Enter

coccobill RSS / 19.02.2009. u 12:00

 

Glava šesta po Mateju:

Besmisleno je da je prepisujem celu ovde.Svako željan napredka duhovnoga svoga,pročitaće sam,ne samo glavu ovu,već sve glave knjige „svete".Ali, jel' dovoljno to? Nije naravno. Lako je pročitati bilo šta.Treba to na umu imati sve vreme i pridržavati se nauke novoga zaveta.To nije lako.Čovek je lako sklon padu, i pada stalno, dnevno pada po 100-nu puta.Svako ko se iskreno u srce svoje zagleda, mora sebi priznati ovu činjenicu.

Ma nisam ja sad neki prozvani i pozvani da učim bilo koga bilo čemu.Ja sam i sam padavičar, možda veći od mnogih.Ali, jedno znam sigurno,trudim se koliko god mogu da se ne ogrešim o bližnjeg svoga.Da bližnjega ne povredim,nekom svojom nepromišljenom rečju.Koliko mi to uspeva, to znaju oni koji su mi bliski!?Daleko od toga da sam ja savršen i time pozvan da sudim.To nikako.Ali žalim one koji stalno sude drugima, pa i meni.

Jer ako ja kažem ,ti si ovakav i onakav, to čini mi se, podrazumeva da ja nisam takav, već naprotiv, ja sam suprotnost toga.E, koliko smo svi daleko od onoga što mislimo da smo.Čovek se uči dok je živ, kažu. Ali neki ništa ne nauče, nikad.Već stalno iznova i iznova ponavljaju isto, i prljaju se ,u blatu se valjaju i to im prija izgleda. Jer da nije tako, zašto bi to činili?



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana