Istorija će pokazati da je Ms Milić bila u pravu

Jelena Milić RSS / 01.03.2009. u 08:49

“ Ti heroji koji su branili domovinu su dobili  sto godina, to je sramota.... Slobodan Milošević je heroj nad herojim, istorija će pokazati da je bio u pravu."

Milutin Mrkonjić, MINISTAR U VLADI SRBIJE, juče na TV

Naravno da je Milošević heroj
Burne su reakcije na vašu tvrdnju da je Slobodan Milošević „heroj nad herojima". Da li vi zaista verujete u to?
- Naravno da je Milošević najveći heroj. Sramne su presude Haškog tribunala protiv heroja koji su branili svoju zemlju, a kako se ona brani najbolje je pokazao Milošević, i to je ceo svet video. To što su uradili na kraju 20. veka, to je najveća sramota velikih sila.

Milutin Mrkonjić, Blic, 2.3.2009.

 Naravno da je Milošević heroj, i to ću svaki put reći. U Hagu su sedeli i sede heroji srpskog naroda.

Milutin Mrkonjić, Kurir, 2.3.2009. 

 Slobodan Milošević je osnivač i nekadašnji predsednik SPS. Većeg državnika Srbija nije imala - izričit je Milićević.

 Đorđe Milićević, portparol SPS u istom Kuriru 

 

Kakva nedelja! Kakve nedelje! Ne smem da budim sister u ovo doba da vidi dal u onom njenom programu FaceinHole ima Putin, da mi odma uradi novu montažu, jer je ova sadašnja na avataru postala potpuni mainstream.

Nema ko se nije izređao da nam objasni koliko je bitno da sa SAD imamo super-turbo-dojaja-niskimbolje odnose! Molim lepo, od mene hvala onom nasilniku, posao je urađen. „SAD su bitne, Srbija treba da ima sa SAD odlične odnose...... to je državni prioritet....“ Uporedite ih sa izjavama The Curious Case of Vuk Jeremić ( prvo kandidatura za članstvo u EU pa SSP) i videćete kakav zaokret je na sceni. Da sam ja drug Putin, bila bih em ljubomorna  em sumnjičava u izjave ljubavi njemu and Rusiji od samo pre par meseci. Ma i DJ Oli Ren bi trebao da se zabrine i zapita šta nam je prioritet- EU il SAD.

 Al argumenti mi ne daju mira. Tu se, na sreću, još razlikujem od kojekakvih tumača važnosti odnosa sa SAD. Koliko se sećam bi neka geometrija Lobačevskog. Sad ima i matiš Tome Zorića. Iako damo milionče ( ovde je nebitno za koga, dal roditelje onog nesretnika, dal za konzula, dal za....) mi smo na dobitku jer dobijamo od SAD 60 mil godišnje. Mislim, i milionče je milionče, kad ga dobijemo naše je, kad ga spucamo bez veze gubimo ga, bez obzira odakle je došlo. To jest 59 je manje od 60. Da se kaže- to je investicija za idućih 60 miliona, pa ajde, al ovako svako malo pomislim šta bi rekao  Josep Heller.

 Mada je Coka Homen pokušao tako da nam objasni smisao Vladinih poteza prateći tu logiku-za šaku dolara. Tipa sve za 60 mil od SAD. Udarila SEKA, Srbi za 60 mil i SAD cene. Zamislite samo blogosferu npr, da ne idem dalje da ne spominjem pravde, kurire, pečate, politike, NSPM i slične, da ne daj bože Sonja i Nataša kažu  tipa: "Ma nešto se mora uraditi zbog 60 mil iz SAD godišnje," bez obzira šta je to nešto. Pa Ninoslav i Filvas bi preminuli od sreće i komentara. A o Vladinoj politici za šaku dolara historijski šute. Ko Vladini zvnaičnici o najnovijim haškim presudama i onome što je Tužilaštvo dokazalo.

Ko o čemu oni o simetriji zločina. To ni Lobačevski ne bi shvatio. I o prebrajanju kome Hag kako. BTW Srbi ( ne Srbija zvanično i nužno, mada  i ako nema dokaza baš, ima indicija...) su u krvavim blakanskim sukobima učestvovli u najviše istih. U Hrvatskoj. U Bosni. U Srbiji na Kosovu, pa možda ima malo logike da ih zbog toga ima više optuženih....  Po Vladinoj logici a i lobačevcima na blogu, onaj nesretnik što leži komiranu SAD i "naš Minja" treba da dobiju isto. I oni iz konc logora i oni koji su ih tamo stavili. I Tuci i Hutu. Ne sudi se u Hagu nekom "samo zato sto je  branio  drzavu", kako tvrde članovi pro EU Vlade nam, niti po tome ko je pobeđen ko poražen. Biti poražen u ratu je legitimno, i nije nužno krivično delo po međunarodnom pravu. Rat je kao takav legitiman, tužno ako mene pitate, al je tako.U Hagu se sudi na osnovu toga šta je ko tokom  rata nelegitimno i nelegalno uradio. I ne sude "pobednici" tipa Hrvati ili SAD, već UN u koji se the Curious Case of Vuk Jeremic kune. Osim kad mu Bramerc ne odgovara, onda ga cinkari EU, koji mu opet na Kosovu ne odgovaraju. 

I Borba se zaigrala. Svaka čast za inicijalnu akciju i PR pre svega, al presude u Hagu su pale oko 3 popodne, mislim ko kad ide u rotaciju ne znam, al sutradan im je naslovna i dalje bila o konzulima i poligrafima, a Hag i presude u ćošetu. Hello. Ipak su presude bile mnooogoo veća vest, i bitnija ako mene pitate, nego sapunica MK and Vlada. Veliki minus za Borbu.

 A evo jednog tipa od Ms Milić. Trag koji slede e novine, ko je s kim i u kakvoj vezi u ovoj sapunici je zanimljiv, treba ga  pratiti and proširiti. Meni se nekako čini da bi trebalo videti i u kakvoj su vezi sadašnji nam ambasador u SAD Vladimir Petrović i ovi Stefanovići i ostatak ekipe iz konzulata i MIPa. Nekako mi se sve čini da smo jureći zečeve tipa konzuli i MK u stvari izjurili mečku, jer zašto je i u SAD i ovde u ambasadi inače ovolka frka? Zamislite da se znalo za veze ( čisto hipotetički, smatram da bi trebalo proveriti, ništa ne tvrdim) ili umešanost ambasadora u aferu MK, a mi ga nominovali a oni agremanili! Plus mi zanimljivo da o njemu-ni od njega  ni reči nema u svemu ovome, tipa šta je tad radio, šta je znamo, šta je morao znati...osim šta rade Emanuel  i kokusovci.

Al ne padaju ni afere poput MK ni presude u Hagu samo da pokriju breg već da svaka zverka pokaže trag. SPS, SNS, SRS se ubiše objašnjavajući nam kako su generali and Nikola osuđeni samo zato što su „branili državu.“ Jok. Zato što su preterali, korisitili nelegalne metode, prekomernu upotrebu sile, ubijali civle,etc,etc,etc....I naravno od ostatka Vlade ( SPS, kome je Mrkonjić visoko funkcioner, je u Vladi zar ne, onoj pro EU, koja je na vlast  došla video klipovima horora iz Miloševićeve ere, za koju su doduše po tim klipovima bili najkrivlji radikli al ajd da ne sitničarimo...) ne čujemo još ni reč ispravke ovih branitelja „branitelja.“The Curious Case of Vuk Jeremić u Poligrafu reče i ostade ministar: „ Sva sreća što sam  ministar pa ne mogu kao građanin da kažem šta mislim o Haškom tribunalu.“ I posle da mu/im verujemo da se ubiše jureći Mladića. OK, general Ćirkvić ne sme da se bavi politikom ( samo prekomernom upotrebom sile jer brani otadžbinu) al zanimljivo je i šta on misli o presudama, gde je on stao u tom lancu komade u Trećoj armiji. Ono što Ćirković možda i misli al ne sme da kaže Miki Mrkonjić ladno kaže.  

Evo još jednog saveta za samozaljubljenu Borbu s jedne, i Vladu i PR genije  koji su baš na dan presuda našli da dižu optužnice protv Ganića i Co i kosovara za  žutu kuću, s druge strane. Ako, treba, al baš u istom danu, pardon my paranoju, al, baca u senku značaj ovih presuda, il je to i bio cilj. Elem, U Srbiji se još ne sudi nikome za Batajnicu. Ko ni za Štrpce osim Lukiću. Što reče neko oko Štrbaca pre neki dan, pa svi ti počinioci su među nama i dalje.

 Ni VBP, koji je u napadu naknadne genijalnosti bio fun saradnje sa Hagom veći nego ja (u čiju sam iskrenost uvek sumnjala ma šta o tome i Florens pisala) se ne oglasi vs presuda. Neki od presuđenih su za vreme njegove svevlade bili bitni i važni saborci. Sećate li se reakcija Živkovićeve vlade na optužnice! Ko ih beše isporuči? Najvolela bih da čujem šta o presudama misli i Gordana Čomić. Može i mimo bloga. Pa i Čanak se pravi lud oko Lukića kome je bio na mitingu podrške, kad je već dobrano mogao znati za šta ima repove oko Kosova. Vidim neće rušiti vladu zbog Statuta, spočitava Cvetkoviću zbog Mrkonjića.  Oćete se kladite dal će i zbog onog citata na početku posta neće izaći iz Vlade, ma šta pisao Cvetkoviću-da se odredi.  Nije vlajda. A neka mera, oštrija nedajbože! Daje im podršku zbog EU kursa, kaže sinoć. Kog jebenog EU kursa pitam ja.  Molim lepo, šta i s kim radi LDP u gradskoj vladi. Dok se SPS pravio da je  „napredovao“ mogla sam da razumem. Ali posle ovog Mrkonjićevog izliva iskrenosti, stvari se moraju radiklno promeniti.I politički oportunizam ima neke granice. Valjda. 

Ne znam šta ovih dana rade proširena misija EC u Beogradu ni SAD ambasada, al se nadam da bar neko tamo čita blog Ms Milić, pa da rezimiram:

 -Toma Nikolić ( SNS) nije evropejac. Rasitnjavanje radikala nam nikavu korist nije donelu a veliku štetu jeste. Vučić je juće i preključe ceo dan urlao  šta misli o junacima koji su „samo branili državu.“

-SPS se držao malo bolje, al Milutin Mrkonjić, onaj sa vrha posta, je visoki funmkcioner SPS i ministar u ovoj pro evropskoj Vladi.  Padoše maske, il mora pasti Mrkonjić, trećeg nema.

-Taj Hag o kome sve nejgore privatno misli The Curious Case of Vuk Jeremić je UN organ koji vi podržavate. CCVJ dočim, čas ovako čas onako, ako niste primetili. Kad mu EU na Kosovu ne odgovara on insistira rezolutno na UN, kad mu drugi UN organ, Bramerc, ne odgovara, on rezolutno insistira na EU alternativi. Pročitajte i ostale izjave dužnosnika Vlade o presudama, možda vam sine!

-Da se ubeleži tamo gde treba" da sam vam i za Mrkonjića i za Nikolića na vreme govorila, onoliko. Mrkonjić, to je onaj što je letos poručivao EU da jede govna. Vašim eventulanim  ćutanjem i nereagovanjemi na ovo sad and gorespomenuto oko junaka i Miloševića vi čete meni poručiti isto.Lafonten, čitate li Lafontena.  

 -A da,  da ubeležite i da  sam uredno radila i ove nedelje na mojoj verziji unapređenja srpsko-američkih odnosa! PussyCats su super. 

 

 



Komentari (92)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

avemarija avemarija 09:18 01.03.2009

Jelena Milic

je u pravu , ne treba to za 50 g da pise u udzbeniku istorije.
Treba Bujosevic to da stavi mmakar na Petu stranu, al ga strah ! Ko i mnoge ( nekad hrabre) pre njega....
Jelena Milić Jelena Milić 09:19 01.03.2009

Re: Jelena Milic

joj, zaboravih gore i politiku da navedem

sad cu
AlexDunja AlexDunja 09:34 01.03.2009

:)))

ovo ccvj ti nije lose:)))

mada, videh u jednom komentaru
www011 na e novinama:

alfizicar
jos bolje:)))
Jelena Milić Jelena Milić 09:36 01.03.2009

Re: :)))

alfizicar

do jaja

evo mog priloga

cak noris voli UN i medjunarodno pravo vise od alfizicara
libkonz libkonz 09:42 01.03.2009

Re: :)))

cak noris voli UN i medjunarodno pravo vise od alfizicara

Ma šta je Čak Noris za tebe.
Nisam čuo za tebe pre bloga, ali kad čitam tvoje blogove kapiram da si ti najpoznatija, najpametnija, najhrabrija, najčitanija, najvidovitija, ma naj do beskonačnosti.
Jelena Milić Jelena Milić 09:46 01.03.2009

Re: :)))

samo je ms milic jaca od caka norisa
niccolo niccolo 12:34 01.03.2009

Re: :)))

samo je ms milic jaca od caka norisa

PussyCats
су много јаче од чака нориса
Nikola Knežević Nikola Knežević 09:37 01.03.2009

Javnost treba da reaguje

na ovakvu izjavu Mrkonjića. Izjava nije šokantna ako se uzme u obzir od koga je došla ali imajući u vidu okolnosti i činjenicu da sada 2009 - ta a ne 1999 - ta godina, izjavu itekako treba shvatiti kao šokantnu, sramotnu i kao svojevrsnu diskvalifikaciju ne samo koalicionih partnera već i svega onoga što je urađeno od 2000 - te godine pa do sada i ismevanje svih žrtava kojeg je diktatura Miloševićevog boljševizma ostavila iza sebe.
Jelena Milić Jelena Milić 09:44 01.03.2009

Re: Javnost treba da reaguje

javnost je bolja nego pre ali je i dalje jalova. i nekad povrsna, ne bas uporna, a vladu boli uvo sta javnost misli.

i nije toliko do nje, nego do Vlade i koalicioni partneri da se odrede i REAGUJU , al ne tako sto ce satro da osude i ograde se a mlutin ostane ministar. i SPS naravno da se odredi. oce da budu bolje percipirani od naprednjaka, OK, al da se reaguje radiklno.
adam weisphaut adam weisphaut 09:39 01.03.2009

<_<

“The Curious Case of Vuk Jeremić u Poligrafu reče i ostade ministar

Very.
Bio tužno smešan.
Mogao je neka kind soul da mu objasni da obavlja posao MIP-a,
a to nije da drži govore,
gazimestanske.
Valjda je i on svestan da za funkciju nije,
pa velikim rečima buke i besa želi da pokrije,
koliko je zapravo kratak,
a da šta je smešno po njegov personage,
sramoti državu koju predstavlja,
i 'vako ne previše reputable,
big time.
Jelena Milić Jelena Milić 09:45 01.03.2009

Re: <_<

on je posledica a ne uzrok.
njega je neko postavio na tu funkciju.
adam weisphaut adam weisphaut 09:51 01.03.2009

Re: <_<

Jelena Milić
on je posledica a ne uzrok.
njega je neko postavio na tu funkciju.

Oktroisan,
dobro da nije i premijer postao...
avemarija avemarija 09:59 01.03.2009

Re: <_<

dobro da nije i premijer postao...
*novo

Uze mi rec iz usta,
La Coste - od Triglava do Novog Pazara
Krokodili nisu dzabe preziveli , ostalo je da se prica .
tyson tyson 23:22 01.03.2009

Re: <_<

adam weisphaut
dobro da nije i premijer postao...
Pa vidiš valjda da sve što radi, radi u cilju hvatanja što bolje pozicije da zaskoči na mesto premijera. To mu je opsesija. Zabole ga za srpsku diplomatiju, da prostiš.



Lektorka Lektorka 10:17 01.03.2009

joj bre jeleno

da se ne ljutis, ali sto ne sredis nekad malo ove tekstove pre nego sto ih stavis na blog? ne zbog gresaka u kucanju, za njih mene na blogu nije briga, nego zato sto izlijes svoj tok svesti u komp, a mi - da se snadjemo kako najbolje znamo :)

ok, snasla sam se, nije da nisam, ali previse toga si gurnula u jedan kos.
dve stvari su mi zaparale usi:

Borba se zaigrala. Svaka čast za inicijalnu akciju i PR pre svega, al presude u Hagu su pale oko 3 popodne, mislim ko kad ide u rotaciju ne znam, al sutradan im je naslovna i dalje bila o konzulima i poligrafima, a Hag i presude u ćošetu. Hello. Ipak su presude bile mnooogoo veća vest, i bitnija ako mene pitate, nego sapunica MK and Vlada. Veliki minus za Borbu.

A evo jednog tipa od Ms Milić. Trag koji slede e novine, ko je s kim i u kavoj vezi u ovoj sapunici je zanimljiv, treba pratiti and proširiti.

slazem se oko borbine naslovnice. ali, nije mi sasvim jasno - da li treba da mk i vladu stave u cose a hag u centar, ili treba da slede trag e-novina? sto se mene tice, tekst u e-novinama je zanimljiv, zanimljivi su i neki komentari koji koriguju sam tekst (otac i sin? stric i sinovac? itd), ali... ko rece sapunica? mislim da si bila ti. zasto je ova tema sapunica kad o njoj pise borba, a nije sapunica kad o njoj pisu e-novine?

i jos nesto sto mi je prosto zbog nemara prema jeziku ostalo nejasno:
Ni VBP, koji je u napadu neknadne genijalnosti bio fun saradnje sa Hagom veći nego ja (u čiju sam iskrenost uvek sumnjala ma šta o tome i Florens o tome pisala) se ne oglasi vs presude.

u ciju si iskrenost uvek sumnjala? svoju? :). ne, nije mi jasno - sumnjala si uvek u iskrenost haga (florens) ili vbp?
Jelena Milić Jelena Milić 10:25 01.03.2009

Re: joj bre jeleno

ok, snasla sam se, nije da nisam, ali previse toga si gurnula u jedan kos.


takva nedelja, ko sto lepo rekoh na pocetku. plus, meni se cini da sve spomenuti i jeste povezano.

da moji blogovi su moj tok svesti. sassy but classy-to mi je novi slogan uredjivacke mi politike.

u iskrenost VBP, toliko se znamo da znas na sta tacno mislim i o cemu pisem makar i po cenu izbacivanja iz raja druge srbije

ne smeta mi sto borba prati, to ne, i treba, al tog dana su na naslovnoj veci prostor morale da dobiju presude. mislim da sam jasno to rekla. sto se traga e novina tice, nisam to preporucivala nikom posebno, pa ni borbi, vec u nacelu.

inace, obrati paznju bar na to da su delovi razdvojeni pasusima, tek da vam malo bar olaksam.

za ostalo, covek je stil. ovo sam ja. a vama kako drago. ko se nije do sad navikao ili se ne moze navici, ima ceo net da nadoknadi:


ma cool, od toliko toga sto sam nabila, ako su zabrinutost-nejasnoce oko bebe i-ili borbe jedine, ok , ubadam i dalje

mile.drapsin mile.drapsin 12:16 01.03.2009

Nova DS i najnovija SPS?

Dačić hoće levo, Tadić vuče desno. Kome je od te dvojice neprijatno što potiče iz partizanske porodice. Koji je glasao za a koji protiv Vukovog zakona o rehabilitaciji ideje velike, etnički čiste Srbije. Koja bi partija danas skinula Nedića sa zidova vlade Srbije a koja ga je tamo postavila. Koja je partija htela da nam podari spomenik Mite Ljotića? SPS?

Shvatam ja da vaša intelektualna superiornost traži od vas da budete aktuelni, ali mislim da ne shvatate da poslednjih 20 godina u Srbiji nije aktuelno ono što se aktuelno dogadja.

Ko je pragmatičnog Miloševića vukao u nacionalizam. Trebalo je dobijati izbore u zemlji u kojoj Vuk Drašković bez muke izvede na ulicu 200, 300 hiljada ljudi na parolama ravnogorske Srbije. Ima li ga u ondašnjoj srpskoj opoziciji koji nije zagadio okolinu uzvikujući "crvena bando". Ima li ga ko nije gradio svoju političku karijeru na primitivnom antikomunizmu i stvarao sliku o sebi kao mučeniku komunističkog režima /bio jedan pa svima smeto/.

Utvrdjeno je da je Milošević morao da lažira izbore da bi opstao na vlasti. Od koga je krao? Od srpske levice ili od srpske desnice. Od partizana ili onih koji bi 90-tih da seku ruke koje će valjda u 21. veku da zašivaju.

Od sudbonosne je važnosti za Srbiju da se konačno pogledamo u oči i svakoga postavimo na mesto koje mu pripada. Šta je hteo Milošević a šta su od njega očekivali? /SANU, Drašković, Koštunica ... / Da li bi Drašković 90-tih odustao od Srpskih zemalja ili bi ih efikasnije stvarao.

Naša situacija nije dobra. O zemlji što je 50 godina uživala ugled koji je višestruko prevazilazio njenu ekonomsku i vojnu snagu, lepu reč ne možemo da čujemo čak ni od jedne Latinke Perović.

I da ne bi bilo zabune, možda ne koliko vi, ali imao sam i ja nešto problema proteklih 20 godina, kao uostalom i svi "poraženi" oktobra 1987. godine.
milivojec milivojec 12:41 01.03.2009

Re: Nova DS i najnovija SPS?

M'da !
Što bi babe rekle --- imali smo dva zamrzivača ( u toj predivnoj, Titinoj komunalnoj državi ) !
Drugi nisu imali zamrzivače, nego su svaki dan u prodavnici kupovali sveže meso.
Usput, nije naj-nebitnije, ti isti ( koji nisu imali dragog druga Titu ) još imaju svoje države čitave.
Usput II --- ne mogu da verujem da se još bilo ko može afirmativno izražavati o toj bednoj državi.
lajko_trinidad lajko_trinidad 13:26 01.03.2009

Re: Nova DS i najnovija SPS?

mile.drapsin
Ima li ga u ondašnjoj srpskoj opoziciji koji nije zagadio okolinu uzvikujući "crvena bando"


Siroti komunisti, tako dobronamerni a tako neshvaćeni...
vladimir petrovic vladimir petrovic 13:20 01.03.2009

Get serious!

Jelena Milić
Istorija će pokazati da je Ms Milić bila u pravu

?????

Izgleda da vi imate veoma visoko mišljenje o sebi.
Pa ipak, ne preterujte!
Prestanite da uobražavate da vi stvarate istoriju (što se može shvatiti iz nebuloznog naslova).
Sudeći po vašim učestalim postovima ovde, bez veće koherencije i dubine (da ne kažem nešto drugo), teško je poverovati da time stvarno gradite svoje mesto u istoriji.
Uozbiljite se. Sidjite na zemlju, lebdenje u oblacima može biti i - opasno.
Jelena Milić Jelena Milić 13:52 01.03.2009

Re: Get serious!

au vladimire gde tek vi lebdite!

plus, zar jos niste culi da je ms milic jaca cak norisa

ma neka se vi meni brinete samo za moje zdravlje and ostalo, bitno je da vam ostali ne privlace paznju

miloradkakmar miloradkakmar 19:57 01.03.2009

Re: Get serious!

Владимире , где тако према Ms Milić , па, zar jos niste culi da je ms milic jaca од /додао ја/ cak norisa . Ти си тек дошао на прву страну , размисли мало- ако се не уклапаш у идеју, начин мишљења, приступ теми..ко зна - ствара се историја , учитељица живота , а зато како каже Ms Milić мора се ићи до ..... / срам ме је да цитирам Ms Milić /.

Ms Milić , дивим се искрено вашој снази, вољи , упорности, знању , свакоминутном детаљном праћењу домаћих и светских токова и дешавања / претпостављам да вам је то и посао /.... и много чему другом , али морате мало и хладноразумскије да прихватите и по коју критикицу. Не морате стално бити у напетости , тражењу потврда да се неко или нешто дискредитује , омаловажи.. Не отварају се очи , видици само на тај начин , постоје и други.
Ево , за почетак предлажем да прочитате текст Владимира Петровића " Волите ли Исидору ?"
Jelena Milić Jelena Milić 20:06 01.03.2009

Re: Get serious!

a ja vama da pogledate sve komentare na mojim postovima pre ovih izliva cinizama i ironije

vas radi i vase kredibilnosti radi makar i pod nikom
rumtitituki rumtitituki 21:24 01.03.2009

Re: Get serious!

Jelena Milić

i makar i pod nikom


a ovo je problem?
Jelena Milić Jelena Milić 21:35 01.03.2009

Re: Get serious!

ne nije

problem je sta se pise nekada pod nikom ili ne, sasvim svejedno

kad si ti i tvoj nik u pitanju, vise i ne citam nista duze od jedne recenice

dosadan si sa insinacijama
miloradkakmar miloradkakmar 21:52 01.03.2009

Re: Get serious!

Jelena Milić
a ja vama da pogledate sve komentare na mojim postovima pre ovih izliva cinizama i ironije

vas radi i vase kredibilnosti radi makar i pod nikom


Не пада ми на памет Ms Milić да читам све коментаре на Вашим постовима, неке сам додуше у целости испратио, и сем велике посете и подршке Вашем писању и ангажовању личе један на други, једнообразни су. У пропагирању и наметању НПСМ или било које друге мора постојати разноликост , овако све прелази у досаду, бар мени од кога Ви прецинично и надмено , надмоћно сигурни , тражите да у коментарима на Ваше постове тражим себе и личну кредибилност. Па, шта Ви мислите ко сте и шта Вам заправо значи vas radi i vase kredibilnosti radi makar i pod nikom да ли је то претња?

ПС могли би да навикнете или научите да пишете велика слова, тачку , зарез, знак питања , ускличник итд.
rumtitituki rumtitituki 22:47 01.03.2009

Re: Get serious!

ma samo opusteno zato
ja tebe citam, sve sa insinacijama
redovno

i to vise
sa naucne strane

npr pravopis, stil i tok misli
volim da pratim te bocne slucajeve evolucije kako se bore za svoje mesto pod suncem

a tebi ga izgleda ponestaje kad skakuces po blogu poslednjih dana kao macka u februaru
vladimir petrovic vladimir petrovic 10:18 02.03.2009

Re: Get serious!

Ms Milic
au vladimire gde tek vi lebdite!


Ako lebdim, bar ne umisljam da kreiram istoriju... odnosno da ce istorija dokazati da sam bas ja u pravu.
Ms Milic
...plus, zar jos niste culi da je ms milic jaca cak norisa


Cenim vas smisao za humor, koji me tera da pocnem da pevusim reci iz one pesme
No Woman No Cry!
Jelena Milić Jelena Milić 12:16 02.03.2009

Re: Get serious!

Ako lebdim, bar ne umisljam da kreiram istoriju... odnosno da ce istorija dokazati da sam bas ja u pravu.


jedino sto je ocito je da smisla za humor i samozajebanciju nemate uopste

steta

zivot je tako mnogo lepsi
vladimir petrovic vladimir petrovic 14:10 02.03.2009

Re: Get serious!

Ms Milic
...jedino sto je ocito je da smisla za humor i samozajebanciju nemate uopste
steta zivot je tako mnogo lepsi


OK, možda je to u priličnoj meri tačno. Ali, imajući u vidu da vi pokrećete veoma ozbiljne teme, imam u vidu reči Isidore Sekulić: "No ipak, haec non rideo, nije mi baš do smeha".

Have a nice day!
Jelena Milić Jelena Milić 17:21 02.03.2009

Re: Get serious!

lajko_trinidad lajko_trinidad 13:21 01.03.2009

hmhm

JM
SPS, SNS, SRS se ubiše objašnjavajući nam kako su generali and Nikola osuđeni samo zato što su „branili državu.“ Jok. Zato što su preterali, korisitili nelegalne metode, prekomernu upotrebu sile, ubijali civle,etc,etc,etc....


Jeste, krivi su za sve boldovano. Međutim, to ne menja činjenicu da je presuda čista politička packa. Mogli su sve to da rade nekažnjeno, i još gore - da je njihov guru (sad pod lipom) na vreme napravio bolji dil sa Zapadom, umesto što je glumio "Tita umesto Tita". Pitanje je da li bi danas kod nas bilo toliko boraca za istinu o genocidnim Srbima, koji se tim pitanjima više bave iz ljubavi prema svojim zalihama masti, negoli istinskog čovekoljublja i težnje za pravdom i istinom.
Koliko je danas sam termin genocid postao sprdnja, najbolje pokazuje primer Turske - velike, bogate i mnogoljudne države, predominantno naseljene muslimanima. Turska želi da uđe u EU, a nije u stanju da prizna državno organizovan sistematski pokolj više od milion ljudi. Jeste, USA kongres je usvojio deklaraciju koja osuđuje turski genocid iz 1915. ali i to je posledica delanja jakog jermenskog lobija a ne neke njihove savesti (znači opet para vrti, ergo - sprdnja sa pravdom, čovekoljubljem i težnjom za istinom) U slučaju turskog zločina nad Jermenima, termin genocid koristi se veoma oprezno, barem na Zapadu, zato što je Turska dosada veoma oštro reagovala u takvim situacijama. Znači još jedna potvrda da u velikom svetu ne važe ništa drugačija pravila nego u školskom dvorištu - prvaci uvek najviše najebu, a osmaci su u pravu čak i kad nisu.
Jelena Milić Jelena Milić 13:53 01.03.2009

Re: hmhm

termin genocid koristi se veoma oprezno, barem na Zapadu, zato što je Turska dosada veoma oštro reagovala u takvim situacijama


netacno

see poslednju rezoluciju koju je kroz kongres progurao pokojni tom lantos
lajko_trinidad lajko_trinidad 15:04 01.03.2009

Re: hmhm

JM
netacno

see poslednju rezoluciju koju je kroz kongres progurao pokojni tom lantos


Pa pomenuo sam i ja tu rezoluciju. To što je neko na jedvite jade lobirajući izgurao neku deklarativnu osudu zločina koji se dogodio pre sto godina, to mi je malo tanko. Turska je jedan od velikih momaka na svetskoj sceni a mi smo tek prcvoljak, zato se nama lupaju čvrge gde god se stigne a sa njime se hoda po jajima. Treba dodati da im to poricanje genocida nad Jermenima nije jedini greh protiv demokratije slobode govora i ostalih tekovina revolucije. Samo na to sam želeo da ukažem i to je fakat. Kao što je fakat da niko od ovih iz Miloševićeve administracije, koji su osuđeni, nije imao direktnu kontrolu nad time što se dešava. Znali su, naravno. Ali znao je i svako od nas. Pa što se onda nismo pospaljivali na Terazijama u znak protesta protiv genocida, kad smo tako pravdoljubivi, čovekoljubivi i istinoljubivi? Osuđeni jesu formalno bili na visokim pozicijama ali ne verujem da je iko od njih bio u stanju da spreči ono što se dešavalo na terenu - sve i da su hteli. Izrečenom presudom želi se samo pro forme ozvaničiti krivica Srbije za sve što se dešavalo na Balkanu od kraja 80ih. Krivice naravno ima, ali ako neko smatra da ona leži isključivo na jednoj strani, taj je pristrasan ili je tih godina živeo na Marsu ili pod zemljom, bez kontakta sa realnošću.
loader loader 13:42 01.03.2009

Pogađači budućih događaja :)

1.
Oh, Ms Jelena,
ako je istinit iskaz iz naslova bloga,
onda je Ms Jelena naučila da čita budućnost :)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2.
" Ti heroji koji su branili domovinu su dobili sto godina, to je sramota.... Slobodan Milošević je heroj nad herojima, istorija će pokazati da je bio u pravu. "
- Ova izjava (visokog funkcionera one partije) je besprimerno bezobrazna i besmislena. Istorija neće pokazati to što dotični dnevnopolitikantski tvrdi. Naprotiv, istorija već pokazuje, ovih dana, danas, mnoge izuzetno pogubne posledice politike koju je njegov vođa vodio. Svakoga dana po neka novootkrivena posledica njegove politike se pokaže. Nabrajaćemo to nekom drugom prilikom (ovde ipak Jelena treba da bude glavna govornica :). Dakle, što se tiče buduće ocene istorije, usuđujem se da tvrdim suprotno od onoga što je u svojoj besmislenoj izjavi ustvrdio..., i preuzimam potpun rizik da se i meni karikaturistički metne ona kristalna kugla pred lice.
wawy wawy 13:51 01.03.2009

da,

Jelena Milić
Ne sudi se u Hagu nekom "samo zato sto je branio drzavu", kako tvrde članovi pro EU Vlade nam, niti po tome ko je pobeđen ko poražen. Biti poražen u ratu je legitimno, i nije nužno krivično delo, po međunarodnom pravu. Rat je kao takav legitiman, tužno ako mene pitate al je tako.U hagu se sudi na osnovu toga šta je ko tokom rata nelegitimno i nelegalno uradio. I ne sude "pobednici" tipa Hrvati ili SAD, već UN u koji se the Curious Case of Vuk Jeremic kune.


ovo je sve tacno u citatu, ali je takodje istina da je hag gledao i gleda kroz prste optuzenima ili onima koji bi se s pravom mogli naci na optuzenickoj klupi iz federacije bih, hrvatske, kosova, i crne gore, sto daje izvanredan prostor shovinistima u srbiji da relativizuju optuznice i presude tribunala odgovornima iz srbije, srpske, i krajine a koje su u potpunosti ispravne.
mislim, to jeste najobicnija zamjena teza, ali oni evo deset godina jashu na tom istom talasu. npr. u hagu nisu zavrsili, a postoji jako puno osnova, cheku, haradinaj, djukanovic, marovic, tihic, itd, (a sto je definitivno greska tribunala) i sad na osnovu toga ovi izvode tezu o pogresnim optuznicama i presudama odgovornima iz srbije.
Jelena Milić Jelena Milić 13:55 01.03.2009

Re: da,

x puta rekla da hag nije savrsen, reagovala javno kad god sam smatrala da je nesto lose

ili onima koji bi se s pravom mogli naci na optuzenickoj klupi iz federacije bih, hrvatske, kosova, i crne gore,


no, ovo je sustina. kakve veze hag ima sto se jos ne nalaze pred doamcim sudovima!

wawy wawy 14:39 01.03.2009

Re: da,

Jelena Milić
x puta rekla da hag nije savrsen, reagovala javno kad god sam smatrala da je nesto lose


naravno, potpuno ispravno, ali je pitanje koliko je vlada srbije za sve ove godine ucinila da se u un povede rasprava o ovim oslobadjajucim presudama ili neizvodjenjima na optuzenicku klupu (a faktor rusija je uvijek bila tu da progura takve inicijative) ili je za vrijeme kostunicinog mandata bilo profitabilnije ostaviti hagu koruptivni oreol kako bi bilo opravdanja za neizrucivanje karadzica, mladica, &co?!

Jelena Milić
ili onima koji bi se s pravom mogli naci na optuzenickoj klupi iz federacije bih, hrvatske, kosova, i crne gore,


no, ovo je sustina. kakve veze hag ima sto se jos ne nalaze pred doamcim sudovima!


hm, pa jelena, hag je upravo zbog toga i osnovan sto domaci sudovi nisu raspolagali kapacitetima za ovakve slucajeve, i sto bi politicka elita svim silama nastojala da se takva sudjenja pretvore u smijuriju, pogotovo sto je vecina odgovrnih za ratne zlocine bila u vrhovim vlasti zemalja regiona, a i danas je. veza je vise nego jasna.
Jelena Milić Jelena Milić 14:43 01.03.2009

Re: da,

osnovan sto domaci sudovi nisu raspolagali kapacitetima za ovakve slucajeve, i sto bi politicka elita svim silama nastojala da se takva sudjenja pretvore u smijuriju, pogotovo sto je vecina odgovrnih za ratne zlocine bila u vrhovim vlasti zemalja region


proslo vreme ..valjda se za devet godina nesto popravilo- mislim, neke vec imaju i status kandidata....

vecina odgovrnih za ratne zlocine bila u vrhovim vlasti zemalja regiona, a i danas je. veza je vise nego jasna.


onda je zapadna medjuanarodna zajednica koja ocenjuje napredak i sl zemlaja zaapdnog blakana deo zajdnickog zlocinackog poduhvata skrivanja tih na koje referiras --ja cujem od njih recimo da je na celu srbije pro evropska vlada--ma sta samo vlada, i nikolic je!
wawy wawy 17:10 01.03.2009

Re: da,

Jelena Milić

onda je zapadna medjuanarodna zajednica koja ocenjuje napredak i sl zemlaja zaapdnog blakana deo zajdnickog zlocinackog poduhvata skrivanja tih na koje referiras --ja cujem od njih recimo da je na celu srbije pro evropska vlada--ma sta samo vlada, i nikolic je!


ma jok, ali da amerika stoji iza aboliranja pojedinih zvanicnika - mislim da da. i jos se to pretvara u sprdnju najvise vrste kad jedni drugima dodjeljuju nagrade za mir, i sa recimo proslogodisnjom inicijativom za osnivanje REKOM-a, iza kog su stali desetine nvo iz ex-yu.. znaci, tu komisiju bi trebalo da koordiniraju vlade regiona... pa zamisli ti to, da cinjenice o ratnim zlocinima na podrucju ex-yu prikuplja npr. shestorka silajdzic, tihic, marovic, djukanovic, haradinaj, cheku,.. mislim, sto je to nego cinizam najvece vrste i sprdanje sa narodom u regionu.
e pa ove i ovakve stvari daju debelu podlogu mrkonjicu, vuchicu, i slicnima da se do besvjesti izivljavaju sa onakvim idiotskim izjavama, i relativizuju krivicu.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 13:54 01.03.2009

Sutnja i rodbinske veze....

"...da ne daj bože Sonja i Nataša kažu tipa: "Ma nešto se mora uraditi zbog 60 mil iz SAD godišnje," bez obzira šta je to nešto. Pa Ninoslav i Filvas bi preminuli od sreće i komentara. A o vladinoj politici za šaku dolara historijski šute."
Ne znam za Filvasa, ali ja sutim jer mi je sestric ozenjen unukom Lobacevskog, a najbolji drug mu je Mrkonjicev vanbracni sin koji se, inace, zabavlja sa bratanicom Bramerca koja je opet u nekoj vezi sa sestrom (?) cerke Olija Rena.
Zato, ti pisi i ne suti Jelena, kad se vec ne usudjuju Natasa i ta druga sto je pominjes....
Jelena Milić Jelena Milić 13:57 01.03.2009

Re: Sutnja i rodbinske veze....

,
ali ja sutim jer mi je sestric ozenjen unukom Lobacevskog, a najbolji drug mu je Mrkonjicev vanbracni sin koji se, inace, zabavlja sa bratanicom Bramerca koja je opet u nekoj vezi sa sestrom (?) cerke Olija Rena.


au, sad si mi ocitao! jako! sve argumentima. do jaja. ni cak noris ne bi bolje.

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:06 01.03.2009

Re: Sutnja i rodbinske veze....

au, sad si mi ocitao! jako! sve argumentima. do jaja. ni cak noris ne bi bolje.

Hvala ! Ali, zaista to ne bih umeo da ti nisi upotrebila sve te tvoje argumente i pamet koja ti je od Boga data.
Pa si, eto, i mene inspirisala da budem skoro pametan kao ti.
Jos jednom, hvala !
Jelena Milić Jelena Milić 15:13 01.03.2009

Re: Sutnja i rodbinske veze....

ne znam za pamet, ne mogu nam je porediti, ali jedno znam

razlikujemo se po tome sto ti iznosis netacnosti i na osnovu njih dalje gradis kule ...ako tako branis i istinu srba na kosovu, cinis im medvedju uslugu

koje sam ja to NVO clan pa je zbog toga blackbox kod mene postovao tekst! navodno, po tebi, ta nvo je jedna od potpisnica pisma o radu parlamenta. nastranu sta ja o tom pismu mislim, nisam clan ni jedne NVO koja ga jer potpisala! sto dosta govri o tvojoj povrsnosti cak i u spinovanju.

jadno.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 15:18 01.03.2009

Re: Sutnja i rodbinske veze....

koje sam ja to NVO clan pa je zbog toga blackbox kod mene postovao tekst! navodno, po tebi, ta nvo je jedna od potpisnica pisma o radu parlamenta. nastranu sta ja o tom pismu mislim, nisam clan ni jedne NVO koja ga jer potpisala! sto dosta govri o tvojoj povrsnosti cak i u spinovanju.

jadno.

Iskreno receno, u pravu si. Ali, nisam mislio da si ti bas clan te neke nvo koja potpisuje nesto, vec pre to da ti pricas i pises slicno onome sto pricaju i pisu te nvo.
Ali, u pravu si. Taj moj komentar je bio povrsan i glup. Kao i mnogi drugi.
blackbox92 blackbox92 00:15 02.03.2009

Re: Sutnja i rodbinske veze....

Ali, u pravu si. Taj moj komentar je bio povrsan i glup. Kao i mnogi drugi.

U konkretnom slučaju, svi komentari.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 02:42 02.03.2009

Re: Sutnja i rodbinske veze....

U konkretnom slučaju, svi komentari.

Verujem da Vam je tako lakse da mislite.
nimrod88 nimrod88 15:18 01.03.2009

Jedno pitanje...

Ms. Milic, svaka cast, ali jel moze malo manje skracenica, ubih se provaljujuci ko je VBP......ne mogu sve da ih drzim u brzodostupnom secanju, pa udaram glavom ne bih li im se setio imena, nadimaka, prezimena (btw, sto su nadimci kod nas postali popularni :) ).
Jelena Milić Jelena Milić 15:51 01.03.2009

Re: Jedno pitanje...

vi bas rizikujete

pa zar nije VBP one and only opstepoznat

da sam ja dala onoliko intervjua, na onoliko strana...svi bi znali ko je ms milic
bogumilaf bogumilaf 15:28 01.03.2009

Miladin

Trag koji slede e novine


Možda nije loše da prosledim link sa E-Novine, nije loše videti ko je tata Miladinov!
[url=http://www.billwarnerpi.com/2008/07/dr-milan-mico-kovacevic-serb-war.html][/url]

libela libela 17:05 01.03.2009

Re: Miladin

http://www.billwarnerpi.com/2008/07/dr-milan-mico-kovacevic-serb-war.html



[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Milan_Kovačević][/url]

Artur Dent Artur Dent 10:36 03.03.2009

Re: Miladin

bogumilaf
Trag koji slede e novineMožda nije loše da prosledim link sa E-Novine, nije loše videti ko je tata Miladinov![url=http://www.billwarnerpi.com/2008/07/dr-milan-mico-kovacevic-serb-war.html][/url]

Ebemliga, onaj link sto ga Jelena okaci je vodio ka poprilicno izmisljenoj sapunici, premalo cinjenica, previse materijalnih gresaka, previse nagadjanja zasnovanih na tim greskama, tako da cu ovaj link preskociti.
Jelena Milić Jelena Milić 18:41 01.03.2009

da ne videh i sapostenje SDU

mislima bih da je ms milic flipnula skroz, misim ovo o mrkonjicu, sto sam svojim ocima videla na tv, i o cemu sam jutros slusala na vestima enekim na tv, sad nigde ni reci

ko da se desilo nije


:17 | Beograd | Politika/ sa sajta Danasa
Skandalozna Mrkonjićeva izjava

Autor: FoNet

Beograd - Socijaldemkratska unija (SDU) je danas okarakterisala kao skandaloznu izjavu ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića da je bivši šef države Slobodan Milošević "heroj nad herojima" i da će "istorija pokazati da je bio u pravu".

Oglasite se na www.danas.rs

Mrkonjićeva izjava postavlja i pitanje da li su politička lutanja današnje Srbije pre svega rezultat koalicije na vlasti koja nema nijedan zajednički sadržalac, navodi se u saopštenju SDU. Ta partija je postavila pitanje Demokratskoj stranci da li je Mrkonjićeva izjava posledica Deklaracije o političkom pomirenju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS)? Da li će posle ovoga Demokratska stranka nastaviti da promoviše SPS u Socijalističkoj internacionali i da li stvarno misli da su građani zaboravili politiku socijalista za vreme vladavine Miloševića? Ukoliko se niko od koalicionih partnera SPS ne oglasi, možemo slobodno smatrati
da su se okupili isključivo radi vlasti, kaže se u saopštenju SDU.

Jelena Milić Jelena Milić 18:44 01.03.2009

e pa svaka cast

28. februar. 2009.
Utisak nedelje, nedelja 1. mart, 21:00
Gosti: Slobodan Nenadović - bivši konzul Srbije u Njujorku; Olivera Zekić - glavna i odgovorna urednica lista Borba; Borko Stefanović - politički ...

jos da emisja bude dobra, al za izbor gostiju,svaka cast
treger92 treger92 19:21 01.03.2009

Naj Evropljanin

Mis Milić, ne spominjete dodelu titule najevropljanina, da li nmislite da je to državna tajna ili se neko stidi toga.ojasnite nam malo to.
Jelena Milić Jelena Milić 19:54 01.03.2009

Re: Naj Evropljanin

to dodeljuje prva evropaka kuca cukarica, Evropski pokret se odgardio od dodela tih nagrada jos prosle godine, ako na to ciljete

treger92 treger92 21:04 01.03.2009

Re: Naj Evropljanin

Sada mi je jasnije, hvala.
tyson tyson 23:33 01.03.2009

Fajt ili Fejt...?


I Borba se zaigrala. Svaka čast za inicijalnu akciju i PR pre svega, al presude u Hagu su pale oko 3 popodne, mislim ko kad ide u rotaciju ne znam, al sutradan im je naslovna i dalje bila o konzulima i poligrafima, a Hag i presude u ćošetu. Hello. Ipak su presude bile mnooogoo veća vest, i bitnija ako mene pitate, nego sapunica MK and Vlada. Veliki minus za Borbu.
Hello, pa Borba je plasirala celu zakulisnu priču o MK i mora da je održava, šta ih briga za prave vesti. Pa to je tako tipično i toliko puta viđeno od ljudi koji stoje i iza tih novina, i iza forsiranja afere MK u tim novinama.


napolitanac92 napolitanac92 23:47 01.03.2009

ave jelena

potpisujem,jednostavno MS Millic je u pravudo jaja,a to je tu odmah pored... SSala na stranu samo je u Srbiji lako oprati krvave ruke.A o tome ustvari lako pise,sartrovski cak Jelena/Ljubim ja vas /ja ljublju tebja /sa engleskim naglaskom.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 04:58 02.03.2009

Re: ave jelena

napolitanac92
potpisujem,jednostavno MS Millic je u pravudo jaja,a to je tu odmah pored... SSala na stranu samo je u Srbiji lako oprati krvave ruke.A o tome ustvari lako pise,sartrovski cak Jelena/Ljubim ja vas /ja ljublju tebja /sa engleskim naglaskom.

Ma ne, krv se lako skida! Krv se vise oseca po mirisu, nego sto se vidi.
marco_de.manccini marco_de.manccini 01:54 02.03.2009

Откуд сад Лобачевски?

Ko o čemu oni o simetriji zločina. To ni Lobačevski ne bi shvatio.
Po Vladinoj logici a i lobačevcima na blogu, ...


Ја бих молио, да бих уопште разумео око чега си у праву, да се боље објасни веза Лобачевског, Мркоњића, Нинослава, Милошевића, Јелене Милић, ... и симетрије злочина.

Нешто кохерентно, молим, преклињем, ако је икако могуће.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 03:59 02.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

Нешто кохерентно, молим, преклињем, ако је икако могуће.

Evo, da volontiram - veza pomenutih i simetrija zlocina je u slobodnom vremenu kojim raspolazu svi pomenuti i tokom koga i jarici mogu da se krstavaju, a ovce da se cesljaju....
Doctor Wu Doctor Wu 08:16 02.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

Marko, evo mog guessa. Od celog ovog mambo džamba, ključan je ovaj paragraf:
A evo jednog tipa od Ms Milić. Trag koji slede e novine, ko je s kim i u kavoj vezi u ovoj sapunici je zanimljiv, treba ga pratiti and proširiti. Meni se nekako čini da bi trebalo videti i u kakvoj su vezi sadašnji nam ambasador u SAD Vladimir Petrović i ovi Stefanovići i ostatak ekipe iz konzulata i MIPa. Nekako mi se sve čini da smo jureći zečeve tipa konzuli i MK u stvari izjurili mečku, jer zašto je i u SAD i ovde u ambasadi inače ovolka frka? Zamislite da se znalo za veze ( čisto hipotetički, smatram da bi trebalo proveriti, ništa ne tvrdim) ili umešanost ambasadora u aferu MK, a mi ga nominovali a oni agremanili! Plus mi zanimljivo da o njemu-ni od njega ni reči nema u svemu ovome, tipa šta je tad radio, šta je znamo, šta je morao znati...osim šta rade Emanuel i kokusovci.

Naime, neko (najverovatnije Vojin Dimitrijević a možda još neko) je nameračio mesto ambasadora u Vašingtonu i sad je besan jer se traži agreman za ovog Vladimira Petrovića, Borinog sina, za koga se priča da ima dobre odnose sa Emanuelom Ramom. I sad se priča oko Kovačevića spinuje do neverovatnih razmera kako bi se cela priča oko nominovanja ambasadora i traženje agremana izminirala. Providno.
Jelena Milić Jelena Milić 11:09 02.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

zar ti nisi otisao for good sa mog bloga?
Jelena Milić Jelena Milić 11:11 02.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

oh wu,
pa ti si taj koji siri teorije zavere

ja osim sto vojina cenim i jako rado citam, nemam skoro nikakav kontakt sa istim, niti znam sta su mu namere

znam da ti je tesko da poverujes, al do pitanja a sta je sa visokim covekom u ambasadi u celom lancu komandovanja, sam dosla sasvim sama
Jelena Milić Jelena Milić 11:13 02.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

nije.
ako ti ne odgovara stil, pali.

mozda ne kapiras dovoljno, mozda je greska kod tebe ne kod mene.

u svakom slucaju, ocito nismo jedno za drugo u blogosferi


batou batou 12:29 02.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

Jelena Milić
zar ti nisi otisao for good sa mog bloga?


Što ga lepo ne banuješ ako ti smeta, bar ti takve akcije nisu strane. Taman ćeš posle do mile volje da uživaš u tapkanju po ramenima od strane dragih ti saboraca za pravu stvar i prigodnom loženju ostatka širokih blogovskih masa sa svojim tekstovima. Glupo je da ti neko bolji od tebe bude u opoziciji na blogu, ume da ispadne nezgodno po Ms Milić...
Jelena Milić Jelena Milić 12:33 02.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

pali i ti leba ti ako ne osecas da trenutno ima bitnijih tema, poput toga da li je ili nije milosevic heroj, nego koga tapse ms i ko ms milic tapse

eno ti arhiva sa komentarima na moje postove onolika, mada ces kapirma ko gore jos neko da napises paz da necu da citma arhivu, ali te to isto ko i njega nece spreciti da imas stav o slobodi govora na mom blogu

smoriste ga bre

da li ste vi upste u stanju da imate stav na temu? tesko zar ne, to vam i nije zadatak i namera.

tyson tyson 13:12 02.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

zar ti nisi otisao for good sa mog bloga?

nije.
ako ti ne odgovara stil, pali.
Jel' može, čisto radi toka rasprave, da se koristi opcija "Citiraj", kad se već ne koriste velika početna slova rečenice...?

Kako inače da se pohvata ko sa kime priča i u vezi čega...



avemarija avemarija 19:59 02.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

jarici mogu da se krstavaju, a ovce da se cesljaju....
*novo

Da Ninoslav nije nezadovoljan filmom D Lungulova, pa je zato ovako rigidan?
Zar nisu svi Darkovi,njujorski prijatelji, bili do malopre na njegovoj festovskoj premijeri?

Mozda Darko ,za sledeci film ne izabere M Dzeksona, kao radni naslov, nego Marka Jaksica ?
Taj covek je bas zasluzan sto se kosovski prublem "pametno" resio !
Onako stabilan ,onako razlozan.Onako razborit.Onako nesebicno spreman da ucini sve da se situacija resi,najpovoljnije ?

Ma boli njih sve uvo i za Kosovo i narod tamo, licna promocija je najvaznija.
A padne i neka kinta,il se varam?Ma veca kinta ,gde neka!
marco_de.manccini marco_de.manccini 01:05 03.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

Не знам да ли је неко од оних надахнутих и аргументованих "пали са мог блога" било намењено мени, али није ни важно. И даље не разумем аргумент око Лобачевског.

Историја је показала да је Лобачевски био у праву.
Jelena Milić Jelena Milić 08:17 03.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

mnoog toga ti ne razumes za ovaj blog

zato ti savetujem ne gubi vreme ovde, pali
marco_de.manccini marco_de.manccini 14:15 03.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

Каква времена су дошла! Аутори сами тврде да блогери губе време на њиховим блоговима.

Да се ја питам око тога (а дефинитивно се ништа не питам) многи од тих хероја деведесетих би молили и кумили да иду у Хаг на суђење, ма у пакао би молили да иду, само да им ја не судим. Дакле, ја се слажем са тобом да је изјава Мркоњића сулуда. Мислио сам да имаш неки интересантан и кохерентан аргумент око Лобачевског који се некако уклапа у причу и потркрепљује све што говориш и мојим питањем сам ти дао шансу да то истакнеш. Не знам зашто би га иначе поменула три пута у тексту. Једино ме брине што је Лобачевски у праву, а ти кажеш да је Мркоњић као Лобачевски.

А не знам зашто бих палио са блога? Волим да учим нове ствари, а код тебе увек нешто ново и невиђено.
vladimir petrovic vladimir petrovic 15:28 03.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

Jelena Milić
mnoog toga ti ne razumes za ovaj blog
zato ti savetujem ne gubi vreme ovde, pali


Marco de.manccini
Каква времена су дошла! Аутори сами тврде да блогери губе време на њиховим блоговима.
Да се ја питам око тога (а дефинитивно се ништа не питам) многи од тих хероја деведесетих би молили и кумили да иду у Хаг на суђење, ма у пакао би молили да иду, само да им ја не судим. Дакле, ја се слажем са тобом да је изјава Мркоњића сулуда. Мислио сам да имаш неки интересантан и кохерентан аргумент око Лобачевског који се некако уклапа у причу и потркрепљује све што говориш и мојим питањем сам ти дао шансу да то истакнеш. Не знам зашто би га иначе поменула три пута у тексту. Једино ме брине што је Лобачевски у праву, а ти кажеш да је Мркоњић као Лобачевски.
А не знам зашто бих палио са блога? Волим да учим нове ствари, а код тебе увек нешто ново и невиђено.


Kakav je ovo dijalog? Nešto tu manjka. Neko od vas dvoje ima krivo, debelo krivo, što bi rekli Hrvati.
A ja, u mojoj neukosti, silom prilika ću morati da guglujem kako bih shvatio - u kom kontekstu se ovde uopšte pominje Lobačevski...
Jelena Milić Jelena Milić 16:37 03.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

gugl vladimire, gugl, vikipedija, vikipedija....

marco_de.manccini marco_de.manccini 17:00 03.03.2009

Re: Откуд сад Лобачевски?

Ево да уштедим време и Владимиру, а и Јелени.

Лобачевски је постао познат по томе што је установио да је тврђење да је кроз дату тачку ван неке дате праве могуће наћи више од једне праве паралелне са оном датом правом конзистентно са осталим уобичајеним аксиомама у геометрији. Тиме је унео праву револуцију не само у геометрију у математику већ и у свет науке уопште, а трагови ове револуција су и данас присутни и у филозофији и уметности. Свет после Лобачевског више није једнозначан и тако поуздан и разумљив како је био пре њега.

Е сад, како је увреда рећи некоме да је као Лобачевски, ја то не знам, то ће Јелена да објасни, ако жели.

Можда је мислила да је Мркоњићева изјава да је Милошевић херој над херојима у равни револуционарне истине коју је Лобачевски изнео и да ће заувек променити наш свеукупан поглед на свет. Можда је мислила да је та необична изјава конзистентна са уобичајеним људским вредностима (баш као што је необично тврђење Лобачевског конзистентно са уобичајеним аксиомама).

Не знам, могу само да нагађам, а Јелена неће па неће да нас просветли.
lajko_trinidad lajko_trinidad 10:01 02.03.2009

svašta

JM
-A da, da ubeležite i da sam uredno radila i ove nedelje na mojoj verziji unapređenja srpsko-američkih odnosa! PussyCats su super.


De gustibus non est diputandum ... Ipak, nikada neću razumeti matore ljudi koji skaču po koncertima raznoraznih instant hip-hop atrakcija iz kesice tipa Rhianna ili striptizete pomenute u citatu. Mada, možda ste vodili i sitnu đecu na koncert, pa se slučajno zatekli tamo.
Jelena Milić Jelena Milić 12:14 02.03.2009

Presuda Haškog tribunala i reakcije

Presuda Haškog tribunala i reakcije
YUCOM
28.02.2009.

Prva odluka Međunarodnog krivičnog tribunala za zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY) za zločine koji su izvršeni na Kosovu, kojom je bivši predsednik Republike Srbije Milan Milutinović oslobođen odgovornosti, bivši potpredsednik Vlade SRJ Nikola Šainović, komandant 3. armije Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković i general policije Sreten Lukić osuđeni na po 22, dok su bivši načelmik Generalštaba VJ Dragoljub Ojdanić i general VJ Vladimir Lazarević osuđeni na po 15 godina zatvora, izazvale su burne reakcije u političkim i medijskim krugovima i najširoj javnosti Srbije.

Da podsetimo: optužnica ih je označila kao ključne učesnike „u zajedničkom zločinačkom poduhvatu" nasilnog proterivanja stotina hiljada albanskih civila sa Kosova, od marta do juna 1999, čiji je cilj bila „promena etničke ravnoteže radi zadržavanja srpske kontrole" nad Kosovom. Ključne tačke optužnice ih terete za prisilno premeštanje, deportacije, ubistva i progon albanskog stanovništva sa Kosova. Ovo je prvi put da su najviši predstavnici vojnog i političkog vrha SRJ i Srbije optuženi za progon albanskog stanovništva (etničko čišćenje na Kosovu) i to kao izvršioci zajedničkog zločinačkog poduhvata, s tim što je Milan Milutinović, iako u to vreme predsednik države, oslobođen, što bi i stručnoj i laičkoj javnosti trebalo da predstavlja krunski dokaz da se u Hagu ne sudi politici, nego zločinima koji su učinjeni u ime te politike, te da komandna odgovornost ne predstavlja objektivnu odgovornost kako se naročito u pravnim krugovima tvrdilo. Umesto toga, oslobađanje predsednika države je u „patriotskim krugovima" protumačeno kao akt njegove izdaje, a ne objektivnosti suda prilikom ocenjivanja dokaza i učešća pojedinaca u izvršenju sasvim konkretnih zločina.

Presuda haškog Tribunala nesumnjivo predstavlja odluku od istorijskog značaja, jer se konačno demistifikuje nametnuta priča u Srbiji da su Srbi samo žrtve kosovskih Albanaca i njihovih pokrovitelja u međunarodnoj zajednici, te da nikakvog progona Albanaca na etničkoj osnovi za vreme srpske kontrole na Kosovu nije bilo, već da su Albanci morali da beže sa Kosova zbog NATO bombardovanja.

Bez ikakve ocene da su pripadnici vojnog i političkog vrha Srbije osuđeni za veoma teške ratne zločine, svi političari kako iz vladajuće koalicije, tako i većeg dela opozicije, reagovali su u opsegu od ocene da su izrečene kazne „drakonske" ili „neprimerene" (predsednik Vlade, Mirko Cvetković) do ljutitih osuda Tribunala kao "antisrpskog" i "političkog", kao i "dvostrukih standarda" prema optuženim Srbima i kosovskim Albancima ili Bošnjacima iz BiH. Dok predsednik Nacionalnog komiteta za saradnju sa ICTY, ministar Rasim Ljajić, upozorava da će ovakva presuda „povećati animozitet prema Tribunalu u stanovništvu Sbije", predstavnik, za štampu Demokratske stranke Srbije (DSS donedavnog premijera V. Koštunice) u njoj vidi „opravdanje za bombardovanje SRJ" od strane NATO 1999. godine. Na presudu kao šansu da se najzad otvori proces suočavanja sa nedavnom prošlošću i osude zločini koji su učinjeni u vreme ratova 1990tih godina, ukazali su samo neki predstavnici opozicionih političkih grupa, nevladinih organizacija i medija (Liberalno demokratska partija, Helsinški odbor za ljudska prava, Fonda za humanitarno pravo, YUCOM i e-novine).

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić se o presudi Tribunala i njenim odjecima u Srbiji nije izjašnjavao.

U medijima dominira senzacionalistički pristup i apelovanje na emotivan odnos prema osuđenicima kao žrtvama nepravde, dok se o obeležjima i suštini dela za koja su oni osuđeni skoro uopšte ne govori. Izuzetak čini provladin dnevnik Politika, koja na naslovnoj strani sažima stav Tribunala: „Hag: Postojao plan proterivanja Albanaca". Među tzv. tabloidima - koji ustvari predstavljaju glasila najtvrdokornijih pristalica politike iz 1990tih godina i njihovih današnjih pokrovitelja u politici, biznisu i otuđenim centrima moći - dominiraju pozivi na uzbunu zbog „96 godina za Srbe" (Pravda) ili lamentiranje nad sudbinom Srbije koja „će da plače„ (Alo!).

U reagovanju advokata koji su branili optužene dominiraju ocene da su presude nepravedne i političke, a optuženi se prikazuju kao žrtve antisrpske zavere.

Odnos najšire javnosti, predstavljen u izjavama u uličnim anketama, komentarima na internet-stranicama i blogovima je pomešan, ali je bezmalo svima zajedničko zapostavljanje stava ICTY da se radi o zajedničkom zločinačkom poduhvatu iza kojeg je stajala država.

Dok se izvestan stepen saosećanja sa žrtvama zločina može zapaziti u štampanim, elektronskim i internet medijima čije zalaganje za kritički odnos prema nedavnoj prošlosti je već poznat, može se konstatovati da je i u ovom slučaju propuštena prilika za suočavanje sa zločinima koji su počinjeni u ime građana Srbije i, posebno, prilika da se izrazi žaljenje i poštovanje za žrtve te i takve politike.

Prognoza:

Najnovija presuda Haškog tribunala pokazala je da u Srbiji, uprkos proklamovanom zalaganju za saradnju, postoji stalno političko nepoverenje i prema Tribunalu i permanentna manipulacija presudama koje se komentarišu prema potrebama dnevnog političkog pragmatizma, a ne suštinskog distanciranja prema zločinima koje je tadašnje rukovodstvo Srbije učinilo.

„Odbrana" srpskih interesa posrednom ili neposrednom negacijom zločina, dovodi do još dubljeg ukopavanja Srbije u poziciju iz koje nema izlaza i u kojoj će se stalno papagajsko ponavljanje da je Srbija spremna da izruči generala Mladića „čim ga locira", izgubiti svaki smisao. A povezivanje ove presude za zločine na Kosovu sa postupkom oko savetodavnog mišljenja o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova, koji je već pokrenut kod Međunarodnog suda pravde u Hagu, će, po svoj prilici, biti glavna tema koja će Srbiju sve dalje uvoditi u ponor odbrane zločina i njegovih izvršilaca i udaljavati od intgracije u savremene evropske i svetske tokove.

Dodatak:

Nekoliko karakterističnih naslova na prvim stranama novina 27. februara 2009:

Građanski list: Milutinović oslobođen, ostalima teška robija

Blic: Generali drastično kažnjeni, Milutinović oslobođen

Borba: Milutinović slobodan, ostalima 96 godina zatvora

Kurir: Najebali!

Politika: Hag: Postojao plan proterivanja Albanaca

Alo!: Milutinovići srećni, a Srbija će da plače

Borba: Milutinović slobodan, ostalima 96 godina robije

Pravda: Haška sramota Za Srbe 96 godina



YUCOM, Kršenje ljudskih prava i demokratije, Newsletter No. 31


Jelena Milić Jelena Milić 12:33 02.03.2009

bar u Danas ima nesto

Reakcije na presudu Haškog tribunala bivšim visokim funkcionerima Srbije
Ministar Mrkonjić veliča Miloševića
Autor: Snežana Čongradin

Beograd - Da li će se premijer Srbije Mirko Cvetković javno ograditi od izjave Milutina Mrkonjića, ministra za infrastrukturu koji je reagujući na presudu Haškog tribunala petorici generala rekao da je Slobodan Milošević„heroj nad herojima jer je pokazao kako se brani čast svoje zemlje i svog naroda“, kao i da će istorija dokazati da je Milošević bio u pravu“, još nije poznato. Pitanje se postavlja i zbog toga što se na čelu Ministarstva za unutrašnje poslove od kojeg se očekuje da završi posao saradnje s Haškim tribunalom i uhapsi preostale begunce, nalazi predsednik SPS-a Ivica Dačić čiji je Mrkonjić visoki funkcioner. Podsetimo i da se u kabinetu zamenika premijera Dačića u ulozi savetnika nalazi Toma Fila koji je bio jedan od članova tima za odbranu Miloševića pred Haškim tribunalom.
Oglasite se na www.danas.rs

Da li je Haški tribunal antisrpska institucija: Bivši predsednik Srbije Milan Milutinović posle oslobađajuće presude

O tome da li bi premijer trebalo da iskaže neslaganje Vlade Srbije sa stavom svog ministra, među strankama vladajuće koalicije koje je Danas kontaktirao, postoje različita mišljenja.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, u izjavi za Danas kaže da bi premijer javno trebalo da se ogradi od stava Mrkonjića, ali i da bi SPS konačno morao odluči „da li je za evropsku Srbiju ili je za Srbiju čija je budućnost u Miloševićevom grobu“.

- Dačiću poslednje vreme ponavlja da je SPS drugačija stranka u odnosu na devedesete, evropski i demokratski orijentisana, ali Mrkonjić svojim stavovima to negira. Bilo bi nepošteno da za sve što Srbiju vraća vrednostima Miloševićevog vremena, okrivljujemo SPS. U tome ima i mnogo krivice nas koji smo od 5. oktobra 2000. na vlasti. Žalosna istina antimiloševićevskih snaga je u tome što u Srbiji narasta animozitet prema Evropi, SAD, NATO, uopšte Zapadu - naglašava Drašković.

Lider SPO-a ističe odsustvo reakcije javnosti i svih proevropskih stranaka o postupcima advokata Tome File, inače savetnika potpredsednika Vlade Ivice Dačića, koji je govorio na promociji knjige bivšeg šefa DB-a Radeta Markovića, osuđenog zbog ubistva Ivana Stambolića, o tome kako se ponosi prijateljstvom s njim.

- To što Mrkonjić priča nije ništa novo i nije me ni dotaklo. Ono što bi dokazalo da vladajuća koalicija rehabilituje zločince iz Miloševićevog perioda jesu najavljene izmene Zakona o krivičnom postupku. Ukoliko se te izmene zakona, koje bi Radetu Markoviću u svojstvu svedoka saradnika u slučaju za ubistvo Slavka Ćuruvije omogućile izbegavanje oduzimanja imovine ili ublažavanje kazne, našle pred poslanicima parlamenta, SPO izlazi iz Vlade. Nadam se, odnosno smatram i dalje nemogućim da te izmene budu predložene - kaže Vuk Drašković.

Bojan Kostreš, funkcioner LSV-a, stranke koja je javno uputila poziv premijeru Cvetkoviću da se ogradi od izjave svog ministra Mrkonjića, kaže za Danas da je uveren da predsednik Vlade neće odbiti taj poziv. „Ukoliko to bude slučaj, u šta, iskreno, sumnjam, moraćemo na stranačkim organima da donesemo odluku o našim daljim postupcima i odnosima u vladajućoj koaliciji“. Kostreš nije mogao da kaže da li to znači i napuštanje Vlade Srbije.

Za razliku od SPO-a i LSV-a, članica vladajuće koalicije stranka G17 plus neće pozvati Cvetkovića da javno istakne da stav Mrkonjića nije stav Vlade, jer kako je za Danas rekao funkcioner Željko Ivanji, to je Cvetkovićeva lična stvar.

- Jasno je šta G17 plus misli o Miloševiću i da vreme njegove vladavine smatra najcrnjim delom srpske istorije, ali ne smatramo da bi Cvetkovićmorao da se ogradi od izjave ministra Mrkonjića, pre bi to trebalo da uradi potpredsednik Vlade i predsdnik SPS-a Ivica Dačić - naglašava Ivanji.

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, kaže za Danas da je većrekao sve što je imao da kaže o Haškom tribunalu kao izuzetno lošoj i štetnoj instituciji, i da nema šta drugo da doda. Na pitanje zbog čega onda podržava saradnju s tim sudom budući da je član Vlade kojoj je isporučenje preostalih begunaca jedan od prioritetnih ciljeva, Palma je odgovorio da se on trenutno bavi socijalnim pitanjima i da nema komentar.




angie01 angie01 13:05 02.03.2009

prrroroch'ca

Jelena Milić Jelena Milić 12:06 03.03.2009

odzvonice ms milic

Objavljeno: Uto, 03. 03. 2009. 11:52 ODZVONILO VRAČARAMA NA KABLOVSKIM KANALIMAU ponedeljak 2. marta istekao je sedmodnevni rok koji je Republička radiodifuzna agencija (RRA) dala kablovskim operaterima da se izjasne da li su iz programske šeme izbacile televizijske stanice sa emisijama koje se bave proricanjem sudbine ili podsticanjem sujeverja građana, piše „Blic” e-Novine

Vračarama i belim magovima nema mesta na kablovskoj: Republička radiodifuzna agencija





Isti list navodi da je samo desetak, od ukupno 79 kablovskih operatera, saopštilo RRA da su obavestili televizije sa kojima sarađuju da izostave emisije u kojima učestvuju proricatelji sudbine, razni beli magovi, jer je to i krivično zabranjeno.

Jelena Kolo, šefica za odnose s javnošću RRA, istakla je za Blic da će RRA sačekati da stignu odgovori preostalih operatera, da bi nakon toga Stručna služba za nadzor i analizu proverila da li je ispoštovan nalog RRA. Konačnu reč o eventualnim sankcijama imaće Savet RRA.

„Upravo pripremamo podzakonska akta koja će regulisati emitovanje programa putem kablovskih distributera i načina izdavanja dozvole za kablovske distributere, čime ćemo bliže definisati pravila rada kablovskih distributera i načina izdavanja dozvola za emitovanje programa”, kaže Jelena Kolo.

Na pitanje novinara Blica zašto je RRA kasnila sa reagovanjem, Jelena Kolo odgovara da se RRA bavila izdavanjem dozvole za analogne programe i da agencija sada ima prostor da „bliže uredi prostor radiodifuzije”. Ona dodaje i da RRA dobija mnogo predstavki građana koje se odnose na kvalitet TV programa jer se „budi građanska svest o tome šta vređa lični i opšti interes”.

„Vrednosnom ocenom sadržine neke emisije Savet RRA se i do sada bavio. Primera radi, dali smo sugestiju TV Fox da američko rvanje prikazuje u kasnijem terminu uz posebno obeležavanje i oni su to ispoštovali”, zaključuje Kolo.





temus temus 13:12 02.03.2009

Jelena Milic

Draga Jelena,

Kamo srece da u Srbiji ima vise pojava kao sto ste Vi, Biljan Sbljanovic, Sonja Biserko, Natasa Kandic, Pescanik, Milos Vasic, Teofil Pancic i mozda, u vrh glave, jos desetak, koji stvari nazivaju pravim imenom.
Zanimljivo je da u Beogradu najodvaznije i najhrabrije su zene, barem se meni tako cini, u Beogradu gde nimalo nije lako biti zena, u Beogradu gde je diskriminacija uobicajna pojava, jer preko svega se moze preci sa jedno BRE...
Moj duboki naklon!
angie01 angie01 13:16 02.03.2009

Re: Jelena Milic

u Beogradu najodvaznije i najhrabrije su zene,


molim lepo!
stopalo stopalo 14:00 02.03.2009

Re: Jelena Milic


Ja bih se ako dozvolite pridruzio temusovom komentaru.
Necu ovaj put otvarati polemiku o "ujednacenom" ili kakvom god pristupu.

Pozdrav,

PS Izvinjavam Vam se unapred ukoliko moje persiranje smatrate bilo kakvom vrstom animoziteta. Ja se, jedostavno, tako obracam svima koje licno ne poznajem. Taj bologoton po kome smo svi na "ti" je za mene jos uvek neprihvatljiv. Nazalost kao i u svemu ostalom u Srbiji, kultura je potcenjena a kvazi iskrenost precenjena.
maksa83 maksa83 02:05 03.03.2009

Re: Jelena Milic

u Beogradu gde nimalo nije lako biti zena,

Sometimes it's hard to be a woman...
Jelena Milić Jelena Milić 15:52 02.03.2009

ma kako ga sklanjali tu je Kurir

Mrkonjić: Čanak je pajac

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže za Kurir da ga ne pogađa zahtev lidera LSV Nenada Čanka da se premijer Mirko Cvetković ogradi od njegove izjave da je Slobodan Milošević heroj.

- Naravno da je Milošević heroj, i to ću svaki put reći. U Hagu su sedeli i sede heroji srpskog naroda. Za mene je i Tito heroj. Čanku mogu da poručim da je počela građevinska sezona i da bi mogao da uzme lopatu u šake pa da mi se pridruži na gradilištu. Kada se zemlja obnavlja, nema ni nedelje ni praznika, pa neka izvoli Čanak da pomogne na Beški, a ne da samo folira narod. Patriotizam se dokazuje kroz rad - poručuje Mrkonjić i dodaje da ga Čankov predlog da policija uhapsi Milana Milutinovića nimalo ne dotiče jer lidera LSV ne shvata ozbiljno.

- Čanak je simpatičan momak, ali vreme klovnova i pajaca je prošlo, zato neka pokaže šta je on korisno uradio, pošto ljude cenim po rezultatima. Kad hoću da se uveselim, ja onda gledam Čanka - ističe ministar.

Portparol SPS Đorđe Milićević smatra da su "zahtevi LSV tragikomični u momentu kada smo pod negativnim utiskom nepravedne presude bivšem državnom vrhu".

- Slobodan Milošević je osnivač i nekadašnji predsednik SPS. Većeg državnika Srbija nije imala - izričit je Milićević.

Osim "ligaša", Mrkonjićevo veličanje Miloševića zasmetalo je i predsedniku SDU Žarku Koraću. Zato je juče zapitao Demokratsku stranku "da li je ova skandalozna izjava posledica Deklaracije o političkom pomirenju sa socijalistima".
niki m niki m 16:50 02.03.2009

Re: ma kako ga sklanjali tu je Kurir

Osim "ligaša", Mrkonjićevo veličanje Miloševića zasmetalo je i predsedniku SDU Žarku Koraću. Zato je juče zapitao Demokratsku stranku "da li je ova skandalozna izjava posledica Deklaracije o političkom pomirenju sa socijalistima".


Cudna je ova izjava Z Koraca kada se zna da je on na listi LDP, a oni su u koaliciji sa SPS u Beogradu, a istini za volju i republickom parlamentu se ne ubijaju od opozicionog rada vec priskacu u pomoc kada god je neophodno. Zar nije logicnije da, umesto sto pita DS, pita Jovanovicev LDP ali i samoga sebe?
Dr M Dr M 19:22 02.03.2009

Re: ma kako ga sklanjali tu je Kurir

Cudna je ova izjava Z Koraca kada se zna da je on na listi LDP, a oni su u koaliciji sa SPS u Beogradu, a istini za volju i republickom parlamentu se ne ubijaju od opozicionog rada vec priskacu u pomoc kada god je neophodno. Zar nije logicnije da, umesto sto pita DS, pita Jovanovicev LDP ali i samoga sebe?


Logicno je da pita DS.
Na utakmici, kad neko igra rukom u sesnaestercu, ne pita se publika nego onaj ko drzi pistaljku!

UA SUDIJA!
noboole noboole 19:42 02.03.2009

Re: ma kako ga sklanjali tu je Kurir

Evo citam kako dulic kaze da je 'degutantno vracati se u devedesete' (dosije stanisic). Ista naslovna b92 sadrzi reportazu o sajmistu, i navodi da jevreji pominjanje Holokausta zavrsavaju sa 'oprosti, ali ne zaboravi'.

Jelena Milić Jelena Milić 20:00 02.03.2009

Re: ma kako ga sklanjali tu je Kurir

boga mi ja u tekstu spomenuh da i ldp mora kao deo vlade na gradu, ma kako se ta forma kohabitacije zvala, da ima radikalan stav o ovome

oni se prodaju da im je lestvica politickog neoportunizma ipak vislje postavljena
niki m niki m 20:39 02.03.2009

Re: ma kako ga sklanjali tu je Kurir

oga mi ja u tekstu spomenuh da i ldp mora kao deo vlade na gradu, ma kako se ta forma kohabitacije zvala, da ima radikalan stav o ovome


Znam da ste spomenuli ali mi to nije bi povod vec licemerje Z Koraca.
Jelena Milić Jelena Milić 16:38 03.03.2009

rfe i izjavi

Opet o Slobi

Lider SPS-a Ivica Dačić pored kovčega sa telom Slobodana Miloševića, 16. mart 2006.
02.03.2009
Ljudmila Cvetković

Izjava jednog od ministara iz SPS-a o Slobodanu Miloševiću kao "heroju nad herojima" o kome će "istorija pokazati da je bio u pravu" kao komentar na osuđujuće presude Haškog tribunala petorici nekadašnjih visokih zvaničnika Srbije i Jugoslavije još jednom je uzburkala deo javnosti u Srbiji.

Ali i pokazala ne samo da SPS nema nameru da se distancira od uloge Miloševića, nego i da nema konsenzusa u društvu o potrebi jasnog određenja prema Miloševićevoj pogubnoj politici 90- ih godina.

Miloševićevi naslednici u SPS-u sada kao članovi Vlade Srbije promovišu svog nekadašnjeg lidera. Da iza pojedinačnih izjava o Miloševiću, pa tako i poslednje izjave ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, kome je javno poštovanje Miloševića, postalo već redovna praksa, stoji cela partija potvrđuje njen portparol Đorđe Milićević. On kaže da u SPS-u, koji se nikada nije ogradio od Miloševićeve uloge u 90-im, ne vide nijedan problem u Mrkonjićevoj izjavi te uzvraća onima koji su zbog toga tražili reakciju premijera, a pre svega lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku:



“To je mišljenje naravno Socijalističke partije Srbije. Ne mogu da kažem da poštujem, ali pretpostavljam da i druge političke partije i opcije imaju svoje mišljenje o tome. Što se tiče izjava koje su dali gospodin Čanak i gospodin Korać, ne mogu na to da se obazirem, pogotovo više ne mogu da komentarišem, ni da se trudim da komentarišem, izjave gospodina Čanka, jer ih uopšte ne razumem. U trenutku kada smo svi pod negativnim utiskom presuda za nekadašnji državni vrh on pokušava da protura neke izjave. Ne znam šta pokušava da postigne time, da li misli da će dobiti jeftine političke poene, da na taj način pravi jeftini politički marketing. Ne trudim se više ni da čitam, a kamoli da razmišljam, o njegovim izjavama.”



Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov odgovara:



“Problem zapravo, onda u tom slučaju ima Socijalistička partija Srbije, zato što je ona ušla u Vladu koja je zasnovana na principima koji su potpuno suprotni svemu što je Slobodan Milošević negovao kao ideale i svemu što je radio. Tako da ukoliko Socijalistička partija Srbije nije spremna da se odrekne svoje prethodne politike onda ona ne treba da učestvuje u radu Vlade Srbije koja počiva na potpuno suprotnim principima.”



Sudije Haškog tribunala ustanovile su da su Nikola Šainović, Nebojša Pavković i Sreten Lukić, trojica nekadašnjih državnih, vojnih i policijskih zvaničnika, zajedno sa Slobodanom Miloševićem, bili učesnici "zajedničkog zločinačkog poduhvata", čiji je cilj bio proterivanje Albanaca sa Kosova. Zato je opoziciona Socijaldemokratska unija postavila pitanje Demokratskoj stranci da li je Mrkonjićeva izjava posledica Deklaracije o političkom pomirenju sa Socijalističkom partijom Srbije i da li će DS nastaviti da promoviše SPS u Socijalističkoj internacionali. U Demokratskoj stranci, pak podsećaju da se na samom formiranju vlade znalo da partije koje je čine imaju različitu prošlost. Jelena Trivan, portparolka DS-a ponavlja da je važnija budućnost i da je SPS stranka koja je pristala da uđe u vladu na principima DS-a:


“Mislim da je ta prošlost koju mi vidimo različito drugorazredna, ukoliko ne ugrožava politiku sadašnjosti i politiku budućnosti. I SPS u ovom trenutku vrlo odgovorno i vrlo predano promoviše politiku vlade koja se zalaže za evropske integracije, saradnju sa Haškim tribunalom, borbu protiv korupcije, odbranu Kosova i ekonomske reforme. Sve dok ta stranka, ili bilo koja stranka u koaliciji, sprovodi program vladajuće koalicije to je princip na kome ćemo opstajati i postojati, i to je za građane najvažnije. S druge strane, sama SPS bez obzira na izjave pojedinih zvaničnika promoviše jednu evropsku politiku u ovom trenutku, i to čini mi se, niko ne može da ospori.”



Ipak, u jednoj od članica vladajuće koalicije G 17 plus, koja od početka nema razumevanja za ponašanje SPS, kažu da će ovo pitanje pokrenuti na Vladi. Suzana Grubješić, šefica poslaničke grupe:



“Ali nismo iznenađeni ovom izjavom, već toliko puta su, ne samo gospodin Mrkonjić, već i drugi funkcioneri SPS-a davali slične izjave.”



Kako se došlo u tu poziciju da se, nakon svega što se dešavalo u Srbiji u 90-im, u čemu je Milošević imao ključnu ulogu, te razorne godine ostave po strani. Formiranje vlade sa socijalistima, koji su pristali na vođenje proevropske politike, prošlo je uz zeleno svetlo međunarodne zajednice. Ali zbog čega socijalisti, sada kao deo Vlade, nastavljaju da ubadaju prst u oko dobrom delu javnosti, gde spadaju i žrtve Miloševićevog režima, poput porodice ubijenog Ivana Stambolića, ili porodica ubijenih članova Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali, ili porodica stradalih vojnika na ratištima širom bivše Jugoslavije. Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji prilično je kritična u odgovoru:



“SPS nije nikakva disonantna reakcija i Mrkonjić zapravo izražava manje više nešto što svi oni misle. Oni se ponašaju kao da je Milošević nevin zato što je umro pre presude. Međutim, ova presuda šestorici uključuje i deo, pogotovo onaj deo koji se odnosi na Šainovića, odgovornost i Slobodana Miloševića, jer su korišćeni dokazi iz procesa Slobodanu Miloševiću. Prema tome to je malo širi problem, nije samo Mrkonjić, Mrkonjić je samo jedan glas u tom pogledu. Čitava ta neformalna grupacija oko Ćosića, oni su na toj liniji, oni povremeno kritikuju Miloševića ali ne dovoljno ubedljivo. I uopšte pitanje prošlosti kao reakcija na ovu presudu pokazuje da Srbija zapravo nije stavila tačku ni na Kosovo, na podelu Kosova, ni na Bosnu.”

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana