Ljudska prava| Umetnost

Ajin prvi dan u skoli

malasneki RSS / 07.02.2009. u 16:52
Majka je sa Ajom pricala o prvom danu u skoli, sta je sve ocekuje i koliko je lepo ici u skolu. Nikada je roditelji nisu lagali, nisu ulepsavali ali ni ruzili stvari. Trudili su se da joj predstave stvari onakve kakve jesu i da Aja sama donese zakljucke. Aja je vec znala sva slova, kao i da sabira i oduzima do deset. Radovala se sto ce ponovo sresti drugare iz vrtica ali i upoznati neke nove. Zelela je da dobije mladu i dobru uciteljicu koja ce se sa njima igrati i lepo druziti.
 
Drzeci se za majcinu ruku dok je otac nezno milovao po glavi, Aja je stajala u dvoristu punom dece koja su kao i ona imala tremu, ocekivanja i milion pitanja u glavi. Kada su je prozvali, otisla je u grupu dece koja ce ici sa njom u razred, a medju njima je stajao i njihov ucitelj. Bio je to visoki crnoputi mladic, koji je docekivao svako prozvano dete iz grupe sa osmehom i malim poklonom. Kada su prozvana sva deca, Ajin razred sa uciteljem su otisli u ucionicu u kojoj ce provoditi naredne 4 godine. Medjutim, jedna devojcica medju decom se razlikovala i Aja je to odmah primetila. Nasmesila joj se i u sebi je pozelela da bas njih dve dele klupu. Naime, Ajinu novu drugaricu je, za razliku od druge dece koja su sama usetala u ucionicu, uvezao ucitelj u njenim kolicima. Ona nije mogla da hoda i zato joj je ucitelj pomogao, ali je imala osmeh koji se Aji mnogo dopao i zbog koga je Aja i zelela da sedi sa njom. Druga deca su bila nekako uplasena, ali ta devojcica je bila nasmejana i puna hrabrosti, kao da vec odavno ide u skolu.
 
Kada su usli u ucionicu, ucitelj ih je zamolio da stanu ispred table i rekao je da ce da naprave raspored sedenja tako sto ce odigrati jednu igru. Doneo im je jedan seseir i rekao da svako izvuce po jedan papiric. Kada su podelili papirice otvorili su ih a na svakom se nalazila velika obojena tacka. Onda su od novog ucitelja dobili zadatak da nadju kod nekog od dece istu takvu tacku i kod koga je nadju taj ce im biti drug iz klupe. Nastala je graja i smeh. svi su trckarali okolo trazeci svog para, a Aja je odmah otisla do devojcice u kolicima, i za cudo, imali su istu tacku.Obema je bilo drago zbog toga. Kada su svi nasli svoje drugare iz klupe, ucitelj ih je rasporedio u klupe, a onda je rekao da se zove Marko, da ce im on biti ucitelj i predavati veci deo predmeta, i zamolio ih je jedno po jedno da se predstave. Tada je Aja saznala da se njena nova drugarica zove Elena. Ostala deca su Elenu gledala sa puno radoznalosti jer se do sada nisu nikada susretala sa decom koja imaju neki hendikep. Ucitelj Marko je bio dosta mlad i sam nekako jos uvek se ne snalazeci sa novim djacima najbolje, ali se trudio da ne pokaze koliko je i sam uplasen. Elena je videla radoznale poglede druge dece i zbog toga se malo uplasila i postidela. Aji je bilo zao zbog toga, te jehrabro ustala i zagrlila Elenu, okrenula se prema ucitelju i rekl - "Elena ima najlepsi osmeh, zar ne ucitelju?"


Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sanya92 sanya92 19:04 07.02.2009

Vidim ja...

...pasce jos jedna blog-knjiga
Preporuka!
dzudi dzudi 19:53 07.02.2009

Preporuka

Bravo Sneki, preporuka..čekam nastavak...
malasneki malasneki 20:10 07.02.2009

Hvala

hvala hvala :)
ma ovo je svaka prica za sebe, nema nastavaka, ali bice ih jos sigurno :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana