Kultura| Muzika| Obrazovanje| Umetnost| Zabava

Машта башта

bocvena RSS / 09.02.2009. u 11:03

 

    Пре пет година сам у школи имала савршену генерацију. Нису баш сви били одликаши, али су били радознали, активни, жељни да промене свет. Идеална комбинација за рад и забаву. Правили смо мешавину рецитовања и певања рок песама (гост нам био Пера Јањатовић чија је књига "Песме братства и детињства" и била повод) , реп вече (са све брејкерима што се врте на глави и везују у чвор), плесно вече (била и једна трбушна плесачица и они што врте ватру на техно музику), па имитатори (политичари, народњаци, професори), те реге вече. Четири момка и три девојке (са све турбанима живих боја) одсвирали су десетак Марлијевих ствари и направили невиђену атмосферу. Главни вокал је био Јован, друг из краја једног од гитариста. А кад је на крају кренуо Егзидас, а Влада укључио електричну гитару, те у једном тренутку кренуо да лупа по столицама уместо бубња...Један од оних тренутака кад ти је драго што радиш у школи, да све то има неког смисла.

   Ево ме пет година касније у СКЦ-у, у Ливингруму, на концерту реге бенда Машта башта. Вокал - Јован. Соло гитара - Влада, моја деца. Около све неки фин млади свет и понеки маторац (мој исписник) што би да не остари у глави, ако га тело већ не слуша. Гужва, сви ђускају, знају речи. Слави се Марлијев рођиш, има чак и колача у бојама јамајчанске заставе. Морам признати да реге није баш "моја шољица чаја", али кад Машта башта насади на то и даб, и ска, и гомилу дувача и јаку гитару, е онда добијеш занимљиве ауторске песме. Није лако у том жанру бити оригиналан, а куриозитет су Јованов необични вокал и одлични женски пратећи вокали. Нађите их на Мај Спејсу и посебно обратите пажњу на ствар Дан, то ће једном бити планетарни хит (још не умем да оставим линк). 

   Влада иначе игра и фолклор, и студира гастрономију, и црта графите и никада не виче. Има их и таквих. Отуда, кад крену пензоси кукумавку - Ова омладина.. ја извадим његову слику.



Komentari (9)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

112358oo 112358oo 14:21 10.02.2009

***

Нађите их на Мај Спејсу и посебно обратите пажњу на ствар Дан, то ће једном бити планетарни хит (још не умем да оставим линк).

Mashta Bashta

hvala bocvena.... ne treba ni Pipe of Peace i Zion Train preskočiti..... mada se i meni Dan najviše sviđa....:)

vidim da je release date 1/1/2007 za sve tri pesme... opet, nisam pronašao nešto više o Mashta Bashta osim na myspace..... ima li novih pesama osim ovih koje su na myspace okačene....?
bocvena bocvena 14:41 10.02.2009

Re: ***

Koliko sam shvatila upravo su u pregovorima za svoj prvi album (jel se to danas tako kaze?). Na koncertu je bilo puno pesama, valjda nije bilo para da se snimi vise.
rapunzel rapunzel 15:26 10.02.2009

Re: ***

Bilo bi fer i drugarski da i nama ulepšaš dan pa nam javiš kad bude neka svirka.
reanimator reanimator 15:46 10.02.2009

Re: ***

bocvena
Koliko sam shvatila upravo su u pregovorima za svoj prvi album (jel se to danas tako kaze?).

Ne, danas se kaže da su u pregovorima za svoj prvi projekat
bocvena bocvena 09:17 11.02.2009

Re: ***


Narafski! Meni su koncerti jedina prava zabava. Bicemo VIP, znam muzicare.
bocvena bocvena 09:19 11.02.2009

Re: ***


Narafski! Meni su koncerti jedina prava zabava. Bicemo VIP, znam muzicare.
bocvena bocvena 09:21 11.02.2009

Re: ***

Da, sve arhitekta do arhitetke.
NNN NNN 05:04 12.02.2009

Tek sam sad našao ove tekstove


bocvena bocvena 13:12 12.02.2009

Re: Tek sam sad našao ove tekstove

NNN


E jednom ću i ja da naučim da koristim smajlije, da utaknem link, spot itd... Do tada, svrati još neki put. A eto i mene kod tebe.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana