Italian job

Strongman RSS / 13.02.2009. u 03:46

mafia021600x1200_2.jpgDvojica trojica su primetno naelektrisani idejom "sad cu vam jebem majku svima". U momentu kada je menadzer, posle dugog okolisanja, saopstavao da je kompletna postava obezbedjenja slobodna i da ne dolaze vise na posao, jedan krupni celavi belac ga psuje i gadja punom plasticnom flasicom vode. Menadzer je vesto izbegao flasicu, bas kao Dzordz Bus letecu cipelu u Iraku . Vodja pobune prilazi i skoro mi se unosi u facu verovatno racunajuci na podrsku kolega koji ga glasno bodre..

"A vas dvojica sta glumite. Ajde gubite se odavde"

"Obrati se mom sefu" pokazujem prstom na luidjija svega metar ipo od mene.

Moja umanjena kopija, izbacivac odmetnik, osokoljen mojim zabrinutim licem, se okrece prema Luidjiju i hvata se za muskost

"Nemate vi muda za ovaj posao... vi badigardi. Gubite se odavde"

Osnovni trik realne ulicne borbe je i ovoga puta prosao. Snaznim zamahm noge udaram neopreznog protivnika u zadnju stranu kolena. Ne kaze dzabe Bas Ruten:

"Nikad, ali nikad, ne skreci pogled sa protivnika."

Izgleda da celavi nije imao prilike da se upozna sa Basom pa sam mu ljubaznodao uvodne napomene. Od siline udarca cela noga mu polazi napred i navlaci telo a posebno glavu na seriju udaraca italijanskim simikama. I kao sto to kaze Majk Tajson,

"Svako ima plan dok ne dobije udarac u usta"

 

 

Biti profesionalni gastarbajter sa sobom nosi  neke radosti ali i dosta odricanja. Veca zarada sa sobom, kao prikolicu, vuce i vece troskove. Standard je samo neznatno bolji nego u "Jugi" ali slobodnog vremena skoro da i nema. Pidzama - posao - pidzama je realnost. Do nekle mogu da razumem one silne mercedese na svedske i nemacke tabilce  i neomalterisane kuce od 3 sprata u zavicaju kao simol uspeha.

 "Neka komsije vide da smo mi uspeli tamo preko".

Nema veze sto u Svedsku, pardon Svecku, praznimo septicke jame, jedemo mesne nareske i spavamo svi u jednoj sobi. Vazno da je dizelas, koji je veci deo zivota bio taksi, parkiran ispred ograde od kovanog grozdja u senci novoposadjene breze. Da ne zaboravim da svako "odelenje" u kuci nema parket.

 "To ce zetovi da dovrse".


Mene mrzelo da zidam u zavicaju, a i frka mi da se zameram sa gradjevinskom mafijom. A da ne spominjem koliko je u Americi tesko naci mercedesa dizelasa, pogotovo penzionisanog iz taksi sluzbe. Sta sad? Kako da postanem uspesan gastarbajter u zavicaju? Blog? Knjiga? Ma ne. To je vec vidjeno.

ParkVTX1_26915.jpgOdlucio sam da kupim najveci motor na svetu. Ali naj naj veci. Da sve motordzije obaraju pogled kada se parkiram pored njihovog motora. Nek se vidi da je u Svecku ladno ali standard. Kopao po oglasima, radio 3 - 4 posla svakodnevno... I konacno srebrni lepotan od milion kubika je parkiran na mom parking mestu u garazi.


Sad ostaje tezi deo. Kako objasniti Jovani da je to prava investicija? Koliko li ce motor kolateralno da me kosta? Snizenje u Viktoriji sikret, u mis siksti, mejsis, ... Auuu. Najeb'o sam.

Iz iskustva znam da mi je bolje ako ne pricam teoretski, nego uzmem gospodja Vilu za ruku, postavim je na zadnje sediste motora i provozam je po ovoj razglednici od grada. Za pocetak cu reci da sam motor pozajmio, pa cu posle da kazem da se razmisljam da ga kupim.

Kao sto sam ocekivao Jovana pristala iz cuga. U fazi muvanja, pre mnogo godina, dosta smo se vozili motorom po Nisu i okolini tako da voznja motorom ima privilegovano mesto u nasimn srcima. Nista nije kao voznja motorom po svezem vazduhu sa najdrazim bicem koje te obuhvati i rukama i celim svojim telom pribije uz velika ledja vozaca. Osecaj topljenja je koji zaustavlja starenje je jos uvek neodoljiv.



Priprema za probnu voznju je isla sporo. Jovana naravno, kao i uvek, nema sta da obuce. Ja jos nisam cuo da postoji zena na svetu koja ima sta da obuce, obuje i da ima dovoljno sminke. Taj planetarni fenomen nas nije puno usporio. Jovan za xbox-om i Ivan za lap topom igrajuci svoje omiljene pucacke igre, kao iskusni pokerasi nisu ni trepnuli kada smo najavili da cemo da izadjemo na pola sata. ...I da budu dobri naravno. Svega sa 25 minuta zakasnjenja vec smo bili na krilima dzinovskog srebrnog lepotana. Masina od 1800 kubika sa nabudzenim izduvnim cevima za sigurno ce u nasem sirem komsiluku dobiti "od miloste" nadimak nesanica. Dok iz Majami Bica grabimo mostom prema Mjamiju, s nase desne strane kuce bogatasice otvorenih prozora posmatraju oklopni voz na kome jase Vila iz Nisvila sa svojim Slugom. Motor je toliko glasan i jak da imamo osecaj kao da vozimo snou bord na lavini. Temperatura famozna 22 stepena, kristalno vedro nebo i zeleno plavi okean nesebicno pomazu da voznja bude jos prijatnija. Voznja od koje se jeze i najsitinje dlake na ledjima.

Dok parkiram motor ispred novootvorenog i cesto preporucivanog kafea "sega fredo" u down town Majamiju brojne skupe naocare za sunce drze nas na nisanu.  Dugonoga vila iz Nisvila u najmanjem teksas sorcu na svetu, srebrni motor velicine porodicnog auta i celavi pisac ogromnog, skoro nestvarnog, vrata kao likovi iz marvelovog stripa ne pristaju da ne budu nezapazeni. Motor cuva strazu dok mi narucujemo kafe late i espres sedeci u basti, sada vec prestiznog kafica. Nonsalantni pogledi rezidentnih dzabalebarosa sa pedigreom polako jenjavaju. Jedna visoka plavusa, da li je potrebno reci, sa silikonskim grudima velicine "mnogo velike", ne posustaje, prosto bulji u nas.

"Izgleda da se svidjas ovoj. Vidis da ne skida oci sa tebe."

"Ma garant je lezbaca i bulji u tebe. Verovatno nikada nije videla toliko mali sorc i tako duge noge."

"Pa ja kad bi imala sta da obucem..."

"Ajde da preskocimo temu dok pijem kafu. Znam da nikad nemas sta da obuces."

"Pa i ti nikad nemas pare. Kad god hocu nesto da kupim spominjes globalnu krizu, poskupljenje cena zivota, ..."

"A jel moze da preskocimo."

"Moze... Ali ja zaista imam probelm, samo da ti kazem."

"200?"

"Malo je..."

"300?"

"E tako je vec bolje."

Nas finansijski sporazum u fazi potpisivanja prekida vibracija mog telefona. Nakon sto sam se zagledao u displej telefona, vracam ga na sto.

"Pa javi se..."

"Ma nema potrebe." odgovaram dok pazljivo sipam secer iz kesice u svoj kratki espreso.

"Pa ko ti je taj Toni Gambino?"

"Ne zelis da znas."

"Pa reci mi... Interesuje me." Pravi facu male devojcice

"Toni je gangster iz Njujorka... Iz porodice Gambino..."



Sa Tonijem sam se upoznao u klubu Snatch one veceri kada sam, jedan jedini put, cuvao Will Smitha i Tom Cruis-a. Iskreno ja se toga nisam ni setio dok se ponovo nismo sreli u Nju Dzersiju kada je Kimbo imao mec sa Ray Mercer-m. Prisao covek u pratnji par badigarda da se pozdravi sa mnom. Bilo je ocigledno da ga osoblje arene prepoznaje i da uziva prilicno specijalan tretman medju ljudima.Italijanski emigrant cudno definisanog zanimanja se vrlo ljubazno pozdravio samnom, izgrlivsi me kao da smo rod rodjeni. Cak smo razmenili smo brojeve telefona dok su Kimbo i ostatak ekipa ostali u blagom cudu. Kako ja, iz picke materine, znam Njujoskog gangstera?

Par meseci kasnije zavibrirao mi je telefon a na displeju pise Toni Gambino. Srdacno se pozdravlja i moli me za uslugu. Pita da odem sa nekom njegovom rodjakom do neke agencije za modele jer je zajebavaju pa ja samo da se pokazem. Sticajem okolnosti agencija je 70 metara od moje kuce pa sam iz radoznalosti pristao. Nasao sam se sa zgodnjikavom Poljakinjiom, koja cak moze da prodje kao model, samo kad bi malo sredila zube. Kaze da ima problem i da ne mogu nju svi da zajebavaju. Dok je mala imala neki razgovor sa nekim napedericavim tipom ja sam sedeo u udobnom crvenom kaucu. Po zavrsetku razgovora odusevljeno mi se bacila u zagrljaj i pocela da zahvaljuje. Daje mi na telefon tonija.


"Milana hvla ti puno, oduzicu se."

"Ma nema potrebe." Odgovaram kurtoazno.

Sutradan mi je u sms poruci kod za western union. Toni mi poslao 700 dolara. Mnogo mi je velikodusan za onakvog tipa i za 15 minuta "posla".

Proslo je nekoliko meseci i eto Tonija ponovo. Salje sma poruku. Ima nekog ortaka koji ide na koncet "Tiesto" pa mu treba telohranitelj. Odgovaram kratko.

"Moze."

Laka noc i Mansionu, klubu gde sam nekada radio. Tijesto nezno indisponiran, za moj ukus previse umetnicke a malo komercijane muzike koja je meni prihvatljivija. Ali velikih 900 dolara za 4 sata posla lepo oporave uvek anemican gastarbajterski kucni budzet.

Sledeci projekat vezan za Tonija je do mene dosao indirektno. Moj partner iz nekih poslova Luidji takodje Italijan poreklom, bivsi pripadnih najelitnijih specijaslnih jedinica "Mornaricke foke", me zvao na preporuku Tonija Gambina da odradimo "lagani posao".

Kaze Luidji da je lak posao i da za sat vremena uzimamo po 1200 dolara. Znam da ne postoji lak posao za 1200 za tako kratko vreme. Iz straha da ne poljuljam ovo malo reputacije sto imam prihvatam.

Klub ciji je vlasnik iz Njujorka treba da otpusti radnike koji su krali. Kompletno obezbedjenje i devojku koja prodaje karte. Ideja otpustanja je naisla na zestok otpor obezbedjenja pa su cak zapretili da ako se neko drzne da ih istera iz kluba i da su spremni da idu do kraja.


Luidji i ja cuvamo novog menadzera kome je zapreceno da ce biti "obrisan" u koliko bilo koga otpusti. Ne prepustajuci nista slucaju obojica imamo dosta opreme na sebi. Pancir, stitnici za muda, potkolenice, laktove, kozne rukavice, sprejovi, palice, ... Znaci prava porodicna atmosfera.


 Na sastanku skoro celo osoblje. Konobarice, pomocno osoblje, obezbedjenje, ... Koliko se ja razumem u fizionomije sa nam u sali je 6 radnika obezbedjenja. Dvojica trojica su primetno naelektrisani idejom "sad cu vam jebem majku svima". U momentu kada je menadzer, posle dugog okolisanja, saopstavao da je kompletna postava obezbedjenja slobodna i da ne dolaze vise na posao, jedan krupni celavi belac ga psuje i gadja punom plasticnom flasicom vode. Menadzer je vesto izbegao flasicu, bas kao Dzordz Bus letecu cipelu u Iraku . Vodja pobune prilazi i skoro mi se unosi u facu verovatno racunajuci na podrsku kolega koji ga glasno bodre..

"A vas dvojica sta glumite. Ajde gubite se odavde"

"Obrati se mom sefu" pokazujem prstom na luidjija svega metar ipo od mene.

Moja umanjena kopija, izbacivac odmetnik, osokoljen mojim zabrinutim licem, se okrece prema Luidjiju i hvata se za muskost

"Nemate vi muda za ovaj posao... vi badigardi. Gubite se odavde"

Osnovni trik realne ulicne borbe je i ovoga puta prosao. Snaznim zamahm noge udaram neopreznog protivnika u zadnju stranu kolena. Ne kaze dzabe Bas Ruten:

"Nikad, ali nikad, ne skreci pogled sa protivnika."

Izgleda da celavi nije imao prilike da se upozna sa Basom pa sam mu ljubaznodao uvodne napomene. Od siline udarca cela noga mu polazi napred i navlaci telo a posebno glavu na seriju udaraca italijanskim simikama. I kao sto to kaze Majk Tajson,

"Svako ima plan dok ne dobije udarac u usta"

tako i pobunjenici iz faze napada predjose u povlacenje. Da ne bude da precutkujem, i Luidji i ja smo izvadili rasklopive pendreke marke "Boli u picku materinu" i poceli da udaramo gospodu u povlacenju. Cisto da budemo sigurni da nece da nas napadnu. Foka bije kao da radi na Duracel baterije.

Posto se nalazimo na privatnom vlasnistvu, imamo potpisan ugovor da smo angazovani kao vanredno obezbedjenje nemamo se cega brinuti.

Nismo ni poceli da jedemo picu nakon "dugog" radnog dana eto ga Toni Gambino me pozdravlja i zahvaljuje sa luidjievog telefona.

Da budem iskren, ova zadnja akcija je vec bila van opsega u kome sam ja komotan, ali u sustini ja nikog nisam napao. Samo sam se branio... U sirem smislu.


I bas dok sedim sa mojom Vilom treba da odgovorim Toniju na sms ponudu. U pitanju je uterivanje duga. Toni kaze da je tip picka i da nema papire pa nema sanse da zove policiju. Radi se o 80 000 dolara. Luidji i ja dobijamo po 15 000. Iz toga zakljucujem da je tip duzan ne vise od 30 000 a da je ostatak cudna kamatna matematika sa univerziteta Gambino.


"I sta sad, da se javim?"

"Mozda ima neki drugi, normalan posao."

"Ne ide to tako. Ono su bili probni radovi. Sada me zeli za vojnika da moze da resava stvari na daljinski iz Njujorka. On, verovatno tamo nekom visestruko naplati svaku akciju za koju angazuje lokalne momke. Ja nisam taj."

"Naravno da nisi. Nego je l hoces da svratimo u Viktoriju sikret? Ima...."



Komentari (105)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

palilula92 palilula92 04:17 13.02.2009

kolega gastose

pa ti si zivi akcioni film.

Sad ostaje tezi deo. Kako objasniti Jovani da je to prava investicija? Koliko li ce motor kolateralno da me kosta? Snizenje u Viktoriji sikret, u mis siksti, mejsis, ... Auuu. Najeb'o sam.


Najeb'o si.

A motor je strava, samo ga treba prebaciti u Nis, bio bi cudo prirode.

Preporuka kao i uvek.
Strongman Strongman 04:23 13.02.2009

Re: kolega gastose

Da ne bude posle ||Strongi izdao knjigu pa se uobrazio

Samo sam bio u guzvi pa me nije bilo.

Imam ja dobar motor u Srbiji bmw r 1100 rt


A u majamiju je honda vtx 1800 f
palilula92 palilula92 04:26 13.02.2009

Re: kolega gastose

ja sam js uvek na cipelama-navika iz Trsta, pa kad putujem, jedan kufer garderobe a jedan sa cipelama-necu valjda da idem bosa.
Strongman Strongman 04:28 13.02.2009

Re: kolega gastose

Nije valjda da i it nemas sta da obujes?
Strongman Strongman 04:28 13.02.2009

Re: kolega gastose

Nije valjda da i it nemas sta da obujes?
palilula92 palilula92 04:32 13.02.2009

Re: kolega gastose

Nije valjda da i it nemas sta da obujes?


Ajd sad ti ko moj muz, kaze on ima 4 para i to mu je dosta. Ja imam ceo plakar sa cipelama ali uvek se nade prilika da se nesto ne slaze i da moram da dokupim.
Strongman Strongman 04:34 13.02.2009

Re: kolega gastose

Amen
srki92 srki92 07:01 13.02.2009

Re: kolega gastose

Strongman
Da ne bude posle ||Strongi izdao knjigu pa se uobrazio

Samo sam bio u guzvi pa me nije bilo.

Imam ja dobar motor u Srbiji bmw r 1100 rt


A u majamiju je honda vtx 1800 f


Pih, jebote, vozis tamo neke zujave japance, u sred JuEs ov Ej!?! ;-). Gde je stil, gde je bre Harli?
Znas kako ga opisuje onaj Indijanac sto je obrnuo 4 puta zemljinu kuglu, na raznim motorima? Kaze matori: kao da vozis ves masinu koja vrti dve kugle za kuglanje .

E, salim se, dobra ti je makina, nego 'ocemo da overavamo Sturgis ove godine, a?! Osacovao sam jesenas situaciju - brate, do jaja je za voznju! A i znam Black Hills ko svoj dzep, bolje od Avale ;-). Samo kazu da vole da biju one koji voze japance, pa mi treba jedan malo jaci kolega (sa vise kubika) a i na jacem japancu od mog . Vodim te posle do Deadwood-a, na najbolji biftek sa krompiricima na svetu, u kafani u kojoj je ukokan Bill Hickok, u narodu poznat kao "Wild"!

Ajde, samo polako Milance i nosi kacigu, nemoj se kurcis sa bandanom, ipak si ti svetski covek!!!







palilulac palilulac 09:25 13.02.2009

Re: kolega gastose

Strongman
Nije valjda da i it nemas sta da obujes?

Uff... Ovo je najbolje opisao moj drug kroz pricu svog kolege.
Dolazi covek kuci sa posla a zena sa vrata:
- Dragi vidi sto sam kupila novi karmin...
- Odose 200e, da li si ti normalna?
- Kakvih 200e, sta ti je? Karmin 200din...
- Aaa... Sad uz novi karmin nemas bluzu koja se slaze, uz bluzu ti trebaju pantalone uz pantalone cipele uz cipele tasna... Minimum 200e, pa dobro ko ti reko da uzimas karmin?

NNN NNN 04:18 13.02.2009

E sad mogu

...mirno da spavam!
Strongman Strongman 04:26 13.02.2009

Re: E sad mogu

ja cu jos malo da blogujem
trickshot trickshot 04:24 13.02.2009

za

za svakog ponesto.

lepo ti gospoju pod ruku pa u Victoria Secret.

p.s. video bi' te ja ovde u Saigonu kako manevrises sa tom azdajom od bike-a, iz asfalta izviru, na sve strane voze, Vietnam rules.

cheers.
Strongman Strongman 04:26 13.02.2009

Re: za

Si vozio ti u Nisu?
trickshot trickshot 04:28 13.02.2009

Re: za

Si vozio ti u saigonu ?
jbg, ja sam sa Banovog Brda.

u Nis sam vozio Jatovog keca 89'. mnogo lepo bilo. na rostilj kod amerikanca, a u Ambasador kad god dodjem ceka me posluga.

Ziveo Nis.
Strongman Strongman 04:30 13.02.2009

Re: za

Se vaze Bangkok i Istambul?
trickshot trickshot 04:35 13.02.2009

Re: za

thrust me, to je nista u odnosu na ovaj organized chaos.
Strongman Strongman 04:37 13.02.2009

Re: za

YOU WON!
wawy wawy 05:01 13.02.2009

?!

Strongman
"Toni je gangster iz Njujorka... Iz porodice Gambino..."
---
I bas dok sedim sa mojom Vilom treba da odgovorim Toniju na sms ponudu. U pitanju je uterivanje duga.


mafija?! da radis s mafijom?! ALOO?!
ace1 ace1 11:46 13.02.2009

Re: ?!

wawy
Strongman
"Toni je gangster iz Njujorka... Iz porodice Gambino..."
---
I bas dok sedim sa mojom Vilom treba da odgovorim Toniju na sms ponudu. U pitanju je uterivanje duga.


mafija?! da radis s mafijom?! ALOO?!

Nije ALOO nego ALOOOOOOOOOOOO ! ! !
Zahvali se lepo coveku i kazi da si vec angazovan na drugim poslovima................i uhvati neku kvazi -Holivudski cvecku da joj budes badigard.............imas toliko veza ....Use them damnit !.............
A Toniju se lepo zahvali , jer to je njemu i zivot i posao ............
Strongman Strongman 11:51 13.02.2009

Re: ?!

ace1 ace1 13:21 13.02.2009

Re: ?!


WTF is that ?
Translate plese...............
Ih bin no sprahenzi smajlies...............
Ali ako sam provalio , ok , luda glavo , u Majamiju ima jos dosta zidova za
Pazi samo da se iza uglica ne pojavi neki




koji ce malo teze "spavati sa ribama"..................
BTW , shvati sve ovo drugarski , ali i "koristoljubno "............kakva rec ............ <_<
Mislim ,jbg, trebaju nam tvoji blogovi..............
Pozz
Strongman Strongman 18:39 13.02.2009

Re: ?!

Mislim ,jbg, trebaju nam tvoji blogovi..............



Casna pionirska...
ace1 ace1 22:01 13.02.2009

Re: ?!



.......Titova............................

sonja.db sonja.db 05:04 13.02.2009

pa da....

...nije sve u novcu...ima neceg i u donjem vesu Viktorija sikret...)
sonja.db sonja.db 05:15 13.02.2009

Re: pa da....

sonja.db
...nije sve u novcu...ima neceg i u donjem vesu Viktorija sikret...
Strongman Strongman 11:49 13.02.2009

Re: pa da....

sonja.db
...nije sve u novcu...ima neceg i u donjem vesu Viktorija sikret...)


Bas bas u vesu se nalazi najsladja tajna
bauer. bauer. 05:24 13.02.2009

...

Strongi! ponovo u starom dobrom stilu. Samo, nemoj da postaneš ovakav...



E, a komšija Miki proživljava renesansu? Nominacija za oskara, neke poznate ribe? Šta priča?
dexter92 dexter92 17:25 13.02.2009

Re: ...

, a komšija Miki proživljava renesansu? Nominacija za oskara, neke poznate ribe? Šta priča?




Meni se svideo 'Wrestler'...
Strongman Strongman 18:35 13.02.2009

Re: ...

Strongi! ponovo u starom dobrom stilu. Samo, nemoj da postaneš ovakav...



Hvala. Vec sam takav
odin2004 odin2004 06:46 13.02.2009

Italian job

Vrlo lep tekst. Stvarno je uzivanje citati i ako su ovolike pauze u pisanju samo udaranje ceznje onda su uspesne.
papaja papaja 08:41 13.02.2009

Italian job

Pozdrav Jaki -nema te 100 godina,

inace bilo je dobro posluzenje na promociji,
ja pravo sa posla -pa sam morao da probam od svega po malo
Strongman Strongman 11:47 13.02.2009

Re: Italian job

odin2004
Vrlo lep tekst. Stvarno je uzivanje citati i ako su ovolike pauze u pisanju samo udaranje ceznje onda su uspesne.



Ne postizavam. Imam milion zapocetih tekstova


pozz i hvala
papaja papaja 08:53 13.02.2009

Re: Stvarno lepa masina...

Ma batali zabare i njihove uterivanja dugova,
poslove prihvatamo samo iz ove druge Milanove struke (IT)
ssvetlana92 ssvetlana92 11:34 13.02.2009

Re: Stvarno lepa masina...

wlayco04
Mora da ide ko zmaj... Koliko rece da vredi zver? Mislim, ako je oko 15.000 i ako si vec odbio posao znam ja sebe i jos jednog koji bi mozda i prhvatili isti...



(kad bi se zezali... evo ti za uspomenu btw. )
(legenda: prvi je onaj sto je pojeo sve na promociji , za drugog nisam siguran , ali za sebe sam poprilicno siguran da sam ja... )

Blago tebi, što si se lepo najeo. Mene bilo blam od Milutina..uzela jedan, a bio super sendvičić. Da sam nastavila, bila bi tuča..a vidiš kolika je Strongmenova satnica za takve slučajeve! Ostala bih bez Viktorija sikret gaća!
Strongman Strongman 11:41 13.02.2009

Re: Stvarno lepa masina...

Blago tebi, što si se lepo najeo. Mene bilo blam od Milutina..uzela jedan, a bio super sendvičić. Da sam nastavila, bila bi tuča..a vidiš kolika je Strongmenova satnica za takve slučajeve! Ostala bih bez Viktorija sikret gaća!



Naravoucenije: pazi da ne ostanes bez gadja na SLEDECOJ PROMOCIJJI
Strongman Strongman 11:42 13.02.2009

Re: Stvarno lepa masina...

(legenda: prvi je onaj sto je pojeo sve na promociji , za drugog nisam siguran , ali za sebe sam poprilicno siguran da sam ja... )



Evo bas PR sluzba fakturise lepu brenu za 4 osobe
Strongman Strongman 11:43 13.02.2009

Re: Stvarno lepa masina...

Ma batali zabare i njihove uterivanja dugova,
poslove prihvatamo samo iz ove druge Milanove struke (IT)



Pazi, jos niska strija... nema nikakve opasnosti, osim da se ubodes na procesorsku nozicu
ssvetlana92 ssvetlana92 11:45 13.02.2009

Re: Stvarno lepa masina...

Strongman
Blago tebi, što si se lepo najeo. Mene bilo blam od Milutina..uzela jedan, a bio super sendvičić. Da sam nastavila, bila bi tuča..a vidiš kolika je Strongmenova satnica za takve slučajeve! Ostala bih bez Viktorija sikret gaća!



Naravoucenije: pazi da ne ostanes bez gadja na SLEDECOJ PROMOCIJJI

'El da nosim neku drugu marku!?
Strongman Strongman 11:55 13.02.2009

Re: Stvarno lepa masina...

the unvisible?
NNN NNN 12:45 13.02.2009

Re: Stvarno lepa masina...

prvi je onaj sto je pojeo sve na promociji

i što uvek dolazi 15 minuta ranije...
BFN
NNN NNN 14:03 13.02.2009

Re: Stvarno lepa masina...

za 4 osobe

Šta za 4? Gledajući ovu sliku, pokvarili ste bar još dva čoveka...
BFN
leopold_lady leopold_lady 08:56 13.02.2009

Ne bi se ja igrala

......... sas Talijanima .....
Strongman Strongman 11:39 13.02.2009

Re: Ne bi se ja igrala

Ni ja... ASli zelenbaci me prehebase
adam weisphaut adam weisphaut 09:55 13.02.2009

Univerzitet Gambino


P.S. imaš bolji ukus od presečnog srpskog gastarbajtera.
Strongman Strongman 11:39 13.02.2009

Re: Univerzitet Gambino

Hvala kolega
djole63 djole63 10:28 13.02.2009

Konacno

Ne ulazim u razloge opravdanog odustva, samo mnogo je ... Razmazis nas, onda nestanes, onda opet par tekstova, pa u krug

Nego kako si svojim Nislijama objasnio ovu recenicu
dok su Kimbo i ostatak ekipa ostali u blagom cudu. Kako ja, iz picke materine, znam Njujoskog gangstera?


Pozdrav
adam weisphaut adam weisphaut 10:42 13.02.2009

Re: Konacno

Nego kako si svojim Nislijama objasnio ovu recenicu

Pa Nišlije kao nisu (smo) dovoljno svesni da je iz perspektive Majamija Niš PM ?
Strongman Strongman 11:37 13.02.2009

Re: Konacno

Ma nislije bili zbunjene kad sam probao da im objasnim da Nis nije bas bas centar sveta nego malcice u stranu.
ssvetlana92 ssvetlana92 11:43 13.02.2009

Re: Konacno

Strongman
Ma nislije bili zbunjene kad sam probao da im objasnim da Nis nije bas bas centar sveta nego malcice u stranu.

Imam jednog prijatelja koji kad ga pitaju odakle je, kaže iz Beograd. A jel' baš iz Beograda..pa ne baš odmah tu, iz Niš.
Ovi naravno nastavljaju...jel' baš iz Niš, pa ne baš..nego odmah tu, iz Aleksinac. A jel' baš iz Aleksinca..pa ne baš, tu odmah iz Bobovište...pa malo gore...
Strongman Strongman 11:54 13.02.2009

Re: Konacno

Imam jednog prijatelja koji kad ga pitaju odakle je, kaže iz Beograd. A jel' baš iz Beograda..pa ne baš odmah tu, iz Niš.
Ovi naravno nastavljaju...jel' baš iz Niš, pa ne baš..nego odmah tu, iz Aleksinac. A jel' baš iz Aleksinca..pa ne baš, tu odmah iz Bobovište...pa malo gore...



skoro kao Borcha
die hard die hard 22:43 13.02.2009

Re: Konacno

skoro kao Borcha


To kao ono, Borca,Ovca, Delca...
trickshot trickshot 03:47 14.02.2009

Re: Konacno

ili kao onaj cuveni djavolji trougao, Livno, Duvno, G..no.
Strongman Strongman 18:35 15.02.2009

Re: Konacno

Tzv cha cha cha
bocvena bocvena 10:57 13.02.2009

prozor u svet

Slabo nešto putujem (sitna deca , a i nemam šta da obučem), tako da mi tvoji postovi dodju kao putovanja. Najviše ti zavidim na klimi (beogradske putare je opet iznenadio sneg usred zime!), a i motor nije za bacanje. Taj Mijami, bre, leglo poroka, nije tebi lako.

A sad nešto da te podseti na stari kraj...
Strongman Strongman 11:36 13.02.2009

Re: prozor u svet

Eto je ta pesma na mom blogu


A ako nemas sta da obuces na adi bojani ti ne bi zamerili ni malo
Mića Marković Mića Marković 15:11 13.02.2009

Re: prozor u svet

Najviše ti zavidim na klimi (beogradske putare je opet iznenadio sneg usred zime!),

Ne bih se slozio. Upravo sam kolima prosao gradom. Velika vecina ulica su veoma dobro, cak odlicno razciscene.
Strongman Strongman 18:33 13.02.2009

Re: prozor u svet

Ne bih se slozio. Upravo sam kolima prosao gradom. Velika vecina ulica su veoma dobro, cak odlicno razciscene.



Potez koji vraca publiku na stadione
ssvetlana92 ssvetlana92 11:39 13.02.2009

Pozdrav

Samo da te pozdravim i odoh da tražim auto ispod smetova.
Strongman Strongman 11:52 13.02.2009

Re: Pozdrav

Ssamo sse ti igraj ssa ssnegom
ssvetlana92 ssvetlana92 11:56 13.02.2009

Re: Pozdrav

Strongman
Ssamo sse ti igraj ssa ssnegom

Ma gde bre da sse sssigram sa gromade...snega. Uozbiljila sam se odmah posle promocije!
Strongman Strongman 18:32 13.02.2009

Re: Pozdrav

Uozbiljila sam se odmah posle promocije!



Verujem.

pape92 pape92 11:55 13.02.2009

motori, motori, moootooorii

Još jedna prednost motora je da dobijaš neiscrpnu temu za razgovor sa drugarima. Osim četiri klasične (sport, anegdote iz vojske, žene i automobili) tu su sad i kacige.
Ovim sam se jedno kratko vreme vozio u studentskim danima. Mlados ludos.


Nego, ovaj, a ovaj tvoj, kolko može da razvije
Strongman Strongman 12:00 13.02.2009

Re: motori, motori, moootooorii

To kao kad kupis sat pa te pitaju koliko moze da gnjura?
pape92 pape92 12:08 13.02.2009

Re: motori, motori, moootooorii

Neee, pravilan odgovor je: a šta, ti kao ne znaš kolko može da razvije.

Strongman Strongman 12:58 13.02.2009

Re: motori, motori, moootooorii

covek se uci dok je ziv
pape92 pape92 15:04 13.02.2009

Re: motori, motori, moootooorii

Kvragu, mislio sam da znaš.
To je kao "nemoj zvaću decu" ili "zviždao sam zviždao, nije pomagalo", to bre svi znaju. Ali nema na yutube, tražio sam tražio...iz Nacionalne klase, Diklićeva replika kad zagleda konkurentski auto...
dexter92 dexter92 17:18 13.02.2009

Re: motori, motori, moootooorii

...iz Nacionalne klase, Diklićeva replika kad zagleda konkurentski auto...


Ima, pocevsi od 2min. 20 sec.
pape92 pape92 21:35 13.02.2009

Re: motori, motori, moootooorii

Yep. Pravo iz (Deksterove) laboratorije. Fala.
Giant Giant 12:19 13.02.2009

Vidim ja

da si i ti brate "Jaki" uključen u tranziciona dešavanja (čitaj: privatizacija, kolektivni ugovor, prava radnika, licitacija, tender, javne nabavke, socijalni program, due dilligence, dobar si, dobri smo, transparantno, radnički savet), tako da ti stari kraj i nedostaje...Nego, ti pozdravi Tonny-ja Soprana u moje ime i seti se njegove misli koju je izjavio prilikom posete poslovnim partnerima (partnerki) na Siciliji: " I do not shit where I eat,"!! I to je to!!

PS. Pozdravi "Višnju na Tašmajdanu" i pazi da se ne pre'ladi....od vetra u kosi!!
Strongman Strongman 12:57 13.02.2009

Re: Vidim ja

Ja bih voleo da sam ukljucen u tranziciona desavanja u delu "dobri smo" ali nista.

Pozz iz Niss
NNN NNN 12:42 13.02.2009

Šta ima kod Viktorije?

Nego je l hoces da svratimo u Viktoriju sikret? Ima...."

I ne reče glavno. Ima li Vila sad šta da obuče? Btw. možda i nije loš posao sa tim Italijanima... mogao bi ženi povoljno da nabavljaš odlične cipele...
BFN
Strongman Strongman 12:55 13.02.2009

Re: Šta ima kod Viktorije?

Vila se slikala gola za playboy samo da dokaze da nema sta da obuce
NNN NNN 14:00 13.02.2009

Re: Šta ima kod Viktorije?

da dokaze da nema sta da obuce

Pa kad nema ništa kod Viktorije..
BFN
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 17:44 13.02.2009

Italian job

e sad ti samo fali ova seka.

Strongman Strongman 18:31 13.02.2009

Re: Italian job

Ma jok, ok sam sa mojom Vilom
miloradkakmar miloradkakmar 18:10 13.02.2009

Вила из Нисвила


Значи ниси прихватио најизазовнији , од поменутих послова .....
или можемо очекивати наставак.
Једна пријатељица , не питај која , причала ми је о теби.
posmatraju oklopni voz na kome jase Vila iz Nisvila sa svojim Slugom
, ово ми се посебно допало.
Strongman Strongman 18:30 13.02.2009

Re: Вила из Нисвила

Једна пријатељица , не питај која , причала ми је о теби.



Evo necu da pitam
mara92 mara92 18:20 13.02.2009

...

Немој превише да се залећеш, њушка тамо ФБИ (знају да компанија Гамбино има пословницу доле)...друго, има у Мајамију и конкуренције која се служи махом нетржишним методама (иф ју ноу уот ај мин)

Него,
наравно да немамо шта да обучемо...ни да обујемо (да није тако, нарушила би се космичка равнотежа)...за новака кад сам била доле, ја понела два кофера, ал' сам опет пазарила пар крпица на Линколн роуду ... хехехехехе
Strongman Strongman 18:28 13.02.2009

Re: ...

Немој превише да се залећеш, њушка тамо ФБИ (знају да компанија Гамбино има пословницу доле)...друго, има у Мајамију и конкуренције која се служи махом нетржишним методама (иф ју ноу уот ај мин)



Naravno da nisam malji deca


Него,
наравно да немамо шта да обучемо...ни да обујемо (да није тако, нарушила би се космичка равнотежа)...за новака кад сам била доле, ја понела два кофера, ал' сам опет пазарила пар крпица на Линколн роуду ... хехехехехе



jasno mi je. gundjam samo reda radi
mara92 mara92 18:30 13.02.2009

Re: ...

gundjam samo reda radi

Strongman Strongman 18:37 15.02.2009

Re: ...

vlajko1000 vlajko1000 19:14 13.02.2009

Гамбино и Курир

Гледао сам документарац о њујоршкој мафији, било о неком члану породице Гамбино који се решавао лешева тако што их је сушио у својој кућној сушари за месо, па их је осушене секо ко шунку и хранио псе. Мада незнам шта би они рекли на наше методе из Курирове црне хронике, могуће да нашли инспирацију за нове методе у опхођењу са клијентима.
Strongman Strongman 18:38 15.02.2009

Re: Гамбино и Курир

Dok je klijenata bice i metoda
maqdalena maqdalena 21:38 13.02.2009

love this...

Pancir, stitnici za muda, potkolenice, laktove, kozne rukavice, sprejovi, palice, ... Znaci prava porodicna atmosfera


Ma, pozorište u kući...



A na vremenu zavidim.
pozdrav iz veri veri snouvi Krakowa
Strongman Strongman 18:43 15.02.2009

Re: love this...

Pozdrav za veri snow Krakov
ana-withfamilyname ana-withfamilyname 22:18 13.02.2009

zamisli

i ti si jedan od "odabranih" na cijim blogovima zahvaljujuci najnovijem softveru ne mogu da komentarisem pod svojim punim imenom
opet se mimoilazimo. moguce na aerodromu? cisto da uporedim jesi sada lepsi na slikama ili u prirodi
Strongman Strongman 18:44 15.02.2009

Re: zamisli

Veruj mi da sam mnogo lepsi u prirodi , bas kao sto me se secas

Re: zamisli

znaci nista od provere? :(
Strongman Strongman 20:01 15.02.2009

Re: zamisli

Jos smo mladi
my world my world 00:55 14.02.2009

jedan takav

kao ti Strongie,hitno potreban Skupstini u Bg.
Strongman Strongman 18:45 15.02.2009

Re: jedan takav

Glasajte za mene
gambit92 gambit92 03:02 14.02.2009

'De si bre Jaki, tj. Najjaci!

Ovako, imam dobru i bolju vijest (umjesto dobre i lose!). Dobra: procitao sam tvoju knjigu. Bolja: ovaj tekst ti je vrhunski, tj. bolji je od stvari u knjizi, tjtj. svakim danom i u svakom pogledu, itd...

Moram priznati da sam imao izvjesne rezerve prema tvojoj knjizi, i to zbog stereotipa da su nabildanost i knjizevni talenat obrnuto proporcionalni... srecom, pogrijesio sam. Knjiga je odlicna, doduse, poglavlja gdje prebijas Crnce ne toliko, ali nishke price su stvarno dobre. Dobro, i ako ti se nije sve to dogodilo, tj. ako je to "dajdzest" nasih zajebancija, opet je odlicno. U svakom slucaju, palo mi je na pamet: pise kao zgusnuti Kapor iz mladih dana.

Ako budes radio nova izdanja, svakako dodaj - zbog "jugo" publike - kako si i jesi li dosao do "papira", tj. kako si legalizovao svoj status. Mojoj firmi sa sjajnim advokatima i mojim odlicnim kvalifikacijama je trabalo pet godina da mi zavrsi Green Card.

Pozdrav uz jednu temu inspirisanu tvojim kolegom iz Engleske:

Strongman Strongman 18:46 15.02.2009

Re: 'De si bre Jaki, tj. Najjaci!

Bas mi je drago da sam nakon male pauze ubo dobru pricu, a i knjigu


Pozz
omega68 omega68 00:48 15.02.2009

Super tekst

Jedan od najboljih.
Strongman Strongman 18:33 15.02.2009

Re: Super tekst

Hvala najlepse
ace1 ace1 05:57 15.02.2009

Mali rjecnik

1."Od siline udarca cela noga mu polazi napred i navlaci telo a posebno glavu na seriju udaraca italijanskim simikama" = "bing..........bang ...........badabing ..............badabang" from Joe Pesci "Goodfellas"
2."Italijanski emigrant cudno definisanog zanimanja" = " Kontroverzni biznismen " ( novosrpski )
3."Cak smo razmenili brojeve telefona" = "Dodjes mi " ( srp. ) ili "Le prc" (fransaise )

.......Par meseci kasnije zavibrirao mi je telefon a na displeju pise Toni Gambino. Srdacno se pozdravlja i moli me za uslugu............

Moja malenkost se izvinjava sto nije procitala tekst do kraja...........
"Ja nisam taj."...............................pade mi kamen sasrca (bosanski )

P.S : Jel ti jos trebaju sajtovi sa igricama za klince ?
Pozz
Strongman Strongman 18:33 15.02.2009

Re: Mali rjecnik

Samo sajtovi sa igrcama mi trebaju. Pooomagaj
ace1 ace1 22:53 15.02.2009

Re: Mali rjecnik

Imas mail na B92............
miloradkakmar miloradkakmar 12:16 15.02.2009

Ево те у женском магазину


Ево те , а сигурно већ знаш , на две стране/72. и 73./ у једном женском часопису/магазину / од 11. фебруара 2оо9. наслов " Стронгмен нежног срца ". Причао сам жени о овом твом тексту , а она ми каже , је л' то овај ?
Новинарка , написа да те поред списатељске очекује и филмска каријера јер су у току припреме за снимање "Travelatora " у Лас Вегасу у коме ћеш да глумиш самог себе.
Честитамо и нека је са срећом.
Strongman Strongman 18:32 15.02.2009

Re: Ево те у женском магазину

Hvala ne lepim recima

Sta reci... Trudim se i dalje

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana