada njegova iluzija o sreći dostigne vrhunac, nepoznata krišom odlazi sa njegovim, od poznanika dobijenim novcem, ostavljajući ga razočaranog i prevarenog tamo gde je bio pre ovog susreta."
Poznat scenario( sličan?)

Niste gledali taj film? Nemoguće!

Recenzija:

Ne bih mogao da odlučim koji naslov bi mogao da dobije primat. Ja bih to ovim redom

Izbavitelj , podnaslov -Beštije , pa Buđenje Pacova ,

ali Buđenje Pacova sa scenariom( malo izmenjenim) Izbavitelja i sve dobije sliku pravih Beštija. Kako ? Pa evo ovako

Glavni lik Izbavitelj, možda i nesvesno, je kao katalizator, ubrzava promene i razmnožavanje ( progresijom kojom hoćete, manje je važno), pacova .
Šta rade pomenuti glodari? Gmižu u ilegali, u svojim buđavim i usmrdelim jazbinama, po kojima tavore i već je bio doveden u pitanje njihov biološki opstanak.

Ali ukazuje se svetlo na kraju tunela, u liku nenadmašnog, neustrašivog, nepokolebljivog ( a pošto je osvedočeni ateista po njegovim rečima , znači ne obeležava tucindan, onda je ne ...naslutite sami, a to je bedno, tako rekoše "Bijelo Dugme" , ja samo citiram, ništa drugo).

Prisustvovali ste javnom času "uterivanja demokratije"-
Može demokratija, ali onako kako ja kažem.


Jer kako shvatiti sve što se dešavalo na ovim prostorima poslednjih nedelju dana, možda i više.,

 


Gledajući ovlaš (!kakav digressio ( kako ova reč neodoljivo asocira na divne epske redove( u desetercu ili će biti u petercu,nisam siguran, ali biće tu pismenijih koji će razjasniti ovu dilemu jednog od omiljenih pisaca Miljenka Žuborskog u
". ..re moje
Ovlaš obrezano.....
...
Moja ljuta rano...")...
primećujem neke "blage" promene ovde na blogu.
Zanimljive promene, čak bih rekao,leteće. K`o u hokeju!

 

Digla se (ne kuka i motika) tastatura i miševi sa svih strana .

Ali ne miševi ,glodari, pacovčine. Čučali su pojedinci u rupama,sve čekajući povoljan trenutak za konačan obračun sa onima protiv kojih nisu mogli , do sada jer i kako bi.

Nemaju dovoljno hrabrosti, da izađu iz jazbina, ne mogu diskusijom i bez vređanja, psovanja, da objasne ono što hoće pa su iskoristili povoljan momenat . A ukazao im se.
Pod maskom jedne dobre i opravdane,akcije, ja verujem u njene iskrene namere,

i siguran sam da na ovom blogu ne postoji čovek koji nije podržao ono o čemu se danima piše, možda se ne slažem sa nekima, koji su bili oštriji usvojim tekstovima i što su svoje strele odapinjali u pogrešnu metu
(,što sam i sam napisao i zahvaljujem se što mi je to omogućeno,) ali neki su se zaklonili iza leđa( tekstova),kvarno, kukavički i polako ali sigurno gazili po svima koji im ne odgovaraju, a koji uzgred rečeno, nemaju ama baš nikakve veze sa onim što je i bio povod da se pokrene takva akcija,
Rezultat njihovog delovanja je da su neki blogeri nestali, isparili jednostavno kao da nisu ni postojali ovde a napisali su mnogo dobrih tekstova


Anjale,
marco de manccini, njanja de manccini
Jaril

bilo je tu i još nekih koji su trebali da ispare, moguće da je ovo samo početak.(

 

(-mali dodatak

Imao sam priliku da slušam zaminljive priče, od čoveka koji je proveo nekoliko godina boraveći u nekim udaljenim, za turiste, ne baš atraktivnim destinacijama, delovima Indije. Po našem shvatanju taj način života je nezamisliv i objasnili bi ga kao najdonja granica siromaštva, ako tako nešto postoji. Ali za njih, žitelje u tim delovima zemlje, to je jedan sasvim običan, normalan život, koji nastavljaju da žive životom svojih predaka ko zna koliko vekova unazad.Ali to nema veze sa onim što hoću da kažem. Čovek mi je između ostalog pričao da pacova tamo ima na svakom koraku i čovek kada krene na počinak, obavezno postavlja mačku da spava na njegovom stomaku , . A te mačke se ne boje pacova i imaju 9 a ko zna možda i više života-)

Uspeli su da oteraju ljude koji su mogli mnogo čemu lepom da ih poduče,da im pokažu nešto, vredno, samo da su želeli da slušaju odnosno čitaju.


Nije mi samo jasna njihova namera, možda će nam ubrzo otkriti

da li je to da se rasturi ovakav blog, da dobiju neko mesto koje smatraju da im pripada, ili da ovo postane javno glasilo jedne političke varijante, koju ja ni pored najbolje volje ne mogu da razdvojim od one druge od koje svi godinama pokušavamo da se otrgnemo . Jer ,da li ima razlike između njih?

(.....ne bi prešli ni ulicu, a ne cenzus, da im nije bilo.. ali bolje da ne nastavim.)

Nadam se samo da moderacija ima uvid u sve ovo što se dešavalo i objašnjenja za ovu, po meni, nezdravu atmosferu koja je zavladala.i nadam se da će nas udostojiti sa par rečenica.

Citiraću ovde jednog blogera ( obećao sam):
"Немогуће је рећи чак штавише, ове две речи су синоними, па је могућно употребити само једну од њих у, рецимо, оваквој животној ситуацији: Јако је тешко, у демократском тржишном добу, одупрети се као уредник новина, издавачке куће или неког медија, притиску различитих структура моћи. Али је извесно да је то могућно: штавише, постоји мера коју у таквој ситуацији одговорни уредници себи не би требало да допусте да пређу. Честа је грешка да се уместо овде подвученог штавише користи бесмислени спој чак штавише, који свакој таквој реченици даје звечећи празан смисао"

p.s. Parafraziraću jednu zanimljivu jevrejsku poslovicu:
"Kada neko od tebe prvi put napravi konja ( ili kobilu, budalu) , nemoj da se nerviraš ili ljutiš. Shvati to ovako.
Raduj se. Učinio si dobro delo, zato što si sprečio da neki drugi ispadne konj (budala) i taj neki će ti biti zahvalan.
A kada neko od tebe po drugi put napravi konja, onda treba da kupiš samar ili sedlo ( kako ti više odgovara) i staviš na leđa."

I neću više pisati ovakve bajke, dosta je bilo filozofiranja , ali nisam mogao da prećutimi, kao da se ništa nije dogodilo (možda neću moći da pišem ovde više ništa sve je moguće!)

 

 

 



Komentari (132)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bauer. bauer. 09:35 06.02.2009

ma, pusti to...

... pred, nego što krenem na zasluženi na počinak...



bilo malopre kod mene na TV, učinilo mi se prikladno
trener92 trener92 09:43 06.02.2009

Re: ma, pusti to...

bauer.
... pred, nego što krenem na zasluženi na počinak...

Download video!

bilo malopre kod mene na TV, učinilo mi se prikladno

I jeste u pravu si!

Ovo je trebalo umesto Čorbe, ali tek sada se upload

China Town
bauer. bauer. 09:49 06.02.2009

Re: ma, pusti to...

e, još ove baje da ti pustim, i stvarno moram da bežim...

evo...
julija002 julija002 10:08 06.02.2009

Pesma za Trenera

Treneru , ja sam ovde nova , ali sam te dovoljno "procitala "da znam da volis poeziju .Da bih te oraspolozila poklanjam ti nekoliko stihova :

Zasto si pomislio
da se brazda u kamen pretvorila
Zasto si pomislio
da i u bespucu nema puteva
Zasto si pogazio sve
u plavo sto si obojio
Zasto nisi nebo spustio
da mogu da dodirnem ptice
Zasto si preskocio treptaje
u zaboravu prosute zagrljaje
Zasto si dozvolio kisi
da se sa suzama mesa
..............................................
Zasto si se zadihao
a nisi ni potrcao
trener92 trener92 12:02 06.02.2009

Re: Pesma za Trenera

julija002
Treneru , ja sam ovde nova , ali sam te dovoljno "procitala "da znam da volis poeziju .Da bih te oraspolozila poklanjam ti nekoliko stihova :

Zasto si pomislio
da se brazda u kamen pretvorila
Zasto si pomislio
da i u bespucu nema puteva
Zasto si pogazio sve
u plavo sto si obojio
Zasto nisi nebo spustio
da mogu da dodirnem ptice
Zasto si preskocio treptaje
u zaboravu prosute zagrljaje
Zasto si dozvolio kisi
da se sa suzama mesa
..............................................
Zasto si se zadihao
a nisi ni potrcao


julija 002, Izvini ,nikako da te pozdravim, imam ozbiljnih problrma sa logovanjem , možda je tehnički problem na blogu, ali nije važno. Hvala ti što si došla i ostavila lepu pesmu, ja sam nešto ovako raspoložen, pa ti
Sutra me probudi
julija002 julija002 17:59 06.02.2009

Re: Pesma za Trenera

Treneru, mnogo ti hvala za ovaj cvetic - bas me je obradovao .
topcat topcat 01:26 07.02.2009

Re: Pesma za Trenera

trener92
imam ozbiljnih problrma sa logovanjem , možda je tehnički problem na blogu, ali nije važno.

i ja zadnjih dana, ali posto je to uglavnom kada je kod mene vecer a kod vas noc, protumacila sam kao "tehnicke poteskoce" (radovi ili tome slicno).
Macak, mozda da razmislis o bioritmu?
Doctor Wu Doctor Wu 10:10 06.02.2009

:)

da li je to da se rasturi ovakav blog, da dobiju neko mesto koje smatraju da im pripada, ili da ovo postane javno glasilo jedne političke varijante, koju ja ni pored najbolje volje ne mogu da razdvojim od one druge od koje svi godinama pokušavamo da se otrgnemo . Jer ,da li ima razlike između njih?

Pa, naravno da nema. Ili možda ima, ali samo na štetu ovih glupih, samoživih, zavidljivih a tako bolno gladnih (novca, vlasti, slave, ljubavi, pažnje, uvažavanja) jer su oni, zapravo, još i gori od mandrila poput Dačića i Palme.

Sklanjati se od tih pobesnelih je pitanje ličnog morala. Protiv brutalne sile se, dakako, ne može- na svojim blogovima su me trajno banovali i Srbljanovićka i komesar Dragec, bless 'em- ali borba protiv budala na svaki način je imperativ. Kad oni budu otišli, otići ću i ja. No retreat, no surrender, što bi reko Boss.
Unfuckable Unfuckable 10:11 06.02.2009

Re: :)

No retreat, no surrender

stari92 stari92 10:20 06.02.2009

Re: :)

Tako je !
julija002 julija002 10:25 06.02.2009

Re: :)

Hej , momci kakvo je to ratovanje ?
Dal' mogu da vam budem
kosovka devojka , koja vam ,
nadam se ,nece zatrebati ?
Unfuckable Unfuckable 10:28 06.02.2009

Re: :)

daj sličku pa da razmotrimo....
trener92 trener92 10:31 06.02.2009

Re: :)



Protiv brutalne sile se, dakako, ne može- na svojim blogovima su me trajno banovali i Srbljanovićka i komesar Dragec,


Ja ovo recimo ne razumem, ukoliko neko nešto drugačije kaže, naravno a da nije ukrašeno uvredama, bezobraznim neprimerenim rečima,verujem da ćeš se složiti sa ovim, odmah njegov komentar bude izbrisan , a ako se usudi da ponovo komentariše, bude i banovan. ( iako neki od autora se služe užasnim , rekao bih bezobraznim rečnikom,da bi dali na značaju nekoj svojoj rečenici, a to se naravno toleriše). Prava slika demokratskog dijaloga kako ga neko zamišlja. Onda je najbolje zatvoriti tekst za komentare i rešili su problem,
Sklanjati se od tih pobesnelih je pitanje ličnog morala.

Sa ovim se potpuno slažem . U pravu si.
julija002 julija002 10:32 06.02.2009

Re: :)

Imam pun vrc bokal vina , ali nema slika ,bre!
Dal me primate kao takvu /?
Unfuckable Unfuckable 10:34 06.02.2009

Re: :)

vino ?
biti ćeš banovana zato fundamentaLLLLno obrati pažnju !
ako se uklapaš u profil :



onda su ti sva vrata otvorena, a ja odoh da se samopovredim
julija002 julija002 10:40 06.02.2009

Re: :)

Sve je na mestu
samo mi kosa nije plava

Ja sam ovde na cekanju
samo za one koji ginu
za opstu stvar ,
a ne za takve .....
samopovredjivace
Doctor Wu Doctor Wu 10:41 06.02.2009

Re: :)

Ja ovo recimo ne razumem, ukoliko neko nešto drugačije kaže, naravno a da nije ukrašeno uvredama, bezobraznim neprimerenim rečima...

Pa, da, to ti i kažem, na šta bi ličio ovaj svet kad bi se sklanjali svakom bolidu koji prođe ulicom?
Kad se vratim sa šljake, kačim i Bossa, :). Samo veselo!

Unfuck, svaka čast kako si provalio Nebanu the Boldovany-og pre neki dan! A jel nije on svojevremeno javno kukao kako je Biljka-11-u-Republici-a-13-u-Gradu pokupila svu kintu za izbore, pa da je on, jadan & čemeran, zbog toga popio onu svoju 'iljadarku i po u Novemu Sadu (pozdrav herojskome gradu!)? A sad joj drži sveću po Blogu, :))))).

Sine, pa tim likovima treba platiti da dolaze ovde na Blog da nas zabavljaju.
trener92 trener92 11:00 06.02.2009

Re: :)

biti ćeš banovana zato fundamentaLLLLno obrati pažnju !

Ovde nema ta opcija ban, to je ovde isključeno.
Unfuckable Unfuckable 11:01 06.02.2009

Re: :)

Pa, da, to ti i kažem, na šta bi ličio ovaj svet kad bi se sklanjali svakom bolidu koji prođe ulicom?

Wu....ti ulete u moj privatni Hall of fame danas
ps : pa ja video boldovano, pa reko'....
a ta kuknjava...pa bilo je raznih kuknjava na raznim stranama....(doći će i to na red, polako), 'ajd' sad da ne trolujemo Treneru blog
Unfuckable Unfuckable 11:02 06.02.2009

Re: :)

Ovde nema ta opcija ban, to je ovde isključeno.

štabrenema, kakonema???
kakvo vino, bre Treneru ?
hajde, ponavljaj za mnom, polako....
p....i....v....o
pi - vo
pivo
trener92 trener92 11:03 06.02.2009

Re: :)

da ne trolujemo Treneru blog

Ma troluj, ja ionako nemam pojma šta se dešavalo poslednjuh dana, zbunjen totalno,konfuzija u mojim redovima.
trener92 trener92 11:36 06.02.2009

Re: :)

p....i....v....o
pi - vo
pivo

Ti spavaš, tvoje oči su teške
trener92 trener92 12:06 06.02.2009

Re: :)

julija002
Hej , momci kakvo je to ratovanje ?
Dal' mogu da vam budem
kosovka devojka , koja vam ,
nadam se ,nece zatrebati ?

I nema ratovanja, ovde bar neće biti, jednostavno samo da pomenemo neke stvari koje smetaju, i prete da razbucaju ovo nekada lepo mesto , ali izgleda da mnogi ne misle da tako treba i da ostane. Šteta.
margos margos 01:52 07.02.2009

Re: :)

ali borba protiv budala na svaki način je imperativ. Kad oni budu otišli, otići ću i ja.

To je mudro. Kao uostalom i mnogo toga što kažeš, bez ikakve želje da laskam.
vishnja92 vishnja92 07:58 07.02.2009

Re: :)

p....i....v....o
pi - vo
pivo

beznadezno.
nikada nece shvatiti. mora da postoji neki gen ili takvo stogod.
Doctor Wu Doctor Wu 09:28 07.02.2009

Re: :)

margos
Kao uostalom i mnogo toga što kažeš,

Uh, na ovo ničim ne mogu da uzvratim osim jednim rukoljubom.
trener92 trener92 11:01 06.02.2009

Re: Hej!

constrictoria92
TheCoach, opušći se & enjoy...




Ma ja se opustio, ali kada sam video da ne mogu na blog šta da ti pričam.,
constrictoria92 constrictoria92 11:07 06.02.2009

Re: Hej!

Pa, bilo je malih tehničkih problema.
Pojavljivali su se neke error poručice prilikom pokušaja logovanja i meni...
Srećom, uporna sam (iliti very tvrdoglava), pa sam se iz xx puta ulogovala.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:10 06.02.2009

A, meni

se sviđa mala Smrt Pacov, sa malim koskama i malom kosom, u romanima Terija Pračeta...
Unfuckable Unfuckable 11:11 06.02.2009

Re: Hej!

e hajde da raščistimo to : ovih dana je bilo otežano logovanje i padao je fm, tako da nema tu nikakvog posebnog ili skrivenog podteksta
Doctor Wu Doctor Wu 11:18 06.02.2009

Re: A, meni

u romanima Terija Pračeta

Kad pomenu njega, počeli na BBC-ju da prikazuju neki dokumentarac s njim. Naime, Prečetu su prošle godine dijagnostikovali Alchajmera, i čovek je probao razne terapije i to dokumentovao. Ima raznoraznog humora along the line, crnog, naravno, jer je Alchajmer neizlečiv, ali čovek je stvarno ispao genijalac.

Još jedan od onih koji se ne predaju. Nije quitter, :).
niccolo niccolo 16:28 06.02.2009

Re: Hej!

ovih dana je bilo otežano logovanje i padao je fm

Tako je, ako niste sigurni o čemu se radi kad ne možete da se ulogujete, probajte da pristupite FMu, ako ne možete, razlog zašto ne možete da pristupite blogu je pad FMa. Onda sačekate da poprave FM i ulogujete se na blog.
libkonz libkonz 11:21 06.02.2009

Ista pesma

nam je u novim blogovima, a verovatno i isto osećanje zbog svega što se ovde dešavalo zadnjih dana. Pogledaj samo naslovnu bloga danas, sve postaje jasnije kuda ovo vodi.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 11:52 06.02.2009

Re: Ista pesma

ja se izvinjavam što ovako upadam, ali šta nije u redu sa naslovnicom?
i šta se to dešavalo zadnjih dana, a da se nije već dešavalo?
pošto se mnogo govori o uredjivačkoj politici, sećam se predloga (nije tako davno bilo) da se oduzme vip status onim blogerima koji ne pišu često, kao i da se odgovarajuće mere preduzmu ukoliko isti ima mali broj komentara, što bi npr. značilo da avramove tekstove ne bi trebalo vidjati ubuduće...dobro je da nije usvojen na nekakvom glasanju.
sećam se i komentara o korišćenju pp-a za podsećanje da se svrati, a-što-te-nema-poruka i sl. budalaština...ma, bolje i da se ne poprisećam, ima takvih vratolomija dosta.


takodje,
na kraju, ali nikako na poslednjem mestu,
sa ovog bloga je (ima tome...) otišlo puno ljudi koji jako dobro pišu,
neki od njih
u potpunoj tišini...
Unfuckable Unfuckable 12:08 06.02.2009

Re: Ista pesma

slažem se drugarice (i mašem )
ovo se i ranije dešavalo na blogu i nije nešto što je novo, pisano je o tome u par navrata - samo : ljudi na jedan način shvataju kada se prepričava a na potpuno drugi kada se - dogodi.
Ima dosta novih blogera (sad će opet pljuvaona kako delim blogere na nove i starosedeoce, haj'mo....) koji jednostavno nisu imali prilike da dožive neke situacije ovde i otuda toliko emocija.
Sve te "situacije" budu i prođu, nekome se smuči a nekome ne - različiti smo ljudi i to je prirodno.
Uređivačka politika je nešto što se poslednjih nedelja poprilično spominje, čak više nego ikada - verovatno zato što dosta "novih"blogera ne uzima u obzir prostu činjenicu da je ovaj blog vlasništvo B92, kao i blogovi / tekstovi na njemu, i da je participiranje na njemu stvar dobre volje uredništva s jedne i - slobodnog izbora blogera sa druge strane.
Doctor Wu Doctor Wu 12:32 06.02.2009

Re: Ista pesma

sa ovog bloga je (ima tome...) otišlo puno ljudi koji jako dobro pišu,
neki od njih
u potpunoj tišini...

Da. Evo dajem 5 ljudi (Drageca prvog) iz sadašnjeg VIP sastava za povratak jednog Gorana Markovića ili promociju jednog Makse u VIP (vidim da su svi primetili koliko je taj čovek pismen, jezgrovit i duhovit) (osim Šarskog, nema tog Gorana Markovića za koga bih dao jednog Šarskog).

Umeće pisanja svakako nije jedini kriterijum. Eto, Biki (Srbljanović, ne Cincarević, ona je totalno izgubljen slučaj) stvarno ume da piše, ali šta vredi kad nema šta da kaže, tako da se njeni blogovi vrlo brzo pretvore u uličarsko prepucavanje. Neka vrst ledepeovske Mirjane Bobić Mojsilović. Mada kapiram da ima šiparica i matoraca koje se na nju kao takvu (copyright by Unf) pale.
constrictoria92 constrictoria92 12:45 06.02.2009

Re: Ista pesma

Uređivačka politika je nešto što se poslednjih nedelja poprilično spominje, čak više nego ikada - verovatno zato što dosta "novih"blogera ne uzima u obzir prostu činjenicu da je ovaj blog vlasništvo B92, kao i blogovi / tekstovi na njemu, i da je participiranje na njemu stvar dobre volje uredništva s jedne i - slobodnog izbora blogera sa druge strane.


Ubih se ovih dana objašnjavajući prethodno navedeno (iliti citirano) i negde ima volje da se prihvati StanjeKaoTakvo, a negde ne.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:54 06.02.2009

Re: Ista pesma

i negde ima volje da se prihvati StanjeKaoTakvo, a negde ne.

A, uvek se moze i glavom kroz zid....
Sto je takodje jedan od nacina izrazavanja tog prihvatanja StanjaKaoTakvog.
Bilo kako bilo, mozda je najbolje da prihvatimo SopstvenuVoljuKaoTakvu pa da tako i radimo ? Da budemo to sto jesmo. Bez kuknjave ?

Unfuckable Unfuckable 12:56 06.02.2009

Re: Ista pesma

A, uvek se moze i glavom kroz zid..

može.
ali - čemu ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:07 06.02.2009

Re: Ista pesma

ali - čemu ?

Odgovora mora da ima vise od milion na to pitanje. Po jedan odgovor (ili dva ili vise ?) za svaku glavu ili zid !
Htedoh reci da prihvatanje StanjaKaoTakvog moze da bude razlicito.
Mozda je najvaznije da prilikom nasih susreta (ma gde da smo, pa i na ovom blogu) sa sopstvenim zidom, ne trazimo od drugog da u njega lupa glavom ?
Svakoj glavi svoj Zid, sto bi se reklo. Pa nek svako sa njim radi sta i kako zeli.
ecce-florian ecce-florian 13:15 06.02.2009

Re: Ista pesma

Uređivačka politika je nešto što se poslednjih nedelja poprilično spominje, čak više nego ikada - verovatno zato što dosta "novih"blogera ne uzima u obzir prostu činjenicu da je ovaj blog vlasništvo B92, kao i blogovi / tekstovi na njemu, i da je participiranje na njemu stvar dobre volje uredništva s jedne i - slobodnog izbora blogera sa druge strane.

Ovaj tvoj stav unf poznat mi je već od ranije. I to da ima još pristalica i onih koji podržavaju tvoj stav, i to mi je poznato od ranije.
Razlog zbog kog se javljam je stilske prirodeAko je:
participiranje na njemu stvar dobre volje uredništva
kako bi se moglo nazvati
odsustvo dobre volje uredništva za participiranje blogera xy na blogu
cenzura, trajno banovanje, zatvorenost bloga za neistomišljenike
Mogu samo da pohvalim lepotu i složenost tvog iskaza te ću biti slobodan da ti predložim da se kandiduješ makar kao nezavisni kandidat na sledećim izborima . Ovakva zrelost u izlaganju i elaboriranju teme zaslužuje da stigne do šire javnosti.
O sadržaju iskaza kad sam već ovde , da se ne javljam dva puta:
mudra uređivačka politika može bitno da doprinese kvalitetu bloga isto kao što i bahata, osiona može da mu naškodi. Neuviđanje nužnosti poštovanja različitih stavova i pristupa , kao i nenegovanje takvog odnosa i kod drugih vrlo često škodi kvalitetu u ovom slučaju bloga. Istovremeno , ako na blogu postoji urednica, onda blogeri autori predstavljaju članove redakcije a komentatori čitaoce .Seti se te čuvene rubrike u Pollitici i načina na koji je jedno vreme uređivana. To je bila uređivačka politika Politike i takva uređivačka politika mi se ne sviđa.A i izbacivanja više članova redakcije u jednom danu odlukom urednice sprovedenom od strane radnika obezbeđenja- moderacije nije baš uobičajena pojava isto tako.To znači da je došlo do nekog ozbiljnog sukoba u redakciji. Razlika je u tome što na blogu članovi redakcije- autori nisu plaćeni za svoj posao.No tog ima i u drugim redakcijama
Ostaje još samo pitanje da li urednica želi ovakav blog ili ona sprovodi uređivačku politiku b92. Ako je to uređivačka politika b92, da li je to onda možda odnos formulisan ranije kod queeria pokušaću da ga tačno prenesem: možeš da me mrziš,baš me briga , važna mi je samo čitanost
s poštovanjem
Florian
trener92 trener92 13:16 06.02.2009

Re: Ista pesma

takodje,
na kraju, ali nikako na poslednjem mestu,
sa ovog bloga je (ima tome...) otišlo puno ljudi koji jako dobro pišu,
neki od njih
u potpunoj tišini...

Otišli su neki, angie, na primer, ali ne na ovaj način, ako se dobro sećam.
Unfuckable Unfuckable 13:41 06.02.2009

Re: Ista pesma

ok, i meni su tvoji stavovi odavno poznati i ako se sećaš, preporučio sam ti da otvoriš posebnu temu u vezi toga, ako misliš da je potrebno
Vlasnik Bloga se NE obavezuje da pojedinačno obrazlaže razloge za uklanjanje poruka i zadržava pravo da ugasi naloge korisnika koji krše navedene standarde, bez prethodnog obaveštenja.

jesam li ja ovo izmislio ?
nisam.
da li to stoji od juče ?
ne.

odsustvo dobre volje uredništva za participiranje blogera xy na blogu
cenzura, trajno banovanje, zatvorenost bloga za neistomišljenike

istomišljenike - čije ?
hoćeš li da kažeš da to što, recimo ja nisam banovan znači da sam istomišljenik sa nekim opcijama na blogu ?
...ako nisam - onamo, onda sam - ovamo ?
Poprilično crno - belo shvatanje.

Da skratim priču, da ne bi došlo do nesporazuma, jer vidim da postaje pomalo lično : da li misliš da je neko dužan da ti za svako banovanje - tebi lično - ispostavlja pisani izveštaj u formi obrazloženja, ako je već banovanog blogera informisalo o tome (pomoć : pogledaj gore šta piše) ?
Da malo približim ono što hoću da kažem : imam utisak da se buniš zašto se u Britaniji vozi levom stranom.

Nekoliko puta je dovoljno različitih ljudi reklo jednu istu stvar : ako se nekome ne dopada da bude ovde, ne slaže se sa uređivačkom politikom, moderatorima, kriterijumima, komentatorima, komentarima, temama, autorima, diskusijama... - niko ga ne prisiljava na to.
ecce-florian ecce-florian 14:29 06.02.2009

Re: Ista pesma

jesam li ja ovo izmislio ?
nisam.
da li to stoji od juče ?
ne.

to nije od juče ali od pre izvesnog vremena je automatsko zaključavanje nakon isteka sedam dana i to unazad ili ti retroaktivno primenjeno. Jesam ja to izmislo?

odsustvo dobre volje uredništva za participiranje blogera xy na blogu
cenzura, trajno banovanje, zatvorenost bloga za neistomišljenike
istomišljenike - čije ?
hoćeš li da kažeš da to što, recimo ja nisam banovan znači da sam istomišljenik sa nekim opcijama na blogu ?
...ako nisam - onamo, onda sam - ovamo ?
Poprilično crno - belo shvatanje.

Nepodoban pokušaj. Školski primer sofizma unf
sofizam (grč. sophiyma Lukavstvo, zavaravanje)
2. nešto mudro ili lukavo smišljeno; naročito: zaključak na osnovu dvosmislenosti izraza za srednji pojam gde se to namerom čini radi zavođenja drugog (primer: Epimenid, Krićanin, kaže da svi Krićani lažu; a Epimenid je sam Krićanin, te, prema tome, nije istina da Krićani lažu; dakle, Epimenid govori istinu; dakle svi Krićani lažu).

Nije lepo ovako razgovarati.
Ono što hoću daa kažem to kažem. Ono što nisam rekao nisam rekao. Izvlačenje željenog suda o mom shvatanju upotrebom sofizma podcenjuješ moju inteligenciju ( koliko god da je skromna)
Da skratim priču, da ne bi došlo do nesporazuma, jer vidim da postaje pomalo lično : da li misliš da je neko dužan da ti za svako banovanje - tebi lično - ispostavlja pisani izveštaj u formi obrazloženja, ako je već banovanog blogera informisalo o tome (pomoć : pogledaj gore šta piše) ?
Da malo približim ono što hoću da kažem : imam utisak da se buniš zašto se u Britaniji vozi levom strano

Meni lično niko nije dužan da polaže račune ni po pravilima bloga ni inače, ali imam pravo da donesem zaključke o postupcima uredništva u svakom konkretnom slučaju banovanja a na osnovu dostupnih informacija
ukoliko su one dovoljne.
U Britaniji se vozi levom stranom ali ne zato što je kralj bio levak.Britanci su još 1215. ograničili volju kralja sa Magna carta libertate.
Nekoliko puta je dovoljno različitih ljudi reklo jednu istu stvar : ako se nekome ne dopada da bude ovde, ne slaže se sa uređivačkom politikom, moderatorima, kriterijumima, komentatorima, komentarima, temama, autorima, diskusijama... - niko ga ne prisiljava na to.

Nekoliko puta je dovoljno različitih ljudi reklo jednu istu stvar : ako se nekome ne dopada da bude ovde, ne slaže se sa uređivačkom politikom, moderatorima, kriterijumima, komentatorima, komentarima, temama, autorima, diskusijama... - niko ga ne prisiljava na to.

Ovo se ponavlja kao mantra kada se desi banovanje. Skraćeno, ako sam dobro razumeo: kome se ne sviđa može da ide.
Imam problem:
ne slažem se baš uvek i bespogovorno sa uređivačkom politikom i ne branim je na ovom blogu
često se ne slažem sa brisanjima od strane moderatora ali tu ne mogu ništa da promenim
ne slažem se sa nekim komentatorima pa onda razmenimo komentare o različitom shvatanju ili pristupu
ne slažem se sa svim komentarima komentatora sa kojim se inače slažem pa i to postavim kao komentar
ne čitam baš sve autero i sve teme to je tačno, vršim izbor
tačno je da me niko ni na šta ne prisiljava
tačno je da se ponekad osećam uskraćen za neki tekst autora koji su banovani ili su se sami povukli
Da li i ovakav manjiv mogu da ostanem i dalje na blogu?
Unfuckable Unfuckable 14:47 06.02.2009

Re: Ista pesma

Šta je loše u rečenici : "Kome se ne sviđa, može da ide " ?
Daj, 'leba ti - objasni mi ?

Btw - da li ti zaista misliš da se ja sa svim nabrojanim stvarima bespogovorno - slažem ?
Ako ne pravim kontra blogove, ako ne psujem supermoda i ne nazivam urednicu pogrdnim imenima - to znači da se slažem ?
Ne branim uređivačku politiku nego pravo ljudi na pismenost, ako me razumeš - jer, sve što objašnjavam - negde lepo piše, ali nam nekada baš ne odgovara da pročitamo to, primetićeš
...i - da li zaista misliš da ja određujem ko može da ostane na blogu a ko - ne
- da obrnem pitanje : ne govori li ovo tvoje pitanje upućeno meni dosta o sindromu poremećene percepcije koji je tako očigledan poslednjih dana ?
Mislim, ne liči li ti to što pišeš malo na ono dečije "e, ako nije po mome - neću da se igram" ?
Doctor Wu Doctor Wu 15:06 06.02.2009

Re: Ista pesma

Šta je loše u rečenici :

E, a kada smo kod bolesnika i rečenica, ne čini li vam se da je ona Ako vam je dobro, onda ništa, posebno bolesna, onako za kliničkog psihologa. Mislim, pazi koji je to morbiditet i debilitet od rečenice i stava. Stava koji sve u životu svodi samo na jednu jedinu stvar- jebenu politiku. Ništa, ni rađanje dece, ni njihovi uspesi, ni njihovi prvi koraci, ni prvi zubići, ni smeh, ni objavljeni članak u stručnom časopisu, ni dobro odrađen posao, ni dobar koncert, ni dobra klopa, ni lep dan, ni tenis, ni lepa muzika, ni lepe žene, muškarci (što ko već voli)... ništa na ovom svetu nije bitno osim te jedne jedine jebene stvari- politike i jebenih Tadića, Čede, Tome i koga sve ne. Mislim, ako to nije definicija manijačne depresije, stvarno ne znam šta je.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:09 06.02.2009

Re: Ista pesma

Ako vam je dobro, onda ništa,

a ako vam je loše, onda SUPER!
Unfuckable Unfuckable 15:10 06.02.2009

Re: Ista pesma

treneru
banuj ovog Wu-a, troluje
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 15:10 06.02.2009

Re: Ista pesma

Unfuckable
Nekoliko puta je dovoljno različitih ljudi reklo jednu istu stvar : ako se nekome ne dopada da bude ovde, ne slaže se sa uređivačkom politikom, moderatorima, kriterijumima, komentatorima, komentarima, temama, autorima, diskusijama... - niko ga ne prisiljava na to.

Бојим се да је у овоме суштина.

У мојим колима се вози само онај којег ја хоћу да примим, ако ми се не свиђа, или њему смета музика коју ја пуштам – срећан му пут.

Тренер је горе у свом посту цитирао једну од мојих овде објављених Лекција из језичког саветника. Ја бих волео да је она примењена. Али није. И шта да се ради...

Случај Drame Queen? Већ пролази. Први спазам је прошао, и температура и читаност опадају, блогови типа огласне табле неће још друго трајати. То је била ствар политичког тренутка, онако како га неки доживљавају. Њихово право. Наше – да ту мало закувамо, "плешући на ивици бановања", али не због претерано јаких речи, већ због јаких аргумената оспоравања. (Погледати прилоге Горана Вучковића и Филваса, они ми први падају на памет...) Ово, ипак, није стварни живот. Не лети перје, већ електрони. Не боли, осим ако емотивно не поринеш у сву ову кашу, не размевајући да ти она цела не припада, већ само онај део који доживиш као свој.

Како оно беше онај слоган: "Бори се!" Док ти не досади, или ти се смучи.

Ја сам се фокусирао на ону прогресивно-мантијашку Секту (ваљда сте до сада научили ко се овако зове?) херезијарха, и добро се забављам. Брисало ми један коментар код НК? Ја никад не говорим ружне речи. Гледам да у ономе с чим полемишем те речи пронађем, па их "дискретно" осветлим. Модератор обрисао мој коментар, али онда паметно схватио да мора и онај на који се односи. (Одвратна времена, кад мораш модератора да хвалиш :))) Прогресивно-мантијашка братија се острвила? Јесте. Загађује? Да. Али, рецимо, НК их није бановао. Ја, будући сасвим недмократа, вероватно бих. Шта ћеш, још сам на средњошколским журкама схватио да је најбоље на време избацити партибрејкера, него изгравати толеранцију. Та пачја школа бежбожништва, типа – ех, овце, ви још увек верујете да мали људи живе у телевизору, али објасните ми онда како цео стадион у њега стане? – мени је прилично непродуктивна, до отужности досадна и тупава, што сам и написао. И увредљива, понављам. Мени доста. Ко у зрелим годинама нема пристојности, не можеш га њоме научити; и вероватно има неке осетљиве тачке у својој психи да тако агресивно и непристало реагује.

Самопромоција? Комплекси? Гадалук? Ко ће га знати? Не морам ја баш све да знам ;-)
ivana23 ivana23 15:15 06.02.2009

Re: Ista pesma

Predrag Brajovic

ecce-florian ecce-florian 15:16 06.02.2009

Re: Ista pesma

"Šta je loše u rečenici : "Kome se ne sviđa, može da ide " ?
Daj, 'leba ti - objasni mi ?"

Pa meni zvuči malo agresivno i s visine. Nikako mi ne spada u blagonaklon stav.

"Btw - da li ti zaista misliš da se ja sa svim nabrojanim stvarima bespogovorno - slažem ?
Ako ne pravim kontra blogove, ako ne psujem supermoda i ne nazivam urednicu pogrdnim imenima - to znači da se slažem ?"

Ne mogu da znam da li se ti slažeš ili se ne slažeš bespogovorno dok se o tom ne izjasniš eksplicitno.
Međutim, iz tvojih dosadašnjih komentara na ovu temu, stekao sam utisak da se ti ipak u dobroj meri slažeš sa uređivačkom politikom i da imaš relativno dobre odnose sa uredništvom

"Ne branim uređivačku politiku nego pravo ljudi na pismenost, ako me razumeš - jer, sve što objašnjavam - negde lepo piše, ali nam nekada baš ne odgovara da pročitamo to, primetićeš"

Ako govoriš o pravilima(nerado koristim strane reči) pročitao sam. Ovde je meni problem primena pravila, podvođenje stavrnog događaja u zakonske okvire odnosno u okvire pravila. To baš nije tako jednostavan posao. I ljudi koji se isključivo time bave godinama ponekd pogreše. To je inače i osnov za primenu svake sankcije: da li je osoba a prekršila neku normu za čije je kršenje predviđena sankcija.Konkretno ja jesam upotrebom jedne uvredljive reči i omalovažavajućim izražavanjem.Možda bi postojala i krivična odgovornost da ne postoji uslovi pod kojim se može isključiti ( naučni , javni, politički , umetnički rad ....) zbog tog npr Corax ne odgovara iako izvće podsmehu i ruglu razna lica.

"...i - da li zaista misliš da ja određujem ko može da ostane na blogu a ko - ne
- da obrnem pitanje : ne govori li ovo tvoje pitanje upućeno meni dosta o sindromu poremećene percepcije koji je tako očigledan poslednjih dana ?
Mislim, ne liči li ti to što pišeš malo na ono dečije "e, ako nije po mome - neću da se igram" ?"

Ne mislim da ti određuješ ko može da ostane na blogu, ali tebi postavljam pitanje jer si voljan da razgovaraš o ovoj temi a i imaš dugogodišnje iskustvo na blogu Postavio bi ga uredništvu da su voljni da razgovaraju sa mnom. Oni nisu . Ne moraš me upozoravati da nisu obavezni po pravilima, pročitao sam.
djole63 djole63 15:18 06.02.2009

Re: Ista pesma

a ako vam je loše, onda SUPER!

Those were the days my friend ! Njima barem.

Salu na stranu - slazem se sa Unf-om da je ovo "njihova" prcija i da mogu da rade sta im padne napamet.
Stice se utisak da su ""popustanjem narodu" koje su ucinili prosle godine, malo previse skrenuli od proprcionalnog udela "ideja" finansijera ovog medija.
trener92 trener92 15:27 06.02.2009

Re: Ista pesma

Не морам ја баш све да знам ;-)

Moraš i znaš ,Bogami. Hvala ti što mi nisi zamerio , jer sam upotrebio tvoj komentar, učinilo mi se kao najbolja poruka onom kome je upućeno, dovoljno razumljiva.
Unfuckable Unfuckable 15:36 06.02.2009

Re: Ista pesma

ok, tebi zvuči agresivno i sa visine, nije tako trebalo da zvuči.
Čudno je to kada se razgrne sva paučina nagađanja i spekulacija i kada se ljudima predoči jednostavna stvar proklete mogućnosti izbora - kako odjednom stvari, umesto da se čitaju, počnu da "zvuče".
Moja omilljena blogerka ima izraz "za one sa posebnim potrebama" - meni je to malo prejako, neka bude - za one sa smanjeniom koncentracijom, ponoviću ono što svi vrlo dobro znamo - ali se samo pravimo da ne vidimo, pošto bi malo da glumimo vođe sindikata, u nedostatku teme za pisanje :
Ovaj blog je nečije vlasništvo, i taj neko određuje pravila.
Ne mogu da znam da li se ti slažeš ili se ne slažeš bespogovorno dok se o tom ne izjasniš eksplicitno.

izvini što moram ovako, ali - zašto bih ja bilo kome polagao račune i izjašnjavao se - ti si doneo neki zaključak, iako i sam kažeš da nemaš dovoljno informacija, prilepio etiketu....so ?
Ko ume da čita - shvatiće, nisam se pravdao ni mnogo većim facama - da upotrebim moju omiljenu (nadmenu)..
Btw - Ima li neko Telo, Organ, Odbor ili Komisija kojima bi trebalo da iznesem svoj stav, pa da oni to malo kao razmotre, pa da onda donesu odluku i eventualno preduzmu mere kritike a ja da se- naknadno - raskritikujem. Kao što već rekoh : poprilično pomerena percepcija - ako se ne samospaljujem, ne sečem sebi pišu na sred bloga, ne kloniram se i spamujem okolo, ne vređam uredništvo i moderaciju (osim nekada na pp, možda ?), ne brišem svoje tekstove ili dajem poluinformacije o incidentima - mora da sam Njihov ?
Jer - možeš biti ili Naš ili Njihov.
...dakle : napisao sam ti šta mislim o tome
Šta smo dalje imali : primena pravila ?
I to sam ti već odgovorio, čija livada....
U vezi poslednjeg pasusa :
ne misliš - ali si ipak mene pitao, čisto da mi malo poradiš na imageu...
da, imam dvogodišnje iskustvo na blogu (okruglo) - to što diskutujem sa tobom (vrteći se pomalo u krug) ne znači da sam voljan da radim posao onih koji treba da ti daju informacije koje - navodno - ne znaš.
Ako to već moderacija neće - kako navodiš, zašto ne zamoliš banovane korisnike da to urade, to mi samo nije jasno?
sybil sybil 15:48 06.02.2009

Re: Ista pesma

Ako vam je dobro, onda ništa, posebno bolesna, onako za kliničkog psihologa.

ne znam samo zasto ocekujes da u politickoj emisiji bude dece, njihovih osmeha, muzike, zena, tamburasa, uspeha u casopisima, etc.politicke emisije su o politici. da nisi preterao u ocekivanjima?
trener92 trener92 16:05 06.02.2009

Re: Ista pesma

djole63
a ako vam je loše, onda SUPER!

Those were the days my friend ! Njima barem.

Salu na stranu - slazem se sa Unf-om da je ovo "njihova" prcija i da mogu da rade sta im padne napamet.
Stice se utisak da su ""popustanjem narodu" koje su ucinili prosle godine, malo previse skrenuli od proprcionalnog udela "ideja" finansijera ovog medija.


those were the days
trener92 trener92 16:13 06.02.2009

Re: Ista pesma

Unfuckable
treneru
banuj ovog Wu-a, troluje

Jedan Ban(anarama) za Dr Wu-a
sybil sybil 16:16 06.02.2009

Re: Ista pesma

floriane, ne diraj batmana.






Doctor Wu Doctor Wu 16:23 06.02.2009

Re: Ista pesma

Самопромоција? Комплекси? Гадалук?

Пенис енви?
Еј, тренеру, стварно, каш бре једном већ да банујеш ове југокомунисте и србоћетнике, читаоце Хелоу магазина?

Хвала за БАНанараме. Типичне Енглескиње- једном их Кремер описао: ружне, а јебизовне. К'о чоколадне бананице....
crossover crossover 16:34 06.02.2009

Re: Ista pesma

Doctor Wu
Хвала за БАНанараме. Типичне Енглескиње- једном их Кремер описао: ружне, а јебизовне. К'о чоколадне бананице....



Одвалио сам се од смеха :))) Wu, ево ти нешто уместо чоколадних бананица.
ecce-florian ecce-florian 16:47 06.02.2009

Re: Ista pesma

Ovaj blog je nečije vlasništvo, i taj neko određuje pravila.

Usprkos skoro potpunom neslaganju, ne mogu a da samo ovo komentarišem.
Ovako pojednostavljen pristup je ipak dosta čudan. Pravila su isto tako pretrpela razvoj pa su moderna pravila lišena nepotrebne demonstracije sile( težnja je da ih interiorizuješ, prihvatiš kao svoja). Ovakva čudna demonstracija nepotrebne moći i dovodi ( barem kod mene) do otpora. Isto kao što je i upotreba pravila u odbranu slobode mišljenja a protiv jednoumlja u konkretnoj situaciji više ličila na dozvolu za dalje vređanje verskih osećanja a i to je u spurotnosti sa pravilima zar ne. Da se i u realnom životu ovako primenjuju pravila svet baš ne bi bio mnogo ugodno mesto.Znaš, pravila su uvek u vezi sa slobodama i njihovim ograničenjima ili dobrovoljnom odricanju ( libertena Montenja najbolji drugar Boesi npr. Rasprava o dobrovoljnom ropstvu )
Moguće da si u pravu, da je u Srbiji primenjen ovakav obrazac i šire, moja televizija moja pravila npr Tijanićeva lična agresivnost i RTS ali tada to smeta i opravdano se kritikuje . Kada je agresija potiče od nekog kome se pruža medijska podrška u ovoj kući ,onda je ta agresija opravdana ili valjda treba da se tretira kao samoodbrana.Sedi se samo veselja tadašnjeg RTS-a na Šešeljeve agresivne ispade
Samo još da dodam da je slogan kome se ne sviđa može da ide bio u ovoj država u primeni par godina, a i ponovo je izgleda aktuelan. Da je dao ozbiljne rezultate o tome se valjda nećemo sporiti.
Iako mi se čini da se skoro u potpunosti ne slažemo barem po ovim pitanima ne bih nastavljao jer počinjem da "smaram".
trener92 trener92 16:47 06.02.2009

Re: Ista pesma


Ako to već moderacija neće - kako navodiš, zašto ne zamoliš banovane korisnike da to urade, to mi samo nije jasno?

Unfuckable

Ja sam pitao, ali mi niko nije odgovorio.
a ovo o čemu vas dvojica pričate imali smo već na blogu koji je postavila const. sa Jarilom. Ista priča., iste stvari su pomenute, i to smo sve onda razjasnili, meni smeta ono što događalo proteklih dana. Ako hoće da duvaju u istu tikvu, njihovo pravo, ako hoće a to je bila i poenta svega, da prikažu veliku podršku,bezuslovnu takvoj akciji, imali su je od svih ovde , ali ne i bez zamerki koje je trebalo ostaviti,....
(Pa ne može da se prenese onakav tekst Lukovića a da to ne budee pomenuto u najmanju ruku kao uvredljivo. S jedne strane ti pričaju priče o uspostavljanju vladavine prava, tolerancije i pre svega poštovanje institucija., a BT nije bviše BT on predstavlja instituciju države po kojoj ne može svako da pljune kad mu se prohte.Izglrda da su demokratiju neki mnogo pogrešno shvatili. Ne znam da li je neko gledao pre neki dan Natašu Mićić na TV, čoveče to je trebalo čuti , dobro se nije izljubila sa onim Todorovićem.)
zbog ttoga su mnogi i banovani, to je stav autora bloga tako je sve i zamišljeno, ali zbog čega i druge napadati mimo toga ovde na blogu, omaloažavati, vređati.Ti ljudi nisu bez veze obrisali svoje tekstove i to je ono što meni smeta .
trener92 trener92 16:52 06.02.2009

Re: Ista pesma

Хвала за БАНанараме. Типичне Енглескиње- једном их Кремер описао: ружне, а јебизовне. К'о чоколадне бананице....

E da znaš samo kakav sam komentar pripremio kod marka de manccinija, sa slikama, miuzikom, Čik, Zum, ua dž Helou. jedno pola strane, kad ono obrisao sve , Kako mi bilo krivo.
trener92 trener92 17:15 06.02.2009

Re: Ista pesma

počinjem da "smaram".

Ne smaraš nikoga, možeš da pišeš o svemu što ti misliš da treba,ukoliko ti to ne predstavlja napor.
crossover crossover 17:28 06.02.2009

Re: Ista pesma

ecce-florian
...ne bih nastavljao jer počinjem da "smaram".

Не смараш, ја са великом пажњом читам ово што пишете ти и Унф.
ecce-florian ecce-florian 17:32 06.02.2009

Re: Ista pesma

možeš da pišeš o svemu što ti misliš da treba

ma ne mogu, ionako nisam odavde

e da , evo još jedan zbornik pravila
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 17:52 06.02.2009

Re: Ista pesma

читаоце Хелоу магазина?

nije helou nego Ćao. nisi pazio na času. mada mu izađe na isto. takoreći Vozdra
Unfuckable Unfuckable 00:34 07.02.2009

Re: Ista pesma

ecce-florian
Ovaj blog je nečije vlasništvo, i taj neko određuje pravila.
Usprkos skoro potpunom neslaganju, ne mogu a da samo ovo komentarišem.
Ovako pojednostavljen pristup je ipak dosta čudan. Pravila su isto tako pretrpela razvoj pa su moderna pravila lišena nepotrebne demonstracije sile( težnja je da ih interiorizuješ, prihvatiš kao svoja). Ovakva čudna demonstracija nepotrebne moći i dovodi ( barem kod mene) do otpora. Isto kao što je i upotreba pravila u odbranu slobode mišljenja a protiv jednoumlja u konkretnoj situaciji više ličila na dozvolu za dalje vređanje verskih osećanja a i to je u spurotnosti sa pravilima zar ne. Da se i u realnom životu ovako primenjuju pravila svet baš ne bi bio mnogo ugodno mesto.Znaš, pravila su uvek u vezi sa slobodama i njihovim ograničenjima ili dobrovoljnom odricanju ( libertena Montenja najbolji drugar Boesi npr. Rasprava o dobrovoljnom ropstvu )
Moguće da si u pravu, da je u Srbiji primenjen ovakav obrazac i šire, moja televizija moja pravila npr Tijanićeva lična agresivnost i RTS ali tada to smeta i opravdano se kritikuje . Kada je agresija potiče od nekog kome se pruža medijska podrška u ovoj kući ,onda je ta agresija opravdana ili valjda treba da se tretira kao samoodbrana.Sedi se samo veselja tadašnjeg RTS-a na Šešeljeve agresivne ispade
Samo još da dodam da je slogan kome se ne sviđa može da ide bio u ovoj država u primeni par godina, a i ponovo je izgleda aktuelan. Da je dao ozbiljne rezultate o tome se valjda nećemo sporiti.
Iako mi se čini da se skoro u potpunosti ne slažemo barem po ovim pitanima ne bih nastavljao jer počinjem da "smaram".

hajde da ne uopštavamo stvari.
Postavio sam ti jednostavno i konkretno pitanje :
ako te već neko nadležan nije udostojio odgovora, tj objašnjenja - a kažeš da si pitao
da li ti je bar neko od banovanih autora dao objašnjenje, pošto ih sada ne vezuje nikakva omerta ?
Ili je - i dalje - neobjašnjivo, kako predstavljaš ?

@ Coach :
nisam razumeo ovo na koga se odnosi ?
Ja sam pitao, ali mi niko nije odgovorio.



na uredništvo ili na banovane blogere ?
ecce-florian ecce-florian 11:03 07.02.2009

Re: Ista pesma

da li ti je bar neko od banovanih autora dao objašnjenje, pošto ih sada ne vezuje nikakva omerta ?

Šta reći?
Nije ih , koliko se meni čini, vezilavala zavera ćutanja ni od početka, a i ne liče mi na mafijaše sa Sicilije. Doduše onaj de Mancini ima to prezime. Sve u svemu, nije mi ni malo smešno.
Oni ne mogu da govore na blogu ( sem na fm). Nije im dozvoljeno logovanje. Brisani su. To je i njanja pokušala da ti objasni na rodama
Prenosim deo objašnjenja jednog od brisanih, ne da bi udovoljio tvojoj znatiželji (isto si mogao i ti da saznaš da si želeo), već da ostali blogeri koji možda ne svraćaju na FM imaju saznanja o razlozima banovanja:
Anjale
Obrazloženje je....samim tim što sam izbrisala tekstove, vratila sam autorsku opciju. Tek kada nisam uspela da se logujem na Blog, shvatila sam da sam banovana.

A ovo
Ili je - i dalje - neobjašnjivo, kako predstavljaš ?

čemu?
Unfuckable Unfuckable 12:55 07.02.2009

Re: Ista pesma

pitanje sam postavio zato što vidim da od mene tražiš neke odgovore, pa me čisto zanima da li si ih možda ipak potražio (i dobio) tamo gde treba, bio to fm, privatno ili preko mejla, bez pretenzija da ih ovde iznosiš - dakle, samo me zanimalo znaš li razloge ili ne - ne shvatam koji deo je sporan ?
Omerta se svodi na pravilo ne prenošenja privatne prepiske, što bi trebalo dobro da znaju svi blogeri - dakle, ne vidim ni tu ništa sporno osim tvoje očigledne želje da me napušiš za svako slovo koje napišem, iz samo tebi znanih razloga. Ali, ok - znamo se, pa idemo dalje :
Dakle, ja ne mogu da komentarišem ZAŠTO je neko banovan, jer mislim da je bespredmetno i neproduktivno. Ja sam noćas banovan kod jednog vipa , so ? Zašto ? Zbog smajlija i prepisanog njegovog komentara sa njegovog prethodnog bloga. To može biti jedini razlog.
Pa ? Pa - ništa.
Eno još tih smajlija sada kod njega na blogu aišire, pa se svi lepo smeju. Sigurno neću praviti kontra-blog i dizati dževu na uredništvo da ga obese ili proteruju : njegov blog - njegovo pravo. Hoćemo da se bunimo zbog toga ? Mene nešto zabole da moronu dajem publicitet, a tebe ?
Pročitaj komentar snežane mihajlović kod njanje de - o tome se radi.
Mogu da komentarišem šta mislim da treba ili ne treba raditi, iako je to samo moje skromno mišljenje, koje sam doduše dosta puta prezentovao pa bivao pljuvan kako se pravim važan i učim ljude pameti.
Tako da - mislim da jednostavno postoje neke stvari koje ne treba raditi jer neće dati nikakav rezultat osim štete.
Ali, isto tako razumem potrebu nekih od nas da ponekad idu glavom kroz zid....
kažem : razumem - ali ne podržavam.
Ne mogu baš da se radujem kada vidim da neki, meni jako simpatični i dragi ljudi uvaljuju sebi autogolove.
Dakle : ne primaju golove, da se razumemo.
Uvaljuju ih sami sebi
Brooklyn Brooklyn 13:24 07.02.2009

Re: Ista pesma

ne znam samo zasto ocekujes da u politickoj emisiji bude dece, njihovih osmeha, muzike, zena, tamburasa, uspeha u casopisima, etc.politicke emisije su o politici. da nisi preterao u ocekivanjima?

pazi, mozda su one u privatnom zivotu divne, nasmejane zene, pune optimizma u cijoj je blizini zadovoljostvo biti, a ono je samo emisija, koja ima takav angle. ali mi ne deluje. deluju mi kao vecito besni mizantropi.
sybil sybil 14:05 07.02.2009

Re: Ista pesma

Brooklyn
ne znam samo zasto ocekujes da u politickoj emisiji bude dece, njihovih osmeha, muzike, zena, tamburasa, uspeha u casopisima, etc.politicke emisije su o politici. da nisi preterao u ocekivanjima?pazi, mozda su one u privatnom zivotu divne, nasmejane zene, pune optimizma u cijoj je blizini zadovoljostvo biti, a ono je samo emisija, koja ima takav angle. ali mi ne deluje. deluju mi kao vecito besni mizantropi.

kapiram sada o cemu je rec. mislis na griffithov komentar iz filma intolerance.
ne poznajem ih licno pa ne bih da komentarisem.
ecce-florian ecce-florian 15:01 07.02.2009

Re: Ista pesma

Opreza radi ,u cilju otklanjanja bilo kakvih nejasnoća
Anjale
Obrazloženje je....samim tim što sam izbrisala tekstove, vratila sam autorsku opciju. Tek kada nisam uspela da se logujem na Blog, shvatila sam da sam banovana.

Tekst preuzet na Anjale FM blogu b92 i prenet u gornjem komentaru na VIP blogu b92.
Tekst prenet bez saglasnosti autora.Sada ću da je zatražim pa ću da stavim u edit obaveštenje o odobrenju odnosno uskraćivanju odobrenja
edit : dobijena saglasnost odnosno anjale potvrdila autentičnost iznetih podataka
edit edit : prispeo i crtež ( u toku ovog postupka zabranjeno je objavljivati fotografije pa je ovo vidjenje ilustratora)članova Omerte Napred Anialle, levo Marco de Mancini desno Đarile

Jedino se bojim da ne dođe do Vendete
sybil sybil 16:58 07.02.2009

Re: Ista pesma

Cvetko & Batman
i Trener,
Moje misljenje:
htela ih da kazem par utisaka ako dozvolite.

1. Jaril je otvorio blog protesta protiv rukovodstva pitanjem zasto on ne moze da bude VIP, a nekvalitetni blogeri postaju VIP gde jer rekao kako je sam trazio da postane VIP pa su ga odbili ili mu nisu odgovorili.
Meni je jako cudno da neko sam trazi da bude VIP, to je odraz nepostovanja i oprostite prepotencije tipa ja pa ja. Kvalitetno pisanje dodje do izrazaja i bez VIP-a, a mislim da postoje kriterijumi izbora na osnovu tema, licnosti blogera, raznovrsnosti bloga, aktivnosti, ostrine komentara, itd. Reci nekome koga je urednistvo izabralo da bude VIP da to ne zasluzuje je nadobudno do iritacije. Da se razumemo, ja ne kazem da ne treba kritikovati urednistvo. Treba, ali kako? Reci, npr. hajde da komentarisemo kriterijume za VIP, a ne upirati prstom da je neki VIP nekvalitetan. I posle toga valjda treba da bude neka revolucija, peticija, pobuna, itd. Koji je to nacin resavanja problema?

2. Primetila sam tenzije izmedju blogera, gde se mnogi zale da ih baniju bez razloga. Ja mislim da je kultura dijaloga na niskom nivou. Zasto se ne forsira ozbiljna, argumentovana, pristojna rasprava suprotnih misjenja. To je resenje i to urednistvo treba da forsira. Znaci, ako neko napise ozbiljan komentar, a javi se neko ko udari smajlije omalovazavanja hahahahaha, buci, buci, buci, sta reci takvom osim opomene da se uozbilji i da diskutuje ozbiljno. Ako neki bloger banuje jer mu se ne svidja drugacije misljenje treba opomenuti tog blogera koji banuje iz hira. Mislim da bi urednistvo trebalo da isforsira takav vid komunikacje, sto znaci opet ponavljam opomenuti blogere koji brisu iz hira ako im se ne dopadaju komentari i kazniti blogere koji prave cirkus, vredjaju i pisu gluposti.
Uz casne izuzetke, obe strane su krive I jedni i drugi treba da se menjaju. Neko ce reci, to je blog Mike i Pere. Nije, to je b92 blog i moraju da se postuju pravila ponasanja.

3. Nije mi jasno kako neko moze da obrise svoje blogove? Razumem momente besa i nezadovoljstva, ali treba se pokajati i uvideti sopstvene pogresne decije reakcije. Urednistvo je u pravu sto ne dozvoljava brisanje bez posledica.
libkonz libkonz 17:09 07.02.2009

Re: Ista pesma

Sybil, nešto mi je palo na pamet, pa imam dva pitanja za tebe:
1. Znam da si u inostranstvu, a da nisi možda u Rusiji?
2. Da li si nekada nosila cvet u kosi?
Hvala.
ecce-florian ecce-florian 18:23 07.02.2009

Re: Ista pesma

Neko ce reci, to je blog Mike i Pere. Nije, to je b92 blog i moraju da se postuju pravila ponasanja.

Šta reći Sibil. Pokušaću samo da citiram tvoj citat kojim citiraš Šopenhauera u svom postu "Budi sam"
"Sve velike istine imaju tri faze: ismevanje, napadanje i prihvatanje." Sopenhauer
Iako mi je poznata, u ovom kontekstu, pošto si gore u komentaru nesporne izrekla neke velike istine , ja bih ušao u prvu fazu - ISMEVANJE:
Koliko god su ti iznete ideje napredne, toliko se bojim da bi mogle biti zloupotrebljen od nazadnih elemenata, i onda je pitanje kuda bi nas to sve odvelo
Dotle da se u odnosu prema moderaciji i uredništvu praktikuje sledeći odnos uveden u Rimu od 313.godine.
U susretu s biskupom bačiti se ničice i čelom dotaći zemlju
Primer za praktikovanje odnosa prema blogu b92vip u celosti kakav jest.
sybil sybil 19:08 07.02.2009

Re: Ista pesma

pazi, ja sam svoj stav ovde definisala. ako treba da branim pusenje kao izuzetno zdravo, da napadam urednistvo iako tako ne mislim, nego mislim da su reakcije blogera preterano sujetne, a sve u cilju dodvoravanja blogerima kako bih bila popularna, zaboravi. to nisam ja. moje preference su opet ponavljam larger-than-life-hero.
sybil sybil 19:12 07.02.2009

Re: Ista pesma

libkonz
Sybil, nešto mi je palo na pamet, pa imam dva pitanja za tebe:1. Znam da si u inostranstvu, a da nisi možda u Rusiji?2. Da li si nekada nosila cvet u kosi?Hvala.

i eto. sta reci na ovako gnusno-tupavu uvredu za koju ja mislim da treba obrisati, a moderacija misli drugacije? vristati, buniti se, besneti ili se uzdici iznad situacije uz reci nadcoveka: vracam ti otrov nisi bogat da mi ga poklajas. svi koji su uspeli u zivotu imali su takvu filozofiju.
dovoljna je jedna rec.
Brooklyn Brooklyn 20:00 07.02.2009

Re: Ista pesma

kapiram sada o cemu je rec. mislis na griffithov komentar iz filma intolerance.
ne poznajem ih licno pa ne bih da komentarisem.

ni ja ih ne poznajem licno, ali odbijam da se osecam krivom, ako mi je, gasp! dobro, i imam neki kapacitet za radost i ljubav prema zivotu, na cemu ove stalno insistiraju (nametanju osecanja krivice ako ti je nedajboze dobro).
trener92 trener92 20:24 07.02.2009

Re: Ista pesma



libkonz


Sve Ok? Jedna dobra pesma za tebe

Don't Go Away
trener92 trener92 20:37 07.02.2009

Re: Ista pesma

sybil
libkonz
Sybil, nešto mi je palo na pamet, pa imam dva pitanja za tebe:1. Znam da si u inostranstvu, a da nisi možda u Rusiji?2. Da li si nekada nosila cvet u kosi?Hvala.

i eto. sta reci na ovako gnusno-tupavu uvredu za koju ja mislim da treba obrisati, a moderacija misli drugacije? vristati, buniti se, besneti ili se uzdici iznad situacije uz reci nadcoveka: vracam ti otrov nisi bogat da mi ga poklajas. svi koji su uspeli u zivotu imali su takvu filozofiju.
dovoljna je jedna rec.


sybil polako, čekaj da ja vidim šta se ovde dešava. Tek sam se sada logovao ovde ,molim za malo strpljenja
trener92 trener92 20:44 07.02.2009

Re: Ista pesma

ili na banovane blogere ?

Na njih sam mislio , a uredništvo ako smatra da ovo treba da nam razjasni, onda će se oglasiti,
ecce-florian ecce-florian 21:05 07.02.2009

Re: Ista pesma

šala mala al' ajdmo da vidimo šta smo imali:
ako treba da branim pusenje kao izuzetno zdravo

Pušenje škodi. Oni su popušili i to nije zdravo kako za njih lično, tako ni za blog po mom mišljenju.MIslim da su im tekstovi bili skroz OK i da su doprineli kvalitetu bloga, a da bi to i ubuduće činili

da napadam urednistvo iako tako ne mislim

Ne razumem. Sažet je iskaz pa po cenu da ga nisam razumeo da te pitam: ko od tebe traži da napadaš uredništvo ako tako ne misliš?
nego mislim da su reakcije blogera preterano sujetne

U ovom kontekstu to je OK . Ako si se javila da kritikuješ sujetu blogera Jarila, Marca i Anjale onda ok. Al ajd to bez celofana, direktno.
Niko od tebe nije tražio da kritikuješ rad uredništva protivno tvojoj volji
a sve u cilju dodvoravanja blogerima kako bih bila popularna,

trener92 trener92 02:51 08.02.2009

Re: Ista pesma

sybil
Cvetko & Batman
i Trener,
Moje misljenje:
htela ih da kazem par utisaka ako dozvolite.

1. Jaril je otvorio blog protesta protiv rukovodstva pitanjem zasto on ne moze da bude VIP, a nekvalitetni blogeri postaju VIP gde jer rekao kako je sam trazio da postane VIP pa su ga odbili ili mu nisu odgovorili.
Meni je jako cudno da neko sam trazi da bude VIP, to je odraz nepostovanja i oprostite prepotencije tipa ja pa ja. Kvalitetno pisanje dodje do izrazaja i bez VIP-a, a mislim da postoje kriterijumi izbora na osnovu tema, licnosti blogera, raznovrsnosti bloga, aktivnosti, ostrine komentara, itd. Reci nekome koga je urednistvo izabralo da bude VIP da to ne zasluzuje je nadobudno do iritacije. Da se razumemo, ja ne kazem da ne treba kritikovati urednistvo. Treba, ali kako? Reci, npr. hajde da komentarisemo kriterijume za VIP, a ne upirati prstom da je neki VIP nekvalitetan. I posle toga valjda treba da bude neka revolucija, peticija, pobuna, itd. Koji je to nacin resavanja problema?

2. Primetila sam tenzije izmedju blogera, gde se mnogi zale da ih baniju bez razloga. Ja mislim da je kultura dijaloga na niskom nivou. Zasto se ne forsira ozbiljna, argumentovana, pristojna rasprava suprotnih misjenja. To je resenje i to urednistvo treba da forsira. Znaci, ako neko napise ozbiljan komentar, a javi se neko ko udari smajlije omalovazavanja hahahahaha, buci, buci, buci, sta reci takvom osim opomene da se uozbilji i da diskutuje ozbiljno. Ako neki bloger banuje jer mu se ne svidja drugacije misljenje treba opomenuti tog blogera koji banuje iz hira. Mislim da bi urednistvo trebalo da isforsira takav vid komunikacje, sto znaci opet ponavljam opomenuti blogere koji brisu iz hira ako im se ne dopadaju komentari i kazniti blogere koji prave cirkus, vredjaju i pisu gluposti.
Uz casne izuzetke, obe strane su krive I jedni i drugi treba da se menjaju. Neko ce reci, to je blog Mike i Pere. Nije, to je b92 blog i moraju da se postuju pravila ponasanja.

3. Nije mi jasno kako neko moze da obrise svoje blogove? Razumem momente besa i nezadovoljstva, ali treba se pokajati i uvideti sopstvene pogresne decije reakcije. Urednistvo je u pravu sto ne dozvoljava brisanje bez posledica.

pod 1.
Kako sam u međuvremenu razrešio dileme koje sam imao, i shvatio da ustvari ovo nije vredno našeg nerviranja i dizanja tenzija uopšte. Tako su odlučili, i neka tako i bude ,
pod2.
O ovome ima dosta zanimljive diskusije na blogu costrictorie " Nije teško biti fin-Blogoton" , a ima i kod mene na blogu "Sinner" , pa tu možeš pronaći i moj odgovor o ovom što si pitala,
pod3
Ne znam šta da ti kažem na ovo, ali o tome da li je moderacija ,uredništvo u pravu, ja kažem ovako, oni imaju to pravo. njihov blog zar ne!
Hvala ti što si napisala iscrpno tvoje mišljenje o svemu ovome,
u to ime jedna lepa pesma za tebe

Champagne Supernova
sybil sybil 04:57 08.02.2009

Re: Ista pesma

Brooklyn
kapiram sada o cemu je rec. mislis na griffithov komentar iz filma intolerance. ne poznajem ih licno pa ne bih da komentarisem.ni ja ih ne poznajem licno, ali odbijam da se osecam krivom, ako mi je, gasp! dobro, i imam neki kapacitet za radost i ljubav prema zivotu, na cemu ove stalno insistiraju (nametanju osecanja krivice ako ti je nedajboze dobro).

tacno. bolje bi bilo da kazu: ako vam je dobro moglo bi jos bolje.
sybil sybil 09:38 08.02.2009

Re: Ista pesma

trener92

sybil

libkonzSybil, nešto mi je palo na pamet, pa imam dva pitanja za tebe:1. Znam da si u inostranstvu, a da nisi možda u Rusiji?2. Da li si nekada nosila cvet u kosi?Hvala.i eto. sta reci na ovako gnusno-tupavu uvredu za koju ja mislim da treba obrisati, a moderacija misli drugacije? vristati, buniti se, besneti ili se uzdici iznad situacije uz reci nadcoveka: vracam ti otrov nisi bogat da mi ga poklajas. svi koji su uspeli u zivotu imali su takvu filozofiju.dovoljna je jedna rec.sybil polako, čekaj da ja vidim šta se ovde dešava. Tek sam se sada logovao ovde ,molim za malo strpljenja

vec sam sve objasnila. veca mi je uvreda to nego psovanje.
no problemo, sve reseno.

samo sam htela da kazem da tzv. ulizivanje za koje sam optuzena nema veze sa zivotom, jer se ja njima ulizujem, a oni ne rade nista po mom.
sybil sybil 11:54 06.02.2009

a sta da rade nezavisni

koji nisu ni u jednom taboru?
da li je tako nesto moguce.
ivana23 ivana23 12:09 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

sybil
koji nisu ni u jednom taboru? da li je tako nesto moguce.

Itekako.
Unfuckable Unfuckable 12:23 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

ok
hajde malo da razmotrimo i to pitanje "tabora" :
koliko "tabor" može da utiče na nekog blogera da ipak ne napusti blog ?
koliko "tabor" može da utiče da neko reši da napusti blog ?
koja je to prednost biti u "taboru" ?
da li smo Wu i ja "tabor" - ako imamo slično mišljenje na nekoj određenoj temi i častimo se s malo komplimenata (petak, valja se....)
da li Wu i ja nismo "tabor" ako se na nekoj drugoj temi malo ...popi..amo?
da li slaganje ili podrška nekom stavu automatski znači - supersledbeništvo ?
da li neslaganje sa nekim stavom znači - ljutito protivljenje na svakoj temi?
koliko čitamo ono što je napisano, a koliko gledamo ko je pisao ?

Čoporativni napadi - ako je o njima reč - oduvek se dešavaju, s promenljivom učestalošću, na blogu i - nisu ništa novo, pitajte Virtuelnog ....još uvek je tu, i pored svega
trener92 trener92 12:37 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

sybil
koji nisu ni u jednom taboru?
da li je tako nesto moguce.

Naravno da je moguće, ali kada neki dobri ljudi, koji dobro ,lepo pišu, budu odstranjeni na takav način, to je vrlo ružno i ostavlja mučan utisak.

Filigranski plocnici
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:38 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

pitajte Virtuelnog

Nastavn'ce, nastavn'ce...!
sybil sybil 13:00 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

hajde malo da razmotrimo i to pitanje "tabora" :
koliko "tabor" može da utiče na nekog blogera da ipak ne napusti blog ?
presudno. prisustvo taboru daje osecaj sigurnosti i zastite.
koliko "tabor" može da utiče da neko reši da napusti blog ?
presudno. tabor anulira nezavisno razmisljanje sto mnogima smeta.
koja je to prednost biti u "taboru" ?
osecaj zasticenosti.da li smo Wu i ja "tabor" - ako imamo slično mišljenje na nekoj određenoj temi i častimo se s malo komplimenata (petak, valja se....)
da.
da li Wu i ja nismo "tabor" ako se na nekoj drugoj temi malo ...popi..amo?
ne. sta bi bilo da se stvarno, a ne malo po...
da li slaganje ili podrška nekom stavu automatski znači - supersledbeništvo ?
slaganje po vecini pitanja je supersledbenistvo, sto je takodje karakteristika tabora, tzv. nezameranje i linija manjeg otpora.
da li neslaganje sa nekim stavom znači - ljutito protivljenje na svakoj temi?
ne, naravno. bar meni.
koliko čitamo ono što je napisano, a koliko gledamo ko je pisao ?
meni je sadrzaj autoritet.
Čoporativni napadi
tuzno je videti navijanje tabora kada svojoj ekipi daje 50 preporuka.
sybil sybil 13:01 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

trener92

sybilkoji nisu ni u jednom taboru? da li je tako nesto moguce.Naravno da je moguće, ali kada neki dobri ljudi, koji dobro ,lepo pišu, budu odstranjeni na takav način, to je vrlo ružno i ostavlja mučan utisak.Filigranski plocnici

zar su pomenuti blogeri banovani sa bloga? zasto?
ili su napustili blog? zasto?
izvinjavam se sto nisam u toku.
trener92 trener92 13:02 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

Unfuckable
ok
hajde malo da razmotrimo i to pitanje "tabora" :
koliko "tabor" može da utiče na nekog blogera da ipak ne napusti blog ?
koliko "tabor" može da utiče da neko reši da napusti blog ?
koja je to prednost biti u "taboru" ?
da li smo Wu i ja "tabor" - ako imamo slično mišljenje na nekoj određenoj temi i častimo se s malo komplimenata (petak, valja se....)
da li Wu i ja nismo "tabor" ako se na nekoj drugoj temi malo ...popi..amo?
da li slaganje ili podrška nekom stavu automatski znači - supersledbeništvo ?
da li neslaganje sa nekim stavom znači - ljutito protivljenje na svakoj temi?
koliko čitamo ono što je napisano, a koliko gledamo ko je pisao ?

Čoporativni napadi - ako je o njima reč - oduvek se dešavaju, s promenljivom učestalošću, na blogu i - nisu ništa novo, pitajte Virtuelnog ....još uvek je tu, i pored svega


Slažem sa tobom da su postojali i postoje čoporativni napadi, ali kad neko počne da priča da je sve ovo treš, sve džiber do džibera,da to treba u stilu prevaspitati, a oni koji to podrže ,da ne bi bili u istoj ekipi pomenutih još usput potkače i po malo nekog, pa kopiraju skoro isti rečnik , jbt šta je onda to. Kada malo bolje pogledaš jedan da šlagvort i ostali se nadovezuju ko klonovi.A Virtuelni ne znam odakle mu samo snage da stalno objašnjava , a svestan je da ne vredi.
trener92 trener92 13:05 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

zar su pomenuti blogeri banovani sa bloga? zasto?
ili su napustili blog? zasto?
izvinjavam se sto nisam u toku.

Ne znam pravi odgovor ,zaista.
trener92 trener92 13:11 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

ivana23
sybil
koji nisu ni u jednom taboru? da li je tako nesto moguce.

Itekako.

ivana23 , jedna dobra za tebe

LIJEPE ŽENE PROLAZE KROZ GRAD
Unfuckable Unfuckable 13:14 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

presudno. prisustvo taboru daje osecaj sigurnosti i zastite.

pa...to zavisi prevashodno od samog blogera. Ima ih mnogo kojima ne treba nikakav "osećaj zaštite" osim tvrde uverenosti u ispravnost sopstvenog stava.
Takođe - ne razumem kako se osećaj zaštite pojačava brojem preporuka, ako kažeš da ti je sadržaj (a ne forma, kako sam razumeo) presudan

koliko "tabor" može da utiče da neko reši da napusti blog ?
presudno. tabor anulira nezavisno razmisljanje sto mnogima smeta.

opet ne gledamo iz istog ugla stvar. Naveo sam Virtuelnog koji može biti primer i za ovo. Blogeri su različiti po mentalnom sklopu i količini emocija koje troše na diskusiju.

Wu i ja

Wu !
mi smo sada - tabor, brattegospodžo... grlkishugljub !
dakle - gledamo istu stvar iz različitih uglova, ništa strašno : i meni je bilo popriličan mess kada sam došao na blog i ukapirao da se mnogo ljudi tu ,kao nešto - poznaje.
Imao sam utisak da bauljam u mraku.
A onda je prošlo.
sybil sybil 13:30 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

ha, ja licno preferiram da budem heroj-larger-than -life. meni ne treba zastita ni osecaj sigurnosti, ni u zivotu, ni na blogu. tacnije, toga se gnusam iz dubine duse. ima li ista gore od helpless mentalnog sklopa? ja sam inace protiv tabora, politickih partija i laznih podela. vezujem se za principe, sto bi rekao dzoni stulic:
umetnost te cini jacom nego sto pretpostavjas...(sada ce trener da postavi).
drzim da je ozbiljan zivotni stav beyond contemporary.

moja iskustva sa tolerancijom na blogu su izvanredna. na blogu kod dalija sam diskutovala totalno suprotno od vecine. bloger dali mi je poslao poruku tolerancije i zahvalio mi se na ucescu na njegovom blogu. jako lep dogadjaj iz blogovskog zivota, te koristim priliku da pohvalim doticnog blogera.

tako da je moja diskusija na temu tabori en general, nista licno.
Unfuckable Unfuckable 13:44 06.02.2009

Re: a sta da rade nezavisni

naravno,
nisam ni shvatio lično
Mislim da je sve to samo stvar nekog....hajde da kažem - iskustva.
Za par meseci smejaćemo se zajedno tome

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana