Un cappuccino, per favore

veni_vidi_velcro RSS / 20.02.2009. u 16:35
Aj potrevi koja je ovo fontana
Aj potrevi koja je ovo fontana
Samo kratko da se javim, da napišem par stvari koje ću kasnije možda zaboraviti. Pre neki dan sam krenuo u solo šetnju po Rimu, i moram donekle da ublažim ono što sam ranije pisao.

Nije sve baš tako neuredno. :) Centar Rima je magičan i jednostavno ne može da se opiše rečima. Da može, ne bi bilo toliko ekskurzija koje idu u Rim. ;) Jedino što mi smeta je to što je sve to nabacano bez plana i zbijeno, pa neke stvari ne mogu baš da se sagledaju zbog skučenosti. Ali ne studiram arhitekturu pa neću mnogo da se pravim pametan. Pročitao sam da je Rim jedna od retkih evropskih prestonica koja nije značajnije uništavana u ratovima, tako da te ulice što su im ostale od Srednjeg veka, to im je što im je.

Vreme je odlično za ovo doba godine. Suvo je i jako sunčano, mada i prilično hladno, pošto stalno duva neki vetar. Ali vidim da je ceo Balkan zavejan, pa se ne žalim. Juče sam sa nekim Srbijancima pio kapućino na Piazzi San Giovani, bez jakne, sa naočarama za sunce :P

Jutros sam prvi put bio do faksa, čisto formalno da vidim nekog profesora. Imao sam tu ludu sreću da mi je fakultet tu odmah iza ćoška, bliže nego od Lole do ETF-a. Oduševio sam se faksom, ovo im je izgleda neki novi master kurs, pa je cela zgrada kompletno renovirana, puno stakla i metala, nove tehnologije, dugmići i lampice. Sve to smešteno u zgradu s početka XX veka.

Inače što se tiče moje lude sreće, svakog dana saznajem da je sve luđa i luđa. Prvi dan da uđem u stan, da imam dobar stan u užem centru Rima za normalne pare, sa Erazmusima, da mi škola bude na 100m od stana. Sad samo idem ulicom i pazim da me ne udare kola - da mi se ne izjednači nivo sreće :)

Od Vardara pa do Triglava...
Od Vardara pa do Triglava...
Jedino što ostaje da me jako frustrira je što ne znam jezik. Ali to je samo još jedna motivacija više da ga brzo naučim.

Ono što me je takođe bacilo u očaj je što sam bio u nekoliko lokala gde je pivo od 5 evra pa nadalje. Taman kad sam pomislio da je svuda tako, i da moj život počinje da gubi smisao, Erazmusi me odvedoše u neku lokalnu kafanu gde je 0,66 flaša 1,60 evra. Evo danas sam već malo bolje raspoložen.

Čujemo se, odoh do menze. Evo kako izgleda njhova kartica za menzu. Naša je lepša :P

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana