Oprema za tetoviranje

butchertattoo RSS / 21.02.2009. u 19:02

Postoje razne opreme,rznog kvaliteta i razlicite namene.U tetoviranju se koristi dosta toga sto konkretno nije proizvedeno za t namen ali ipak ispunjava potrebne uslove te se i pored toga smatra profesionalnom.

Oprema se deli na tri grupe a to su:osnovna oprema,potrosni materijal i oprema za ciscenje,dezinfekciju i sterelizaciju.

Osnovna oprema sadrzi:

-tattoo masinicu

-adapter

-papucicu

-kablove

-tubu 

-spic

Potrosni materijal:

 -igle

-nosaci iglica

-boje

-oprema za lemljenje igala

-cepici za boju

-nosac cepica za boju

-preslikaci

-sredstvo za preslikavanje

-ubrusi

-brijaci za jednokratnu upotrebu 

-hirurske ruukavice

-vazelin

-spatule

-folija

Oprema za ciscenje.dezinfekciju i sterelizaciju:

-sterelizator

-ultrazvucna kadica

-sredstva za dezinfekciju ruku,alata i radnih povrrsina

-odgovarajuce medecinske posude 

tattoo-machine-blackwidow.gif

Tattoo masinica 

Osnovna ideja o elektricnoj tattoo masinici je ta da se igla pomera gore i dole,poput igle za sivenje unoseci boju u vasu kozu.

Glavni deo masinice je rram na koji su pricvrsceni svi ostali delovi.Ram moze biti rraznih oblika i u osnovi je to pitanje dizajna a princip rada je isti.Drugi jako bitan deo masinice je motor,odnosno elektro magnet.On se sastoji od dva kalema i jednog kondenzatora.Kada je masinica ukljucena u struju motor privlaci i odbcuje mali metalni deo(armature bar) na koji je zakacena igla te tako dobijamo vertikalno pomeranje igle pri kojem igla,vodjena kroz tubu i spic pravi ubode u kozu i ostavlja boju.

Na zadnjem delu rama se nalazi zadnji kontakt,jedan dole i jedan gore.To su dve rupice na koji se kaci clip cord i tako masinica dobija struju.On je sa jedne strane pricvrscen za ram,a sa druge gde se nalazi kontakt sraf ima dodirnuu tacku sa limom koji je pricvrscen za armature bar.Ovaj kontakt je jako bitan jer se pomeranjem kontakt srafa menja i nacin rada masinice i duzina hoda igle.

NASTAVICE SE... 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana