Nekvalitetna javnost ( II)

Drago Kovacevic RSS / 06.09.2007. u 14:38

Gomila tekstova na blogu napisana zadnjih dana govori da mi nemamo javnost. Jer da je imamo ovo nam se ne bi događalo, ovo "veslanje" uzduž i popreko.

Nenamerno, ali valjda pod istim utiskom napisao sam pre desetak dana kolumnu za jedan strani list koji vam redovno postujem več nekoliko meseci...

Samo da napomenem - u tekstu pisanim za javnost koja ne prati redovno naše dnevno političke događaje ima nekih detalja koji se ovde podrazumevaju, pa se unapred izvinjavam ako vam se čine suvišnim.... 

 

KONCESIJA, EPISKOP I LIPICANERI

 

Piše: Drago Kovačević

 

Tri su događaja ovih dana na osoben način ispunili srpske medije.

To su koncesijski ugovor za auto – cestu od Horgoša do Požege, štrajk glađu mileševskoga episkopa Filareta na srpsko – crnogorskoj granici i pitanja vezana za konje «lipicanere» smještene na nekom imanju kod Novog Sada, a  dotjerane iz Lipika još prije 16 godina, na samom početku rata u Hrvatskoj i kroz vreme skoro od svih zaboravljeni.

Koliko god bili po svojoj prirodi različiti, i koliko teško među njima bilo postavljati relacije, ova tri događaja spaja jedna bitna stvar, a to je očigledno vrdanje i bježanje vlasti od obaveze da javnosti pruži informacije šta je po sredi i nesposobnost te javnosti da vlast na to prisili.

Pa krenimo redom.

Koncesioni ugovor za auto – cestu od Horgoša do Požege potpisao je po odluci vlade Srbije, ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić negdije krajem marta ove godine, u periodu kada je to bila samo tehnička vlada. U maju je formirana nova vlada u kojoj je isti ministar nastavio isti posao. Na zahtjev iz Vojvodine koja se osjeća zaobiđenom i oštećenom ovim ugovorom da se on javno objavi, ministar je tražio sve moguće izgovore da ugovor ostane tajnom. Nije ga pokazao ni predsjedniku vojvođanske skupštine Bojanu Kostrešu kad je ovaj službeno došao u vladu baš tim poslom. Intervenisao je i povjerenik za informacije od javnog značaja nalažući vladi da ugovor objavi, ali je ministar Ilić i to ignorisao. Lakonski je objasnio da ugovor ne može biti javan jer koncesionari traže da bude tajan, te da su želje koncesionara iznad Ustava i domaćih zakona.

To je malo «razdrmalo» medije pa su jedno nedjelju dana vršili pritisak da se ugovor objavi i ministar je konačno popustio, ali samo za mrvicu. Pokazao je novinarima osnovni ugovor od 50 stranica u kome i nema ništa osim opštih mjesta, ali nije dozvolio uvid u anekse ugovora koji imaju negdije 950 strana. Potom je usljedila sjednica vlade na kojoj je odlučeno da se objave i neki aneksi, ali nikako onih 5 kojima su regulisane ključne stvari. I ta igra «skrivača» još traje. Bez obzira što Zakon o pristupu javnim informacijama izričito kaže da sve iz te sfere mora biti javno dostupno. Umjesto toga, imamo situaciju da dio vlade, onaj iz starog sastava koji je pomenute koncesije odobrio svaki dan ponavlja kako je sve čisto, a onaj koji tada nije bio tu, upadljivo ćuti. Vojvođani su i na osnovu onoga što je objavljeno izračunali da su ugovorom oštećeni za čitavih 200 miliona evra i postavljaju logično pitanje. Ko to daje koncesiju za izgrađenu auto – cestu, jer je 100 kilometara kroz Vojvodinu izgrađeno, zatim kakva je svrha auto – ceste kojoj je krajnja destinacija Požega, gradić koji se nalazi u sred Srbije i u neposrednoj je blizini nešto većeg Čačka, odakle dolazi ministar Velimir Ilić, te bi zato možda bilo nezgodno auto – cestu nazvati Horgoš – Čačak. Isto tako uputili su legitimno pitanje ko su vlasnici kompanija koje su dobile koncesiju jer je privatizacija u Srbiji pokazala da je većina stranog kapitala koji je ušao u Srbiju preko privatizacije zapravo kapital domaćih tajkuna iz Miloševićevog vremena. Umjesto odgovora, ministar Ilić one koji postavljaju pitanjima naziva izdajnicima i neprijateljima Srbije.

E, sad, posao o kome je riječ vrijedi milijardu i po evra koji su vlasništvo svih građana Srbije. Ako se oko toga ne obezbjedi transparentnost i potpuno jasne relacije, korupcija je ono što bi se po definiciji dogodilo i u zemljama sa mnogo jačim institucijama i pravnim poretkom od onoga u Srbiji.  

Slučaj vladike Filareta vezan je za probleme koje Srbija ima u saradnji sa haškim tribunalom. Kako je kraj ove godine rok koji je EU dala Srbiji da ispuni svoje obaveze glede tribunala, a vreme teče i rok se primiče, pojačava se i nervoza političkih aktera koji obaveze moraju ispuniti. Filaret se našao na  listi od 46 pomagača haških bjegunaca i tu su listi izgleda zajedno pravile srpske i crnogorske vlasti na osnovu nekih saznanja ko su pomagači. Haško tužilaštvo je zatražilo, pored ostalog, da Crna Gora zabrani slobodno kretanje Filaretu po svojoj teritoriji jer procjenjuju da bi to bilo od koristi da se bjegunci lakše uhapse i privedu. Nezgodno je što je Filaretova eparhija pola u Srbiji a pola u Crnoj Gori. Kad je krenuo iz Prijepolja u crnogorski dio eparhije, zabranjen mu je ulazak. On je podigao šator na graničnom prelazu sa srpske strane i proglasio štraj glađu zbog ugrožavanja slobode kretanja. I onda kreće «cirkus». Vlada mu odmah šalje ministra vjera da ga obodri i podrži, mada ga je ta ista vlada i stavila na spisak sumnjivih. Desničarske stranke šalju svoje izaslanike i oni u nedostatku boljih ideja nude da blokiraju puteve prema Crnoj Gori, sve se nadajući da će vlast Crne Gore imati štete od saradnje sa Hagom. Šator stoji u nedođiji pod okom kamera i novinara. Niko više ne pita gdje su haški bjegunci, nego jesu li Filaretova ljudska prava ugrožena. A njegov štrajk je politika. Jer svećenici čine greh i idu protiv boga ako sebi gladovanjem hoće ugroziti život. Život je nekako više u nadležnosti boga. I umjesto da se kaže zašto Filaret ne može u Crnu Goru, u Srbiji se cijela stvar predstavlja kao atak crnogorske vlasti na SPC.

Lipicaneri su izbili u prvi plan ni od kuda. Mediji su odjednom objavili fotografije više ovih konja koji su sablasno izgledali i onda se otvorila priča. Saznali smo da oni više nisu u Karađorđevu gdje su bili dovezeni još 1991. godine nego na nekoj privatnoj farmi kod Novog Sada. Saznali smo kako se zove čovjek koji ih je navodno spasao i dotjerao najpre u BIH pa potom u Srbiju. Saznali smo da su sada u problemu jer se o njima loše brine. Onda je na tu farmu otišao ministar poljoprivrede Milosavljević i dao neke umirujuće izjave kako stvar i nije tako katastrofalna i da konje treba vratiti Hrvatskoj. Propuštena je prilika da se sa vrha vlasti objasni otkuda ti konji u Srbiji, ko ih je dotjerao, koliko ih je bilo, ko ih je popisao, koliko ih je uginulo, koliko se oždrebilo, koliko ih uopšte ima. Jeli ih neko prodavao, trgovao njima, kako su sa državne vojne farme u Karađorđevu završili na privatnoj farmi i tome slično. Bila je to prilika da se kaže ima li još nešto što treba vratiti Hrvatskoj a da je obavijeno velom tajanstvenosti kao priča o konjima. Da završimo tu priču. Jesu li vraćene matične knjige, neka arhivska građa, neki umjetnički fundusi, arheološko blago. Sve to je u Srbiju pristiglo poput lipicanera. Pa da onda podvučemo crtu oko tih stvari.

Ne. O tome nismo mogli ništa saznati ni kad je u Srbiju stigao hrvatski ministar poljoprivrede Čobanković. On je, zajedno sa ministrom Milosavljevićem, otišao na ručak u privatnu vilu vlasnika farme i tamo bio satima. Nije bilo izgleda da se išta dozna osim da će konji biti vraćeni.

A privatna vila nije najbolje mjesto za službeni susret ministara dvije susjedne zemlje koje imaju otvorenih pitanja.

 

Dakle, tri dobre prilike su propuštene da javnost dobije bitku sa političarima i vlastima koje se najbolje osjećaju kad se stvari odvijaju u polumraku. A upravo kvalitetna kritička javnost je najefikasnija zaštita od samovolje vlasti, nasilja i korupcije. Nje možemo imati samo onoliko za koliko se izborimo. To niko ne donira.  

 

 

 

 



Komentari (140)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nestorijanac nestorijanac 14:59 06.09.2007

doniranje

" A upravo kvalitetna kritička javnost je najefikasnija zaštita od samovolje vlasti, nasilja i korupcije. Nje možemo imati samo onoliko za koliko se izborimo. To niko ne donira."

Valjda zbog toga i nema "kvalitetne kriticke javnosti u Srbiji" ?
Pretpostavljam da zbog toga Vase tekstove objavljujete u "stranom" listu ? To se tamo donira, ne ?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:30 06.09.2007

Re: doniranje

nestorijanac
" A upravo kvalitetna kritička javnost je najefikasnija zaštita od samovolje vlasti, nasilja i korupcije. Nje možemo imati samo onoliko za koliko se izborimo. To niko ne donira."

Valjda zbog toga i nema "kvalitetne kriticke javnosti u Srbiji" ?
Pretpostavljam da zbog toga Vase tekstove objavljujete u "stranom" listu ? To se tamo donira, ne ?

Rad se plaća...da..
No evo, vi čitate džaba...
Doctor Wu Doctor Wu 15:33 06.09.2007

Dragec, Vragec

Kanis li ti to oboriti tirazu stranoga lista sto ga spominjes u svome tekstu?
nestorijanac nestorijanac 15:38 06.09.2007

Re: doniranje

I sa zadovoljstvom.
Sto se tog rada tice, da li ste, makar, zadovoljni platom ?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:41 06.09.2007

Re: doniranje

nestorijanac
I sa zadovoljstvom.
Sto se tog rada tice, da li ste, makar, zadovoljni platom ?

To već zadire u privatnost pa ću morati da uskratim odgovor...o)))
nestorijanac nestorijanac 15:46 06.09.2007

Re: doniranje

Izvinite na tom zadiranju. Pomislio sam da zbog kvalitetnije kriticke javnosti, moze malo i u privatnost da se zadire. Ali, izgleda da nije tako.
AlexDunja AlexDunja 17:33 06.09.2007

Re: doniranje

nije:))) tako. a kako kod vas?:)))
nestorijanac nestorijanac 17:35 06.09.2007

Re: doniranje

Kod nas pada mrak. Nema svetla za javnost. Privatno, svetla ima tu i tamo.
dragan7557 dragan7557 21:53 06.09.2007

Re: doniranje

No evo, vi čitate džaba.

da ova insinuacija vređa građane naše treba da vam je jasno.U Srbiji se sve plaća skuplje nego u EU a troškovi interneta su vidljivo viši nego u tkzv. normalnim državama.

Naš narod je naučio da plaća sve i što treba i što ne treba pa čak i TV .

Mi NISMO NIKADA TRAŽILI NIŠTA DŽABE i UVEK smo plaćali više nego što treba.

Verifikaciju o tome pogledajete u poučnoj literaturi 'Ekonomija destrukcije' sada već klasičnom delu ranog perioda
mr M.Dinkića.

Mi smo davali po deset mesečnih plata za preporod Srbije i nismo se bunili.A vi pričate da mi čitamo džabe ovde.

Mi smo odavno prestali da plaćamo na klasičan način MI DAJEMO I KAPOM I ŠAKOM.

Naš kredibilitet dobrih platiša je nadaleko poslovično poznat i jedini smo narod koji PLAĆA I NE PITA ZAŠTO.

Vaša ničim izazvana insinuacija o džabaluku vredja sve nas i svi smo mi platiše.

U našoj poznatoj ljubavi prema plaćanju mi smo godinama unazad odlučili da plaćamo NE PITAJUĆI KO JE NAPRAVIO RAČUN VEĆ DAJEMO PARE ZA SVE ŠTO NAM TURE POD NOS.

Mi plaćamo investitore da investiraju kod nas što je jedinstven slučaj u svetu.

Ako nastavite sa ovakvim izjavama daćemo vam pare i bez računa što je kod nas praksa čak i u parlamentu.

Jeble vas vaše pare,NAMA PARE NIŠTA NE ZNAČE AMA,BAŠ NIŠTA .Kod nas svak uzima koliko hoće i nikom ništa. A,VI ????????
Sramota!!!

7557
AcaB AcaB 04:20 07.09.2007

Re: doniranje

No evo, vi čitate džaba.

Ja mislim da je mislio ono sto je rekao.
Nije rekao "besplatno".
Citate dzaba!
AcaB AcaB 04:24 07.09.2007

Re: doniranje

Ovde, naravno, ne mislim(o) na Dragana.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:10 06.09.2007

Oko lipicanera, dugačko je

ali sam ja ovo danas dobila, koga zanima...(Drago, izvinjavaj ako ti mnogo mesta zauzima)



TRAŽIMO FORMIRANJE NEZAVISNOG MEDJUNARODNOG
VETERINARSKOG TIMA

Poseta ministra poljoprivrede RS Slobodana Milosavljevica ergeli “Bukinac” završila se zvaničnim izveštajem veterinarske inspekcije. Veterinari iz JVS Veterinarske stanice «Novi Sad» su izvršili klinički pregled oko 70 konja za samo dva dana i utvrdili: ’’Ukupno na farmi boravi 70 konja dobrog zdravstvenog stanja i kondicije ... patološke promene nisu uočene osim zaraslih rana na konju koji nije prihvaćen od grupe pa se mora držati odvojeno, jer se grizu.Veterinarska inspekcija Južnobačkog okruga će vršiti nadzor u navedenoj ergeli i kontrolisati sprovođenje naloženih mera.’’. Ovakav izveštaj inspekcije je dat i pored očiglednih dokaza o stanju konja iz juna 2007 (link ka fotografijama na sajtu ) i fotografijama neposredno pred ministrovu posetu (link na sajtu ) i kao takav je potpuno neprihvatljiv.
Udruženje Vier Pfoten iz Austrije www.vierpfoten.org koje svoje podružnice ima u Velikoj Britaniji,Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj bilo je u poseti Srbiji 20.08.2007.g. gde su ostali tri dana.Udruženje je poslalo svoja dva veterinara koji su zajedno sa veterinarom Udruženja Sloboda za životinje, posetili ergelu “Bukinac” na Novom Naselju i utvrdili su sledece:
Uvidom na licu mesta, utvrđemo je da konji iz Lipika i dalje gladuju, da su u veoma lošem stanju i bez veterinarskog nadzora i lečenja. Rebra im se mogu izbrojati iz veće daljine, mogu se jasno razaznati karlične kosti a pojedini od njih se jedva kreću a ako legnu ili padnu, ne mogu više ustati ili ustaju teškom mukom. Od hrane, ispred njih je rasuto samo malo stare slame - koja bi po prirodi stvari trebalo da im bude prostirka a ne hrana... Konji ne mogu dobiti svu energiju i sve hranljive materije iz tako loše ''hrane'', koju inače nerado jedu.
Hrana koja im je dostavljena kao donacija od srpskih političara i pojedinih firmi i pojedinaca, ne stiže do njih – kako je utvrdjeno po posetama u različitim danima i vremenskim periodima. Viđene su velike rol-bale sena u dvorištu ergele, u delu u kome Bukinac čuva svoje konje. To znači da hrana koja je bila namenjena lipičkim konjima, odlazi vlasnikovom vlastitom stadu konja koje je odvojeno od lipičkih konja.

Nemačka novinska agencija DPA www.dpa.de takodje je posetila ergelu Bukinac 16.08. i zatekla isto stanje o čemu je napisala opsežan članak. To je jedna od najvećih nemačkih agencija i svoje izveštaje daju na nemačkom, engleskom, španskom i arapskom jeziku.

Aktivisti Udruženja Sloboda za životinje bili su u poseti takodje 18.08. kada je ponovo utvrđeno identično stanje – lipički konji nisu imali ništa sem slame od hrane – i to su jeli a mogle su se videti i zagnojene rane na konjima. Galerija slika sa posete na sajtu ....

Pored Udruženja ‘’Prijatelji životinja’’ iz Zagreba aktivno učešće uzelo je i Udruženje „Glas životinja“ iz Karlovca www.glas-zivotinja.hr u akciji pomoći ovim konjima. Ovo udruženje poslalo je zahteve svim svojim nadležnim institucijama i medijima i traži formiranje nezavisnog tima veterinara iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Srbije u kome će biti i udruženja i koji bi vodio veterinarsku brigu oko zapuštenih i ugroženih životinja, pružio im svu potrebnu medicinsku pomoć i osigurao njihovo pravilno hranjenje i zbrinjavanje do rešavanja pitanja povratka, koge pre svega moraju rešiti vlade Hrvatske i Srbije. U tu svrhu udruženja Sloboda za životinje i Glas životinja su celu kampanju proširila i na Austriju i Nemačku, i angažovala i najpoznatijeg svetskog advokata za prava životinja.

Konji koji vode poreklo od Lipičke ergele imaju žig na levoj butini i broj. Činjenica je da medju konjima koji se nalaze na Novom Naselju postoji broj 345 sa ovim žigom jasno govori o broju konja proisteklih od izvorne ergele. Najstariji pastuv koji se tu nalazi ima 22 godine i ni jedno grlo nema koje je ušlo u četvrtu deceniju. Veterinarska inspekcija u zvaničnom saopštenju tvrdi da je pregledala 70 konja a po našim informacijama na ergeli ima ukupno 94 konja. To ukazuje na činjenicu da su 24 konja bila u toku ministrove posete sakrivena. Takodje nije utvrđeno koliko ima lipičkih konja u ergeli Novo Miloševo kod Kikinde. Veterinarska inspekcija nije utvrdila koliko uopšte ima konja koji su sigurnog lipičkog genetskog porekla – tj. koji su preostali od prvobitne ergele. Takodje nije dala izveštaje o broju uginuća ove i proteklih godina. Udruženje Sloboda za životinje ima podatke koje je Komasović dao – da je u proteklom periodu od 2001 – 2007 uginulo: 3 konja preko 20 godina; 6 konja dobi od 16-20 godina; 12 konja dobi od 11 – 15 godina;20 konja dobi od 3 -10 godina, 11 konja dobi od 1-3 godine i 30 sisajuće ždrebadi. Dakle ukupno 82 uginuća. Veterinarska inspekcija je po Zakonu o veterini dužna da daje veterinarsku pomoć i negu a u slučaju da je nije dala podleže Krivičnom zakonu. Takođe veterinarska inspekcija nije utvrdila koliko je konja prodato na crnom tržištu iako postoje jasni podaci o tome da su konji prodavani i nudjeni na prodaju i da se iz obaveštenja Odbora za sukcesiju Srbije jasno vidi da su oni vlasništvo opštine Pakrac. Zbog svega toga tražimo izuzeće veterinarskih inspekcija koje su do sada bile u kontaktu i obavezi sa ergelom Bukinac.

U prilogu fotografije o stanju konja početkom prošle godine gde je vidljivo uginuće konja.
Iz svih dokaznih materijala koje poseduje Udruženje Sloboda za životinje jasno je da je ovde prisutno krivično delo zapuštanja i zlostavljanja životinja kao i druga krivična dela.



Snezana Milovanovic - predsednica
www.sloboda-za-zivotinje.org
kontakt@sloboda-za-zivotinje.org
Udruzenje za zastitu i prava zivotinja
Sloboda za zivotinje
Cvijiceva 62
11000 Beograd
tel: 381 64 168 55 75

Udruzenje Sloboda za zivotinje nema nikakve donacije iz inostranstva niti iz Srbije. Celokupnu akciju, kao i sve akcije do sada, vodi iskljucivo zbog zelje da se pomogne ugrozenim zivotinjama. Sve sto je do sada Udruzenje radilo iskljucivo je finansirano od najaktivnijih clanova Udruzenja.


Jelica Greganović Jelica Greganović 15:14 06.09.2007

I jedna

od manje strašnih slika...žalost...
dragan7557 dragan7557 22:17 06.09.2007

Re: Oko lipicanera, dugačko je.A naš Konj?

Rebra im se mogu izbrojati iz veće daljine, mogu se jasno razaznati karlične kosti a pojedini od njih se jedva kreću a ako legnu ili padnu, ne mogu više ustati ili ustaju teškom mukom. Od hrane, ispred njih je rasuto samo malo stare slame - koja bi po prirodi stvari trebalo da im bude prostirka a ne hrana... Konji ne mogu dobiti svu energiju i sve hranljive materije iz tako loše ''hrane'', koju inače nerado jedu.


Ovaj bezobrazluk i plagijat neće vam biti zaboravljen.

PLAGIJAT

Opisane slike su epskog kvaliteta i odnose se na NAŠEG A NE TUĐEG KONJA jedino što je iz teksta NAMERNO izbačen DOLAP. Rebra su autentićna slika SLAVNOG i OPEVANOG NAŠEG KONJA ŠARCA.
POŠTO NAŠE DEMOKRATSKO ZAKONODAVSTVO ne čini razliku izmedju stranaca i domaćih to su opisane slike
u SKLADU sa Zakonom.

Ministarstvo Istine će u svom komunikeu objaviti i naknadni demanti na osnovu pisane izjave g.Pastirića na turskom Čobankovića u vezi sa ovim zadnjim napadom u vezu sa tretmanom domaćih i stranaca.
sentinel26 sentinel26 23:14 06.09.2007

Re: Oko lipicanera, dugačko je.A naš Konj?

dragan7557

Opisane slike su epskog kvaliteta i odnose se na NAŠEG A NE TUĐEG KONJA jedino što je iz teksta NAMERNO izbačen DOLAP. Rebra su autentićna slika SLAVNOG i OPEVANOG NAŠEG KONJA ŠARCA.
POŠTO NAŠE DEMOKRATSKO ZAKONODAVSTVO ne čini razliku izmedju stranaca i domaćih to su opisane slike
u SKLADU sa Zakonom.

Ministarstvo Istine će u svom komunikeu objaviti i naknadni demanti na osnovu pisane izjave g.Pastirića na turskom Čobankovića u vezi sa ovim zadnjim napadom u vezu sa tretmanom domaćih i stranaca.


Ono o Šarcu u komšiluku sam hteo da potpišem no me nešto spopala neka tuga.

Gazda ovoga bloga slabo komunicira sa mnom, ima opravdane razloge.
Da li možda znate neki link ili sajt gde bih mogao da pročitam koji se to konji i zbog radi čega vraćaju u bratsku Hrvatsku?
Zar im ovdje nije dobro?

Novine pisale da su imali čast da ih posjete dva ministra.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:39 07.09.2007

Tako je dragane,

a posebno će biti otvorena i pitanja : kada, zašto i kako su Šarcu otpale šare i ko je za to odgovoran? Posebno će se insistirati na pitanju: zbog čega se smatra pogrešnim da se konju vide rebra, kada to proširuje njegove namene, tj. na istima može da se po potrebi i pere veš.

dragan7557 dragan7557 10:44 08.09.2007

Re: Oko lipicanera, dugačko je.A naš Konj?

Novine pisale da su imali čast da ih posjete dva ministra


Svaka ptica svome jati leti.Tako i ministri.
Link nemam ali pogledajte šta o tome kažu Hrvati na njihovim blogovima.
Pozdarv!

7557
LemonPie LemonPie 15:14 06.09.2007

Drago Kovacevicu,

Citam redovno Vase tekstove na ovom blogu samo s jednim razlogom - da bih shvatila zasto Vi uopste pisete na B92 blogu?!
U stvari - zasto vi uopste pisete?!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:23 06.09.2007

Re: Drago Kovacevicu,

LemonPie
Citam redovno Vase tekstove na ovom blogu samo s jednim razlogom - da bih shvatila zasto Vi uopste pisete na B92 blogu?!
U stvari - zasto vi uopste pisete?!

Pa da bi se vi čudili i čitali...o)))
Taska Dana Taska Dana 15:15 06.09.2007

Nekvalitetna javnost

Kakvo nam je informisanje takvo nam je i reagovanje na njega. Inace u Srbiji ljudi ne misle svojom glavom, vise vole da neko odmisli i domisli za njih. Ako im se i desi da nesto malkice i promisle, vrlo uskoro, povetarac zvani puvez kamuflaza, lagano oduva svaki tanani trag razumevanja.....Zadah se oseca al nikom se ne pali svetlo....ljudi, ribe, konji se ispovrcu karj zacrtanih koncesionih i ostalih ugovora i dogovora.....i opet nista....niko nista ne misli...ne vidi, ne cuje....
To ipak tamo nekom komsiji crkava krava...kako god okrenes....
nestorijanac nestorijanac 15:17 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Inace u Srbiji ljudi ne misle svojom glavom, vise vole da neko odmisli i domisli za njih

Vi, dakle, zivite u Srbiji, ne ?
Taska Dana Taska Dana 15:21 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Kogito ergo sum ! :)
nestorijanac nestorijanac 15:23 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Taska Dana
Kogito ergo sum ! :)

Mislite "Cogito ergo sum" ?
Da, vidim. Zivite u Srbiji.
Taska Dana Taska Dana 15:29 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost


Pogodili ste. :) Cestitam....vi cak primecijete i nijanse....a gde vi zivite?
nestorijanac nestorijanac 15:30 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Na Kosovu.
Taska Dana Taska Dana 15:41 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Repetico mater studiorum est ?

Ja sam zivela na Kosovu.

nestorijanac nestorijanac 15:43 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Repetico mater studiorum est ?

Izgleda da Vam latinski ne ide bas najbolje ?
Eto, ja sam i dalje tu gde ste Vi bili.
Taska Dana Taska Dana 15:49 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Pa kako je tamo sada?
Jel napravio Velja vodovod sto je obecao jos pre nekoliko godina na onom rucku gde se na kraju zapio kao majka.
Ja cula da se samo odtocio negde uz magistarlu vracajuci se u centar desavanja.
nestorijanac nestorijanac 15:58 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Nisam video taj vodovod. Ni tog coveka sto je vodovod obecavao.
Kako je tamo, pitate. Zavisi kako za koga. Mada, ljudi se zale na mnogo toga.
Znate vec, valjda je tako svuda u svetu.
Jedino sto ovde ne sme da se seta okolo, ljudi su bez posla, novca i sto cesto nema struje i tako, tu i tamo nekog ubiju, prebiju i slicno.
Ne znam. Verovatno ce se to srediti uskoro. Na ovaj ili onaj nacin. Nekim konacnim resenjem, sto bi se reklo.
A, kako je tamo, kod Vas ?
Taska Dana Taska Dana 16:09 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Uh..ne bih se menjala s tobom....ne zvuci kao dobar zivot.
Velja je tvoj ministar...svaki dan je na TV-u...onaj sto gradi autoput Horgos Pozega i od tvojih i od mojih para a nece da kaze koliko ce to da kosta.

nestorijanac nestorijanac 16:11 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Taj covek nije "moj" ministar. Ja nemam srpsko drzavljanstvo. On je valjda ministar Vama u Srbiji.
Taska Dana Taska Dana 16:15 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

O...pa ti si onda COOOL! Sa te gabri!
nestorijanac nestorijanac 16:16 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Sa te gabri!

Ovo nisam razumeo ?
Znate, trudim se da srpski jezik sto bolje naucim, ali to sporo ide.
Taska Dana Taska Dana 16:23 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Super ti srpski....sa te gabri je satro sta te briga....
Velja Ilic je nas najpijaniji ministar. Poseduje najveci broj ordena za zasluge koje dodeljuje SPC. SPC zna onu staru IN VINO VERITAS.
nestorijanac nestorijanac 16:26 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Hvala na pojasnjenju !
Nije mi samo jasno kako to da u Srbiji UVEK biraju ljude koje posle kritikuju za sve i svasta. Ko bira te ljude ?
Oni sto ih kritikuju ?
Taska Dana Taska Dana 16:33 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

U Srbiji se sami biraju , kao uostalom i svuda drugde.....samo sto se posle uglavnom slazu s njima...nema kritike...jer ko ce ovde da prizna sopstvenu gresku ? Niko...pa nije lud...kad svi grese ionako....
nestorijanac nestorijanac 16:37 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Ne znam, zaista. Meni se cini da u Srbiji UVEK neko nekog za nesto kritikuje. I kao da je to konstanta zivota u Srbiji. Niko ne gresi, svi su krivi i niko nije los. Tako nekako.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:42 06.09.2007

Najtačnije što

si u ovome napisao je : "Meni se ČINI..."
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:44 06.09.2007

Re: Najtačnije što

Jelica Greganović
si u ovome napisao je . "Meni se ČINI..."

A nije loše ni " Tako nekako"...o)))
angie angie 16:45 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

greshka. U Srbijici vecina nishta ne kapira i navikla iz socijalistichkih vremena trazi vodju koji lichi na ono shto im je poznato-pogreshno verujuci da i dalje mogu da zive a da nishta ne znaju, nishta ne rade i nishta u njihovom zivotu ne zavisi od lichnih kvaliteta i doprinosa. I onda kada izaberu, a nishta im ne valja, brbljaju kao shto su nekada na radnichkim savetima. Ovi gore drpaju shta josh ima, muljaju i tu i tamo podilaze glasachima u sferi niskih strasti, kojima zajedno pripadaju-a opshti haos opravdavaju tzv tranzicijom.
Taska Dana Taska Dana 16:48 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

To je taj efekat koji je i tebe zakacio...puvez kamuflaza....
AlexDunja AlexDunja 17:39 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

a kako je na nekom drugom, lepsem mestu?
niko nikog ne kritikuje?ael neko los? ael neko gresi?
kako?
ael su oni bolji? a 'de gresimo?
Malisa Malisa 17:48 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Taska Dana
Kakvo nam je informisanje takvo nam je i reagovanje na njega. Inace u Srbiji ljudi ne misle svojom glavom, vise vole da neko odmisli i domisli za njih. Ako im se i desi da nesto malkice i promisle, vrlo uskoro, povetarac zvani puvez kamuflaza, lagano oduva svaki tanani trag razumevanja.....Zadah se oseca al nikom se ne pali svetlo....ljudi, ribe, konji se ispovrcu karj zacrtanih koncesionih i ostalih ugovora i dogovora.....i opet nista....niko nista ne misli...ne vidi, ne cuje....To ipak tamo nekom komsiji crkava krava...kako god okrenes....

DODATAK:
.......u Srbiji gore sume a muskarchine ispred seoskih prodavnica lochu pivo.:(((
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:21 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Malisa
Taska Dana
Kakvo nam je informisanje takvo nam je i reagovanje na njega. Inace u Srbiji ljudi ne misle svojom glavom, vise vole da neko odmisli i domisli za njih. Ako im se i desi da nesto malkice i promisle, vrlo uskoro, povetarac zvani puvez kamuflaza, lagano oduva svaki tanani trag razumevanja.....Zadah se oseca al nikom se ne pali svetlo....ljudi, ribe, konji se ispovrcu karj zacrtanih koncesionih i ostalih ugovora i dogovora.....i opet nista....niko nista ne misli...ne vidi, ne cuje....To ipak tamo nekom komsiji crkava krava...kako god okrenes....

DODATAK:
.......u Srbiji gore sume a muskarchine ispred seoskih prodavnica lochu pivo.:(((

Pa ne treba zemlju braniti od požara, poplave i ekoloških katastrofa...nego od CIA, pape i masona...o)))
Malisa Malisa 20:46 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Pa ne treba zemlju braniti od požara, poplave i ekoloških katastrofa...nego od CIA, pape i masona...o)))

....i debelih tepisona...pod kojima toliko strpanog....
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:51 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Malisa
Pa ne treba zemlju braniti od požara, poplave i ekoloških katastrofa...nego od CIA, pape i masona...o)))

....i debelih tepisona...pod kojima toliko strpanog....

Tepisona iz zabranjenih zona...o)))
nikson nikson 21:28 06.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

nego stvarno sta se desava sa masonima? nije li ih sami onomad docekao u skupstini - a to otvara jos jedno pitanje sta je sa samijem?
benevolent benevolent 11:43 07.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

У ствари: Когито ерго сум!
dragan7557 dragan7557 10:49 08.09.2007

Re: Nekvalitetna javnost

Pa ne treba zemlju braniti od požara, poplave i ekoloških katastrofa...nego od CIA, pape i


Navedeni i navedeno SE OBNAVLJAJU SAMI nije potrebno mešanje u prirodan tok stvari.
To je naš muški svet odvno shvatio,jso fali ženski.

7557
dunjica dunjica 15:17 06.09.2007

Drago, ne zamjeri,

ali čitajući tvoj tekst, moram se sjetiti svoje bivše nastavnice hrvatsko-srpskog iliti srpsko-hrvatskog. Imala je običaj reći da se moramo odlučiti kojom varijantom želimo pisati pismene sastave, ili ekavica ili ijekavica, ili latinica ili ćirilica, ali nikako udrobljeno. Nekako i sama zastupam tu vrstu purizma.

Međutim, nisam imala namjeru pametovati, nego je samo opservacija i asocijacija.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:25 06.09.2007

Re: Drago, ne zamjeri,

Ne zamerim Dunjice..Primedba je na mestu...o))
dunjica dunjica 15:36 06.09.2007

Re: Drago, ne zamjeri,

a i ova kvalifikacija "strani list" je slatka. Iz koje / čije perspektive "strani" ;-)) Znaš ono: što je bilo blizu, sada je daleko; što udaljeno bijaše, sada je blizu...? Ili tako nekako.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:46 06.09.2007

Re: Drago, ne zamjeri,

dunjica
a i ova kvalifikacija "strani list" je slatka. Iz koje / čije perspektive "strani" ;-)) Znaš ono: što je bilo blizu, sada je daleko; što udaljeno bijaše, sada je blizu...? Ili tako nekako.

Da...meni nije strani, ali je administrativno tako...o))
Atomski mrav Atomski mrav 09:51 07.09.2007

Re: Drago, ne zamjeri,

Vjerojatno tisak ne bi objavio članak na ekavici...
benevolent benevolent 11:48 07.09.2007

Re: Drago, ne zamjeri,

А нарочито не би тисак објавио чланак на ћирилици.
Atomski mrav Atomski mrav 11:54 07.09.2007

Re: Drago, ne zamjeri,

А нарочито не би тисак објавио чланак на ћирилици.

E sad ga pretera :)
dunjica dunjica 17:27 07.09.2007

Re: ekavica,

objavljuje Feral, Peru Lukovića redovito. Za druge ne znam, ne čitam druge.

Inače, imam utisak da se ovdje voda skreće na drugi mlin. Moj komentar se ticao jezičke dosljednosti, dakle - u jezičkom smislu. Nešto kao kada bi netko u istom tekstu strane nazive malo pisao u originalu, a malo fonetski. Politizacija ove teme mi nije bila namjera.
dragan7557 dragan7557 10:54 08.09.2007

Re: Drago, ne zamjeri,

А нарочито не би тисак објавио чланак на ћирилици.


Da bi se izbegle dalje svadje predlažem piasanje na KINESKOM radi ispunjenja principa neutraliteta jezika.

7557
sentinel26 sentinel26 12:23 08.09.2007

Re: Drago, ne zamjeri,

dragan7557

Da bi se izbegle dalje svadje predlažem piasanje na KINESKOM radi ispunjenja principa neutraliteta jezika.

7557


Evo ja se odričem pisanja na crnogorskom i neka se jos ovi odreknu svojeg.

Pa da počnemo:

- Wŏ fĕicháng xiăng qù.

milosib milosib 15:17 06.09.2007

Svrha autoputa

Da li ste se u zadnjih 10 godina provozali Ibarskom magistralom? To je put koji ide kroz srce Srbije i prometniji je od postojeceg autoputa. Broj saobracajki kao posledica nesnosne guzve je ogroman.

Da li je cilj svakog puta za koji treba dati pare da poboljsa kvalitet zivota beogradjana i vojvodjana ili zivi jos neko u ovoj Srbijici?

O kakvoj steti se prica u Vojvodini kad oni tvrde da koliko do juce nisu ni znali finansijsku konstrukciju. Valjda bi trebalo znati koliko kosta izgradnja ostatka puta pa videti da li bi bilo moguce bez ovakvog ugovora to uraditi ( mislim na detalj da se koncesijom daje naplata putarine na postojecem delu puta). Naravno da o ovome nemate pojma kao ni ja, ali vam to ne smeta da pljujete. Koliko je meni poznato ovo je projekat na nivou cele drzave, a Vojvodina je njen deo.

Eh da, cemu sluze ovakvi tekstovi u stranim novinama?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:34 06.09.2007

Re: Svrha autoputa

milosib
Da li ste se u zadnjih 10 godina provozali Ibarskom magistralom? To je put koji ide kroz srce Srbije i prometniji je od postojeceg autoputa. Broj saobracajki kao posledica nesnosne guzve je ogroman.

Da li je cilj svakog puta za koji treba dati pare da poboljsa kvalitet zivota beogradjana i vojvodjana ili zivi jos neko u ovoj Srbijici?

O kakvoj steti se prica u Vojvodini kad oni tvrde da koliko do juce nisu ni znali finansijsku konstrukciju. Valjda bi trebalo znati koliko kosta izgradnja ostatka puta pa videti da li bi bilo moguce bez ovakvog ugovora to uraditi ( mislim na detalj da se koncesijom daje naplata putarine na postojecem delu puta). Naravno da o ovome nemate pojma kao ni ja, ali vam to ne smeta da pljujete. Koliko je meni poznato ovo je projekat na nivou cele drzave, a Vojvodina je njen deo.

Eh da, cemu sluze ovakvi tekstovi u stranim novinama?

Nije u pitanju svrha. U pitanju je način upravljanja javnim dobrom.
jesen jesen 00:15 07.09.2007

Re: Svrha autoputa

Nije u pitanju svrha. U pitanju je način upravljanja javnim dobrom.
Veceras je na tv Pink bila emisija Sudar u kojoj su se sudarili Velja Ilic i Predsednik skupstine Vojvodine BojanK.....i sta da vam kazem...Velja je Velja...a taj mladi predsednik skupstine zaista nema pojma ni o cemu...cak je pricao nesto o naftnoj industriji a pojma nema kakva je organizacija bila pre NIS-a....Nista nije znao da kaze sem da Velja kraducka i da Vojvodina hoce svoje novce.....Velja je rekao jednu proverljivu "istinu." a to je da su u vladi samo on i RasimLJ ministi iz Srbije juzno od BG...njih devet su iz Vojvodine a ostali iz Bg...Mene vise zanima kako zive ljudi juzno od BG nego problem sa konjima ili Filaretov strajk gladju...i naravno zanima me gde su nasi navci.....Najzalosnija cinjenica za narod u Srbiji je da trenutno ne postoji alternativa...Nije vise dovoljno samo pljuvati, potrebno je dokazati i pokazati da si bolji i da znas vise....Javnost nije nekvalitetna vec je zacutala a zna se u kojim vremenima javnost cuti......
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:22 07.09.2007

Re: Svrha autoputa

jesen
Nije u pitanju svrha. U pitanju je način upravljanja javnim dobrom.
Veceras je na tv Pink bila emisija Sudar u kojoj su se sudarili Velja Ilic i Predsednik skupstine Vojvodine BojanK.....i sta da vam kazem...Velja je Velja...a taj mladi predsednik skupstine zaista nema pojma ni o cemu...cak je pricao nesto o naftnoj industriji a pojma nema kakva je organizacija bila pre NIS-a....Nista nije znao da kaze sem da Velja kraducka i da Vojvodina hoce svoje novce.....Velja je rekao jednu proverljivu "istinu." a to je da su u vladi samo on i RasimLJ ministi iz Srbije juzno od BG...njih devet su iz Vojvodine a ostali iz Bg...Mene vise zanima kako zive ljudi juzno od BG nego problem sa konjima ili Filaretov strajk gladju...i naravno zanima me gde su nasi navci.....Najzalosnija cinjenica za narod u Srbiji je da trenutno ne postoji alternativa...Nije vise dovoljno samo pljuvati, potrebno je dokazati i pokazati da si bolji i da znas vise....Javnost nije nekvalitetna vec je zacutala a zna se u kojim vremenima javnost cuti......

Pa evo..Imate post Gordane Čomić o siromaštvu....Ima tu statistike, opisa, svašta po malo.
Ali, bez javnosti neće biti ničega. Ni decentralizacije, ni samodgovornosti ljudi za kvalitetniji život, ni odgovora gde su novci...Ničega...osim prostakluka i nasilja kome ste gledajući tu emisiju svedočili..
nestorijanac nestorijanac 00:27 07.09.2007

Re: Svrha autoputa

Imate post Gordane Čomić o siromaštvu....Ima tu statistike, opisa, svašta po malo.

Bas tako ! Ima bas svacega i to po vrlo malo !
jesen jesen 00:38 07.09.2007

Re: Svrha autoputa

Pa evo..Imate post Gordane Čomić o siromaštvu....Ima tu statistike, opisa, svašta po malo.
Ali, bez javnosti neće biti ničega. Ni decentralizacije, ni samodgovornosti ljudi za kvalitetniji život, ni odgovora gde su novci...Ničega...osim prostakluka i nasilja kome ste gledajući tu emisiju svedočili..
U statistiku ne verujem, posebno "nasu"....vi jedete kupus ja meso a u proseku jedemo sarmu...Znam da bez javnosti nema nicega, zato sam i ovde uostalom...medjutim, nasa javnost je shvatila, pod jedan, da se obraca gluvom a pod dva, da nema alternative...i zato cuti...Eto, gledam besprizornog Velju veceras i gledam onog mladog coveka koji zveci od neznanja....moze on da pljuje i po Filaretu i po SANU i po Velji....ali nije to vise dovoljno......
nestorijanac nestorijanac 00:44 07.09.2007

Re: Svrha autoputa

ali nije to vise dovoljno......

Za koga to nije dovoljno ?
Za javnost koja cuti ili za javnost koja nesto kaze (kao ova ovde, blogovska) ?
jesen jesen 00:55 07.09.2007

Re: Svrha autoputa

...nije dovoljno za vecinu zitelja Srbije koji zive lose i nemaju nadu u svetliju buducnost...
nestorijanac nestorijanac 00:56 07.09.2007

Re: Svrha autoputa

Slazem se. Nije dovoljno.
milosib milosib 08:12 07.09.2007

Re: Svrha autoputa

Ne znam sta ste hteli da kazete ovim. Razumem ako je u pitanju to da je Velja morao da dostavi javnosti na uvid ugovor odmah. To vam ne daje za pravo da tvrdite da upravljanje javnim dobrom nije zadovoljavajuce, tj. nema dokaza da je ugovor nepovoljan (mada je svojim postupkom ministar nagovestio da tu mozda nesto smrdi). Ne moze se uzeti kao dokaz izjava Kostresa jer covek nema pojma o problematici.

Poenta celog teksta je da u Srbiji postoji nekvalitetna javnost? Medjutim i sama cinjenica da je akcija javosti i medija dovela do pokazivanja ugovora govori da ovde stanje i nije tako crno kako ga vi prikazaste. Uostalom vec jednom rekoh da ne mozemo napraviti bolji narod( to je glupost neopisana) sto bi se eventualno moglo zakljuciti iz vaseg teksta.

Elem, ne odgovoriste mi na pitanje o svrsi ovakvih tekstova u stranim novinama. Sta mislite da li je bilo korektnije da prvo istrazite sve cinjenice pre nego ispljujete sopstveni narod napolju?
Malisa Malisa 11:14 07.09.2007

Re: Svrha autoputa

...osim prostakluka i nasilja kome ste gledajući tu emisiju svedočili..

Ja uvek volim da vidim sta mi misli neprijatelj pa pogledam ponekad i nacionalnu televiziju RTS.:)))
adam weisphaut adam weisphaut 15:35 06.09.2007

Ship of fools

Umjesto odgovora, ministar Ilić one koji postavljaju pitanjima naziva izdajnicima i neprijateljima Srbije.

Problem je sto je Ilic u svoj svojo besprizornosti samo simptom. Jer oni koji posle svega mogu da sede s njim u istoj Vladi ne mogu biti bolji. Samo (naizgled) imaju bolje manire.
A njegov štrajk je politika

. Njegov strajk nije poltika, To je cirkus sa sve satrom. A on, Naumov i Ilic cirkuzanti.
A privatna vila nije najbolje mjesto za službeni susret ministara dvije susjedne zemlje koje imaju otvorenih pitanja.

Ja bas mislim da je prigodno, posto je ova drzava toliko privatizovana da je nemoguce odvojiti sluzbeno od privatnog.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:37 06.09.2007

A i državu

od crkve.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:44 06.09.2007

Re: A i državu

Jelica Greganović
od crkve.

I obrnuto - a i crkvu od države- o)))
adam weisphaut adam weisphaut 15:49 06.09.2007

Re: A i državu

Pa srdacan je to zagrljaj s obe strane, gotovo simbioza
Taska Dana Taska Dana 15:51 06.09.2007

Re: A i državu

Simbioza kakvu bog samo moze da zamisli...:)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:56 06.09.2007

Re: A i državu

Taska Dana
Simbioza kakvu bog samo moze da zamisli...:)

Bog i SANU...o))
Pošto bog ipak sve najviše voli raditi preko ljudi...
Taska Dana Taska Dana 15:58 06.09.2007

Re: A i državu

Se veda....:) Sto bog da se muci kad je vec stvorio ljude ....:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:59 06.09.2007

Božemesačuvaj

isakloni.
angie angie 15:59 06.09.2007

Re: A i državu

Pošto bog ipak sve najviše voli raditi preko ljudi...


Hteli ste reci-kako ga njegovi predstavnici tumache!
Taska Dana Taska Dana 16:00 06.09.2007

Re: Božemesačuvaj

A sta je to SANU...jel to neka sekta?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:01 06.09.2007

Re: Božemesačuvaj

Jelica Greganović
isakloni.

I svi sveci pomoćnici...o))
adam weisphaut adam weisphaut 16:02 06.09.2007

Re: A i državu

Naravno za zemaljske radove sluze bogomdani i bogoudgodni, odnosno SANU i SPC.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:04 06.09.2007

Re: A i državu

Taska Dana
Se veda....:) Sto bog da se muci kad je vec stvorio ljude ....:)

Dalo bi se iz ovoga zaključiti da je bog razum ili čak um...
Pa ako je to tačno, onda su ovi naši nevernici...o)))
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:07 06.09.2007

Re: A i državu

adam weisphaut
Naravno za zemaljske radove sluze bogomdani i bogoudgodni, odnosno SANU i SPC.

To je filijala na zemlji...o))) A takvi su po sopstvenom tumačenju stvari...i trude se da se ne remeti poredak stvari..
Pored ostalog i to je ometač za kvalitetnu javnost...o)))
adam weisphaut adam weisphaut 16:07 06.09.2007

Re: A i državu

Kada bi bilo tako oni ne bi bili ateisiti nego antiteisti
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:12 06.09.2007

Re: A i državu

adam weisphaut
Kada bi bilo tako oni ne bi bili ateisiti nego antiteisti

Pa kaže Velja...Ovde gde štrajkuje Filaret, treba dići crkvu...o)))
A po božijem kodeksu on bi za to što radi morao klečati na kukurizima...o)))
Taska Dana Taska Dana 16:13 06.09.2007

Re: A i državu

Sta ce nama javnost kad imamo SANU I SPC......sto je od boga nikad nije dosta.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:14 06.09.2007

Re: Božemesačuvaj

Taska Dana
A sta je to SANU...jel to neka sekta?

Nije sekta...To je geruzija....o)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:16 06.09.2007

Istureno

odeljenje?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:17 06.09.2007

Re: A i državu

angie
Pošto bog ipak sve najviše voli raditi preko ljudi...


Hteli ste reci-kako ga njegovi predstavnici tumache!

Da, ali predstavnici kažu da im on to direktno šapuće...o)))
adam weisphaut adam weisphaut 16:17 06.09.2007

Re: A i državu

A po božijem kodeksu on bi za to što radi morao klečati na kukurizima...o)))

Postoji osnovana sumnja da oni prate kodekse konkurentske firme vec duze vreme.
Taska Dana Taska Dana 16:17 06.09.2007

Re: Istureno

Ne to je utureno odeljenje :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:18 06.09.2007

Čuju

glasove u glavi?
adam weisphaut adam weisphaut 16:20 06.09.2007

Re: Čuju

Ne da cuju nego odzzvanja
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:24 06.09.2007

Re: Istureno

Taska Dana
Ne to je utureno odeljenje :)

Nekad utureno, nekad zatureno a nekad natureno...o)))
Tajanstveni su putevi gospodnji...o)))
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:25 06.09.2007

Re: Čuju

adam weisphaut
Ne da cuju nego odzzvanja

U praznome najbolje odzvanja...o))
angie angie 16:26 06.09.2007

Re: A i državu

pa TO vam kazem!!!!

nisam samo sigurna da govore istim jezikom i da ga razumeju, poshto u glavnom bogohulno delaju, pa imam neku sumnju u ta tumachenja-jedino shto ovi iz vlade nemaju!
Taska Dana Taska Dana 16:26 06.09.2007

Re: Čuju

Tesko je reci....oni se ni medjusobno ne prepoznaju bas najbolje....zaista je tesko reci ...ali su utureni a ne istureni....to je sto posto.
Taska Dana Taska Dana 16:55 06.09.2007

Re: Istureno

Sorom sajka a Dunavom ceze....bas je to bez veze...:)
dragan7557 dragan7557 11:00 08.09.2007

Re: A i državu


Da, ali predstavnici kažu da im on to direktno šapuće...o)))


U snu ili na javi?
7557

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana