Thank you, but no thank you Oli

Jelena Milić RSS / 12.02.2009. u 19:10

  Da citiram ja Ms Milić od  letos: jebe mi se s kim će Vučić i isti. Evo šta sam, između ostalog,  tom prilikom napisala:

MISLIM, DA USVAJAM U SKUPŠTINI SSP SA EU SA RADIKALIMA KOJIMA JE RATKO MLADIĆ HEROJ, A DA EU NI PRELAZNI SPORAZUM MOŽDA NECE DA NAM ODMRZNE UPRAVO ŠTO TOG ISTOG MLADIĆA NE HAPSIMO VIŠE. Pa ni  pokojni Jozep Heler ne bi bolje.  Nadam se i da neko iz  EU cita ovaj blog. Svi su isti. I dalje. Radikali, mislim. Danima mi pada roletna na oči od toga što čak i „moj“ Danas i-ili  ljudi koje cenim spekulišu da li je Toma reformator u povoju, potencijal za "pacifikaciju" malte ne za deradikalizaciju Srbije. Na osnovu čega tačno!  Fala bogu Danas dođe sebi danas pa napisa da  sukob u SRS nije  ideološki već oko kasice prasice.

Koprcala sam se i posle toga, pisla da su isti, ljutila na Amere, Britance i B92 al ništa.

Sad čujem, u Beogradu otvorena nova misija EC, četvrta najveća u svetu. Pa izgleda da ni to nije dovoljno, i dalje ne čitaju blog Ms Milić.

Mislim šta reći, kako se saznaje evropski “komisionar” Ren kako ga sasvim lepo prekrsti Doldominejšn  je u susretu sa šefovima poslaničkih grupa posebno pohvalio Tomislava Nikolića zbog podrške evropskim integracijama Srbije. I Ms Milić je za dijetu sa 2 kg Nirvane dnevno, pa mi ne stižu nikakve pohvale od ženskih časopisa i-ili zadovoljnih sledbenica moje dijete.

Par sati pre toga ili posle, Nikolić je apropo kung fu pandi u parlamentu radikalima poručio da im je ovo poslednji put da su digli ruku na naprednjake. Mislite, pozvao se na institucije, zakon, red, mir u parlamentu, neku evropsku tekovinu! Jok brate, rekao da će se idući pot fight back ozbiljno, do zadnje kapi krvi.

Ne znam zašto komisionar ne upita Nikolića šta misli o hapšenju Ratka Mladića, eto malo test pitanje o njegovoj posvećenosti srpskom putu u EU. Te sitnice zbog koje nam je zamrznut SSP.  Zbog čega  se  u vrhu srpske države  razmišljalo  o snimanju The Curious Case of Serbia, po kome bi mi prvo postali kandidati za EU, možda i članovi, pa onda tek počeli i da primenjujemo SSP. Pa je komisionar lično morao da dođe  da nam kaže da EU nije za tu koprodukciju.

 Onaj Bramerc i ekipa iz Haga kojoj niko ovde neće da poljulja autoritet, al ako bi mogla i EU misija da nas šacne, brate redovno gledaju i zabavni program RTS, pa nek i EU-EC  ekipa, sad kad ih ima ovoliko u Beogradu, bar počnu RTS informativni i takotaj deo programa da gledaju, ako već Ms Milić ne čitaju. Za početak, nek pogledaju intervju sa Nikolićem od pre mesec dva, možda im sine. Inače, džaba onolke delegacije.

 PS Ona latinska bi divajd end rul, jel tako? Mislim, u čemu je fora da ih podelimo na dva tabora, pa da pasivno sedimo i mesecima gledamo kako je parlament blokiran. Jel to bio cilj? Da se tapšemo međusobno po ramenu kako smo ih zajebali i usitnili, da sedimo sa Antićima, Crnčevićima i Co u SC, da podržavamo kradljivce mandata, a da nismo predvideli radikalski pravedni bes oko toga, misleći da plaćamu malu cenu? A ovamo, Milanović nepravedno u zatvoru, nisam siguran dal bi sa radikalima il solo pravio demonstracije protiv hapšenja Mladića, u ostalom zna se gde bi to odvelo Srbiju. Pa ni vlada ni kancelarija za EU integracije više ne mogu da glume ludilo kako održavamo korak u drugim EU integracionm poslovima.  Zbog parlametarne blokade za koju smo sami krivi, nema više onog samo da je Mladića, gde bi nam bio kraj....

oni.jpg



Komentari (59)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

doriangrey87 doriangrey87 19:28 12.02.2009

Jesam li prvi? :)

Preporuka za stil i angazovanost.

Kada socijalisti mogu da budu abolirani za sve sto su/nisu radili/cinili onda ne vidim zbog cega i radikali ne bi mogli postati prva i najuticajnija proevropska stranka u Srbiji :) mislim, pored ovakvog DS, to zaista deluje izvodljivo.

P.S. Inace, ja sam komunista. Cisto da ne bude ideoloske zablude. :)
Jelena Milić Jelena Milić 19:34 12.02.2009

Re: Jesam li prvi? :)

u socijlaiste ne dirajte
pre svega, Ivica puni Maricu
ceo dan se smejm ovom naslovu iz Kurira

iako sam se i protiv beatifikacije SPS iz proslosti bunila ko Grk u apasu, izmedju njihovih sadasnjih poruka i dela i radikalsko-naprednjacke nazadne antikoalicije koja savrseno deluje u cilju nasih antiEUintegracija danas ima puno razlika.



AlexDunja AlexDunja 19:39 12.02.2009

:)

bravo, bro!
odlican tekst.


a to sto ne citaju tvoj blog,
to sami sebi nikada nece oprostiti. :)
Jelena Milić Jelena Milić 19:51 12.02.2009

Re: :)

pa znas sta, ja jos samo da pocnem blog i na engleskom da stancujem. al ja sam jedna, a njih je...pa cetvrta najveca EC misija na svetu!

sad, kad nam se i seselj vrati, bice kud se ne reformisasmo ekonomiju pre krize, kud ne shvatismo da su isti pre povratka seselja....
AlexDunja AlexDunja 20:10 12.02.2009

Re: :)


sad, kad nam se i seselj vrati, bice kud se ne reformisasmo ekonomiju pre krize, kud ne shvatismo da su isti pre povratka seselja....

tacno tako, a videh negde
da i florans artman predvidja njegov skori povratak...
spooky
drug.clan drug.clan 20:46 12.02.2009

Re: :)

AlexDunja

sad, kad nam se i seselj vrati, bice kud se ne reformisasmo ekonomiju pre krize, kud ne shvatismo da su isti pre povratka seselja....

tacno tako, a videh negde
da i florans artman predvidja njegov skori povratak...
spooky


Pa da ga osude po svim clanovima optuznice on ne moze dobiti vise od onoga sto je odrobijao!
Znaci stize kuci cim se zavrsi sudjenje!

U tom bednom sudu su nazalost i oni koji su osudjeni za teska dela dobijali manje od 5 godina!
AlexDunja AlexDunja 20:55 12.02.2009

Re: :)

U tom bednom sudu su nazalost i oni koji su osudjeni za teska dela dobijali manje od 5 godina!

znam.
filvas filvas 00:42 13.02.2009

Re: :)

Sudjenje koje traje duže od kazne je ipak znak da taj sud ništa ne valja. Umesto da sedi u samoći i tokom beskrajnih robijaških dana preispituje sebe, ćosavi četnički vojvoda je proveo 6 godina u intenzivnim intelektualnim naporima koje je zahtevalo sudjenje. Zato sve to njegovo robijanje nije imalo nikakvog smisla. On će iz zatvora izaći još gori nego što je bio i moguće je da će ponoviti krivično delo za koje je optužen.
Jelena Milić Jelena Milić 09:48 13.02.2009

Re: :)

ne sporim da je tuzilastvo radilo trapavo,
ali tema ovog posta je renova pohvala tome nikolic.

za sta tacno!

ajd sto ste vi pohvalili jedan moj tekst, nego sto cu ja da postanem evroskeptik, to je tek taj dan!
filvas filvas 12:12 13.02.2009

Re: :)

Pa i ja sam od evroentuzijaste postao evroskeptik, zasto ne biste i vi? Ima nas u Evropi već par stotina miliona. To nema veze sa civilizacijom i ljudskim pravima, jedinstvenim tržištem i standardima, nego sa retardiranim politicarima i licemerima.

Recite iskreno, kada biste kojim slučajem imali ovce, da li biste ih poverili na čuvanje Oliju Renu? U celoj Evropi postoje recimo dva pristojna političara, a to su Bilt i Sapatero.
Jelena Milić Jelena Milić 12:18 13.02.2009

Re: :)

bogami, ja cu postati RTSoptimista



Kolegijum Radio-televizije Srbije (RTS) saopštio je danas da ostaje na snazi suspenzija svih oblika prenosa sednica Skupštine Srbije na toj televiziji dok parlament ne "zauzme jasan stav o izjavi Velimira Ilića, ili dok sam Ilić ne povuče sopstvenu izjavu".

Time bi bila otvorena mogućnost nastavka saradnje Skupštine i RTS-a do jeseni i do osnivanja skupštinske televizije, navedeno je u saopštenju posle sednice Kolegijuma RTS.
"Snimanjem i emitovanjem jučerašnje izjave poslanika Velimira Ilića, legalizovan je najteži oblik ovog krivičnog dela čime su uvređeni svi građani Srbije, čime je RTS dovedena u status saučesnika", navodi se u saopštenju.
Kolegijum Medijskog javnog servisa "kategorički odbija da novcem građana Srbije ubuduće finansira i direktno prenosi najteži oblik krivičnog dela: kršenje Ustava, zakona i svih evropskih konvencija o rasnoj, verskoj, polnoj, nacionalnoj i građanskoj jednakosti građana", ističe se u saopštenju RTS.
U Skupštini je juče došlo do verbalnog incidenta kada je lider Nove Srbije Velimir Ilić sa govornice porucio da je sramota što na proslavu državnosti Srbije zove Rasim Ljajić, što je poslanik DS Nada Kolundžzija nazvala govorom mržnje.
Prethodno je došlo i do fizičkog incidenta, pošto su u salu ušli lider SNS Tomislav Nikolić i poslanik Igor Bečić kome je nos bio krvav.
Naprednjaci su tvrdili da ga je udario poslanik radikala Slavoljub Živanović što su radikali negirali. RTS je sin0ć preneo da su zaposleni RTS-a bili svedoci incidenta u skupštinskom hodniku i da Živanović jeste udario Bečića.


Ince, ne mogu reci jer ih ne poznajem, a bilo bi pretenciozno reci i da pratim rad svih njih.

molim vas da eleminisete rec stoka, necemo vredjati one ciji rad i ne poznajemo, a a ko ga poznajemo, onda kritika da, uvrede ne.

filvas filvas 12:52 13.02.2009

Re: :)

Povinovah se.

Parlament je spao na tako niske grane da je čak i Tijaniću teško da ga svari. Ovo je sumrak parlametarizma, i to u uslovima najliberalnijeg poslovnika i zakona koji je do sada postojao. Sreća je da niko nije ubijen u toj skupštini, jer bi u tom sučaju bilo teško ne raspustiti ga. Ovo je poslednji znak da se moraju preduzeti neke radikalne mere.

Nažalost, Velja Ilić je izložen isključivo političkoj osudi, elemenata krivičnog dela tamo nema. Ali zato ima povrede poslovnika i predsednica skupstine treba da mu izrekne neku kaznu. U svakom slucaju, naprosto ga treba bojkotavati i politički i medijski sve dok se javno i ponizno ne izvini. A najbolje bi bilo da mu se nadje neka pronevera, što verujem da ne bi bilo teško. Treba i povećati pritisak na DSS da se izjasni o ovoj izjavi. Još malo razdora u ovakvoj opoziciji nije zgoreg.
loader loader 19:43 12.02.2009

Parlament na štakama...

TN sada ne sme da se mori tako teškim pitanjima, kao što je, misli li on da treba uhapsiti R.Mladića. On je momentalno u veoma osetljivoj, tranzicionoj fazi svojih stavova. Dovoljno je što ga u toj kontemplaciji ometaju epiteti koje dobija od D.Todorovića.
jeremija92 jeremija92 19:55 12.02.2009

Vansudsko poravnanje - predlog

Na Vaš blog od 10.septembra, naslovljen: Jebe mi se s kim će Vučić i isti, postavio sam komentar:

Poštovana gospođo, koliko mi je poznato, to se može i bez oglašavanja na blogu.

A Vi ste mi odgovorili:

jeremijo koga nesto i ne postujem mnogo,
ovo jebe mi se iz naslova nije bio licni oglas niti vapaj ocajne domacice, vec stilska figura
a vidim btw da vam nije poznato da je blog licni dnevnik na netu, pa s toga taman i da jesam napisala jebe mi se s nekim i to bi bilo bloguprimeeno....ako ne vec boguprimereno


Na šta sam ja replicirao:

Šarmantno mi deluje kad dame psuju, naročito lepe dame.
Ima se, može se.:))
Naslov mi uopšte ne bi privukao pažnju da ga je napisao Drago Kovačević, npr.
Ne vidim razloga za ljutnju sa Vaše strane.
Kad pišete provokativno, kao u naslovu, realno je očekivati i poneki sličan komentar.
Žao mi je što to ne razumete.


Nadam se, da sa ove istorijske distance, prihvatate činjenicu da sam ja pokušao da budem duhovit, kao i da pokušavam da pišem ironično, bez namere da vređam.

Mislim da je vreme da izvršimo vansudsko poravnanje.
Jelena Milić Jelena Milić 19:59 12.02.2009

Re: Vansudsko poravnanje - predlog

a ne.

duhu new EU school koji vidim i oli ren ceni vise od old EU school -dosta sam ja bila najgluplja od sve dece-tipa antirat, mir, red, rad, eu, antinacionalizam etc-nece moci!

moze sorka i nasilno poravnjanje, nista ta vasa nenasilna zaobilazenja institucija
jeremija92 jeremija92 20:02 12.02.2009

Re: Vansudsko poravnanje - predlog

Dobro, kad je tako.
Ćeraćemo se još!
oort oort 20:00 12.02.2009

hm...

a vi, Ms Milič, imate li vi kola? Imate? A da li ste sigurni?
opak text.
Jelena Milić Jelena Milić 20:01 12.02.2009

Re: hm...

imam juga, ergo nisam sigurna po difoltu
oort oort 21:04 12.02.2009

Re: hm...

Jelena Milić
imam juga, ergo nisam sigurna po difoltu

adam weisphaut adam weisphaut 20:03 12.02.2009

?

Da se tapšemo međusobno po ramenu kako smo ih zajebali i usitnili, da sedimo sa Antićima, Crnčevićima i Co u SC, da podržavamo kradljivce mandata, a da nismo predvideli radikalski pravedni bes oko toga, misleći da plaćamu malu cenu

A ko kaže da ta cena nije baš ono što su hteli?
Disfunkcionalni parlament + slaba vlada (premijer)= Predsednik se brine o svima vama.
Jelena Milić Jelena Milić 20:07 12.02.2009

Re: ?

Predsednik se brine o svima vama


a ne!

ivica puni maricu
adam weisphaut adam weisphaut 20:15 12.02.2009

Re: ?

ivica puni maricu

Ivica?
"Jednom udvorica, nikad državnik"-Dimitrije Boarov.
AlexDunja AlexDunja 20:35 12.02.2009

Re: ?

ivica puni maricu

sitnim ribama,
i nedovoljno.
Exitus Letalis Exitus Letalis 20:49 12.02.2009

Re: ?

sitnim ribama,
i nedovoljno.

da, da sitnije ne mogu biti.
kad se u maricu uvali on lično sa
koferčetom i još poneki što se šire po dedinju...
a de im je ovaj radulović?
pa zar planeta tolika da baš ne mogu da ga nađu.
dal ga uopšte i traže?
oslobodiše uskokovića sa sve onih, jel, 19 gajbi...
Jelena Milić Jelena Milić 09:50 13.02.2009

to Ad i EL

jebo zemlju u kojoj su nama poapseni funkcioneri ministarstava "sitne ribe" a jos ste obe u pravu!

mozda su radili "po zakonu" pa gordana comic nema stav.
adam weisphaut adam weisphaut 10:03 13.02.2009

Re: to Ad i EL

mozda su radili "po zakonu" pa gordana comic nema stav.

Ma zeznulo ih vreme kad su to radili-nisu dočekali zakon o lobiranju pa se može reći da su bili zapravo vizionari
adam weisphaut adam weisphaut 14:29 13.02.2009

Re: ?

Ja sam personalno ubedjen da je naš predsednik nekako namestio ovu snežnu mećavu i to čisto da bi ga mi više voleli, jer predsednika uvek više voliš kada ovako zaveje

Predsednik ne može da utiče na snežnu mećavu.
Predsednik ne može da utiče na dešavanja u parlamentu preko svoje stranke i vladajuće koalicije?
Inače dobra je ova paralela skupština mećava, doživljaj građana je da je skupština elementarna nepogoda, dosad se rukovodstvo skupštine i vladajuća većina pokaza nesposobnom da uvede ikakav red u nju, a kad pogledam imena kao što su Nada Kolunddžija i SĐD i ne mogu da budem previše zaćuđen. Nije bio niko "jači" na raspolaganju ?
Bilo kako bilo, ako je vladajuća većina nesposbna da se nosi sa skupštinom red je da se raspišu izbori.
Exitus Letalis Exitus Letalis 20:46 12.02.2009

komisionar

e da, to mu je bilo najjace...
i one dve rečenice na engleskom...
jel bilo na engleskom?

i to što imamo najveću zgradu il misiju... nije baš
najveća al tu je. oko trećeg il četvrtog mesta...
Jelena Milić Jelena Milić 08:44 13.02.2009

Re: komisionar

el,
ipak, ne cini li ti se da i oli ren zasluzuje da se kaze nesto o tome kako je pohvalio tomislava za eu posvecenost

sentinel26 sentinel26 15:34 13.02.2009

Re: komisionar

Jelena Milić
el, ipak, ne cini li ti se da i oli ren zasluzuje da se kaze nesto o tome kako je pohvalio tomislava za eu posvecenost
Gospodjo Milić, nema ništa čudno u toj Renovoj pohvali za TN, shvatio je čovjek da ovi radi kojih je hitno morao doći u Beograd nijesu ništa bolji od njega.

Nijesi valjda zaboravila da je ova koalicija i ova vlada njegovih ruku djelo, on joj je "dao dušu". Sada kada je bila u raspadu ( i posvadjana ) morao je doći da liječi svoje "čedo" koje mu je najslabija karika u lancu karijere.

Zar stvarno vjeruješ da je Ivica putovao u Brisel da "pokaže" ( prezentira , ... ) tamo dokle je Srbija stigla u realizaciji "Mape puta" za "belu Šengen listu", kada je samo dva dana ranije EK ( komisija ) bila u Beogradu i zvanično se upoznala sa onim što i vrapci na grani znaju.
Pa kao ni to nije dovoljno, nego ovaj hitno za njim trči u Bgd?
Ne brine se Oli mnogo za ovu vladu nego za novac koji je EU uložila ovdje od 2000-te do danas.

Oliju ( i ostalim komesarima ) uskoro ističe mandat, pa se najviše brinem za DS, šta će za nasljednika ?
Jelena Milić Jelena Milić 16:41 14.02.2009

Re: komisionar

sentinel,

i dlaje ne vidim ni sta ce briga eu za pare ovde, ni briga ds za naslednika da se promene nabolje ako je kao toma nikolic evropejac.

nije ova izjava, sa tominom pricom o mladicu koju niko nece da cuje, uvreda toliko mene, civilnog sektora u regionu, radikalskih zrtava, ili zrtava srebrenice, ili svih nas antiratnih i antinacionalno orijentisanih. ovo je uvreda zdrave logike.

ako je ovakav toma za eu, onda nam bar odmrzavajte see i pre hapsenja mladica.
sentinel26 sentinel26 17:51 14.02.2009

Re: komisionar

Jelena Milić
sentinel,
i dlaje ne vidim ni sta ce briga eu za pare ovde, ni briga ds za naslednika da se promene nabolje ako je kao toma nikolic evropejac.
nije ova izjava, sa tominom pricom o mladicu koju niko nece da cuje, uvreda toliko mene, civilnog sektora u regionu, radikalskih zrtava, ili zrtava srebrenice, ili svih nas antiratnih i antinacionalno orijentisanih. ovo je uvreda zdrave logike.
ako je ovakav toma za eu, onda nam bar odmrzavajte see i pre hapsenja mladica.

Nijesam siguran da si dobro razumjela pravi razlog njegovog dolaska. Šengen lista nije u njegovoj nadležnosti ili možda jeste ali samo za Srbiju.

Drugo EU nije raspoložena da parama koje je uložila ovdje čašćava Ruse i Putina. Ako im je za spasavanje istih potreban Toma oni će ga angažovati a on će vjeruj to i odraditi !

To kako se mi ovdje osjećamo, što je još svježe sjećanje na njegov minuli rad, njima ne prija ali kada ne budu imali alternativu on će biti podoban za upotrebu.

Tadić ( DS ) ne smije da se vraća na kombinaciju sa Koštunicom ( a i Velja je neupotrebljiv ), ostaju mu Dačić, Nikolić i LDP. Ovaj posljednji je nedovoljno jak da bi zajedno sa DS-om koji je sada slabiji od posljednjih izbora, postigao 126.

Dačićevi ( Zlobini ) imaju svi tone putera na glavi i izazivaju povremeno bijes i špkrgutanje zubima kod naroda, a i da nije toga treba mu rezerva i on je izabrao Nikolića. Čemu je služilo onoliko pranje nove Nikolićeve stranke ( i sama si to kritikovala ) koje je radjeno bez imalo pijeteta prema žrtvama režima u kojem su radikali bili glavni satelit i izvršilac mnogih "prljavih radova".

Klauzula u SSP-u ne može da se briše bez ispunjenja uslova koji je postavljen. Tamo se pravila, koja oni uvijek postavljaju unaprijed i bez retroaktivnog dejstva, poštuju. I nije samo Holandija ta koja se protivi odmrzavanju sporazuma bez okončanja saradnje sa Hagom. Ad hoc Sudu takodje brzo ističe mandat. Belgija i V.Britanija su takodje kategorične a u pozadini u zasjedi čekaju Francuska i Njemačka.

Sjećaš se kako su Francuzi reagovali na poziv da u Srbiju dodje nekakva komisija koja bi utvrdila da ova saradjuje sa Hagom "u potpunosti".
Šta misliš koliki je bio uticaj SAD na brzometni prijem Rumunije i Bugarske u EU a da pritom nijesu ispunili sve postavljene uslove.

Oni će nam dakle, postavljati pravila igre za ulazak u EU kuću a izbor izvršilaca ( vodja ) ostavljaju nama, pa ako je Toma "dobar" nama, biće i njima. Babaroga koja je poslužila plašenju naroda više ne bljuje vatrru i na tu foru ne mogu nikoga da uhvate, treba hitno naći zamjenu ( rezervu ) za gubitak.
Kolateralna šteta ćemo biti mi i "odložena" budućnost mlade generacije.

dali76 dali76 21:04 12.02.2009

vrednost pragmatizma ?

Ms Milic pragmaticnost je odavno dio evropskih vrednosti pa maker ako isla I protivh istih.
Paradoks koji se vrati kao boomerang a nekad I ne ..valda?

Jelena Milić Jelena Milić 13:43 13.02.2009

Re: vrednost pragmatizma ?

ma pragmaticnost koja daje rezultate mi je ponekad i prihvatljiva cak iako je mimo mojih principa.

evo logike: protiv sam beatifikacije SPS i otpisa dugova i recikliranja proslosti.

za sam SPS u vladi, ako sad govore bolje i opstruiraju manje. mgorko, al to je zivot, kad ne mozemo bolje, za 7 godina da stvorimo vecus voju bazu.

ali, recite vi meni gde je tu pragmatizam u ovom podrzavanju i titranju tomi?

jel parlament odblokiran?



milosib92 milosib92 23:12 12.02.2009

Zašto kuka g-đa Milić?

Vi i ja smo tu negde ispisnici i trebalo bi da ste davno prevladali liberalno-revolucionarnu fazu iz mladosti. Elem, u Srbiji posle 2000.-e nije bilo lustracije, vodeći političari SPS i SRS(SNS) nisu sudski gonjeni ni osuđeni za eventualna dela iz prošlosti. Nema nikakvog čuđenja tome što su oni u politici, pa i u vlasti. To se zove politički pragmatizam, sviđao se on nekom ili ne. Zar nije i krasni čovek Obama prešao preko svih gadosti od strane ms Clinton i stavio je u svoj tim, a našlo se mesta i za republikance.
Ne znam zašto komisionar ne upita Nikolića šta misli o hapšenju Ratka Mladića, eto malo test pitanje o njegovoj posvećenosti srpskom putu u EU.

Možda ga je i pitao, ali eto ne smatra za shodno da nam saopšti . Uostalom, koliko se sećam, zar nije skoro bio neki zahtev od strane EU da se ne izlazi u javnost sa detaljima pregovora Srbije i EU. I meni se učinilo ovo za komisionar, ali nisam siguran.
Onaj Bramerc i ekipa iz Haga kojoj niko ovde neće da poljulja autoritet, al ako bi mogla i EU misija da nas šacne, brate redovno gledaju i zabavni program RTS, pa nek i EU-EC ekipa, sad kad ih ima ovoliko u Beogradu, bar počnu RTS informativni i takotaj deo programa da gledaju, ako već Ms Milić ne čitaju.

Pa zar vi ne podnosite izveštaj tamo gde treba, šta ima da čitaju blog?

P.S. Nije mi baš bio inspirativan ovaj vaš tekst, ali ko velim red je da se javim kad me već niste banovali.
Jelena Milić Jelena Milić 08:37 13.02.2009

Re: Zašto kuka g-đa Milić?

Nije mi baš bio inspirativan ovaj vaš tekst, ali ko velim red je da se javim kad me već niste banovali.


al ste napisali dosta dug ( njaduzi) komentar, koji bas i nema bas veze sa postom

biti u politici i biti prihvatljiv EU komisionaru iako tvrdi da bi demonstrirao protiv hapsenja Mladica a mi ne mozemo da odmrznemo SSP zbog nehapsenja mladica su solidno razlicite stvari
Jelena Milić Jelena Milić 08:38 13.02.2009

Re: Zašto kuka g-đa Milić?

Pa zar vi ne podnosite izveštaj tamo gde treba, šta ima da čitaju blog?


ne. zbog ovakvih kao vi, sa sistemskim insisnuacijama i pogresnim interpretacijama, insistiram na potpunoj javnosti rada.

sve na blog.
milosib92 milosib92 12:27 13.02.2009

Re: Zašto kuka g-đa Milić?

Jelena Milić
biti u politici i biti prihvatljiv EU komisionaru iako tvrdi da bi demonstrirao protiv hapsenja Mladica a mi ne mozemo da odmrznemo SSP zbog nehapsenja mladica su solidno razlicite stvari

Biti u politici u Srbiji znači jedno pričati za kod kuće, a drugo u Evropi. G.Nikolić bi morao da protestvuje zbog hapšenja Mladića jer mu je takvo biračko relo, a šta on zaista misli o celoj priči je nešto sasvim drugo. U tom smislu mi ne znamo šta su pričali g.Ren i g.Nikolić.
Jelena Milić
Pa zar vi ne podnosite izveštaj tamo gde treba, šta ima da čitaju blog? ne. zbog ovakvih kao vi, sa sistemskim insisnuacijama i pogresnim interpretacijama, insistiram na potpunoj javnosti rada.sve na blog.


Vi rekoste da radite u nekom fondu za nadzor Srbije i da vas plaća EK. Pretpostavljam da ste u obavezi prema finansijerima fonda da uradite izveštaj.

Sami ste se hvalili da ste State Department timu izneli svoje viđenje Balkana i Srbije.

Jelena Milić Jelena Milić 12:57 13.02.2009

Re: Zašto kuka g-đa Milić?

fondu za nadzor Srbije


ne milose. ovo je rekla mirjana bobic. koja pogrsno cita kao i vi. ili ne cita, al namerno pogresno pise,

izvestaje se, btw, rade o realizaciji pojedinih projekata a ne o stanju u srbiji. osim kad se ne rade konkretni izvestaji progres reports etc, ali ja u njima ne ucestvujem. da ucestvujem, moja ocena da se nikolic beatifikuje i pere bez razloga, i da je cela stvar sa maldicem kao preprekom i nikolicem kao europejcem zajedno u apketu, apsurdna, bi sigurno stajala.

odite na sajt delegacije, pa pogledajte sami, mozda smnjite nivo mistifikacije. ali vi ga volite, jer vam odgovora da trujete.

sto se nikolica tice, da prijavila svoj jed tranzisn timu SD i dalje stojim iza svake reci.
Doctor Wu Doctor Wu 23:34 12.02.2009

Mene mnogo više brine što

je Geert Wilders danas vraćen sa Hitroua za Amsterdam. Još jedno brrrr podsećanje da je vreme globalizacije iza nas. Amer,. senat prošle nedelje zabranio zapošljavanje stranih bankara. 1930.-te opet. Šta je sledeće?
gorio92 gorio92 23:42 12.02.2009

Dosledni ste

Pre ovog teksta pročitao sam Jakšin post i vaš komentar na njemu.
Sada kada sam ovo pročitao onaj komentar mi liči na zaključak ovoga teksta.
Slažem se sa oba.
Jelena Milić Jelena Milić 09:51 13.02.2009

Re: Dosledni ste

nesto je trulo u drzavi danskoj

sve je trulo u srbiji
djole63 djole63 10:45 13.02.2009

Pa kad vi necete u Brisel moraju oni u BG

Sad čujem, u Beogradu otvorena nova misija EC, četvrta najveća u svetu. Pa izgleda da ni to nije dovoljno, i dalje ne čitaju blog Ms Milić

Pa ja se cudim kako da to prodje bez vas. Ili direktorka ili nista.

I Ms Milić je za dijetu sa 2 kg Nirvane dnevno, pa mi ne stižu nikakve pohvale od ženskih časopisa i-ili zadovoljnih sledbenica moje dijete.

Mislim da bi moja zena bila veliki pristalica iste. Ja se pribojavam mrsavih rezultata (tacnije debelih)

Nego ja sve cekam, rekoh to u vec par komentara na nekoliko blogova - komentar na naglo otopljenje rusko-americkih odnosa oko stita u istocnoj evropi. Posledica krize - stislii pare pa nece da trose na to ili nesto drugo u pitanju?
Jelena Milić Jelena Milić 11:14 13.02.2009

Re: Pa kad vi necete u Brisel moraju oni u BG

a,
vidim treba da radim na zelje i pozdravi metodu :)

ok, imate stratfor odlican txt, kako bjaden nije rekao u minhenu u stvari nista novo :)
filvas filvas 12:35 13.02.2009

Re: Pa kad vi necete u Brisel moraju oni u BG

Sa Bibijem Netanjahuom u Izraelu, novi tonovi će moći da se proizvode samo na kožnoj fruli.
Jelena Milić Jelena Milić 16:38 14.02.2009

Re: Pa kad vi necete u Brisel moraju oni u BG

a ne, kadima ima poslanika vise
Inner Party Inner Party 12:58 13.02.2009

Toma the mighty leader

poslaničkih grupa posebno pohvalio Tomislava Nikolića zbog podrške evropskim integracijama Srbije


Ms Milic je jedna jedina. Ona ima mnogo istomisljenika i jos vise citalaca, ali iza Tome Nikolica stoji bar 700 - 800 000 glasaca. Ako Toma kaze idemo u EU, to znaci cca 800 000 proevropski raspolozenih gradjana Srbije. Mislim da je Ren mislio na tako nesto...
Jelena Milić Jelena Milić 13:41 13.02.2009

Re: Toma the mighty leader

da ja OPET citiram Ms Milic

Ms Milić je za dijetu sa 2 kg Nirvane dnevno, pa mi ne stižu nikakve pohvale od ženskih časopisa i-ili zadovoljnih sledbenica moje dijete.


definisite mi proevropski raspolozene gradjane u verziji tome nikolica

Ako Toma kaze idemo u EU, to znaci cca 800 000 proevropski raspolozenih gradjana Srbije


ocemu u eu sa maldicem na slobodi! kazem vam ja, i ja bih da zivim na starbaksu i slicnom a da ima 50 kila, al ne ide, verujte mi, toliko sam pokusavala.

ok, ako ren TO podrzava, bozeoprosti, a hvali i vec mi je i od toga muka, onda bar nek uslisi molbu NVO i jeremica i ldp ( ovaj svet se okrenuo naopacke, sonja, ceda i jeremic zajedno, :)) i svih koji ga kinjimo da nam bar SSP odmrzne pre hapsenja mladica da i ovo malo eu optimizma i potencijala sacuvamo.



Inner Party Inner Party 14:08 13.02.2009

Re: Toma the mighty leader

Jelena Milić


definisite mi proevropski raspolozene gradjane u veziji tome nikolica



EU vise nema problem sa Srbijom bez Mladica u Hagu. Danas je jos samo Holandija problem.
A Oli Ren je Finac ako se ne varam.

Hocu reci da stvari nisu crno-bele, put Srbije prema EU je u jednoj sivoj zoni gde obe strane mnogo toga precutkuju i cesto zatvaraju oci prema nekim zahtevima. Setite se kako je bilo sa Kosovom i principom "Standardi pre statusa". Kada se videlo da od Standarda nema ama bas nista preslo se preko njih pravo na Status.
Jelena Milić Jelena Milić 14:15 13.02.2009

Re: Toma the mighty leader

Danas je jos samo Holandija problem.
A Oli Ren je Finac ako se ne varam.


dokle god je proces odlucivanja u EU takav, to je EU stav

Jelena Milić Jelena Milić 13:58 13.02.2009

cekajuci olija

Jelena Milić Jelena Milić 14:39 13.02.2009

moj prvi ban

banovala sam zen mastera

nudila sam mu da napise nesto suvislo, nije smogao pameti ni volje

smorio me je istim komentarima
talicni talicni 21:51 13.02.2009

Interesting

SRS već duže vreme insistira na zakazivanju sednice Odbora i na vraćanju mandata, zbog čega je rad parlamenta nekoliko puta bio u blokadi. Za oduzimanje mandata glasali su članovi iz SRS-a, LDP-a i SPS-a, protiv je bio Tomislav Nikolić iz Srpske napredne starnke, dok su uzdržani bili većinski poslanici iz G17 i Demokratske stranke.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=02&dd=13&nav_id=344815

filvas filvas 07:32 14.02.2009

Re: Interesting

Znači?
DS nije omogućila donošenje odluke, zbog čega ostaje status quo.

Ovo je vrlo zanimljiva odluka.
S jedne strane, po ustavu i zakonu, poslanici su vlasnici svojih mandata i niko im ih ne moze oduzeti. Čak i kada bi DS glasao za oduzimanje mandata, sud bi na kraju mandate vratio poslanicima. Medjutim, ovakvo tumačenje nije sasvim čvrsto iako je utemeljeno na zakonu. U tom smislu, DS ima pravo da se drži po strani u ovom sukobu.

Nasuprot takvom vidjenju stoje dva politička argumenta, jedan principijelni, a drugi real-politički.

Prvi argument se sastoji u tvrdnji da su poslanici to postali samo zato što su se našii na listi stranke, inače bi bili niko i ništa i da zato mandati de facto pripadaju strankama, a ne poslanicima. Ovo svakako važi za neke iii možda i za većinu poslanika, ali ne i za Tomislava Nikolića koji sa puno argumenata može da tvrdi da je većina radikala uopšte i izabrana upravo zato što je on predvodio listu SRS. Tome u prilog idu nalazi istraživanja javnog mnjenja. Izgleda da je većina glasača SRS stala uz NIkolića.

Drugi argument je real-polički i zasniva se na spekulaciji o strategiji i ciljevima "proevropske" vlade čiji je ključni ideološki protivnik SRS. DS je u prilici da izabere da li će podržati Nikolića ili SRS čime će jednog od njih ovenčati oreolom suštinske opozicije, a na drugog baciti ljagu "omiljene opozicije". Nestrpljivi LDP podržava SRS jer računa da je važnije nauditi jačem od ove dve strane, a to je Nikolić. Oni se nadaju da će sa SRSom u haosu lako nagoditi se oko ključnih "evropskih" zakona, a da će izbacivanje Nikolića neminovno dovesti do njegove marginalizacije, naročito s obzirom da on još uvek nije pronašao svoju političku nišu. On se pomerio ulevo u odnosu na SRS, ali ga tamo čeka ipak mnogo evropskiji Koštunica. Zato ideja da će suzbijanje Nikolića biti lakše sada, nego ako bi mu se dao legitimitet nije nimalo besmislena. Sa druge strane, Nikolić je politčar visokog kapaciteta, i kao što je disitdent Čeda uspeo da okupi značajnu grupaciju i kad je bio izvan skupštine, da se očekivati da će Nikolič to uraditi još lalkše.

U DSu medjutim, računaju da na kraju partije neće biti ni SRS ni Nikolića i da će se oni iscrpeti u medjusobnoj borbi. Dugoročno gledano, ova strategija deluje da ima dobre izglede na uspeh. Poslednji incident u Skupštini govori da je intenzitet neprijateljstva medju bivšim partijskim drugovima dostogao grozničavu fazu u kojoj je moguća i eskalacija fizičkih sukoba, a ne samo totalni politički rascep. Medjutim, problem sa ovom strategijom je u tome što dok se nacionalisti blamiraju i samouništavaju, skupština ne radi, a preko potrebni zakoni se ne donose, što u situaciji katastrofalne ekonomske krize može imati nesagledive posledice.

U ovoj situaciji, treba doneti tesku odluku - poštovati zakoni i osnažiti pravila koja čine politički sistem, ili oportunistički iskoristiti priliku za suzbijanje političkih protivnika. Kada kriza ne bi bila tako teška i tako blizu nas, odgovor bi se nametnuo sam od sebe.

Ali u situaciji u kojoj je svaki dan bitan, bitno je doneti zakone, ali i naterati Nikolića da dobije svoje mandate na sudu. To bi s jedne strane umirilo radikale i omogućilo rad skupštine, a sa druge ostavilo mogućnost da se na kraju potrvrdi funkcionisanje mehanizma pravne države. Na taj način bili bi postignuta tri bitna ceilja: održavanje, pa čak i osnaživanje demokratskog političkog sistema, nastavak medjusobnog istrebljivanja dve radikalne stranke i njihovo slabljenje, i najvažnije, deblokada skupštine. Radikali će biti besni, aii će im biti mnogo teže da nadju opravdanje za opstrulju skupštinu posle odluke suda koju skupština ionako ne može da preinači.

Ipak, meni i dalje nije jasno šta je Oli Ren hteo da kaže.
Doctor Wu Doctor Wu 08:10 14.02.2009

Re: Interesting


Ipak, meni i dalje nije jasno šta je Oli Ren hteo da kaže.

Pitanje se čini potpuno na mestu. Posle objavljivanja jučerašnjih ekonomskih rezultata za poslednji kvartal 2008. jasno je da je EU u totalnom rasulu. Nemačka privreda se kontrahovala za 2% (što je katastofa, čak i Italijani su bolje prošli od njih), francuska za 1.2%, Grčka, Španija, Irska ostale da lebde po vodi kao napušteni hoverkrafti. Pre toga, na samom početku krize Mađarska je ostavljena na ivici bankrota- da nije bilo hitnih para IMF-a, verovatno bi i bankrotirala- a istim se stalno preti i ostalim istočnoevropskim emerging economies (Poljska, Litvanija, Češka, Slovačka). Od kada je kriza počela svaka zemlja je počela da se snalazi sama za sebe, bez obzira na proklamovanu zajedničku evropsku politiku.

U takvoj situaciji uopšte nije čudno što su Česi krenuli na svoju ruku da ojačavaju "slovenski blok" unutar EU pa Renova poruka možda i nije upućena Srbiji nego Česima i ostalima iz "bloka".
filvas filvas 13:17 14.02.2009

Re: Interesting

Koliko god da mislim da su Česi u principu sposobni da se postaraju o sebi, teško mi je da poverujem da Topolanek i Švarcenberg imaju kapacitet za neku ozbiljniju evropsku igru i da je Oli Ren poruku uputio njima.

Kad sam još malo razmislio, izgleda mi da je u pitanju dogovor izmedju DS i Nikolića, koji je Ren potvrdio. Nikoliću je kao nagradu za vernost i podršku vladi pružena ruka da iz mulja radikalske prošlosti predje u evropski čamac za spasavanje. Kao što sam prethodno napisao, mislim da ta strategija nije optimalna za DS, ali moguće je da su zbog nekih frikcija u koaliciji odlučili da drže Nikolića kao rezervu koja treba da obeshrabri eventualne pobunjenike.

Sa druge strane, jasno je da LDP i SPS imaju interes da se Nikolić izbaci. Prvi zato što bi u tom slučaju bili jedini koji bi vladi mogli da priteknu u pomoć, što im automatski povećava cenu, a drugi zato što bi im mesto u vladi bilo sigurnije. Sa Nikolićem u skupštini, uticaj obe ove stranke na vladu je manji.
Jelena Milić Jelena Milić 16:31 14.02.2009

Re: Interesting

ali ga tamo čeka ipak mnogo evropskiji Koštunica.


e pa nasmejaste me filvas.
imate na nspm prorokopijevicev plan spoljnopolitickog kursa srbije, pravoslavna vertikala da se gura sa bugarima i rumunima:))

ima jos, sa rumunima nemamo otvorenih pitanja ! ja strahujem kad nam rumuni lupe status njihove pravoslavne crkve ( nije jos za vertkalu al) da cemo se pusiti...


elem, ima se sta procitati o mnogo evropejskijem kostunici

ja se u pricu oko mandata ne razumem toliko. o tome i o rascepu ds i takvim temam manje pisem, uzdrzavam se.

ali sam cula juce vicetica mislim koji kaze da i ne postoji zakonsks regulativa o blanko ostavkama

i znam da mi se nikolic smucio kad je rekao nemam pojma gde su ostavke, zagubio sam ih, ha, ha bas sam baja, a mi se svi radovali kako je zeznuo radikale

Jelena Milić Jelena Milić 16:37 14.02.2009

Re: Interesting

wu,
imas i jucesrasnjeg vodsvorta oko naseg uslova za ulazak u eu i kosova. tipa "snalazite se sa savkom zemljom koja ga je priznala pojedinacno."

naravno da ce kriza umnogome uticati na eu politike, pa ina onu prema zapadnom blakanu. po meni time pre da se sekiram sto do sad nismo usli. jer ovi pokazatelji koje ti navodis su naravno tacni, i bice i gore. ali sa kog nivoa ekonomskog standarda u krizu ulaze te zemlje a sa kog mi.

bila sam pre neki dan na skupu u NB koji je centar za demokratiju profesora micunovica organizovao o seka i posledicam po srbinu i pomocnik ministra rada je iznela vrlo alaramntne podatke. o stepenu nezposlenosti sa kojim smo usli u krizu, o stepnu siromastva sa kojima smo usli u krizu...

i dalje, i pored svih tih pokazatelja kraha eu ekonomija, pogotovu izgleda nemacke, mislim da mi nemamo alternativu i da ce se u tim okvirima pokazivati vise solidarnosti nego mimo njih
filvas filvas 17:20 14.02.2009

Re: Interesting

Ja sam samo rekao da je Koštunica evropskiji od Nikolića, što uopšte nije nikakvo dostignuće. Na bilo šta što ima da kaže DSS mladež ne vredi ni obraćati pažnju. To je nesposobnost koja hoda.

Nadam se zaista da nećete govoriti o rascepu u DSu, kao Drago Kovačević, jer je to jedna od najvećih gluposti koju je neko na ovom blogu ikada napisao. Ne znam kako je on uopšte dobio VIP status.

Što se Nikolića tiče, to je čisto pitanje političke procene DSa. Mislim da u celom slučaju nema mnogo mesta za moralisanje.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana