Emptiness

ivanajocicb92 RSS / 26.02.2009. u 09:37

 

Publika se odvikla od bioskopa. Bilo im je nekako neprijatno prilikom scene seksa koji se i ne vidi. Sinoc sam videla svoje profesore, svoje koleginice profesorice i pr-ove, neke ljude koje godinama nisam videla, ali ih srecem na desavanjima tipa otvaranje izlozbe, BG pozorisna premijera, koncert - jedan u 10 godina.

Za film `Revolucionarni put` je vezana jaka veza Kaprio-Vinslet, sto znaci da bi trebalo da bude romanticno i `ahhh, dajte mi maramice` na kraju.
Medjutim, mnogi su bili i razocarani, pa onda zapanjeni. Film po principu `sta joj bi, fina zena, fin muz, deca, lepa kuca, velika...a da tako zavrsi, zasto?` je iznenadio mnoge, a i ovako ih iznenadi. Pune su crne hronike takvih slicnih slucajeva.
Secate se `Hours` ili npr ` American beauty`? Praznina lako puca. Zivot nikada nije ispunjen ako mu bar nesto nedostaje. A njoj, liku kog tumaci britanska oskarovka, nedostaje sve. Ona nema ni karijeru, ni ljubav kakvu zeli, ima lepu veliku kucu, lepu decu, ali nema sebe. Zeli nesto, zeli bilo sta, da pocne da zivi, da bar plasticno promeni svet oko sebe i sebe u svetu.
Pariz i taj revolucionarni put do Pariza je izgledao kao ventil ili mozda kao putovanje koje bi trajalo, a ljudi su na putovanjima rastereceni, uvek novi kada se vrate kuci, a oni nije zelela da se vrati.
Oskarovka je mozda dobila vitkog Oskara za drugu ulogu, taj film jos nisam uspela da vidim, ali ja bih joj licno udelila svog intimnog Oskara za ovu. Treba uci u zivot nezadovoljnih ili prividno zadovoljnih, jer oni nisu ni sami svesni da li su ili nisu, niti znaju kako da saznaju jesu li ili nisu. Kate je usla u ulogu, u mozak takve osobe, ali je igra opasna. Mozete lako otriti mnogo toga o sebi gledajuci takvu revolucionarnu glumu



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sybil sybil 14:24 26.02.2009

Bovarizam

To je adaptacija romana 'Madame Bovari' Gustave Flauberta, francuski romanopisac iz 19. veka –realista.

Emma Bovari je odrasla u samostanu, a svetu snova i jeftinih ljubica o romanticnim sudbinama , i ona je sanjala o jednoj takvoj. Izasavsi iz samostana i vrativsi se na selo gdje joj je bilo dosadno, s nestrpljenjem je čekala da život pocne, da se maštanja obistine.
Kada je Charles zaprosi, ona pristaje misleći da ga voli, ali nakon udaje nije srecna. Cak ni dete joj ne pricinjava zadovoljstvo. Neuroticna i neuravnotezena, zanosi se svakakvim mislima; jednom se trudi da bude sto bolja domacica i majka – sve onako kako stoji u romanima, a ponekad je veseli i zaokuplja misao da pripada kolu ljubavnica kojima su dozvoljene zabranjene slasti, no sve to ipak joj ne donosi željenu srecu jer ona misli da “ljubav dolazi iznenada, s burom i munjama, kao nebeski uragan koji se spušta na život, otresa ga, čupa i celo srce nosi u ponor... Ona je bila tu, i za nju je postojao samo ples – sve je ostalo pokrivala neka tama.'' Zatim se Emma upusta u dve strastvene avanture, ubacuje u silne dugove i na kraju ocajna ispija otrov.

Emma Bovari je simbol zala prosecnih duhova ka nepostojecim visinama. Svet Emme Bovari se srusio jer nije ni postojao. Emma Bovari je osrednji duh koji ne zna sta hoce i zbog nesposobnosti da pronadje sopstveno junastvo i poeziju tone pod teretom ugasenih zelja, neostvarivih ambicija i dosade.

Preporuka: Film sa Isabelle Hupert je super, zove se Madame Bovari.
myredneckself myredneckself 15:57 27.02.2009

Re: Bovarizam

Praznina lako puca. Zivot nikada nije ispunjen ako mu bar nesto nedostaje. A njoj, liku kog tumaci britanska oskarovka, nedostaje sve. Ona nema ni karijeru, ni ljubav kakvu zeli, ima lepu veliku kucu, lepu decu, ali nema sebe.

U literaturi ima dosta ovakvih ženskih likova, može se reći baš tragičnih.
Uzmi i Anu Karenjinu. I ona se udala za bogatog Karenjina, da joj život bude lagodan i lep, pa je posle shvatila težinu praznine života bez ljubavi i ispunjenja... pa ljubav s Vronskim, i na kraju njen izbor i jedini izlaz, smrt...tragično.
(moram izgledati gomilu filmova, imala sam neka druga posla, i ovaj bloooog....me "ubija" s vremenom, pa sam malo besna na sebe)
sybil sybil 04:53 28.02.2009

Re: Bovarizam

myredneckself
Praznina lako puca. Zivot nikada nije ispunjen ako mu bar nesto nedostaje. A njoj, liku kog tumaci britanska oskarovka, nedostaje sve. Ona nema ni karijeru, ni ljubav kakvu zeli, ima lepu veliku kucu, lepu decu, ali nema sebe. U literaturi ima dosta ovakvih ženskih likova, može se reći baš tragičnih. Uzmi i Anu Karenjinu. I ona se udala za bogatog Karenjina, da joj život bude lagodan i lep, pa je posle shvatila težinu praznine života bez ljubavi i ispunjenja... pa ljubav s Vronskim, i na kraju njen izbor i jedini izlaz, smrt...tragično.(moram izgledati gomilu filmova, imala sam neka druga posla, i ovaj bloooog....me "ubija" s vremenom, pa sam malo besna na sebe)

ana karenjina je druga prica. ona se udala iz konvencije i usudila se da prekrsi sve konvencije i zrtvuje sve zbog prave ljubavi. ubija se kada shvati da se vronski udaljava. ana karenjina zna sta hoce i zrtvuje sve zbog ljubavi.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana