Gazda TV BN ne dozvoljava da gost u emisiji bude gej

Vesna Knežević Ćosić RSS / 24.02.2009. u 23:56

Zelim sa vama da podelim kako BN televizija diskriminise ljude i nije dozvolila da gost u emisiji bude Boban Stojanovic, samo zato sto je - gej. 

Pred novu godinu izasla mi je knjiga "Srpski domacin u raljama seXa" i otprilike u isto vreme usledio i poziv da gostujem na televiziji BN iz Bjeljine. Pozvala me je Svetlana Djokic koja pravi emisiju "Slucajni partneri" i rekla da izaberem jednog gosta koji bi govorio o knjizi i na prigodne teme.

E sad, meni nisu odvec zanimljive emisije u kojima psihijatri gude na temu, mislim, svaka cast, al vec vidjeno milion puta i ako bas ne moram, ja ne bih takvu kombinaciju, iskreno, vise sam za dobro zezanje. I onda sam predlozila da mi gost bude Boban Stojanovic iz Kvirije. Em Kvirije ima u knjizi, em je Boban moj drug,  em mu nije blam. I predlozim jos, da sve bude cakumpakum, da gospodja Djokic pozove gosn Eru Ojdanica, kao pravog srpskog domacina, a ako ga ne u'vati, moze i g Palma, pa da zurka bude prava, sve da prshti, ej, raspustenica, peder i domacin, ludilo:)

I tako smo Boban i ja bili u fazonu da krajem februara palimo za Bjelinu pa smo vec krenuli i da mozgamo ko ce sta da obuce:)

Da se razumemo, ja od Djokiceve nisam krila da je Boban Stojanovic gej, ali me nije mrzelo, posto nisam znala da li kapira ili ne, da joj kazem, eksplicitno, da je on fin i vaspitan covek i da njena reputacija i njena emisija ni na koji nacin nece biti ugrozeni, recju, da ne bere brigu. Mada, sve se nesto mislim, da ni to nije trebalo, nije valjda da i serifikat o seksualnoj podobnosti treba za BN televziju!?

E, ispostavilo se da treba!

Snimanje je trebalo da bude 24 februara, ali me je Svetlana Djokic zvala i rekla da su oni tamo u Bjeljini zavejani i da se odlaze za utorak, tj danas.

U petak, dan pre skandaloznog upada policije u Borbu, sa autorkom emisije sam razmenila nekoliko smsova iz kojih se vidi kako BN televizija diskriminise ljude.

Svetlana: Moramo da nadjemo drugog partnera - vlasnik se ne slaze sa time da gostuje gej! Zvala bih Jasminu Anu - slazes li se?

Vesna: Izvini, ne.

Svetlana: Pronadji ti onda nekoga, molim te za utorak!

Vesna: Jaoj, ja to citam kao diskriminaciju, pa onda nema ni mene, ne mogu da ispaljujem ljude zbog seksualne orijentacije.

Svetlana: Jao, molim te, nemoj da me ispalis! Videces koliko je gledano, imamo prevoz.

Vesna: Ne ispaljujem te, to je stav, ispalio te vlasnik.

I naravno da nisam otisla, mislim, dobro bi mi doslo malo reklame, valja knjigu prodati, al bre, ne po svaku cenu, mislim, ovo je dno dna i ja u tome necu da ucestvujem. Pa ni ime da mu izgovori, nego - gej. Sto se mene tice, BN na ignor, jer sikanira i disrkiminise.

***

Veceras mi je stigao sms u kome pise za skandal u Sava centru i poziv na protest ispred u 18:30. Zao mi je sto nisam mogla da dodjem i ovaj blog posvecujem Gej strejt alijansi i Kviriji.

Zato sto ce tesko samo da se izbore da ne budu diskriminisani, ako svako od nas ne kaze STOP HOMOFOBIJI!

Atačmenti



Komentari (73)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dušan Maljković Dušan Maljković 00:03 25.02.2009

Rešenje

Mogla si mene da zoveš, dečko me toliko zapostavio da sam praktično postao strejt...
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 00:09 25.02.2009

Re: Rešenje

maljkovicu, mora da si ga zatuk'o zizekom bree
Dušan Maljković Dušan Maljković 00:13 25.02.2009

Re: Rešenje

Jesam, biće da je to, A imao sam i crush na Žižeka u Zagrebu prošle godine, poludeo je od ljubomore... Šta ću, ja sam perverzna Srpkinja, ložim se na pamet, to mi je najjači afrodizijak!
queeria92 queeria92 00:24 25.02.2009

Re: Rešenje

Mogla si mene da zoveš, dečko me toliko zapostavio da sam praktično postao strejt...


A ti bi Dušanka da napraviš comeback?!
Dušan Maljković Dušan Maljković 00:29 25.02.2009

Re: Rešenje

Comeback!? You mean to comeback to my gayness form this supposed former infatuated heterosexuality? No thanks -- ABSTINENCE IS SEXY, according to Warhol.
man ray loves me man ray loves me 00:30 25.02.2009

Re: Rešenje

maljkovicu, mora da si ga zatuk'o zizekom bree
to je samo pocetak. ja bih dala pare da gledam kako 'zatuca' gledaoce tv bjeljina! sa sve erom i telefonskim ukljucenjima.
Dušan Maljković Dušan Maljković 00:34 25.02.2009

Re: Rešenje

Zvali su me da gostujem, ali ja sam odbio. Trenutno sam u fazi učenja, analize i preispitivanja. I virtualne egzoistencije. Bejah više puta na malim ekranima, nahranih sujetu, prevaziđoh sav taj celebrity stardust i vratih se jednostavnosti užitaka u poeziji. I blogoprozi.
Jelena Milić Jelena Milić 10:42 25.02.2009

Re: Rešenje

wow,
maljkovicu, jel to znaci da cekam jos malo pa u nasoj blogerskoj vezi/braku mozda "konzumiramo strast" sto bi reko tibor jona sladak ko bombona
Jelena Milić Jelena Milić 10:42 25.02.2009

Re: Rešenje

wow,
maljkovicu, jel to znaci da cekam jos malo pa u nasoj blogerskoj vezi/braku mozda "konzumiramo strast" sto bi reko tibor jona sladak ko bombona
aramon aramon 00:14 25.02.2009

...

Stop homofobiji!

Eto, ja rekao...
alexlambros alexlambros 00:16 25.02.2009

BN

.... a kraljica Kleopatra može da ima svoju emisiju? Ona nije gay ili šta?

na stranu što im pola voditelja gay ... al valjda se ne važi dok se jasno i glasno ne izjasne?

BN TV je paradigma Srbije danas .... off topic ... BN je inace najružniji grad ikada, radio sam nekoliko godina tamo .... Padalo mi je na pamet da organizujem ture bizarnog turizma .... tipa "obiđite najružniji grad na svetu" i onda to organizuješ i lepo naplatiš debele pare (samo je pijaca lepa)

back to topic ... a imaju neku voditeljku da ne veruješ ... kad bio Božić ona umetnula badnjak u frizuru
avemarija avemarija 00:37 25.02.2009

Re: BN

BN TV je paradigma Srbije danas ....


Da znas Vesna da ti i Boban treba da zahvalite gazdi.
Mudar neki covek.
Sta bi Boban i ti pricali tamo?
Red Stoje,red Seke, pa dva ejlijena
pa recert za bosanski lonac,
pa red Kitica i Mirica,
a onda prelet preko vas dvoje ,vanzemaljaca....
Dzesmin Ana ,cuvena kolumnistkinja je ipak dobar izbor; al da su makar pozvali i Bobicku i Marijanu Mateus ,da piplmetar iskoci iz koze{tj aparata}....
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 01:03 25.02.2009

Re: BN

a bas smo hteli da se napirlitamo, boban tesnu majcu, ja cipkanu 'aljinu, mis'im i super cizme sam zajmila od cerke, pih
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:39 25.02.2009

Re: BN

I naravno da nisam otisla

pa tamo štrika i isidora bjelica.
al ona je domaća.
krasna televizija.
i nada obrić, kadar bivši sps tamo je voditeljka.
sedi u dnevnoj sobi, sve sa šustiklom na stolu i regalom i domaćom rakijicom
a ima i da se zamezeti. samo fali furuna...
na kanabetu (ostanulo im od miloševića) smenjuju
se gosti - crnčević, kapor... dva puta gledala.... sve senatori do senatora...
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:41 25.02.2009

Re: BN

Vesna Knežević Ćosić
a bas smo hteli da se napirlitamo, boban tesnu majcu, ja cipkanu 'aljinu, mis'im i super cizme sam zajmila od cerke, pih

I naravno da nisam otisla

svaka čast!
i bez toga ne treba ići na tu tv.
to je takva seljadija, skoro ko palma plus.
ma kakvi skoro, gora.
alexlambros alexlambros 00:21 25.02.2009

inace

... GAZDA kao izraz za vlasnika-urednika-direktora-vodećeg čoveka, šta god, jedne TV stanice govori dovoljno ... say no more ...
purenjak purenjak 09:39 26.02.2009

Re: inace

Ipak..GAZDA je taj koji ima uticaj koce a ko nece gostovati na njegovoj televiziji.Nije duzan da objasnjava zasto i kako.Ukoliko GAZDA nije drzava tj Javni servis urednistvo (gazda) nema obavezu da vodi racuna bilo cijim osecanjima.To se zove Komercijalna televizija.Tacno je da je sve to ruzno ali...
drugtito drugtito 00:30 25.02.2009

odlicna ideja,

raspustenica, peder i domacin, ludilo:)


ja bih bas voleo da vidim jednu takvu emisiju na domacim kanalima, nemojte sada da odustajete!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 00:46 25.02.2009

Re: odlicna ideja,

pa vish da nas nece, a mnogo dobra ideja bre:)
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 00:36 25.02.2009

Доследност А и Б (Ц искључујемо)

Vesna: Ne ispaljujem te, to je stav, ispalio te vlasnik.

I naravno da nisam otisla, mislim, dobro bi mi doslo malo reklame, valja knjigu prodati, al bre, ne po svaku cenu, mislim, ovo je dno dna i ja u tome necu da ucestvujem.

Случај А: власник телевизије је или хомофобичан или је проценио да није у његовом пословном интересу гостовање геј активисте на медију који води. Будући да је дотична телевизија његова приватна прћија, што је чињеница која му даје многа неоспорива права (рецимо, да не допушта гостовање оних који су му несимпатични или угрожавају његов профит), мало што се начелно власнику може замерити осим тога да је такав какав је (а можда, опет, није такав какав је, већ је проценио да му гостовање једног геја није у пословном интересу). Као предузетник он је поступио у корист своје пословне будућности, али можда не и свог карактера.

Случај Б: Весна Кнежевић Ћосић је власница свог ауторског дела и са њим може да ради шта хоће, да гостује и на Пинку у Гранд шоу, ако сматра да то доприноси продаји њене књиге или њеној личној популарности или просветљењу још непросветљених маса. Како год да било, њено је неотуђиво право, као и власника дотичне телевизије, да са својим власништвом ради шта год јој воља. Тиме што је одбила да под датим условима буде гост у емисији која јој је могла донети пословни профит, она је поступила у складу са својим уверењима - залагање за права геј популације, до којих јој је било више стало од могућног пословног добитка. Као предузетник, она је поступила на штету своје пословне будућности, али не и свог карактера.

Случај Ц: Када је медиј предвиђен за гостовање геј активисте у државном, јавном власништву (рецимо РТС), не постоји тај који са некаквим власничким правом може ускратити, из чисте хомофобије или нечег сличног, могућност да се оно оствари, јер би се тиме негирало и оно десетопроцентно потенцијално власништво хомосексуалне популације над јавним сервисом (10% је уобичајена заступљеност геј појединаца у неком друштву). Стога ни Центар Сава, који је јавно предузеће, нема право на такав поступак.

П.С. Мени лично несимпатични Бобан свакако би био бољи и интелигентнији саговорник на промоцији од Јасмине Ане.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 00:56 25.02.2009

Re: Доследност А и Б (Ц искључујемо)

bokte, predraze, ovo abc ko kviz:)

al vidi, boban nije trebao da gostuje u ulozi gej aktiviste, mislim, necu da tupim, ali svi mi igramo razne uloge u zivotu i to ne sve u isto vreme, dakle, jos jednom, on nije isao kao gej aktivista.

meni to oko privatnog vlasnista nije bas najjasnije. da li to znaci da ako neko ima privatnu bakalnicu i prodaje bakaluk, on moze, ako mu se oce, da zaprani ulaz pederima?

nece biti da to nije teska shikana.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 01:13 25.02.2009

Re: Доследност А и Б (Ц искључујемо)

meni to oko privatnog vlasnista nije bas najjasnije. da li to znaci da ako neko ima privatnu bakalnicu i prodaje bakaluk, on moze, ako mu se oce, da zaprani ulaz pederima?

Па телевизија није баш бакалница, на њу се обично иде по позиву, као кад неког позовеш у свој стан (ваљда не би пустила било ког са улице у њега?), дакле телевизија дође као неки затворени клуб... Ваљда кад идеш на журку, па хоћеш кога год да поведеш са собом, питаш домаћина да ли смеш? А ако ти он каже: "Јој, немој, не подносим га због __________________ (уписати по жељи)", теби само преостаје или да одеш сама или да урадиш оно што си ти урадила - не одеш уопште. (Мислим, да се разумемо, ја те хвалим ;-)

А ТВ БН није јавни сервис и мада, вероватно, по неком закону има обавезу неширења мржње итсл, нико је не може спречити да спроводи политику уредничког игнорисања или неке врсту друштву прирођене дискриминације (не можемо сви све волети, ти на својој телевизији вероватно не би пуштала Стоју и Бобана Рајевића), за шта ће се побринути већ вратар на улазу.

Доследност (наш вечерашњи Бог) каже: удри по Центру Сава, а за газду ТВ БН једино с правом можемо да кажемо да је ______. (Написао бих шта, али не бих да ме се обрише ;-)
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 01:36 25.02.2009

Re: Доследност А и Б (Ц искључујемо)

Па телевизија није баш бакалница, на њу се обично иде по позиву, као кад неког позовеш у свој стан


e polako, teve nije stan, za pocetak, stan je privatna stvar pa ni u stanu ne smes da bijes ukucane i goste jel.

ne znam, mozda nisam bila dovoljno jasna, boban stojanovic je pozvan, na moj predlog, i trebalo im je tri nedelje da, neposredno pred emisiju, otkazu s tom argumentacijom - jer je gej.

kad su tako cudoredni, kako to da im ne smetaju seksi teme i nece biti da su bas svi gosti virdzin, koji su prosli kroz taj studio. naravno da nisu.

pravila, posebno kad su mediji u pitanju, moraju da budu ista, bez obzira na vlasnicko poreklo. jer po toj logici, tvojoj, privatna televizija bi mogla ladno onda da pusta hardcore pornice u vreme kad teku crtaci, jer je privatna, mislim, moze vlasnik da gleda pornice pre podne jel'da u svom stanu, pa moze i da ih vrti na teve. nece biti da moze.







JJ Beba JJ Beba 01:43 25.02.2009

Re: Доследност А и Б (Ц искључујемо)

kad su tako cudoredni, kako to da im ne smetaju seksi teme i nece biti da su bas svi gosti virdzin, koji su prosli kroz taj studio.


ma ti sa tog BNa su mnogo fini - biraju goste, postavljaju uslove....
sve je to bre ucena, što je atak na moj lik
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:43 25.02.2009

Re: Доследност А и Б (Ц искључујемо)

Па телевизија није баш бакалница

ova nije bakalnica, ova je brlog.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 01:49 25.02.2009

Re: Доследност А и Б (Ц искључујемо)

Ма, Весна, питање је да ли би ти на својој телевизији пуштала Стоју и Бобана Рајевића?

Правила јесу иста, њима је регулисан и хардкор и неширење мржње, али би и ти, на својој телевизији, примењивала неку врсту уредничке дискриминације према некоме, можда не из зле воље, већ што волиш, рецимо, џез и класичну музику, и, рецимо, Стинга и Есму Реџепову, а до осталог ти је мање стало.

Него, ствари се ипак померају, ево једне лепе вести, насупрот онима који мисле да има само ружних: ЛИНК

П.С.
Бијељина није у Србији.

aquariusoptimist aquariusoptimist 02:08 25.02.2009

Re: Доследност А и Б (Ц искључујемо)

Exitus Letalis
Па телевизија није баш бакалницаova nije bakalnica, ova je brlog.



avemarija avemarija 07:02 25.02.2009

Re: Доследност А и Б (Ц искључујемо)

Бијељина није у Србији


Nije ,al jeste. Sve jo to nase...mislim iako nije , kao da jeste .
man ray loves me man ray loves me 01:08 26.02.2009

Re: Доследност А и Б (Ц искључујемо)

sve je to bre ucena, što je atak na moj lik
"da li da mu pop*** ili da ga prijavim" jel i ovo marina (t)ucenjena tucakovic? moze da se zove i 'atak na moj batak'.
ssvetlana92 ssvetlana92 00:37 25.02.2009

Vesna!

Svaka ti čast! Reagovala si baš kako treba!
Veliki pozdrav!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 01:08 25.02.2009

Re: Vesna!

fala ssvetlano
:)
Lektorka Lektorka 00:49 25.02.2009

kumulacija

kakva kumulacija odvratnih vesti iz srbije poslednjih dana! FUJ!
tajno milionče za nasilnika, gay nepoželjni na tv i u sava centru, jeremić najevropljanin 2008. godine...
Goran Vučković Goran Vučković 00:53 25.02.2009

Re: kumulacija

jeremić najevropljanin 2008. godine

Bio sam blažen da propustim ovu informaciju
aquariusoptimist aquariusoptimist 00:56 25.02.2009

Re: kumulacija

Lektorka
kakva kumulacija odvratnih vesti iz srbije poslednjih dana! FUJ!tajno milionče za nasilnika, gay nepoželjni na tv i u sava centru, jeremić najevropljanin 2008. godine...


Da znas.
aquariusoptimist aquariusoptimist 01:16 25.02.2009

Gradjanska svest i savest

Cestitam Vesna na postupku.

Imam utisak, citajuci komentare, da se ne shvata sta diskriminacija znaci, iako je Drug Clan na prethodnom blogu jasno objasnio.
Ja bi da navedem primer:
U UK vlasnik B&B je odbio da primi gej par (dva muskarca) u svoj hotel sa obrazlozenjem da su gej i da on ne prihvata gej ljude izmedju ostalog jer su mu odvratni (izvinjavam se, tako se izrazio) i da je on hriscanin i da mu njegova religiozna uverenja ne dozvoljavaju da posluje sa gejevima.
Ovi nisu bili lenji nego ga prijave i nadlezni ga kazne nekom novcanom kaznom da je jedva izbegao bankrot , sa obrazlozenjem da je nebitno to sto je hotel privatan , on mora da primi svakog ko zatrazi, bio on gej, crnac, invalid...naravno ako ima mesta i dok postuje uslove boravka.

Gej ljude treba da stiti zakon protiv diskriminacije i tada ce biti nebitno da li je neki establisment privatan ili javni (vidi Vesnin primer bakalnice), jedino tako gejevi mogu biti zasticeni od situacija kao na ovoj tv.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:50 25.02.2009

Re: Gradjanska svest i savest

aqvariusoptimisto, da se nadovežem na tvoj komentar,
ovo sam skinula sa sajta bb92, komentar na zabranu u sava centru:

Letos me gazdarica s decom i prijateljima, vodila na Lezbejski flimski festival u nekom malom bednom americkom selu, sedeo sam s 5000 lezbejki i gledao filmove, u prijatnoj atmosferi, ovde u Centru SRBISTANA u Evropi, ne moze da se odrzi nista sto nije blagosloveno od SPC...
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 02:01 25.02.2009

Re: Gradjanska svest i savest

Exitus Letalis
aqvariusoptimisto, da se nadovežem na tvoj komentar, ovo sam skinula sa sajta bb92, komentar na zabranu u sava centru:
Letos me gazdarica s decom i prijateljima, vodila na Lezbejski flimski festival u nekom malom bednom americkom selu, sedeo sam s 5000 lezbejki i gledao filmove, u prijatnoj atmosferi, ovde u Centru SRBISTANA u Evropi, ne moze da se odrzi nista sto nije blagosloveno od SPC...


a posebno je gnusno ogradjivanje uprave festa i apel da im se gosti ne uznemiravaju, mislim, strasno, umesto da se sablazne i kazu stop bre homofobiji, necemo vam ni mi doci iduce godine sta.ja.znam ili bar ne slazemo se, oni cuvaju goste si svoje ko da su gosti retardi, mada kad ih tako ljuljash...
aquariusoptimist aquariusoptimist 02:03 25.02.2009

Re: Gradjanska svest i savest

Exitus Letalis
aqvariusoptimisto, da se nadovežem na tvoj komentar, ovo sam skinula sa sajta bb92, komentar na zabranu u sava centru:
Letos me gazdarica s decom i prijateljima, vodila na Lezbejski flimski festival u nekom malom bednom americkom selu, sedeo sam s 5000 lezbejki i gledao filmove, u prijatnoj atmosferi, ovde u Centru SRBISTANA u Evropi, ne moze da se odrzi nista sto nije blagosloveno od SPC...


nadovezi se.... i ja da se nadovezem...
Kad neko otvori neki biznis, u ovom slucaju hotel, mora da racuna da ce na vratima da se pojave gosti koji mu mozda nisu po volji , ali on ne moze da ih ne primi u hotel samo zbog toga sto mu nisu po volji, zato sto pripadaju nekoj manjini, jer je to diskriminacija ,, a manjine stiti zakon protiv diskriminacije, tj, ne dozvoljava vlasniku hotela da ih odbije. Kad si otvorio hotel ,moras da primis svakoga , tj. nekoga ne mozes da odbijes samo zato sto je npr. gej (mozes da ga izbacis ako ne placa i ako ne prati kucni red).
To je poenta zakona protiv diskriminacije (koji stiti svakoga a ne samo gej, jer nikad se ne zna ko bi mogao da bude diskriminisan i zbog cega).
JJ Beba JJ Beba 02:19 25.02.2009

Re: Gradjanska svest i savest

a posebno je gnusno ogradjivanje uprave festa



štekuju se za publiku
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:27 25.02.2009

Re: Gradjanska svest i savest

Kad neko otvori neki biznis, u ovom slucaju hotel, mora da racuna da ce na vratima da se pojave gosti koji mu mozda nisu po volji

al kad dođu na tu bijeljinsku teve ovi sa džipovima krimosi, oni su velkam, ofkors.
koji se likovi tamo smucaju, to je nečuveno.
kakav entitet, takva teve.

eno tuže dodika za neke silne milione u pa je više nego velkam.
prezident je to, nema šale!
aquariusoptimist aquariusoptimist 02:29 25.02.2009

Re: Gradjanska svest i savest

al kad dođu na tu bijeljinsku teve ovi sa džipovima krimosi, oni su velkam, ofkors.
koji se likovi tamo smucaju, to je nečuveno.
kakav entitet, takva teve.


E ovo si pametno rekla...preporuka.


vladimir petrovic vladimir petrovic 21:44 25.02.2009

Re: Gradjanska svest i savest

Aquariusoptimist
Gej ljude treba da stiti zakon protiv diskriminacije i tada ce biti nebitno da li je neki establisment privatan ili javni (vidi Vesnin primer bakalnice), jedino tako gejevi mogu biti zasticeni od situacija kao na ovoj tv.


Dobar je naveden primer privatnog hotelijera iz VB.

Prema tome, ovde kod TV BN (bez obzira što to nije javni servis) je učinjen ozbiljan prekršaj. Nije važno vlasnistvo (privatno, društveno, državno), u pitanju je TV za široku javnost, pa se onda ne mogu i ne smeju favorizovati jedni nad drugima.

Stoga nema opravdanja, ovako nešto se ne sme dešavati u državama sa vladavinom prava i demokratije.
Ako nekoga ne mrzi, treba se ćerati sa vlasnikom, da bude kažnjen... premda je Bjeljina za nas - inostranstvo.

Podrška, Vesna.
queeria92 queeria92 02:01 25.02.2009

Veliki kiss

Zato je Vesna Knežević Ćosić počasna vlasnica queeria pasoša
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 02:15 25.02.2009

saopstenje FESTa

ja bih volela da znam i ko je srocio onakvo saopstenje FESTa u kome se "izvinjavaju publici zbog uznemiravanja" i ni zuc o incidentu i diskriminaciji, moz misliti, najvaznije je da publika ne bude uznemirena, sto bi se publiku i FEStT organizatore smatralo sto save centar shikanira, bruka
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:22 25.02.2009

Re: saopstenje FESTa

Vesna Knežević Ćosić
ja bih volela da znam i ko je srocio onakvo saopstenje FESTa u kome se "izvinjavaju publici zbog uznemiravanja" i ni zuc o incidentu i diskriminaciji, moz misliti, najvaznije je da publika ne bude uznemirena, sto bi se publiku i FEStT organizatore smatralo sto save centar shikanira, bruka

da, i ja. a tek šta reći za "finu" publiku!!!

ovde je sve tako, da se niko ne uznemirava.
viš kako brinu o našim živcima.
pa u tajnosti spasavaju čast srbije (valjda sve misleći na građane)...
hitchcock hitchcock 02:59 25.02.2009

?

Na razumem sto bi ste vi uopste isli u Bjeljinu. Zar ne znate da je to Republika Smrdska. A znamo da je ta genocidna tvorevina natopljenja krvlju neduznih Bosnjaka i da je to otprilike tvoj i stav ortaka ti. Odlazak i gostovanje na tamosnoj TV se moze tumaciti kao vasa potvrda da je RS takva kakva jeste sasvim legitimna a vi to ne biste zeljeli jel' tako?
Dawngreeter Dawngreeter 03:38 25.02.2009

FEST

Zadnjih dana zivim na relaciji vojska-FEST-krevet i totalno sam bio out of the loop. Sedim na balkonu danas, pocinje Milk, izlaze neki ljudi ispred platna. Vidim rainbow zastavu i nista ne kapiram. Onako po default-u zakljucim da podrzavam sta god da zele da urade al' ni najblazu predstavu nemam sta je to sve prouzrokovalo. Tek veceras ovde na blogu saznadoh sta je povod.

E pa jebem ti zivot. Odvratno, degutantno, prostacki. Sa sve izvinjenjem publici? More marš bre marvo rogata. Gde ubrajam i TV BN, kad sam već ovde.
ElectricDreams ElectricDreams 07:09 25.02.2009

Dubok naklon!

Vesna, kraljice!

Doctor Wu Doctor Wu 09:28 25.02.2009

He, he, koji embedded

marketing! Šta je sledeće, Vesna? Policijski upad na zabavu, hapšenje zbog posedovanja heroina i, najvažnije, slika gazdarice sa knjigom "Srpski domacin u raljama seXa" koja je nedavno izašla i koju možete poručiti i pouzećem, na adresu...
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 10:16 25.02.2009

ej, wu

koju možete poručiti i pouzećem, na adresu...


dobra ideja wu, vish' nisam stigla to da uradim, mislim opciju porucivanje knjige, jel, al dobro da nisam, vish kako si ti to povez'o i s heroinom i policijom, bas smo mi neki subverzivni ljudi, kukumene
Doctor Wu Doctor Wu 10:23 25.02.2009

ej, vesna

dobra ideja wu, vish' nisam stigla to da uradim, mislim opciju porucivanje knjige, jel, al dobro da nisam, vish kako si ti to povez'o i s heroinom i policijom, bas smo mi neki subverzivni ljudi, kukumene

subverzivni??? ajde ako to tako voliš da zoveš, neka ti bude.
Lektorka Lektorka 10:37 25.02.2009

Re: ej, wu

Vesna Knežević Ćosić
koju možete poručiti i pouzećem, na adresu...


dobra ideja wu, vish' nisam stigla to da uradim, mislim opciju porucivanje knjige, jel, al dobro da nisam, vish kako si ti to povez'o i s heroinom i policijom, bas smo mi neki subverzivni ljudi, kukumene

vesna, daj knjigu na knjizara.com. mos i subverzivno
baroniknez baroniknez 10:33 25.02.2009

hey

svaka cast na kampanji za jedan dan par blogova na istu temu
Jelena Milić Jelena Milić 10:38 25.02.2009

wow

Svetlana: Moramo da nadjemo drugog partnera - vlasnik se ne slaze sa time da gostuje gej! Zvala bih Jasminu Anu - slazes li se?

Vesna: Izvini, ne.

Svetlana: Pronadji ti onda nekoga, molim te za utorak!

Vesna: Jaoj, ja to citam kao diskriminaciju, pa onda nema ni mene, ne mogu da ispaljujem ljude zbog seksualne orijentacije.

Svetlana: Jao, molim te, nemoj da me ispalis! Videces koliko je gledano, imamo prevoz.

Vesna: Ne ispaljujem te, to je stav, ispalio te vlasnik.


svaka cast. kratko i jasno!
libkonz libkonz 10:40 25.02.2009

A možda je bloger

Možda je čovek video šta Kvirija piše na svom blogu, pa rekao ne može.
baroniknez baroniknez 10:44 25.02.2009

Re: A možda je bloger

pa Vesna kaže da nije to u pitanju nego je navela da je u pitanju seksualna orijentacija, ali je dobra stvar što možete uvek da se vadite na to. popljujete nekog na blog-u a onda kada vas napadnu kažete napao me zbog sex orijentacije - do jaja fora
man ray loves me man ray loves me 10:43 25.02.2009

ne znam bas

gosn Eru Ojdanica, kao pravog srpskog domacina [...] raspustenica, peder i domacin.
surely not. raspustenica, peder i potpuni ludak, more likely.
tttomaz tttomaz 14:42 25.02.2009

Aaa


bilo bi dobro da znamo kada cemo se boriti protiv heterofobije. Bar zanima mene koji nisam previse zaludjen
"demokratijama","tolerancijama" i "ljudskim pravima" .
Dawngreeter Dawngreeter 15:13 25.02.2009

Re: Aaa

A mi kojima se ne radi, kad nam dolazi taj dzaba lebac?
tttomaz tttomaz 17:19 25.02.2009

Re: Aaa

Dawngreeter
A mi kojima se ne radi, kad nam dolazi taj dzaba lebac?


Kad sakupis dovoljno dzabalebarosa koje ce radovci sa delijama zajedno premlatiti. Onda ocekuj da ce sve
NVO krenuti u borbi protiv klosarofobije.
lajko_trinidad lajko_trinidad 15:22 25.02.2009

2 razloga ...

... zbog kojih bi prosečan hetero Srbin trebalo da se bori protiv homofibije:

1) ako se homosexualci izbore za pravo da ne budu diskriminisani, onda možda ima šanse i za sirotinju raju da ostvari neka druga prava koja nemaju veze sa sexualnom orjentacijom, a čije ostvarenje osujećuje ista gvozdena pesnica koja diskriminiše homosexualce

2) zamislite da sutra kojim slučajem queeria postane vrhovna vlast u Srbiji, zavede diktaturu i zakon po kojem je zabranjeno biti str8 i ložiti se na suprotni pol? Kako biste se osećali?
baroniknez baroniknez 15:29 25.02.2009

Re: 2 razloga ...

lajko_trinidad
... zbog kojih bi prosečan hetero Srbin trebalo da se bori protiv homofibije:
1) ako se homosexualci izbore za pravo da ne budu diskriminisani, onda možda ima šanse i za sirotinju raju da ostvari neka druga prava koja nemaju veze sa sexualnom orjentacijom, a čije ostvarenje osujećuje ista gvozdena pesnica koja diskriminiše homosexualce
2) zamislite da sutra kojim slučajem queeria postane vrhovna vlast u Srbiji, zavede diktaturu i zakon po kojem je zabranjeno biti str8 i ložiti se na suprotni pol? Kako biste se osećali?


1) što bi išli zaobilaznim putem kada možemo direktno
2) ajde da ukinemo sadašnji zakon koji zabranjuje da se ložimo na isti pol
lajko_trinidad lajko_trinidad 16:25 25.02.2009

Re: 2 razloga ...

1) što bi išli zaobilaznim putem kada možemo direktno


Mislim da me niste dobro razumeli - ne mislim ja da put ka rešenju problema prosečno srpskog hetero-selje vodi indirektno preko rešenja problema homofoba i homofila . Moja teza je sledeća : ako i gejevi u Srbiji ostvare svoje pravo, onda za svakoga od nas ima nade i stvar nije izgubljena.
baroniknez baroniknez 16:38 25.02.2009

Re: 2 razloga ...

ja iz vaše poslednje poruke razumem da ili su svi heteroseksualci selje ili su sve selje heteroseksualci. ali znate šta ja shvatam ko je danas za LGBT i tako dalje, i razumem da ako nećeš da budeš selja onda si za LGBT, ali ima i onih koji se ne uzbudjuju previše što će im neko nebitan reći da je selja jer se, pobogu, ne zalažu za LGBT - nadam se da će se ljudi opametiti i da neće čekati da im neko drugi kaže ko su, nego neka budu malo sigurniji u sebe
lajko_trinidad lajko_trinidad 17:12 25.02.2009

Re: 2 razloga ...

ja iz vaše poslednje poruke razumem da ili su svi heteroseksualci selje ili su sve selje heteroseksualci.


Ponovo me niste razumeli. Pre svega, gde sam ja to tvrdio kako vi kažete svi "heteroseksualci selje"? "Hetero-selja" je recimo 1 moj instant termin kojim bih opisao prosečnog srBendu koji smatra da bi gejeve trebalo žigosati, seći im noseve, štali ... I molim Vas nemojte mi imputirati da promovišem pederastiju i homosexualno orgijanje na javnom mestu. Koliko god bi bilo zabavno gledati recimo činove hetero-sexa u javnosti, mislim da bi takve pojave bile jednako pogubno za kolektivno duševno zdravlje društva, kao i scene pederskog orgijanja. Ovde se uopšte ne radi o tome. Radi se o 1 jednostavnoj stvari - da li podržavamo diskriminaciju ljudi po bilo kom osnovu ili ne? Evo ja sam, igrom slučaja, bosanac. Jel treba i ja da spustim glavu i ćutim ako sutra neki urednik, po geografskom ključu, zabrani pojavljivanje nekom mom zemljaku na svojoj TV?

ali znate šta ja shvatam ko je danas za LGBT i tako dalje, i razumem da ako nećeš da budeš selja onda si za LGBT, ali ima i onih koji se ne uzbudjuju previše što će im neko nebitan reći da je selja jer se, pobogu, ne zalažu za LGBT - nadam se da će se ljudi opametiti i da neće čekati da im neko drugi kaže ko su, nego neka budu malo sigurniji u sebe


Ne radi se uopšte o mom pokušaju da ispadnem "urban" niti o tome da li ja lično smatram da je homosexualnost nešto skaradno, bezbožničko, ogavno ... Radi se jednostavno o tome da je ljudsko društvo malo evoluiralo od srednjeg veka, pa crkva nije univerzalni sudija i mera stvari na ovom svetu. Ja se ne zalažem za LGBT, šta god to značilo, već za njihova prava. Prava koja treba da imaju, kao i svi drugi građani ove zemlje. Ni ja nisam toliko liberalan da bi dozvolio gay parovima da usvajaju decu recimo, ali svakako sam protiv diskriminacije ljudi po ključu seksualnog opredeljenja.
baroniknez baroniknez 17:17 25.02.2009

Re: 2 razloga ...

Evo ja sam, igrom slučaja, bosanac. Jel treba i ja da spustim glavu i ćutim ako sutra neki urednik, po geografskom ključu, zabrani pojavljivanje nekom mom zemljaku na svojoj TV?


pa evo recimo kada Lajčak napravi takvu zabranu opet - vi se slobodno bunite ja nemam ništa protiv

Hetero-selja" je recimo 1 moj instant termin kojim bih opisao prosečnog srBendu koji smatra da bi gejeve trebalo žigosati, seći im noseve, štali ...


to su oni najglasniji - prosečni ili većina uglavnom ćuti i ne prigovara onima koji su najglasniji
lajko_trinidad lajko_trinidad 17:27 25.02.2009

Re: 2 razloga ...

pa evo recimo kada Lajčak napravi takvu zabranu opet - vi se slobodno bunite ja nemam ništa protiv


Lajčak nije visoki predstavnik MZ za Srbiju nego za BiH. A ja sam sada državljanin Srbije. Svakako nisam ljubitelj gospodina Lajčaka i politike dvostrukih aršina ali ne vidim da je to u konfliktu sa mojim zalaganjem protiv diskriminacije LGBT zajednice?

to su oni najglasniji - prosečni ili većina uglavnom ćuti i ne prigovara onima koji su najglasniji


Nisam baš najbolje razumeo - Vi takođe smatrate da bi gejeve trebalo žigosati samo ćutite o tome? To Vas čini samo pametnijim od mog hipotetičkog "hetero-selje", nikako različitim (po tom pitanju). To važi samo u slučaju da sebe ubrajate u tu većinu.
baroniknez baroniknez 18:00 25.02.2009

Re: 2 razloga ...


Lajčak nije visoki predstavnik MZ za Srbiju nego za BiH. A ja sam sada državljanin Srbije. Svakako nisam ljubitelj gospodina Lajčaka i politike dvostrukih aršina ali ne vidim da je to u konfliktu sa mojim zalaganjem protiv diskriminacije LGBT zajednice?


baš me zanima u čemu je po tebi politika Lajčaka - politika dvostrukih aršina?

Nisam baš najbolje razumeo - Vi takođe smatrate da bi gejeve trebalo žigosati samo ćutite o tome? To Vas čini samo pametnijim od mog hipotetičkog "hetero-selje", nikako različitim (po tom pitanju). To važi samo u slučaju da sebe ubrajate u tu većinu.


ja smatram da treba žigosati neke kvazi - gay aktiviste (tu svakako ne spada Boris Miličević za koga zaista smatram da je iskren, dosledan u svojoj borbi i mislim da je svetla tačka u moru NVO-a)

lajko_trinidad lajko_trinidad 18:18 25.02.2009

Re: 2 razloga ...

ja smatram da treba žigosati neke kvazi - gay aktiviste


Ako se ovo odnosilo na mene ne mogu ništa drugo da odgovorim osim

Opet ne pričamo o istim stvarima. Vi pominjete aktiviste a ne ja. Ja pričam o suštinskom odnosu prema problemu homofobije a u tom duhu bio je i moj prvi post.

baš me zanima u čemu je po tebi politika Lajčaka - politika dvostrukih aršina?


Lajčak nema isti odnos prema MH Federaciji i RS. Ne bih dublje zalazio u problematiku niti posebno pratim politički život protektorata MZ zvanog BiH ... pogotovo aktivnosti pomenutog visokog predstavnika.
baroniknez baroniknez 18:24 25.02.2009

Re: 2 razloga ...

Ako se ovo odnosilo na mene ne mogu ništa drugo da odgovorim osim


nije na tebe nego na razne koji se javljaju ovih dana
Sofroniye Sofroniye 20:00 25.02.2009

Stav

Takvi slucajevi su poznati sirom sveta. Cak mislim da je nek gay club( da li je to bilo u Australiji) zabranio ulaz heteroseksualcima a bilo je slucajeva i u Americi. Dakle vlasnik televizije, bara, hotela, odmaralista ima pravo da zabrani ulaz kome god hoce u svoj objekat (sem policiji naravno:) a i ponekom tenku ako se tu nadje :)).

Naravno mnogim barovima i televizijama u Americi se ne isplati da to urade jer bi stigma a i samim tim gubitak zarade bili neizdrzivi. Ocigledno je da u Srbiji to jos uvek nema veze. Dakle ma koliko da sam protiv tog cina ipak podrzavam pravo vlasnika televizije jer privatna svojina za mene je ipak nepovrediva. A to sto je gazda choban to je sasvim drugi problem :)
stijak92 stijak92 20:36 25.02.2009

Re: Stav

Dakle vlasnik televizije, bara, hotela, odmaralista ima pravo da zabrani ulaz kome god hoce u svoj objekat (sem policiji naravno:) a i ponekom tenku ako se tu nadje :)).

Za TV je ok, ali samo za gostovanja, jer urednik određuje koga će pozvati u emisiju... Ne smije praviti diskriminaciju pri zaposlenju u televiziju recimo...

Za barove, hotele, odmarališta u americi važi da je unutrašnjost privatni posjed vlasnika i on može zabraniti kome hoće ulaz. Ali osnov za zabranu ne smije biti diskriminatorni... Davno je u americi prošlo doba gdje recimo u pojedina mjesta nisu puštali crnce...

U Evropi se isti smatraju javnim prostorom i nikakve zabrane ulaska ne smije biti.
angie01 angie01 19:52 26.02.2009

puna

podrshka!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana