DERBI!

vracarac92 RSS / 28.02.2009. u 10:55

slika.php?slika=1499&sirina=daVečiti derbi oduvek predstavlja utakmicu kojoj se pristupa sa najvećim navijačkim zarom. Rivalitet postoji još od osnivanja klubova - naš tim je osnovan marta 1945. a samo sedam meseci kasnije osnovano je i Jugoslovensko SD Partizan. Derbi je predstavljao i predstavlja vrhunac sezone. Utakmice sa najvećim rivalom oduvek su značile ispunjen stadion, bespoštednu borbu i zelju da se bude bolji od protivnika. 
Osamdesetih godina, s prvim oblicima organizovanog navijanja, derbi prerasta klasično sportsko rivalstvo i postaje polje gde se pokazuje sopstvena kreativnost, maštovitost, originalnost - bitno je pomoći voljenom klubu da pobedi ali je isto tako postalo bitno da tribina u svim segmentima navijanja bude bolja od suparničke. Tokom svih ovih godina Delije su na utakmicama protiv Partizana pravile događaje za pamćenje uz brojne koreografije, pirotehničke spektakle i sjajne atmosfere. Nabrajanje svega onog što smo uradili na derbijima iziskuje nekoliko strana ali, mozda, među njima posebno mesto zauzima nekoliko utakmica. 

Maj 1989. 

Pripreme za ovaj derbi počele su gotovo mesec dana ranije. Nabavljeno je 40 novih bubnjeva, platno za nove zastave, transparenti, pirotehnička sredstva iz Italije. Montiran je razglas ispod severne tribine kako bi se koordiniralo navijanje, pripremljene su sitno iseckane konfete. Derbi je, kao nikada do tad, predstavljao pravi spektakl. Mozemo reći da je na ovom derbiju prvi put na severu viđeno organizovano navijanje u onom smislu kako ga danas tumačimo. Izlazak igrača na teren bio je znak za početak spektakla. Iz mora konfeta izronilo je mnošto novih barjaka. Par trenutaka kasnije sever prekriva gusta dimna zavesa crvene i bele boje. Nedugo zatim, vođstvo Zvezde proslavljeno je velikom bakljadom. Na tom derbiju je na severu raširena i najveća ikad oteta zastava navijača Partizana - duzine oko 100m. 
2gskfg2.jpg
Septembar 1989. 

U vreme sveopšte ekspanzije navijačkog pokreta u zemlji ovaj derbi je bio priča za sebe. Prilikom istrčavanja igrača sever je prekriven dimnom zavesom u kojoj je preovlađivala zelena boja. Po mnogima ovo je najbolja dimnjada ikad napravljena na severnoj tribini. Zvezda je u poslednjem minutu pogotkom Lukića osvojila bodove i grupa navijača sa severa je utrčala u teren da proslavi pobedu sa svojim igračima. S obzirom na to da su i navijači Partizana preskočili ogradu, na terenu je došlo do masovne tuče, a snimci koji su obišli svet pokazali su da i na Balkanu moze svašta da se vidi. 
zvezda2.jpg
April 1991. 

Na severu prvi put su viđeni barjaci na dve motke, jednobojni - crveni i beli, pomešani sa balonima istih boja, s tim što su beli baloni činili podlogu za barjake crvene boje i obrnuto. Pred početak derbija igrači dolaze do severa da pozdrave navijače posle istorijskog prolaska u finale KEŠ-a, a Sever im otpozdravlja mnoštvom belih dimnih bombi. Ta dimnjada i dan danas sluzi mnogim grupama kao uzor. Ni ovaj put Delije nisu propustile priliku da pokazu svoj ratni plen u vidu otetih grobarskih zastava. U drugom poluvremenu priređena je bakljada duz cele ograde severne tribine. Petnaestak minuta pred kraj utakmice ekipa Delija, oko 150 ljudi, upada na jug i obračunava se sa navijačima Partizana. Ni pre, a ni kasnije tako nešto nije zabelezeno na našim prostorima. 
delije9a.jpg
Maj 1995. 

6. maj 1995. 100. derbi. Jubilarni susret između večitih rivala značio je i direktnu borbu za osvajanje titule. Delije su se mesecima pripremale za ovu utakmicu i sve je rezultiralo spektaklom za pamćenje - na severu je po prvi put urađena "komplikovanija" koreografija koju su činile hiljade crvenih i belih kartona, balona i zastavica i mnoštvo malih i velikih barjaka. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina naši igrači su pobedili sa 2:1 i obezbedili osvajanje titule šampiona. 

Novembar 2001. 

Večiti derbi na Marakani 2001. svakako se pamti kao jedan od najboljih u proteklih nekoliko godina. Teško je reći po čemu je neki derbi bolji ili lošiji - nekada je to koreografija, nekada navijanje, ponekad i tuča... Ipak, ovaj derbi se pamti po izuzetnoj pozitivnoj energiji koja je u tom trenutku vladala severom. Pred početak utakmice na ogradi severne tribine pojavljuju se novi transparenti od PVC-a - Ultras, Ultra Boys, Belgrade Boys i Brigate. Koreografiju na početku utakmice činilo je 2.000 barjaka uz šta je upaljeno i 50-tak baklji. Na poluvremenu ispred severne tribine sa improvizovanog DJ pulta pušta se muzika. Sever u transu, spontano se pale baklje... U trenutku izlaska igrača na teren muzika staje, a počinje nova bakljada. Tokom utakmice podizani su transparenti - prozivke, pisani na licu mesta, a na poslednjem je pisalo: "Čas navijanja je gotov- nastavak sutra" koji je odlično predstavio odnos snaga na tribinama i najavio sutrašnji derbi u košarci. 

Novembar 2003. 

Jedno od vrhunskih izdanja Delija bez pirotehnike viđeno je na ovom derbiju. Fantastično navijanje na utakmici većinom je bilo upereno na ismevanje učešća komšija u Ligi Šampiona, koje su oni potencirali tih dana, sve do prvog od tri primljena gola. U realizaciji koreografija otišli smo korak dalje. Kartonima je prikazan grb našeg kluba preko cele tribine gde je plava boja išla do ograde zapada, a crveno bele štrafte išle su do istoka. Nakon spuštanja kartona u središ nja dva sektora ostaje najlonskim prslucima - markerima utisnut grb koji je sad imao svoj pravi oblik. Koerografija je svoj pun smisao dobila prikazivanjem parole na ogradi "Sve prolazi - Zvezda traje". 
Koreografija komšija sa početka utakmice je našu koreografiju za drugo poluvreme učinila još uspešnijom – Sever odbrojava, 10, 9, 8... 0. Dizemo šetalicu - dres koji se pri širenju cepa, nasumično raspoređene balone, par traka ukoso postavljenih, manju srpsku zastavu ka istočnoj tribini koja se takođe odvaja na dva dela. Verovatno su mnogi ljudi na stadionu tada pomislili da naša koreografija nije uspela, čak se sa juga čulo "Ovo je smešno!", ali se tada dize parola "Grobari su naši idoli, koreografije njihove naši su snovi" kojom smo sve objasnili.

delije0zl.jpg 

I za mene posebno interesantan derbi (ne secam se tacno kog meseca se igrao, mislim da je u pitanju april 2007.) u vreme kada su grobari ratovali protiv ZekeBjeke i bojkotovali sve utakmice Partizana ali su se ipak odlucili da dodju na derbi koji se igrao na Marakani i da jos jednom na velikoj sceni pokazu svoje neslaganje sa upravom svog kluba. Navijanje se uglavnom svodilo na skandiranje Zeko lopove, uprava napolje i slicno. Za to vreme mi smo se klasicno zezali na nasoj tribini, pevanje, barjaci, dimovi, baklje, setalice, parole, vredjanja...i kako je utakmica odmicala postajalo je sve jasnije da ce Zvezda opet pobediti a skandiranje sa juga je postajalo sve tise a onda scena do tada nevidjena na stadionima. Sa Severa pocinje skandiranje "treba vam pomoc?" i "jug, jug, javi se" i ceo sever u jedno glasu ZEKO LOPOVE,ZEKO LOPOVE, ZEKO LOPOVE odemnili smo grobare i pruzili im nesebicnu pomoc. Sprdnja je bila velicanstvena! I dan danas na youtube-u ima gomila klipova gde se divno vidi kakva je to dobra zajebancija bila...

I danas je derbi. 135. po redu. Grobari su bezobrazno podigli cene karata (500 din. za sever) i moram priznati da mi je bilo jako tesko da te pare dam njima (da se igra na Marakani dao bih i duplo vise i to sa osmehom na licu). Ne znam kakav ce derbi biti, mnoge igrace ne poznajem i zaista nema sanse da bilo sta prognoziram ali jedna stvar bode oci, FSS (ciji je predsednik Tomislav Karadzic, bivsi predsednik Partizana) je odredio Dragomira Stankovica da vodi utakmicu a taj sudija iz Cacka je svojim pristrasnim odlukama direktno uticao na rezultata 131. vecitog derbija (2:2)i drasticno stetio Zvezdu (mislim da je zbog toga jedno vreme bio i suspendovan). Nadam se da ce danas sudjenje biti korektno i da ce sudija Stankovic uspeti da se uzdigne iznad eventualnih pritisaka (T. Karadzic) i licnih navijackih afiniteta i da susret regularno privede kraju.

U dosadasnjia 134 vecita derbija skor je sledeci:

Zvezda 58 pobeda,

Partizan 34 pobede

Nereseno 42 susreta.

P.S. partizan je poslednji put na JNA pobedio 2001. godine. Nadam se da ce se ta tradicija nastaviti!i216496261_44647_2.jpg 

 

POSLE DERBIJA...

..135. derbi je gotov. zavrsio se tako kako se zavrsio. Utakmica koja se nece pamtiti. Navijanje sa obe strane ispod proseka, Na severu manje vise klasicna koreografija a na jugu tadicionalna dezorganizacija. Non-stop su iznosili neke parole koje verovatno ni njihovi tvorci nisu mogli da shvate - tradicionalno grobarsko neinventivno i nemusto vidjenje navijanja. O sudiji ne bih ovom prilikom, zelim da ostanem pristojan (covek produzio drugo poluvreme 6 minuta). Policija tardicionalno (Milosevicevski tradicionalno) bahata i brutalna. Naravno, niko od policajaca i dalje ne nosi PO ZAKONU OBAVEZAN broj na uniformi cime im se daje za pravo da po sopstvenom nahodjenju, krajnje anonimno i u "neobelezenom coporu" maltretiraju koga god stignu. Pri povratku sa tekme prosao sam Slavijom i prisustvovao cinu klasicne demonstracije sile, prekoracnjuovlascenja i brutalnoj represiji nad (od oka) 25ogodisnjim maldicem (kako sam cuo iz Podgorice). Izgleda da je bilo neko "koskanje" u blizini slavije i policija je jurila neka momke za koje su pretpostavljala da su ucestvovali u neradima. Kod (odvratne) prodavnice pljeskavica "Perper" stigli su doticnog mladica i bacili ga na beton. Mladic apsolutno nije pruzao otpor, predao se ali je su SVI policajci (bez znacki i obroja) poceli da ga krvnicki mlate i sutiraju dok je lezao na zemlji. Veceg batinanja sam ga verovatno spasao bas ja posto sam se "naivno" namestio u sred celog dogadjaja i nonsalantno jeo pljeskavicu i jos "naivnije" zapitkivao razularene policajce o cemu se radi. Pominjali su mi i oca i majku i raspitivali se zasto ja tu stojim i zasto ne produzim svojim putem i zasto sa uopste interesujem za to sto premlacuju mladica (jedan je cak pokusao da me optuzi da sam nekakvi "saucesnik") ali sam se pravio do kraja vrhunski naivan. Cak sam ih uredno ispratio do marice (sa sve pljeskavicom u ruci) sve vreme ih zapitkujuci (i opasno nervirajuci) o tom mladicu. sta ce mu uraditi u 9. novembra mogu samo da pretpostavim, ali sam ga barem spasao od linca na sred ulice. Valjda ni policiji nij ebas prijatno da nekoga mlate pred zainteresovanom publikom.
P.S. Nosim se mislju da osnujem NVO (bez zezanja, najozbiljnije) koja bi se bavila pruzanjem pomoci zrtvama torture. Bio bih vam veoma zahvalan ako bi ste me uputili kako
 

 



Komentari (57)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

edi-va edi-va 11:09 28.02.2009

Fair Play

vracarac92 vracarac92 11:18 28.02.2009

Re: Fair Play

Da li i doticna danas igra ?
edi-va edi-va 11:35 28.02.2009

Re: Fair Play

vracarac92
Da li i doticna danas igra ?


Mislim da doticna danas sudi (nahebala je).
vracarac92 vracarac92 11:38 28.02.2009

Re: Fair Play

Mislim da doticna danas sudi (nahebala je).

A ona je dakle Dragomir Stankovic!!!
edi-va edi-va 11:39 28.02.2009

Re: Fair Play

vracarac92
Mislim da doticna danas sudi (nahebala je).

A ona je dakle Dragomir Stankovic!!!


Pih, provalio si je
edi-va edi-va 11:38 28.02.2009

Fudbal i ja edi-va

Moj prvi susret sa loptom za kojom trče 22 igrača je bio u ranom detinjstvu. Roditelji su mi se uvek prepirali i kladili. Tata partizanovac vs mama zvezdašica. Mene su pokušavali da podmite čokoladom ili nekom igračkom. Bilo mi je teško da se opredelim, zbog neodlučnosti šta bih više volela da dobijem, u zavisnosti od toga za koga ću da navijam – tatu ili mamu
vracarac92 vracarac92 11:42 28.02.2009

Re: Fudbal i ja edi-va

edi-va
Moj prvi susret sa loptom za kojom trče 22 igrača je bio u ranom detinjstvu. Roditelji su mi se uvek prepirali i kladili. Tata partizanovac vs mama zvezdašica. Mene su pokušavali da podmite čokoladom ili nekom igračkom. Bilo mi je teško da se opredelim, zbog neodlučnosti šta bih više volela da dobijem, u zavisnosti od toga za koga ću da navijam – tatu ili mamu

Mislim da si trebala da poslusas mamu. Fina zena, vidi se iz prilozenog.
Odoh na tekmu, Cao, "vidimo" se kasnije.
edi-va edi-va 11:44 28.02.2009

Re: Fudbal i ja edi-va

Fina zena, vidi se iz prilozenog.


Jeste, u pravu si mogu ti reci ... mama mi je zmaj!
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:31 28.02.2009

Re: Fudbal i ja edi-va

Tata partizanovac vs mama zvezdašica

Kod mene je obratno - s tim što kćerka nije imala dilemu koji klub je pravi. Ciganka do daske!
(a i šurakov mali, pored živog tate grobara, xe, xe)
vracarac92 vracarac92 18:22 28.02.2009

Re: Fudbal i ja edi-va

s tim što kćerka nije imala dilemu koji klub je pravi.

Posledica pravilnog "odgoja"
antioksidant antioksidant 12:48 28.02.2009

:-)

dobili smo prvi
dobili smo deseti
dobili smo stoti

cekamo hiljaditi

derbi
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:32 28.02.2009

Re: :-)

Meni je stoti ostao u najlepšem sećanju. Kao i onaj kada su trebali da ispadnu iz lige pa im Dule meTo dva komada, pa su na kraju morali da plaćaju Budućnosti da namerno izgube ne bi li se spasili bruke
libkonz libkonz 13:58 28.02.2009

Derbi

6. maj 1995. 100. derbi.

Poslednji na kom sam bio. Sećam se kako nam je svima laknulo kad je Đani izašao negde oko 70 minuta. Trčao je kao lud. A pobednika je rešio Mitko Stojkovski, ako se dobro sećam. Nad njim napravljen penal, a posle je i dao jedan gol. Iz penala je gol dao Kovačević.
Od tad do danas sam se dosta promenio. Iskreno, sada sam ravnodušan ko će da pobedi.
vracarac92 vracarac92 18:23 28.02.2009

Re: Derbi

Trčao je kao lud.

I konji trce...
libkonz libkonz 18:37 28.02.2009

Re: Derbi

I konji trce...


Ne znam koje si godište, niti od kada ideš na utakmice, ali Ćurčić je tu carski odigrao. Svi smo se opustili kada je izašao.
vracarac92 vracarac92 22:58 28.02.2009

Re: Derbi

Ne znam koje si godište, niti od kada ideš na utakmice, ali Ćurčić je tu carski odigrao. Svi smo se opustili kada je izašao.

Dovoljno mator, veruj mi...spremam se da ovde na blogu objavim re-izdanje svog teksta "Ja, huligan" zacinjeno sa par navijackih pikanterija iz osamdesetih i devedesetih godina.
libkonz libkonz 23:28 28.02.2009

Re: Derbi

Dovoljno mator, veruj mi...spremam se da ovde na blogu objavim re-izdanje svog teksta "Ja, huligan" zacinjeno sa par navijackih pikanterija iz osamdesetih i devedesetih godina.

Čekam sa nestrpljenjem.
Moram da kažem da je bilo sjajno na severu. Ta energija je neponovljiva. Ne mogu da verujem da je već 15 godina prošlo. A nekad sam znao 23-24 igrača Zvezde. Sad ne znam ni jednog.
vracarac92 vracarac92 23:37 28.02.2009

Re: Derbi

A nekad sam znao 23-24 igrača Zvezde. Sad ne znam ni jednog

Potrudi se, vredi.
Na severu je i dalje neverovatna energija i kreativnost......izgleda da smo uspesno odgojili neke nove klince, stvarno su mnogo dobri, mozda i bolji (i ludji) od nas.
Ja sam vec dve decenije nezaobilazan detalj na zvezdinim utakmicama (i kod kuce, i na domacim i na medjunarodnim gostovanjima) i veruj mi, ovi novi klinci su dostojni imena DELIJE. Medju navijacima sirom Evrope i dalje pretstavljamo strah i trepet, uzor i istinske navijacke idole. Veruj mi, mnogo smo jaki gde god da se pojavimo.

E sad to sto klub i igraci ne lice na onu stari Zvezdu, to je druga stvar ali Delije nikada nece odustati od svog ideala - VELIKE I JAKE ZVEZDE.
simkke simkke 15:05 02.03.2009

Re: Derbi

vracarac92
izgleda da smo uspesno odgojili neke nove klince, stvarno su mnogo dobri, mozda i bolji (i ludji) od nas. .


na primer, onaj mali Uroš, kako divno dete, pravo zlato...
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:34 28.02.2009

Derbi

Blago tebi, Vračarac, što si danas tu. Razbijte ih za mene i stotine hiljada nas koji smo daleko.

Draću se od 4 sa vrha Alpa, s nadom da će me brat obradovati SMSom. Nadam se da će večeras biti snimak
niccolo niccolo 17:12 28.02.2009

Јбг

Таман се спремим да напишем победа, кад....
reanimator reanimator 17:13 28.02.2009

Re: Јбг

Ja ne mogu da verujem kakve četvoricu robota imamo u zadnjoj liniji!
natasavb natasavb 17:37 28.02.2009

Re: Јбг

P.S. partizan je poslednji put na JNA pobedio 2001. godine. Nadam se da ce se ta tradicija nastaviti!

bez obzira na olaksavajucu okolnost sto nije pobeda , vec izjednaceno, predlazem da vracarcu promenimo nik u maler135.
constrictoria92 constrictoria92 17:41 28.02.2009

Re: Јбг

Kad me ne strefi srčka sad...
Taman reko' pobeda, kad ono...
Grom ih pogodio, Perun ih spalio!
niccolo niccolo 17:50 28.02.2009

Re: Јбг

Добро Конс, немој се толико нервирати, нису они довољно квалитетни да би победили у оваквој утакмици...по обичају гол се прима у последњем минуту...
constrictoria92 constrictoria92 18:06 28.02.2009

Re: Јбг

Čudo sudija nije produžio tekmu i celih 10 minuta.
vracarac92 vracarac92 18:46 28.02.2009

Draga gospodo..

...135. derbi je gotov. zavrsio se tako kako se zavrsio. Utakmica koja se nece pamtiti. Navijanje sa obe strane ispod proseka, Na severu manje vise klasicna koreografija a na jugu tadicionalna dezorganizacija. Non-stop su iznosili neke parole koje verovatno ni njihovi tvorci nisu mogli da shvate - tradicionalno grobarsko neinventivno i nemusto vidjenje navijanja. O sudiji ne bih ovom prilikom, zelim da ostanem pristojan (covek produzio drugo poluvreme 6 minuta). Policija tardicionalno (Milosevicevski tradicionalno) bahata i brutalna. Naravno, niko od policajaca i dalje ne nosi PO ZAKONU OBAVEZAN broj na uniformi cime im se daje za pravo da po sopstvenom nahodjenju, krajnje anonimno i u "neobelezenom coporu" maltretiraju koga god stignu. Pri povratku sa tekme prosao sam Slavijom i prisustvovao cinu klasicne demonstracije sile, prekoracnjuovlascenja i brutalnoj represiji nad (od oka) 25ogodisnjim maldicem (kako sam cuo iz Podgorice). Izgleda da je bilo neko "koskanje" u blizini slavije i policija je jurila neka momke za koje su pretpostavljala da su ucestvovali u neradima. Kod (odvratne) prodavnice pljeskavica "Perper" stigli su doticnog mladica i bacili ga na beton. Mladic apsolutno nije pruzao otpor, predao se ali je su SVI policajci (bez znacki i obroja) poceli da ga krvnicki mlate i sutiraju dok je lezao na zemlji. Veceg batinanja sam ga verovatno spasao bas ja posto sam se "naivno" namestio u sred celog dogadjaja i nonsalantno jeo pljeskavicu i jos "naivnije" zapitkivao razularene policajce o cemu se radi. Pominjali su mi i oca i majku i raspitivali se zasto ja tu stojim i zasto ne produzim svojim putem i zasto sa uopste interesujem za to sto premlacuju mladica (jedan je cak pokusao da me optuzi da sam nekakvi "saucesnik" ali sam se pravio do kraja vrhunski naivan. Cak sam ih uredno ispratio do marice (sa sve pljeskavicom u ruci) sve vreme ih zapitkujuci (i opasno nervirajuci) o tom mladicu. sta ce mu uraditi u 29. novembra mogu samo da pretpostavim, ali sam ga barem spasao od linca na sred ulice. Valjda ni policiji nij ebas prijatno da nekoga mlate pred zainteresovanom publikom.
P.S. Nosim se mislju da osnujem NVO (bez zezanja, najozbiljnije) koja bi se bavila pruzanjem pomoci zrtvama torture. Bio bih vam veoma zahvalan ako bi ste me uputili kako se osniva i registruje NVO. Molim za pomoc!
niccolo niccolo 19:18 28.02.2009

Re: Draga gospodo..

Страшно...
Aко хоћеш баш удружење грађана, ту важи још увек неки прастари, комунистички закон (линк). Треба ти 10 људи најмање, региструје га ваљда општина (морао бих да прочитам тачно тај закон, не знам напамет)...Ако ти треба нека помоћ са правничке стране, пиши...
vracarac92 vracarac92 19:49 28.02.2009

Re: Draga gospodo..

Страшно...
Aко хоћеш баш удружење грађана, ту важи још увек неки прастари, комунистички закон (линк). Треба ти 10 људи најмање, региструје га ваљда општина (морао бих да прочитам тачно тај закон, не знам напамет)...Ако ти треба нека помоћ са правничке стране, пиши...
Treba mi svakava pomocu. Stvarno sam resio da neke stvari teram do kraja. pa pobogu, ljudi smo, nismo stoka da nas mlate samo zato sto im zena sinoc nije dala a zasticeni anonomnoscu koja se kosi sa zakonom (sakrivanje znacke)!!!.
STOP REPRESIJI NAD LJUDIMA!!!
natasavb natasavb 19:54 28.02.2009

Re: Draga gospodo..

osim potpisa treba ti i statut udruzenja, pa PIB, pa jos nekih obarazaca za koje se sad ne secam kako se zovu i naravno taxe za drzavu. ni malo jednostavno, veruj mi. a najapsurdnije sto se nama desilo je sto su nam rekli da moramo da stavimo ime udruzenja na postanski sanducic, a onda nam poceli slati racune od oko 2000 din mesecno za isticanje firme ! placali vise od godinu dana i jedva uspeli da se oslobodimo tog nameta.
vracarac92 vracarac92 19:58 28.02.2009

Re: Draga gospodo..

osim potpisa treba ti i statut udruzenja, pa PIB, pa jos nekih obarazaca za koje se sad ne secam kako se zovu i naravno taxe za drzavu. ni malo jednostavno, veruj mi. a najapsurdnije sto se nama desilo je sto su nam rekli da moramo da stavimo ime udruzenja na postanski sanducic, a onda nam poceli slati racune od oko 2000 din mesecno za isticanje firme ! placali vise od godinu dana i jedva uspeli da se oslobodimo tog nameta.

Dakle resenje je u masovnosti...probacu da aktiviram razne navijacke grupe po Srbiji (oni su moj problem) a ostali dobronamerni gradjani bi trebali da animiraju gradjanstvo u skladu sa svojim mogucnostima i afinitetima.
Vezite se, polecemo...(bar se nadam)
constrictoria92 constrictoria92 20:14 28.02.2009

Re: Draga gospodo..

Vezite se, polecemo...(bar se nadam)


Nego kako, nego polećemo!
STOP REPRESIJI NAD LJUDIMA!

niccolo niccolo 20:22 28.02.2009

Re: Draga gospodo..

a onda nam poceli slati racune od oko 2000 din mesecno za isticanje firme

Јесте то свима од реда наплаћују...статут могу ја да ти направим, можемо се чути преко пп око неких детаља...
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:52 28.02.2009

Re: Draga gospodo..

Evo mene za tih 10 ako treba + akcija
vracarac92 vracarac92 23:03 28.02.2009

Re: Draga gospodo..

Gospodo, izgleda da ulazimo u igru.
Dovoljno sam mator, lud i tvrdoglav da malo ozbiljnije nastavim sa svojom NVO pricom...
Svaka pomoc je dobrodosla
libkonz libkonz 23:29 28.02.2009

Re: Draga gospodo..

Ako treba ogranak za Vojvodinu, javljam se!
Milutin Milošević Milutin Milošević 20:17 01.03.2009

Odbojka

Naši momci junački osvojiše Kup! Svaka im čast

vracarac92 vracarac92 21:32 01.03.2009

Re: Odbojka

Naši momci junački osvojiše Kup! Svaka im čast

Alal im cufta!
medjutim92 medjutim92 11:03 02.03.2009

pozdrav za sudiju



ne znam hoce li i ovaj pomocni u penziju..

ti ozbiljno nisi zadovoljan sudjenjem, ili si samo bio besan posle utakmice?
vracarac92 vracarac92 14:41 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

ti ozbiljno nisi zadovoljan sudjenjem, ili si samo bio besan posle utakmice?

Racuna se pun obim!
Ovo je naduzi derbi u iostoriji 49'+51'!!! To jos nije vidjeno!
medjutim92 medjutim92 15:28 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

Racuna se pun obim, pa gde je onda problem? jesi video sliku?

a sto se produzetka tice, evo sta kazu neki od bivsih sudija:

Raka Djurovic:
Crvena zvezda se žali na nadoknadu vremena?
- Mi smo jedina zemlja na svetu koja još uvek raspravlja o nadoknadi. Tvrdim da je sudija Stanković, na osnovu izmena, odugovlačenja igre, intervencija lekarskih službi, prilikom kojih su igrači na travi sa lekarima proveli dosta vremena, morao da nadoknadi najmanje šest minuta, koliko je i procenio da je izgubljeno vreme. Umesto da se pozdravlja nadoknada izgubljenog vremena, klubovi prikrivaju svoje slabosti pričom o tome.

(druge sporne situacije: lopta nije presla gol crtu, koroman nije zasluzio crveni jer je takav bio kriterijum u celoj utakmici, nije bilo ofsajda diare)

Dejan Delevic:
Protesti fudbalera Zvezde zato što je meč produžen za šest minuta su potpuno nerealni. Sve se štopuje! Šest izmena je obavezno tri minuta produžetka. Svaki ulazak lekara na teren, koliko god da traje, prema propisima se nadoknađuje za jedan minut. A, sećamo se da je, najmanje, jedan od novajlija u timu Zvezde dva puta ostajao da leži posle duela.

(druge sporne situacije: lopta jeste presla gol crtu, koroman je zasluzio crveni, ne vidi se sa snimka da li je bilo ofsajda diare)

btw, gol pao posle 4 ipo minuta produzetka, ne posle 6.

Razumem da vam rezultat ne odgovara, ali kukanje na sudije posle svega vidjenog je smesno.
vracarac92 vracarac92 15:44 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

Racuna se pun obim, pa gde je onda problem? jesi video sliku?

U tom slucaju bi zamisljena gol linija trebala da bude u ravni sa "zadnjom" starnom stative. Na tvojo slici je sa u ravni sa prednjom.
Koroman jeste zsluzio crveni.
Ukoliko si u prvu da je gol pao posle 4.5 minuta produzetka, zasto onda sudije nijedozvolio da se odigra preostalih 1.5 minuta nego je odmah (posle izvodjenja lopte sa centra) svirao kraj?
Zvezda na ovom mecu nije smela da pobedi. Najbolji igrac Partizana je opet bio Tomislav Karadzic!
simkke simkke 15:55 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

vracarac92
Zvezda na ovom mecu nije smela da pobedi. Najbolji igrac Partizana je opet bio Tomislav Karadzic!


izjava godine (so far)
vracarac92 vracarac92 16:03 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

izjava godine (so far)
Ali istinita.
Neshvatljivo je da se za arbitra na derbiju delegira osoba koja je na jednom od prethodnih derbija svojim odlukama direktno uticala na rezultat i zbog toga cak bila i suspendovana! Jos neverovatnije je to sto takvu odluku aminuje osoba koja je do pre samo par meseci bila predsednik jednog od ucesnika derbija as sada je na funkciji predsednika nacionalnog saveza, dakle alfa i omega srpskog fudbala!
Ma sve je cisto, nema sta!
medjutim92 medjutim92 16:11 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

vracarac92
Racuna se pun obim, pa gde je onda problem? jesi video sliku?

U tom slucaju bi zamisljena gol linija trebala da bude u ravni sa "zadnjom" starnom stative. Na tvojo slici je sa u ravni sa prednjom.


Slika je najbolja zaustavljena koju sam nasao, ali ne pokazuje dokle je lopta najdalje stigla.

vracarac92
Koroman jeste zsluzio crveni.


Aha. Kako li je zli pristrasni sudija propustio da direktno pomogne Partizanu, nego je umesto toga samo odugovlacio? Ako mu je cilj bio da odluci utakmicu za Partizan, a zasto je pomogao zvezdi?

vracarac92
Ukoliko si u prvu da je gol pao posle 4.5 minuta produzetka, zasto onda sudije nijedozvolio da se odigra preostalih 1.5 minuta nego je odmah (posle izvodjenja lopte sa centra) svirao kraj?


Jeste Moreira odmah posle gola otrcao do centra s loptom, ali pitaj vase balerine zasto oni nisu pozurili da odmah krenu s centra, nego su kao i u celom drugom poluvremenu odugovlacili..

vracarac92
Zvezda na ovom mecu nije smela da pobedi. Najbolji igrac Partizana je opet bio Tomislav Karadzic!




sve mi je jasno, samo ne kapiram sto lepo nije priznao gol, mnogo mu je bilo lakse i izvesnije nego da odugovlaci utakmicu, ovako ste mogli i vi da postignete jos neki gol, da koroman nije hteo sam da resava kontre 3 na 3.. sto bi covek rizikovao tako sto pusti da MOZDA padne neki gol, kad je mogao da prosto prizna ovaj Bogunovicev i da ne razmislja? Meni bar logicnije..

medjutim92 medjutim92 16:22 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

vracarac92
Ali istinita.
Neshvatljivo je da se za arbitra na derbiju delegira osoba koja je na jednom od prethodnih derbija svojim odlukama direktno uticala na rezultat i zbog toga cak bila i suspendovana! Jos neverovatnije je to sto takvu odluku aminuje osoba koja je do pre samo par meseci bila predsednik jednog od ucesnika derbija as sada je na funkciji predsednika nacionalnog saveza, dakle alfa i omega srpskog fudbala!
Ma sve je cisto, nema sta!


Kud uvedose starosnu granicu za sudije, a mogao je Babarogic jos 10 godina da sudi, bas je vitalan

Pomenuh i malopre, nisam video da je bilo ko iz sveta fudbala ispljuvao sudiju, dok je na nekim drugim derbijima to bilo uobicajeno, sta se sada desilo? Kako to da nijedan bivsi sudija ne kaze da je sudija direktno odlucio utakmicu, kao sto je to bio slucaj posle, recimo, proslogodisnje utakmice u kupu?

Zasto niko ko nema direktan interes da zvezda pobedi nije rekao da je sudija kriv za sve?
simkke simkke 16:24 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

i ovo je Tole namestio, velika je to faca

vracarac92 vracarac92 18:53 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

Pomenuh i malopre, nisam video da je bilo ko iz sveta fudbala ispljuvao sudiju, dok je na nekim drugim derbijima to bilo uobicajeno, sta se sada desilo? Kako to da nijedan bivsi sudija ne kaze da je sudija direktno odlucio utakmicu, kao sto je to bio slucaj posle, recimo, proslogodisnje utakmice u kupu?

Zasto niko ko nema direktan interes da zvezda pobedi nije rekao da je sudija kriv za sve?

Polako, jos nije bio "kutak za sporni trenutak".
vracarac92 vracarac92 19:01 02.03.2009

Re: pozdrav za sudiju

Slika je najbolja zaustavljena koju sam nasao, ali ne pokazuje dokle je lopta najdalje stigla.
Pomeri crtu 10-15 cm unazad (sirina stative) pa donesi zakljucak.
Aha. Kako li je zli pristrasni sudija propustio da direktno pomogne Partizanu, nego je umesto toga samo odugovlacio? Ako mu je cilj bio da odluci utakmicu za Partizan, a zasto je pomogao zvezdi?

Koroman je velemajstor kod takvih situacija. Vrteo se po terenu sve dok Obradovic (?) nije ustao i tek onda prisao sudiji po karton...a do tada pojeo vuk magarca, prosao pravi trenutak. Znas kako se dele crveni - ko iz topa, bez razmisljanja.
Jeste Moreira odmah posle gola otrcao do centra s loptom, ali pitaj vase balerine zasto oni nisu pozurili da odmah krenu s centra,
I sudija momentalno odsvirao kraj!
sve mi je jasno, samo ne kapiram sto lepo nije priznao gol, mnogo mu je bilo lakse i izvesnije nego da odugovlaci utakmicu, ovako ste mogli i vi da postignete jos neki gol, da koroman nije hteo sam da resava kontre 3 na 3.. sto bi covek rizikovao tako sto pusti da MOZDA padne neki gol, kad je mogao da prosto prizna ovaj Bogunovicev i da ne razmislja? Meni bar logicnije..
U onom metezu je zaista bilo nemoguce videti da li je lopta presla liniju a linijski nije nista signalizirao.
NNN NNN 04:45 04.03.2009

NIJE GOL!


На захтев Фудбалског клуба Црвена звезда, урађена је анализа „спорног“ тренутка из 135. „вечитог дербија“, на којој се види да у тој ситуацији Партизан није постигао погодак.

Црвеном бојом су означене линије гола, а на земљи можете да уочите затамњење које представља одраз лопте, да се лопта којим случајем налазила на земљи.

Анализа снимка је направљена на Електротехничком факултету, и лако је уочљиво да лопта није у целости прешла гол линију, тј. да је Ненад Томовић прописно одбранио гол.

Захваљујемо на сарадњи Електротехничком факултету у Београду.
Montero Montero 12:11 02.03.2009

podravska slatina podravska

Dobra vam je ova slika iz Barija. beranska škola

vracarac92 vracarac92 14:43 02.03.2009

Re: podravska slatina podravska

Dobra vam je ova slika iz Barija. beranska škola

Pazi stvarno. Izgleda da se neka omladina igralu u fotosopu. Sve jedo, barije se svi secaju, cak i oni koji bi bili najsrecniji da se nikada nije ni dogodio!
evo ti nekih drugih slika:


Milutin Milošević Milutin Milošević 22:49 02.03.2009

Re: podravska slatina podravska

Barija se svi secaju

Vrlo živo, još uvek!


natasavb natasavb 12:03 03.03.2009

Re: podravska slatina podravska

Barija se svi secaju

a kako da zaboravimo?! pocinju cak i price iz vojske primamljivije da zvuce od price o odlasku u bari.
simkke simkke 15:13 02.03.2009

najslađe

se roka, kada rokaš u 99. minutu...još da je bilo rukom, iz čistog ofsajda, bilo bi još slađe....Partizan bio loš, Zvezda malo manje, Jokan je truba, samo genijalan potez Moreire nas je spasio poraza. Nepriznati gol je čist ko suza, mada mi nije bilo žao kad nije priznat, jer, nismo ga zaslužili...Produžetak je trebao da bude bar 10 minuta, toliko su se zvezdini igrači valjali po terenu...zato ih je stigla i zaslužena kazna.

a Jokanoviću, pošto ga sigurno neće smeniti, ostaje da shvati da Partizan ne sme/zna da igra ziher, posebno ne protiv Zvezde, čak i kad je ova u ovakvom stanju.

Partzn!


NNN NNN 16:45 03.03.2009

Derbi

Najveći fudbalski derbi je (za mene) kad igraju:

Brazil

i
Agentina


Mada ni Engleska nije za potcenjivanje, ipak tradicija je tradicija


Jedva čekam Svetsko prvenstvo!


I taj Nenadmašan osećaj kad (tvoja) ekipa izlazi na teren!

vracarac92 vracarac92 16:52 03.03.2009

Re: Derbi

Dobar ti derbi!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana