ALA VOLIM DA MRZIM...!

Branislav Kovačević Cole RSS / 10.09.2007. u 12:23

Sta cu, kad volem...tako!
Sta cu, kad volem...tako!

Ne vole ljudi kada ih neko podseća na gluposti koje su činili u životu. Ne vole ni kada im se kaže očigledna istina. Ne vole...pa ne vole, ali da li je neophodno i da mrze?

Znam, reći će mnogi, koji budu čitali ovaj Blog, da su sve to prežvakane priče, stotine ili hiljade puta smo čuli o Miloševiću, karakteru njegovog režima, pljačkama, ubistvima (političkim i onim drugim)...ali ne vredi....Moraćemo po svoj prilici da obnovimo gradivo.

Mi stariji se sećamo pripremnog vremena kada je Milošević, preuzimajući medije (i sve drugo) stvarao atmosferu ksenofobije, podizao nacionalnu euforiju do neslućenih visina, kako bi sa njih neprikosnoveno vladao....I bilo je kako je bilo...

Mrze nas Amerika, Evropa, narodi sa Balkana, bivše članice SFRJ, pa Albanci, pa Crnogorci....da bi na kraju ostali, skoro, sami sa sobom i mrzeli se medjusobno...Značajan doprinos pomenutom režimu davali su pored tadašnjih medija, SANU, crkva, budući tajkuni.....i mnogi, mnogi drugi...

Ipak sve se nekako završilo tog 05-tog oktobra 2000-te godine, danom u kome smo poverovali da će jedan od najsramnijih perioda srpske istorije, konačno biti iza nas. Ipak klica ksenofobičnosti, klica mržnje, klica suludog nacionalizma ostala je kao zametak u liku i delu „pobednika“ nad Miloševićom. Vojislav Koštunica je već tada, tog 5-tog okrobra, znao da put kojim je krenuo deo DOS-a, nije i njegov put. Dok su se iscrpljeni, ali ohrabreni gradjani, veselili na ulicama Beograda i Srbije, dok su svet, Amerika i Evropa, pre svega, odahnuli od Miloševića, Koštunica je pravio nove planove...

Niko normalan, tada, pre 7 godina, nije mogao da pomisli da ćemo ponovo doći na one iste grane, kada smo u negativnom smislu, počeli da se vraćamo na naslovne strane svetskih medija....Veliki legalista, poštenjačina, moralni čistunac dohvatio se vlasti i dizgina koje nema nameru da ispusti, na isti način na koji ih je držao Milošević...Od ustava, koji je usvojen kako je usvojen, preko nepostojećeg Ustavnog suda, pa redom....sve do koalicionih partnera, koji su bili sa ili uz Miloševića. Moglo bi se čak reći da je Milošević u nekim segmentima vlasti više brinuo o legalizmu, nego što to danas čini Koštunica! Uz pomoć pojedinih, sada već privatizovanih medija i još uvek sramnog RTS-a, Koštunica nas ponovo uvodi u krizu, koja ovoga puta može imati daleko katastrofalnije razmere...Niko više ne sme ni da pita šta ćemo sa „Zastavom“, šta ćemo sa poljoprivredom, šta ćemo za nove investicije...? Šta ćemo sa našim životima....?

Kosovo uber alles!

Ako pitaš za Vojvodinu, ili koncesije za put Horgoš –Požega postaješ automatski separatista, neznalica, narkoman....Ako pitaš za Šumadiju, onda te optuže za šurovanje sa Vojvodjanima, ako pitaš za Sandžak mora da si pripadnik vehabija....svuda neprijatelji vrebaju.....

Ko nije sa nama i za Kosovo, taj je izdajnik, narkoman, strani plaćenik.....Asortiman optužbi sa kojim je počeo i Milošević.

Filaret i Handke su nam ponovo u prvom planu, ponovo na naslovnim stranama, radeći svako od njih tamo gde je stao, onog 5-tog oktobra, kada su bili manji od makovog zrna.

Pored „neoborivih činjenica“ da je ceo svet protiv nas, tu su za svaki slučaj i domaći izdajnici, nevernici, sotone koji žele da pro-daju naših 15% teritorije....koju ćemo braniti svim sredstvima....Od te vike i galame, magle koja se stvara, ne vidi se diktatura u koju klizimo, tako da se čak i ne očekuje da će biti izbora, koji su inače obavezni po ustavnom zakonu, a sve to dok se ne reši problem Kosova....

Potrajaće to..doduše malo duže....godinu, dve...deset...Nema veze!

Doživotni premijer i njegova Vlada će tako vladati u narednih X godina....Ne kažem, mnogi će im se priključiti, preći na njihovu stranu, jer vlast je Vlast, a mast je Mast!

Kako god zazvučalo patetično, ipak ću napisati (ne prvi put) da će se ova država vrlo brzo pretvoriti u gerijatrijsko odelenje (sa ili bez 15% teritorije), jer će nam, u medjuvremenu, sva deca otići NEGDE...!

Ima li kraja ludilu?

Atačmenti



Komentari (133)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Bilo nekad Bilo nekad 12:46 10.09.2007

.

Stvarno je interesantno sta se sve moze pronaci o tome sta je ko kada rekao ili ucinio. Evo necega sto sam pronasao na netu a iz jednog je starog broja Vremena (13. februar 1999.) Radi se, naime, o interesantnoj izjavi Miroslava Prokopijevica, sada clana Politickog saveta LDP-a. Obratite paznju na boldovanu recenicu.

Devet godina Demokratske stranke

Jačanje kroz deobe

Sudbina Demokratske stranke govori o pokušaju etabliranja jedne opcije koja je pokušavala da, mireći naciju i demokratiju, transformiše plebiscitarni cezarizam u demokratski poredak

Potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Perišić 7. februara 1999. godine podneo je ostavku na tu funkciju jer Glavni odbor nije podržao njegov predlog da na dnevni red stavi pitanje poverenja predsedniku stranke. Tako je na rođendan (proslava devet godina) Demokratska stranka pokazala da još uvek nije uspela da preboluje dečje bolesti, i u isto vreme da dokazuje kako deobama postaje sve jača i moćnija.

Sudbina Demokratske stranke govori o pokušaju etabliranja jedne opcije koja je, na tradiciji beogradskog nacionalno-demokratskog disidentstva iz sedamdesetih, pokušavala da, mireći naciju i demokratiju, transformiše plebiscitarni cezarizam u demokratski poredak. Reč je o ljudima koji su kao istraživači dobro poznavali prilike u zemlji, državu, njene zakonitosti, ustavnu problematiku, što se, iz nekih razloga, neće videti u njihovom praktičnom delovanju.

U septembru 1989. godine grupa intelektualaca sastaje se u stanu Vojislava Koštunice radi dogovora o osnivanju Demokratske stranke. Inicijativni odbor Demokratske stranke čine 13 osnivača: Dragoljub Mićunović, Kosta Čavoški, Vojislav Koštunica, Zoran Đinđić, Borislav Pekić, Milovan Danojlić, Slobodan Inić, Vladimir Gligorov, Radoslav Stojanović, Miodrag Perišić, Gojko Đogo, Dušan Vukajlović i Marko Janković.

Od osnivača, u Demokratskoj stranci danas su na funkcijama ostali još Zoran Đinđić, Gojko Đogo i Miodrag Perišić.

Osnivačka skupština Demokratske stranke održana je 3. februara 1990. godine u sali Doma omladine. Za predsednika stranke izabran je Dragoljub Mićunović, a za predsednika Izvršnog odbora Kosta Čavoški.

Demokratska stranka suočava se na samom startu sa borbom za vlast u vrhu stranke. Iz njenih redova prvo će izaći Slobodan Inić, upravo zbog neslaganja sa stranačkim koketiranjem sa nacionalnom opcijom. I Vladimir Gligorov se iz sličnih razloga pasivizirao i napustio stranačku aktivnost neposredno posle osnivanja stranke.

U stranci odmah dolazi do sudara predsednika Dragoljuba Mićunovića i predsednika Izvršnog odbora Koste Čavoškog - formalno, oko toga da li je jedna izjava Demokratske stranke trebalo da bude blaža ili oštrija, sa više nacionalne retorike ili sa više oslonca na građanski rečnik.

Velika Skupština Demokratske stranke 29. septembra 1990. godine u Centru "Sava" u Beogradu traje satima i odlučuje se za Mićunovića, koji dobija 235 glasova, Čavoški je u manjini (sa 77).

Ova partija 9. marta 1990. godine pokreće glasilo "Demokratija", dvonedeljnik u tiražu od 15.000 primeraka. Prvi glavni i odgovorni urednik je Aleksandar Ilić, estetičar i književni teoretičar. On će biti u grupi intelektualaca (Nikola Milošević, Kosta Čavoški, Saša Petrović, Vladan Vasilijević, Milan Božić...) koji će pred prve višestranačke izbore napustiti stranku i pojaviti se kao jedan od osnivača Srpske liberalne stranke.

Posle odluke Glavnog odbora stranke (13. juna 1992) da ne uđe u Depos, stranka doživljava prvu veliku deobu koja je za obe frakcije imala katarzična dejstva. Iz stranke izlazi potpredsednik Vojislav Koštunica, koji sa grupom članova (Mirko i Draško Petrović, Vladan Batić) formira Demokratsku stranku Srbije.

Skoro u isto vreme, DS ulazi u Panićevu vladu, ministri postaju Đukić, Perišić i daje političku podrška Ćosiću - predsedniku Jugoslavije.

Pred izbore 1993. godine stranka doživljava nove podele. Postignut je džentlmenski sporazum da Đinđić bude nosilac republičke, a Mićunović savezne liste kandidata, a da se pitanje vođe stranke "reši" posle izbora. Zoran Đinđić agresivnim nastupom uspeva da osvoji 29 mandata u republičkoj skupštini, i početkom '94. na vanrednoj skupštini preuzima kormilo stranke - umesto Dragoljuba Mićunovića on postaje predsednik partije.

Paralelno sa tim rascepom posle izbora menja se krvna slika stranke, Đinđić u forume uvodi privrednike: Slobodan Radulović, Radoje Đukić, (koji posle izbora prihvataju ponudu SPS-a da uđu u vladu Mirka Marjanovića, zbog čega će biti isključeni iz stranke).

DS je pod vodstvom Đinđića postala dinamičnija i agresivnija, on stranku vodi po konceptu privrednog preduzeća, zbog čega je DS od protivnika posprdno nazvana "žuta kompanija".

Bivši potpredsednik Miroljub Labus nije se ponovo kandidovao za potpredsednika stranke, 10. juna 1997, tiho je napustio partijski život, a Đorđe Bašić, predsednik Političkog saveta Demokratske stranke i potpredsednik Skupštine Srbije isključen je iz DS-a 19. avgusta 1997. godine zbog sukoba oko načina vođenja stranke.

Nakon toga, stranka je udomila nekoliko istaknutih aktivista drugih stranaka (DS je u svoje redove primio Mihajla Marković i Dragoslava Miličića, bivše potpredsednike SPO-a, a mesto u Glavnom odboru našlo se i za Milana Paroškog, koji je posle kraćeg boravka napustio stranku jer nije uspeo da nagovori Đinđića da odustane od ideje da se republički i predsednički izbori (1997) bojkotuju.

Na burnoj i višednevnoj sednici (počela 28. februara 1998) Glavni odbor Demokratske stranke pokušava da reši žestoke sukobe grupe funkcionera sa predsednikom DS-a Zoranom Đinđićem. Sednicu Glavnog odbora DS-a o stranačkoj organizaciji zatražilo je pedeset njegovih članova, koji se ne slažu sa "kadrovskom politikom" u stranci. Protiv Đinđićevog načina rada su se, između ostalih, izjasnili potpredsednik Slobodan Gavrilović, tadašnji predsednik Ekonomskog saveta stranke Boško Mijatović, bivši potpredsednik Miroljub Labus, kao i član Izvršnog odbora i Političkog saveta Zoran Vacić. U toj grupi je i Miroslav Prokopijević koji u javnoj kritici o stanju u DS-u ispisuje oštre osude protiv predsednika stranke Zorana Đinđića i traži da se iz stranke "iznese leš" (odnosno Zoran Đinđić). Sukob je posle višemesečnog natezanja zaključen izbacivanjem Gavrilovića iz stranke. Odbor Demokratske stranke u Užicu isključio je 16. juna '98. iz partije potpredsednika stranke Slobodana Gavrilovića zato što je "delio stranku, blokirao njen rad, vršio pritiske i ucenjivao članove", kao i što nije sarađivao sa stranačkom centralom i paralelno radio, bez saglasnosti rukovodstva DS-a.

jesen jesen 13:23 10.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Moram priznati da nisam znala da je bio iskljucen iz stranke vec sam mislila da je samo skrajnut....Taj covek je opet skrajnut iako je i dalje u Ds-u...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:24 10.09.2007

Re: .Gavrilovic..

...neka njega....mani ga!!!
Bilo nekad Bilo nekad 13:29 10.09.2007

Re: .Gavrilovic..

I ja kazem. Neka Garvrilovica. Nego, sta kazes za ovu Prokopijevicevu izjavu? Kako li ce na nju gledati njegove partijske kolege iz LDP-a?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:32 10.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Necec reagovati..nikako! Preko cega se u Srbiji sve prelazi...IH!
dragan7557 dragan7557 18:49 10.09.2007

Re: .bilo nekad

Sve ovo ukazuje na kolevku i tate demokratije u Srbiji. Pogledajte u vezi sa tim i intervju Ljubomira Tadića koji ovde u tekstu nije naveden,valjad odsustva, kako sam kaže bio je u Nemačkoj (tokom dvoboja Mićunović vs Djindjić.)

Disidentska demokratija ljudi koji sebe nisu pronašli u okvirima jednog sistema i njihovo vlastohleplje je i dovelo do današnjeg stanja jer cilj nije bila demokratija već vlast. Bez pretenzije da branim komunokratiju svi navedeni su produkt narodne demomokratije te njihova neslaganja nisu teoretske prirode već svesni aktiviteti da se dozvoljenim sredstvima dođe na vlast.

Unutrašnje borbe oko prevlasti u partiji nisu nešto novo u partijskim pozorištima i trebale bi da služe selekciji boljih ali to u Srbiji nije slučaj, Više nego na bivšim feudalnim dvorovima ovde ulogu igra intrigašenje,podmetanje i ostale prljavštine koje karakterišu "moderan razvoj demokratske misli".

KoD ovoga ili onoga u stanu ukazuje u početku na konspirativnost prijatelja a kada se postane partijska vlast onda se vidi i koliko su ciljevi bili "zajednički" a cela ideja demokratije korumpirana zarad promocije vlastitog interesa.
Bilo nekad Bilo nekad 21:24 10.09.2007

Re: .bilo nekad

U nekoj meri mogu da se slozim sa tobom. Ovaj clanak iz Vremena sam ovde postavio posto sam sasvim slucajno naleteo na njega na netu trazeci nesto sasvim drugo. Privukla mi je paznju ta Prokopijeviceva recenica koju aktivisti LDP-a na ovom sajtu (na forumu i blogu) pripisuju Slobodanu Gavrilovicu. Ispostavilo se, medjutim, da se radi o coveku koji je clan Politickog saveta LDP-a. Da li ce se neko od njih izviniti Gavrilovicu zbog toga? Naravno da nece. Laz je opravdana ako je u sluzbi sopstvenih ciljeva ma kakvi oni bili.
Ovaj blog o recima i delima mi se ucino kao zgodna prilika za ovu vrstu podsecanja na nekoga ko je cesto u javnosti (Prokopijevic) i ko uvek i o svemu ima svoje misljenje. Imao ga je i te 1998. godine i izrekao ga je ("iznesite les".
blackbox blackbox 21:35 10.09.2007

Re: .Bilo nekad

Sudbina Demokratske stranke govori o pokušaju etabliranja jedne opcije koja je, na tradiciji beogradskog nacionalno-demokratskog disidentstva iz sedamdesetih, pokušavala da, mireći naciju i demokratiju, transformiše plebiscitarni cezarizam u demokratski poredak

Ovo je sasvim tačno.
Celokupno višestranačje, izuzev GSS, UJDI, Reformskih snaga Ante Markovića i još nekih, imalo je težište na nacionalnom više nego demokratskom.Uz to je bio prepoznatljiv antikomunizam i memorandumsko antijugoslovenstvo.Dovoljno je pogledati sastav inicijativnog odbora DS, sa časnim izuzecima, i ilustracijama tipa Čavoški, Danojlič, Đogo, Koštunica. Pa zar neko može verovati da je Marko Janković
tada mislio drugačije od onoga što iznosi sada na patriotskom radio Fokus-u.
Sledeći trend nacija-vera-SPC, kao navodne prepoznatljive odlike patriotizma, demokratija je ostala u drugom planu, iza ovih vrednosti.
Sada ću ponoviti što sam već napisao na nekom blogu.
Umesto moderne crkve i religije ,kao ličnog i privatnog opredelenja, na sceni pomodarsko verništvo. Pa vi nemate partije kojoj slobodno u naziv ne bi mogli staviti pravoslavna, jer svi se utrkuju da se dodvoravaju crkvi,iako im to i ne traži, slave se partijske slave, osveštavaju se prostorije BIA, VMA, ambasade, partijske prostorije, škole, gradilišta. Malo šta od toga je stvar ubeđenja već pomodarstva i primitivizma.
Osim što je u ovom pogledu ostvarena čvrsta veza sa tradicijom i prošlošću, 5. oktobar je u mnogome izneverio očekivanja upravo u smislu raskidanja sa prošlošću i okretanja modernim evropskim trendovima. Mi izgleda više volimo da živimo u XIX nego u XXI veku, ili ne shvatamo da posle XX dolazi XXI a ne XiX vek.

sentinel26 sentinel26 21:37 10.09.2007

Re: .bilo nekad

Bilo nekad
Laz je opravdana ako je u sluzbi sopstvenih ciljeva ma kakvi oni bili.

Ovaj blog o recima i delima mi se ucino kao zgodna prilika za ovu vrstu podsecanja na nekoga ko je cesto u javnosti (Prokopijevic) i ko uvek i o svemu ima svoje misljenje. Imao ga je i te 1998. godine i izrekao ga je ("iznesite les".


Na znanje vam.
U tekstu koji ste "prepisali" (ili malo pisali) imate konstrukcija i laži.

Dolazak gospode u DS iz SPO dogodio se znatno ranije a ne kako ste "nabacili" poslije avgusta 1997.godine.
Ima ih još.

Zašto je "Vreme" (ako je) objavio ovakve konstrukcije tek 1999. godine neću da komentarišem.

Uostalom nijesam ja portpariol DS-a znaju oni koje sastavljao tekst i zbog čega?




Bilo nekad Bilo nekad 21:46 10.09.2007

Re: .bilo nekad

Evo originalnog teksta
[url=http://www.vreme.com/arhiva_html/434/6.html][/url]

Videcete i sami da nista nisam prepisivao niti dopisivao, Svoju malicioznost mozete slobodno okrenuti na neku drugi stranu.
sentinel26 sentinel26 21:55 10.09.2007

Re: .bilo nekad

Bilo nekad

Videcete i sami da nista nisam prepisivao niti dopisivao, Svoju malicioznost mozete slobodno okrenuti na neku drugi stranu.

Na znanje vam opet.

Ako je nešto napisano u listu "Vreme" ne znači da je istinito.

Lično mi je poznat datum kada su Marković i Miličić prešli iz SPO u DS.

Vi ste tudju laž predstavili kao istinu - nijeste se ogradili od teksta.



Bilo nekad Bilo nekad 22:08 10.09.2007

Re: .bilo nekad

A vi ocigledno ne citate sta je napisano. Citirajuci ovaj tekst iz Vremena podvukao sam samo izjavu jednog od funkcionera LDP-a koja se nikako ne uklapa u stavove ove stranke. Stavise, ovu izjavu clanovi LDP-a su vrlo cesto i na ovom sajtu pripisivali nekom drugom. Ovaj clanak iz Vremena, medjutim, govori nesto drugo.

Zaista ne znam tacan sat i minut kada su Markovic i Milicic primljeni u DS (niti me to zanima), ali znam da to i nije bio neki potez.
sentinel26 sentinel26 22:27 10.09.2007

Re: .bilo nekad

Bilo nekad
A vi ocigledno ne citate sta je napisano. Citirajuci ovaj tekst iz Vremena podvukao sam samo izjavu jednog od funkcionera LDP-a koja se nikako ne uklapa u stavove ove stranke. Stavise, ovu izjavu clanovi LDP-a su vrlo cesto i na ovom sajtu pripisivali nekom drugom. Ovaj clanak iz Vremena, medjutim, govori nesto drugo.

Zaista ne znam tacan sat i minut kada su Markovic i Milicic primljeni u DS (niti me to zanima), ali znam da to i nije bio neki potez.

Niti sam želio prije a ni sada ne želim da komentarišem navodnu Prokopijevićevu izjavu, koja uzgred nije ni navedena kao citat.

Vama sam dobronamjerno skrenuo pažnju da u tekstu ima konstrukcija i laži i naveo jedan primer.
O čemu god da govori taj članak iz Vremena ne opravdava pravljenje konstrukcija i laži.

Gospodine "Bilo nekad" napisali ste (ili prepisali) i nešto što nije bilo nekad.


aleksandrija aleksandrija 22:39 10.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Evo ovo moram da potvrdim. Svojim ušima sam čula Prokopijevica kako je 2000. godine obasipao paljbu na pomen Đinđića, ustvari mislim da ga nije niko ni pomenuo. Čovek je imao tiradu od dvadeset minuta protiv Zorana. Mislim da je rekao nešto kao da dok god ima Zorana u DS-u dotle nema demokartije u Srbiji, parafraziram. Ovo je bio najuljudniji deo njegove tirade. To sam veoma dobro upamtila jer sam ja tada bila velika zagovornica Zoranovog rada i radila sam u više kampanja za izbore (to se dogadjalo u avgustu 2000. godine). smešno je čuti ko je sve sad gde.
jesen jesen 23:08 10.09.2007

Re: .Gavrilovic..Nije smesno..

...zalosno je i pokazuje da Srbija nema alternativu Kostunici....gde god se okrenes vidis prevarante, folirante,profitere, intrigante.......
Bilo nekad Bilo nekad 23:09 10.09.2007

Re: .bilo nekad

A da vi to lepo raspravite sa Vremenom. Vazi?
Ja nikakvu konstrukciju nisam pravio. Ostavljam vama i Vremenu da se dogovorite ko je u pravu.

Bilo nekad Bilo nekad 23:11 10.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Danas je taj isti Prokopijevic ponos i dika LDP-a. Neka im ga.
margos margos 23:17 10.09.2007

Re: .Bilo nekad

blackbox
Pa vi nemate partije kojoj slobodno u naziv ne bi mogli staviti pravoslavna, jer svi se utrkuju da se dodvoravaju crkvi,iako im to i ne traži, slave se partijske slave, osveštavaju se prostorije BIA, VMA, ambasade, partijske prostorije, škole, gradilišta. Malo šta od toga je stvar ubeđenja već pomodarstva i primitivizma.Osim što je u ovom pogledu ostvarena čvrsta veza sa tradicijom i prošlošću, 5. oktobar je u mnogome izneverio očekivanja upravo u smislu raskidanja sa prošlošću i okretanja modernim evropskim trendovima. Mi izgleda više volimo da živimo u XIX nego u XXI veku, ili ne shvatamo da posle XX dolazi XXI a ne XiX vek.

Ovo ste lepo rekli, a na žalost i istinito.
sentinel26 sentinel26 23:28 10.09.2007

Re: .bilo nekad

Bilo nekad
A da vi to lepo raspravite sa Vremenom. Vazi?
Ja nikakvu konstrukciju nisam pravio. Ostavljam vama i Vremenu da se dogovorite ko je u pravu.

A da vi malo raspravite sami sa sobom je li stojite iza napisanog ili se zaklanjate iza Vremena.
Vi ste tudju laž ovdje na ovom blogu prikazali kao istinu.

Zaista ne znam tacan sat i minut kada su Markovic i Milicic primljeni u DS (niti me to zanima), ali znam da to i nije bio neki potez.

Vi nešto ne znate, ali zna Vreme, a onda znate za potez bez pomoći Vremena i to vas zanima.

I kako bi bilo da vi malo zaobidjete Z.Djindjića, sa Prokopijevićem i bez njega jer on ne može da vam replicira.
Da recimo vaše opservacije i anketiranje blogera o Z.Djindjiću ostavite za neko drugo mjesto.


Bojan Zdravic Bojan Zdravic 23:31 10.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Bilo nekad 17:11 10.09.2007 Preporuči komentar | Obavesti moderatora Preporuka: 0*novo Re: .Gavrilovic.. #LinkDanas je taj isti Prokopijevic ponos i dika LDP-a. Neka im ga

To je ono sto ja ovde stalno ponavljam, da je u svim strankama, u rukovodstvu DB. LDP je pun udbasa - nije to samo Prokopijevic. Vrlo lako i jednostavno je promeniti Srbiju. Samo treba napraviti potpuno novu stranku, u cijem rukovodstvu nece biti ni jedan DB i KOS pripadnik - te izaci na izbore.
Malisa Malisa 23:41 10.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Samo treba napraviti potpuno novu stranku, u cijem rukovodstvu nece biti ni jedan DB i KOS pripadnik - te izaci na izbore

Nezivodljivo u Srbiji.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 00:51 11.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Nezivodljivo u Srbiji.

Njih ima samo 100,000 nas ostalih ima 80 puta vise. Ne vidim zasto ne bi bilo moguce. Da li hoces da kazes da 80 ljudi ne mogu da nadmudre jednog jedinog. Grdno se varas.
nsarski nsarski 03:02 11.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Sve je to OK, jedinmo mi ova matematika nije jasna. Gde izbroja to "80 puta vise"?
P.S. Vataj emajl.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 03:10 11.09.2007

Re: .Gavrilovic..


Hvala za emajliranje. Pa ti si bar matematicar 80 x 100,000 = 8 meleona. Populacija Srbije je 8 meleona, zar ne?
Malisa Malisa 08:08 11.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Bojan Zdravic
Nezivodljivo u Srbiji.Njih ima samo 100,000 nas ostalih ima 80 puta vise. Ne vidim zasto ne bi bilo moguce. Da li hoces da kazes da 80 ljudi ne mogu da nadmudre jednog jedinog. Grdno se varas.

Ne znam ko se vara, da li ja ili ti. U Srbiji nisi siguran ko je sve u kojoj sluzbi i druzbi tako da ova tvoja racunica ne pije vodu. Da sam ja u pravu pokazuje i cinjenica da nam je sva pamet preko grane a da je ostalo samo ono sto nije imalo gde da ode ali masta o tome. Sve ostalo su birokratski laktasi iz raznih sluzbi i druzbi.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:41 11.09.2007

Re: .bilo nekad

Tako nekako ispada....ili je u stvari tako...Uvek neka Simina ulica...uvek lazzno disidenstvo...itd. Ipak ne mogu se stvari do kraja generalizovati.....Mislim ipak da se podje od neke ideje...ali se ona nekako uvek izvitoperi u praksi//posebno kod nas...!!!Mi smo uvek spremni da se sve izvitoperi..
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:48 11.09.2007

Re: .Bilo nekad

Blackbox

generalno gledano pojam gradjanskog se u Srbiji nie "primio" pa tako u politickom zivotu...Ipak ima partija koje ne bi stavile prefiks "pravoslavna" ispred svog imena....Nisu toliko uticajne, nemaju pun o clanova, infrastrukturu..itd...Pa pogedajte ko sve ima svoju slavu....Partije, skole, javna preduzeca, ustanove....malo, malo pa neko sece slavski kolac na TV/u.....itd/ I kao sto su slavili 22.decembar, 29.novembar a posebno 25.maj (Dan mladosti-Titov rodjendan)....sada slave Sv.Nikolu, Sv.Jovana....itd....Isti likovi!!!!
Cavoski je bio 19.puta udarnik na radnim akcijama (kazzu informisani) pre nego sto je "shvatio"....a inace je Kostunicin kum.....itd
Bilo nekad Bilo nekad 10:37 11.09.2007

Re: .bilo nekad

Vama ocigledno smeta sto je Vreme napisalo da je Prokopijevic rekao nesto protiv Djindjica. Onda ste iz svega toga izvukli "veoma vazno pitanje" da li su Milicic i Markovic u DS usli u ponedeljak ili u utorak. Oko toga vi lepo sa Vremenom pa se dogovorite da li su Milicic i Markovic tog dana ustali rano pa otisli pravo u DS ili su pre toga isli na kafu.
Uporno pokusavate da skrenete paznju sa Prokopijevica i njegove izjave u kojoj se vidi ocigledna mrznja prema Djindjicu. I na ovom blogu ima svedoka koji su govorili da mu takve stvari nisu bile strane. Zanimljivo je da je taj covek sada funkcioner LDP-a, dakle, stranke koja se cesto zaklanja iza Zoranovog imena.
aleksandrija aleksandrija 11:40 11.09.2007

Re: .bilo nekad

Zanimljivo je da je taj covek sada funkcioner LDP-a, dakle, stranke koja se cesto zaklanja iza Zoranovog imena.


E, ja se pitam samo jedno kako tog čoveka nije sramota. Pa on zna šta o Zoranu misli.
sentinel26 sentinel26 13:39 11.09.2007

Re: .bilo nekad - Ponedeljkom

Bilo nekad
Vama ocigledno smeta sto je Vreme napisalo da je Prokopijevic rekao nesto protiv Djindjica. Onda ste iz svega toga izvukli "veoma vazno pitanje" da li su Milicic i Markovic u DS usli u ponedeljak ili u utorak. Oko toga vi lepo sa Vremenom pa se dogovorite da li su Milicic i Markovic tog dana ustali rano pa otisli pravo u DS ili su pre toga isli na kafu.

Od vašeg ponedeljka do vašeg utorka ima više od tri godine čovječe, ako je nekome novinaru trebalo da malo "zakiti i uljepšava" navodnu Prokopijevićevu izjavu, zašto to treba vama?
Da malo pojačate utisak?
A kako bi bilo da vi priupitate T.Nikolića da li hoće da demantuje ili potvrdi onu njegovu čuvenu?

Ovo nije blog LDP-a, imate njihov sajt pa im to pitanje postavite.

Ili ste zaboravili ili namjerno skrećete sa teme bloga.
A možda hoćete da nam kažete da je vaš učitelj mržnje bio gospodin Prokopijević, kažite, šta se stidite.

Vama je očigledno potrebna neka anketa koliko ovdje ima poštovalaca a koliko mrzitelja Zorana Djindjića.

Nijesam obavezan da kažem šta (i da li nešto) mislim o navodnoj izjavi Prokopijevića u listu Vreme.

Vama sam ukazao na postojanje (tudje) konstrukcije i laži u tekstu.
Vi uporno pokušavate da kažete da to nije važno.


Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:44 11.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Malisa
Ne znam ko se vara, da li ja ili ti. U Srbiji nisi siguran ko je sve u kojoj sluzbi i druzbi tako da ova tvoja racunica ne pije vodu. Da sam ja u pravu pokazuje i cinjenica da nam je sva pamet preko grane a da je ostalo samo ono sto nije imalo gde da ode ali masta o tome. Sve ostalo su birokratski laktasi iz raznih sluzbi i druzbi.

Ok, Malisa, ne slazemo se u misljenju, sto moramo da se slozimo zar ne:)) Diskutujemo, ja to volim. Ne zelim da te ubedjujem da promenis stav, moja deviza je "MIslim dakle postojim" . Ona vazi za sve nas podjednako, svi imamo svoje glave i razmisljamo razlicito, i mi to moramo za svakog ponaosob i da postujemo.
Donekle jesi u pravu - do sada je sve sadrzalo sluzbu, ali ja ne mislim da je nemoguce napraviti nesto sto u sebi ne sadrzi sluzbu i druzbu.

Dodao bih i komentar Gosn' Coleta, koji je skroz ok

Cole
Tako nekako ispada....ili je u stvari tako...Uvek neka Simina ulica...uvek lazzno disidenstvo...itd. Ipak ne mogu se stvari do kraja generalizovati.....Mislim ipak da se podje od neke ideje...ali se ona nekako uvek izvitoperi u praksi//posebno kod nas...!!!Mi smo uvek spremni da se sve izvitoperi..

Apsolutno treba poci od ideje, ideja je najvaznija. Ideju treba staviti u program nove stranke. Mora postojati da kazem nekakva "lustraciona komisija" u novoj stranci, koja ce vrsiti rigoroznu i temeljnu kontrolu clanova, pre nego sto oni postani funkcioneri u stranci. Sa ciljem da stranka bude apsolutno cista od pripadnika sluzbi.

Vrlo je lako naci coveka koji nije u sluzbi i druzbi. U Srbiji ima more nezaposlenih intelektualaca, koji zive po stanovima sa supruznikom i decom, tastama i svekrvama, mamama i tatama. Ocigledno je da takvi ljudi nisu u nikakvim sluzbama i druzbama. To su nasi ljudi, posteni i ponositi ljudi koji nisu hteli da se prodaju zlocincima i ubicama, koji ocigledno nisu hteli da udju u seme i dilove sa udbaskim olosem, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Njih je vrlo lako razlikovati od ovih u sluzbama, koji su bahati i osioni - koje mozes na kilometar prepoznati, ko su i sta su.

Malisa Malisa 17:02 11.09.2007

Re: .bilo nekad - Ponedeljkom

Ovo nije blog LDP-a, imate njihov sajt pa im to pitanje postavite.

A nije ni blog DS-a, ni DSS-a, ni NS-e, ni ....
nadam se.
Malisa Malisa 17:10 11.09.2007

Re: .Gavrilovic..

Ok, Malisa, ne slazemo se u misljenju, sto moramo da se slozimo zar ne:)) Diskutujemo, ja to volim. Ne zelim da te ubedjujem da promenis stav, moja deviza je "MIslim dakle postojim" . Ona vazi za sve nas podjednako, svi imamo svoje glave i razmisljamo razlicito, i mi to moramo za svakog ponaosob i da postujemo.
Donekle jesi u pravu - do sada je sve sadrzalo sluzbu, ali ja ne mislim da je nemoguce napraviti nesto sto u sebi ne sadrzi sluzbu i druzbu.

Ko nikada ne menja stav taj je - glup. Samo sto je lako menjati stavove u uslovima koji to dozvoljavaju. Meni ovi jos nisu dozvolili da promenim stav jer nisu uspostavili pravnu drzavu a gnjave i oni citavu deceniju. Kostunica vlada toliko godina, laje na ''krsitelje'' medjunarodnog prava a ne vidi patrljak u svom ucmalom oku. Jednom trut, uvek trut. A kohabitatori sa gorim od sebe nisu nista bolji, sve je to sranje samo drugo pakovanje.
sentinel26 sentinel26 17:41 11.09.2007

Re: .bilo nekad - to Malisa

Malisa
Ovo nije blog LDP-a, imate njihov sajt pa im to pitanje postavite.

A nije ni blog DS-a, ni DSS-a, ni NS-e, ni .... nadam se.


I ja se nadam i vjerujem, a pomenuo sam samo LDP zato što je bilo optužbi na njegov račun u tom smislu.

Ali nije ni mjesto da se namjerno plasiraju laži na bilo čiji račun.

Malisa Malisa 23:34 11.09.2007

Re: .bilo nekad - to Malisa

I ja se nadam i vjerujem, a pomenuo sam samo LDP zato što je bilo optužbi na njegov račun u tom smislu.

Ali nije ni mjesto da se namjerno plasiraju laži na bilo čiji račun.

O.K. Slazem se premda nisam bas u toku o lazima o kojima govorite pa se izvinjavam.
Vlasta Vlasta 12:48 10.09.2007

Nema.

Što mi reče jedna žena na otvaranju nekih sto metara puta od tačke a do tačke b, "vi ste svi separtisti i nakromani". Eto.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:23 10.09.2007

Re: Nema.

a mozze i drolja.....ps>vidi prethodni blog BS
Vlasta Vlasta 14:52 10.09.2007

Re: Nema.

Mani, videla. Digo mi se prEtisak.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:55 10.09.2007

Re: Nema.

A nova crkva na granici...Srbije i CG/....pa bolesni Filaret koji sam sto nije umro pa opet pravo iz bolnice...na lice mesta....kakva snaga..duhovna, kakva zrtva ....
Poz
ps<ajd oprostio sam ti ona tuzakanja kod JG....al nema smisla
Vlasta Vlasta 15:29 10.09.2007

Re: Nema.

C,c,c...Cole Manojle, neda ti đavo mira...Oće koci na dusek? Kupi Lasta pelaja?
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:10 10.09.2007

Dusek

je zauzet. Kupi pelaja.
dragan7557 dragan7557 18:53 10.09.2007

Re: Nema.

pa bolesni Filaret koji sam sto nije umro pa opet pravo iz


Pa šta! Kad može mrtav Musa po ledini da skače, može i polumrtav Filaret da putuje džipom, na svoju odgovornost kažu doktori. Cole vi sitničarite.
7557
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:49 11.09.2007

Re: Nema.

Vlasta

Ne igraj se ....zivom vatrom, a JG je na mojoj strani, UVEK, ako nista drugo kao zemljakinja!!!!
dragan7557 dragan7557 10:08 11.09.2007

Re: Nema.

Branislav Kovačević Cole
A nova crkva na granici...Srbije i CG/....pa bolesni Filaret koji sam sto nije umro pa opet pravo iz bolnice...na lice mesta....kakva snaga..duhovna, kakva zrtva ....


Ministar Ilić danas izjavi da je ledina Filaretova SVETA ZEMJA i poziva narod da pomogne gradnju hrama!?

Ili ja brkam ili ministar smatra da su crkve deo infrastrukture. A ministarskim ukazom proglašavati zemlju svetom
je u najmanju ruku čudesno pa čak i ako je u pitanju najodlikovaniji ministar. Uzged, zemlja se valjda prvo od strane crkve proglašava svetom a ne od strane ministra

Valjda je ministar vera pozvan da uradi nešto po "ovom" pitanju a ministar Velj da odvoji neke pare a ne da se trpa u kolegin resor.
7557
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:33 11.09.2007

Re: Nema.

Dragan 7557

Trpaju oni usvoje dzepove...nezavisno od resora...ne brinite!!!
gorran gorran 13:16 10.09.2007

‚5. oktobar i pranje ruku

"Ipak sve se nekako završilo tog 05-tog oktobra 2000-te godine, danom u kome smo poverovali da će jedan od najsramnijih perioda srpske istorije, konačno biti iza nas. Ipak klica ksenofobičnosti, klica mržnje, klica suludog nacionalizma ostala je kao zametak..."

Neki su bili u zabludi oko 5. oktobra, a neki su namerno prodavali podvalu o nekom njegovom epohalnom značaju. Glavni problem devedesetih nije bio "Miloševićev nedemokratski režim" nego srpski genocidni ekspanzionizam. Opozicija u Srbiji borila se protiv prvog, a protiv drugog - velikom većinom - nisu imali ništa. Naprotiv. Nisu zamerali Miloševiću što se priklonio tom ekspanzionizmu, nego što nije bio uspešan.

5. oktobra pokušali su da sve zajedničke grohove natovare na Miloševića i steknu civilizacijski legitimitet, a da glavni problem jednostavno prećute i sačekaju bolja vremena.

Na isti način se sad sav preostali greh tovari na Koštunicu. Ali, Koštunica se nije promenio - ostao je kakav je uvek i bio. Takvog smo ga izabrali 5. oktobra.

Montgomeri u Danasu

"U avgustu 2000, tokom jednog susreta s Milom Ðukanovicem, upitao sam ga za mišljenje o novom kandidatu DOS za predsednika, Vojislavu Koštunici... dao precizan odgovor. Uporedio je dva predsednicka kandidata, Miloševica i Koštunicu. Rekao je da ljudi stalno greše nazivajuci Miloševica nacionalistom. On je u suštini pragmatista koji je koristio nacionalizam za svoje politicke ciljeve. To objašnjava, dodao je on, zašto je Miloševic povremeno bio spreman da pravi kompromise ili cak okrece leda hrvatskim i bosanskim Srbima kada je to odgovaralo njegovim vecim interesima. Koštunica je, suprotno tome, nacionalista, koji ce ostati veran svojim principima do kraja i nece praviti kompromise. To je, dodao je s diplomatskom uzdržanošcu, bio razlog za stvarnu zabrinutost. Upravo ti nacionalisticki principi sada vode Srbiju na potpuno nepoznatu teritoriju."
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:22 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Nemam sta da dodam jer se u svemu slazem!!!
Uostalom zbog toga sam i bio protiv Kostunicine kandidature avgusta 2000/te.///Ja sam zastupao tezu da ce, kako neko rece ovde na Blogu, i "pingvin" pobediti Milosevica...a sa Kostunicom cemo imati kasnije problema...On je juna 2000/e imao podrsku od svega 4%/....a i sada nije mnogo bolji, pa zbog toga i nece na izbore...a sve"zbog Kosova" !!!
poz
bkc
nikson nikson 13:30 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

srpski genocidni ekspanzionizam je deo desnicarske, nacionalisticke retorike u zemljama u okruzenju...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:33 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Cini mi se da izmedju retorike i realizacije ima razlike.....?
gorran gorran 13:35 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

nikson
srpski genocidni ekspanzionizam je deo desnicarske, nacionalisticke retorike u zemljama u okruzenju...

nažalost, deo je stvarnosti.
nikson nikson 13:42 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

od toga je tacno da je samo ta retorika deo stvarnosti.
Atomski mrav Atomski mrav 13:57 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Teorija o "pingvinu koji je mogao da pobedi Miloševića" se poklapa sa teorijom o marionetskom predsedničkom kandidatu za koju ste rekli da nije tačna...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:00 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Pingvin sam uzeo samo kao metaforu za ambijent u kome su gradjani glasali PROTIV Milosevica a ne ZA naseg kandidata....sto nema veze sa marionetskim predsednikom....Ne spajajte zzabe,...!!!
jesen jesen 14:11 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

....Nisam sigurna vise da nacionalizam ima veze samo sa Kostunicom, radikalima i nedovoljno obrazovanim stanovnistvom....Bila sam onomad na nekoj svadbi u sred BG....bili i neki stranci cak...Medjutim, shvatih u trenutku da smo "svi mi narodnjaci" i da ce mlad svet zaista da zapali negde a ovde cemo da ostanemo samo mi tj sredovecni i matori narodnjaci...Kazem MI jer ne mogu sebe da izdvajam posto sam bila u veeeliiiiiikoj manjini pa sam svadbu "preslikala" na nase "drustvo" u celini...Neki, koji sebe smatraju intelektualcima a njihovo formalno obrazovanje im to dozvoljava, su davali takve nacionalisticke pa cak i rasisticke(nesto u vezi roma) izjave da sam ja bila zaprepascena...Cak sam i reagovala ali na to niko nije obratio paznju u sred svadbovanja....Vise se nicemu ne nadam.....tj nadam se da mladi moraju da odluce ili da se bore ili da beze...ako oni odluce da se bore ima nade...ovako, nista....
Atomski mrav Atomski mrav 14:17 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Nisam siguran da su u pitanju žabe i babe. Razmišljam na sledeći način: Ako je situacija bila da je narod glasao protiv Miloševića a ne za kandidata DOS-a i ako je zbog toga bilo ko mogao da pobedi Miloševića na izborima, zašto onda nije na to mesto izabrana neka ne-stranačka ličnost? Sami ste napisali da je prednost Ivana Stambolića bila u tome što nije imao svoju partiju... A mogla je to da bude i neka ličnost koja nije (bila) iz sveta politike (iako se to u prošlosti nije pokazalo uspešnim - Ćosić, Panić...). Ne verujem da je DSS kao stranka mogla da bude od tolikog značaja da je njena podrška bila od kritične važnosti pa da je zbog toga Koštunica izabran za kandidata... Nekako se stalno vraćamo na ovo pitanje, par puta ste natuknuli koji su sve razlozi postojali za takvu odluku, siguran sam da znate mnogo više nego što kažete/pišete ali mi je takođe jasno i da neke informacije nisu zgodne za objavljivanje... ali dok se ne bude znala ta čitava priča, biće i raznih interpetacija poput moje...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:18 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

...Pa dobro./..svadba ipak ne treba da bude merilo, ali nije ni daleko od toga!!! A sto se nacionalistickih/rasistickih izjava tice....pa one su postale svakodnevica....isto kao i sikaniranje zena...dece i sl...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:24 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Neka ostane ..na tome! Svako ima svoju verziju....Samo mislim da Vam ona prva nije tacna....bez ljutnje!
DSS kao stranka nije ni bila vazna....(kao ni Sumadija, tada)..Uostalom vecina clanica DOS.a nije imala ozbijnu infrastrukturu ...Kad je pao Milosevic, vecina je mislila da su sada "oni mrtvi" i da treba sa pozicija Vlasti sto pre upisati sto veci broj clanova, stvoriti atmosferu velike stranke...uzeti prostorije....jer ce sada nastati unutarDosovski "obracun"...Tu ne mislim na pok premijera...i jos neke...Za to vreme u DOS/ovske partije su usli mnogi iz bivseg rezima, napravili su se mnogi dilovi, vreme je prolazilo...sps i srs su se oporavili....itd.
Atomski mrav Atomski mrav 14:32 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Nema ljutnje, Vaša je starija jer ste bili ako ne u centru zbivanja ono bar mnogo bliže od mene. Moj utisak je utisak posmatrača, a ima ona engleska poslovica "The truth is in the eye of a beholder"... a takvi utisci mogu recimo da opredele nekoga za koga će da glasa i slično...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:33 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Sve OK!
jesen jesen 15:19 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku, Mozda

..nije uvek merilo ali meni je ova svadba bas bila merilo...Tamo nisu sedeli oni neobrazovani ljudi koje MI cesto prozivamo za razne negativne "izme" i za koje govorimo da su izmanipulisani od medija...Neee, ovi nisu izmanipulisani, oni tako misle.....vole da mrze....
dragan7557 dragan7557 18:23 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku


Montgomeri u Danasu
... To je, dodao je s diplomatskom uzdržanošcu, bio razlog za stvarnu zabrinutost. Upravo ti nacionalisticki principi sada vode Srbiju na potpuno nepoznatu teritoriju."

Koliko je verovati Mongomeriju nije sporno pitanje ali jeste za koliko je para oštetio Srbiju mešetareći oko US steel- a
koji je dat bezmalo poklonjen a ponaosob spornim kupoprodajnim ugovorom kojim je DIN Niš postao prćija Filip Morisa a čije objavljivanje je tražila SD tokom avgusta ove godine,a zahvaljujući Veljobanu ostalo bez odjeka.

Pored protektora Montgomerija ovde glavne uloge na sceni imaju Zoran Živković,Aleksandar Vlahović i direktor privatizacije sadašnji ministar Mirko Cvetković pišu socijal demokrati.
Malisa Malisa 21:44 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Bila sam onomad na nekoj svadbi u sred BG....

Da li se to nacionalizam oseca samo na svadbama u sred BG ili se on pak oseca sirom Srbije? Meni se cini da se svuda po Srbiji svadbuje na isti ili pak barem slican nacin. Kad srpski ''intelektualci'' popiju govore ono sto misle trezni. A koliko oni ''misle'' to posmatramo vec decenijama.
nikson nikson 21:47 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Malisa Malisa 22:58 10.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

nikson
evo sutrasnje doze nacionalizma. ovaj put dupla doza!!!http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=40558http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=40560


http://www.youtube.com/watch?v=9U4XhLi20-A
Malisa Malisa 08:14 11.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

zašto onda nije na to mesto izabrana neka ne-stranačka ličnost?

Nema te u Srbiji. U Srbijici ili jesi, ili nisi. Taman posla da postoji treci izbor.:(((
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:52 11.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Malisa

Postoje...ali su neorganizovani, obeshrabreni, apaticni.......Uvek postoji treci put!
jesen jesen 10:06 11.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Da li se to nacionalizam oseca samo na svadbama u sred BG ili se on pak oseca sirom Srbije? Meni se cini da se svuda po Srbiji svadbuje na isti ili pak barem slican nacin. Kad srpski ''intelektualci'' popiju govore ono sto misle trezni. A koliko oni ''misle'' to posmatramo vec decenijama.
...Mozda se nisam bas najbolje izrazila...naravno da se nacinalizam oseca svuda ali ja ga nisam ocekivala u ovom "odabranom" drustvu i zato sam bila vise nego iznenadjena...shvatila sam da su koreni duboki i da cemo tesko iz ovoga izaci...
Malisa Malisa 10:29 11.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

Branislav Kovačević Cole
MalisaPostoje...ali su neorganizovani, obeshrabreni, apaticni.......Uvek postoji treci put!

Uvek ima razloga za pravdanje. Ili su Turci bili 500 godina, pa onda dosli Nemci, pa Milosevic & Co, pa....
A svi otisli od kojih neki pre toliko vekova pa opet - nista. Bice da nesto nije u redu sa nasim mentalnim sklopom.
Malisa Malisa 10:36 11.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

jesen
Mozda se nisam bas najbolje izrazila...naravno da se nacinalizam oseca svuda ali ja ga nisam ocekivala u ovom "odabranom" drustvu i zato sam bila vise nego iznenadjena...shvatila sam da su koreni duboki i da cemo tesko iz ovoga izaci...

Bice da je to da se niste dobro izrazili jer ispada da nacionalizam vlada samo u Beogradu a on je svuda oko nas. Ustvari nije vise ni sigurno o kojoj se to bolesti radi jer je stanje izmaklo svakoj definiciji. Neko to zove ''apatija'', ''obeshrabrenost'', ''neorganizovanost''. Meni se ipak cini da se radi o cistom bezobrazluku. Zlocini se prikrivaju a zlocinci stite , drustvo vrvi od krimosa koji su odavno trebali biti iza resetaka ali su oni posebno zasticena vrsta sve u ''nacionalnom interesu'' i smislu ''jakih drzavnih institucija''.
Izgleda da je kod nas laz i obmana ne bas tako davno rodjena a da je sramota odavno izumrla zajedno sa nasim davnim precima koji su bili u saveznistvu sa pametnim svetom. S kim smo to mi sada u saveznistvu? Sa ruskom mafijom.
Gordana Vasić Gordana Vasić 00:54 12.09.2007

Re: ‚5. oktobar i pranje ruku

jesen
....Nisam sigurna vise da nacionalizam ima veze samo sa Kostunicom, radikalima i nedovoljno obrazovanim stanovnistvom....Bila sam onomad na nekoj svadbi u sred BG....bili i neki stranci cak...Medjutim, shvatih u trenutku da smo "svi mi narodnjaci" i da ce mlad svet zaista da zapali negde a ovde cemo da ostanemo samo mi tj sredovecni i matori narodnjaci...Kazem MI jer ne mogu sebe da izdvajam posto sam bila u veeeliiiiiikoj manjini pa sam svadbu "preslikala" na nase "drustvo" u celini...Neki, koji sebe smatraju intelektualcima a njihovo formalno obrazovanje im to dozvoljava, su davali takve nacionalisticke pa cak i rasisticke(nesto u vezi roma) izjave da sam ja bila zaprepascena...Cak sam i reagovala ali na to niko nije obratio paznju u sred svadbovanja....Vise se nicemu ne nadam.....tj nadam se da mladi moraju da odluce ili da se bore ili da beze...ako oni odluce da se bore ima nade...ovako, nista....


I da će biti kao u onom crnohumornom vicu s kraja sedamdesetih (koji je onda još bio smešan) a odnosio se na Jugoslaviju, našu tadašnju domovinu: "Ko poslednji izađe, nek ugasi svetlo"? Sad mi zastane knedla u grlu kad se setim da sam se smejala.

Nadam se da će mladi ostati da se bore. Moja deca izgleda odlučila, bar za sada, pa majci dođe milo... Što reče Cole na nekom od blogova, nemam ja ništa protiv ni da odu, al nekako bi mi lepše bilo da su ovde. Ali, kad sve ovo gledam (eto, prođe 7 godina kako sam se zaradovala da se izborismo mi umesto dece), nešto ne znam čemu da se radujem, čemu da se nadam. Troje studenata u ovoj kući, troje budućih intelektualaca. Evo, jedno-apsolvent, već traži posao, šalje prijave, CV-e, uverenje da nije osuđivana i sl. Kažu: deficitaran kadar, nema šta!
Pa i drugo i treće, sve to neke retke škole poupisivalo; oni uče, mi gruvamo od posla da zaradimo, ulažemo u budućnost. Volela ja svoju zemlju, ne znam više ni koja je (Rusi me naučili da je volim!), vole deca ovu svoju, kažu: srpski jezik premca nema, ja ih slušam, verujem, stručniji su od mene.
A sve nešto kujem planove za ovo najmlađe, da ga prepadnem sa gotovim planom kad počne da duma: na zanat da ga dam! Al neće se to ovde primiti, znam.
Pa stanem ponekad, promišljam: zašto su me toliko učili da volim zemlju, jezik, ljude? Kad su me već učili, što me ne naučiše da sam samo "jedna žena sa planete Zemlje" (citiram svoju drugaricu koja je, kada je pred bombardovanje najzad posle više godina, dobila kanadski pasoš, sela na prvi avion i vratila se da bombardovanje provede ovde).
I to bi mi bio dovoljan Usud.


Pulse Pulse 13:34 10.09.2007

.

a jel mogu da pitam nesto onako malo naivno i tupavo....jel mnogo lose tamo sada, onako, za zivot. Meni nekako poslednjih dana sve pada na pamet da se mozda vratim u Bgd al kad citam razmisljanja i obzervacije inteligentnih ljudi (ie ovaj blog) bas me sto bi mladi rekli smori... sta bih radila ja tamo kad deluje kao da se nista nije promenilo... a srbija nekako jos vishe srlja u ambis...

jel stvarno tako ili je malo bolje nego pre?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:36 10.09.2007

Re: .

Zaista se ne bih usudio da delim tu vrstu saveta...I pojam bolje je viseznacan a i stvar je subjektivne prirode...Raspitajte se svakako dobro, pre nego sto se odlucite....Zelim Vam svaku srecuu...kako god!
nikson nikson 13:50 10.09.2007

Re: .

ovaj blog odslikava samo misljenje samo jedne male grupe ljudi. zbog toga tesko mozete da donesete zakljucak o srbiji na osnovu njega. sve zavisi sta biste radili kada bi dosli, zasto ste otisli, zasto bi se vratili, a to vi najbolje znate...
Malisa Malisa 22:56 10.09.2007

Re: .

nikson
ovaj blog odslikava samo misljenje samo jedne male grupe ljudi. zbog toga tesko mozete da donesete zakljucak o srbiji na osnovu njega. sve zavisi sta biste radili kada bi dosli, zasto ste otisli, zasto bi se vratili, a to vi najbolje znate...

U Srbiju se mozete vratiti samo ako ste nacionalista

http://www.youtube.com/watch?v=9U4XhLi20-A

a ovaj spot ce vam reci sve. STRASNO na kub i kvadrat. :(((

nikson nikson 23:01 10.09.2007

Re: .

Malisa
nikson
ovaj blog odslikava samo misljenje samo jedne male grupe ljudi. zbog toga tesko mozete da donesete zakljucak o srbiji na osnovu njega. sve zavisi sta biste radili kada bi dosli, zasto ste otisli,
Malisa Malisa 23:13 10.09.2007

Re: .

nikson

Malisa

niksonovaj blog odslikava samo misljenje samo jedne male grupe ljudi. zbog toga tesko mozete da donesete zakljucak o srbiji na osnovu njega. sve zavisi sta biste radili kada bi dosli, zasto ste otisli,

Koliko je meni poznato na ovom blogu se ne nalaze oni iz spota o ''bistroj vodi''. A cini mi se da na ovom blogu i nije bas mala grupa ljudi osim ako se VIP-ovci ne javljaju pod raznim nikovima?:))) P.S. Nista nas vise ne sme iznenaditi kad smo ''mi'' u pitanju.
nikson nikson 23:20 10.09.2007

Re: .

malisa, s`obzirom da niste nacionalista, mnogo se brinem za vas kako provodite dane u srbiji. znam da je tesko, ali verujem da kada ste ``vi`` u pitanju da cete to izdrzati

pozdrav!
Malisa Malisa 23:45 10.09.2007

Re: .

nikson
malisa, s`obzirom da niste nacionalista, mnogo se brinem za vas kako provodite dane u srbiji. znam da je tesko, ali verujem da kada ste ``vi`` u pitanju da cete to izdrzatipozdrav!

Nacionalizam se tesko podnosi ma gde da se nalazite ako ste univerzalista i kad znate da ima tako divnih i pouzdanih ljudi koji, gle ''cuda'', nisu Srbi.
nikson nikson 19:36 11.09.2007

Re: .

hvala sto ste mi omogucili to saznanje, jer sam eto ja mislio da su samo srbi dobri
Mickey lopov Mickey lopov 14:19 10.09.2007

ala volim da mrzim

Cole,
a te 2000-e od svih 19 nije valjao jedino Vuk Draskovic?
Ko danas jedino sme da Vas pogleda u occi!!!???
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:26 10.09.2007

Re: ala volim da mrzim

Nisam najbolje razumeo pitanje..pa Vas molim da pojasnite?
..Vuk nije bio u DOS.u...?
Ko MENE ili KOGA JA smem da pogledam u oci...ili sta?
Mickey lopov Mickey lopov 14:40 10.09.2007

Re: ala volim da mrzim

Nee, priča je oko Koštunice kao "naboljeg "protivkanditata Miloševiću, koga je imala ne samo ondašnja srpska opozicija,već vaskoliko srpstvo, što ste isticali onda, pa u vezi stim i njegov(Vaš) predizborni slogan "Ko jedino sme da vas pogleda u oči(cenim da se mislilo na narod). E sad Vas ja pitam - kako danas gledate na to?
Sećam se takođe reči Nenada Čanka upućenih Koštunici na njegovoj inaguraciji u Sava centru koje idu otprilike ovako: Ne dajte da Vas prevare!!! Što kapiram kao, ti si pošten al' naivan a ostali...
A činjenica je ste tih godina mislili da je Vuk, mastan sa nožem u zubima svinjskom glavom itd..
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:47 10.09.2007

Re: ala volim da mrzim

Wow...Vi ili niste dobro infomisani ili je nesto drugo po sredi?
- Vuk nije usao u DOS jer nije dobio onaj procenat koji je mislio da treba da ima u Parlamentu....i to je jedini razlog
- Sto se mene licno tice, ja sam imao drugog kandidata..i ovde sam vec vise puta pisao o tome, tako da VK nije mogao biti neko kome bih verovao ni avgusta 2000/te, a jos manje danas!
- Na inauguraciji nije niko drugi govorio, pa ni Canak, osim V.Kostunice, te samim tim vam je netacan citat...a posebno nije tacno tumacenje o misljenju NC o VK...uostalom on je sa mnom podrzavao drugog kandidata
Vrlo konkretno i proverljivo!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:03 10.09.2007

Ne,

nema kraja ludilu. Jako popularna disciplina.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:05 10.09.2007

Re: Ne,

A i ti si tu....A ja taman Vlasti oprostio sto me je cinkarila kod tebe....!!!Hm....
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:11 10.09.2007

Ja sam uvek tu,

zar si sumnjao? Preporuka i...samo te gledam i posmatram.
dragan7557 dragan7557 19:03 10.09.2007

Re: Ja sam uvek tu,

samo te gledam


Valjda, "SAMO VAS GLEDAMO" ipak,stariji čo'ek zaslužuje persiranje. A i nekako lepo zvuči kao mandatna kazna.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:48 10.09.2007

Ne, nego

iz Radovana, "Samo te gledam i posmatram Rumenka i pitam se dokle ćeš..."
dragan7557 dragan7557 00:14 11.09.2007

Re: Ne, nego

A,može i iz otpora.
Jelica Greganović Jelica Greganović 07:34 11.09.2007

Žemo.

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:55 11.09.2007

Re: Ja sam uvek tu,

Ma ne JG i ja smo....na TI...poodavno...i bilo je sasvim licno i privatno! A mozze i to sto Vi kazete SAMO VAS GLEDAMO! Ne branim!!!
Trile Trile 16:38 10.09.2007

Standardno...

Kad ustanem mrzim sebe, a od podne ceo svet! Mrzim sve, a volim da mrzim!
sentinel26 sentinel26 16:43 10.09.2007

Geni, geni i po neka krava...

Gos'n Cole,
U nekim državama krave crkavaju zbog svojih gena a u Srbiji zbog gena njihovih čobana.
Čim se rodi neki ga uče da treba da mrzi obavezno:
- Albance,
- Muslimane - Bošnjake (do juče ih uvredljivo naziovali Turcima),
- Crnogorce (ako nijesu povezani šnjima), Hrvate (uz obavezan dodatak - "ustaše" ), Slovence....
- Rimskoga papu,
- Ameriku, s tim što istoj često upućuju i kletve.
- Specijalis - da svim komšijama crkne krava.

Davne 1965.godine dobih pismo od rodjaka da dolazi u Beograd sa molbom da za njega i mene kupim karte za Pojedinačno prvenstvo (mislim Balkana) u boksu.
Ne volim boks, ali hajde besplatna karta (i nije nešto) ali biće valjda večera poslije, to za jednoga studenta nije bilo za odbacivanje.

Odosmo na stadion (Tašmajdan) i počesmo ka svaki patriota da navijamo za naše (boksere). U finalnim borbama došlo je do susreta bar dva jugoslovenska reprezentativca sa bokserima iz Turske.

U jednoj od težih kategorija u sudaru našeg (koji je čini mi se bio iz Hrvatske) i predstavnika Turske ovaj drugi je dobio teške batine. Meni se učinilo da ovi naš može odmah da ga nokautira ali da neće nego ga natenane mlati a publika za to vrijeme urliče i uzvikuje: - "Ubij Turčina, ubij Turčina!"

Rekao sam mojem rodjaku - da sam znao da ću ovo da slušam ne bih došao na stadion.
- Šta se sekiraš pa većina ovih što ovo uzvikuju nijesu iz Beograda. Prihavtio sam njegovo (sumnjivo) objašnjenje a u meni je ostao crv sumnje. Čik da pogodite da li je neka novina objavila slovo o navijanju ! ?

Kasnije smo bili svedoci kada su neki beogradjani (Srbi) jurili da uhvate jermenske atentatore (pravoslavce) koji su izvršili atentat na Turskog ambasadora. Zašto? Zato što su znali da njihovi meci nijesu bili ispaljeni samo na ambasadora već i na Jugoslaviju i na Beograd.

Kriterijum - pravoslavac (čitaj Srbin) - musliman (bilo koji) - nije bio medjaš-razdelnik za postupanje.
A danas, kako je danas ?

Nekada je SPC svoje kapije otvarala i za muslimane (slovenskog porijekla) i pružala im (kao i hrišćanima lažnu) nadu u ozdravljenje od kakve teške boleštine.
A danas?
Danas neki visokopreosvećeni za iste govore da smrde.






nikson nikson 17:38 10.09.2007

Re: Geni, geni i po neka krava...

sentinel, jesu li i vas tako ucili?
sentinel26 sentinel26 18:08 10.09.2007

Re: Geni, geni i po neka krava...

nikson
sentinel, jesu li i vas tako ucili?

Ako su vas dobro naučili da čitate napisano razumjeli biste da nijesu.
Malisa Malisa 21:51 10.09.2007

Re: Geni, geni i po neka krava...

Danas neki visokopreosvećeni za iste govore da smrde.

A ''visokopreosvećenima'' smrdi dusa.
Sloven Sloven 19:02 10.09.2007

Srbija kao Hrvatska

Ne, mi se nismo zahvaljujući Koštunici vratili u Miloševićevu Srbiju. Srbija danas liči na Tuđmanovu Hrvatsku, nacionalističku i ksenofobnu. Koštunica je nalik na Tuđmana, a ne na Miloševića.
Zoran Despotović Zoran Despotović 19:48 10.09.2007

spasi SRBIJU i ubi se...

Teško da bih mogao da se odlučim da li je Koštunica kloniran Milošević ili Tuđman, ista su govna!
Za jedno smo se borili tog 5-tog oktobra a drugo sivilo nas je nadvilo.
Đinđić je dao život za neku novu Srbiju, zdravu, nasmejanu. On sada leži 2 m ispod zemlje a nad njegovim grobom cereka se Koštunica i orkestar ministara i tajkuna.
Apelujem na novinare da se vrate nekoliko godina u nazad i da nas podsete na sve afere Koštunicine vlade i njegovim patuljaka! Da vidimo šta se sve dešavalo i koliko dugo Koštunicu nismo mogli videti ni čuti osim preko saopštenja! Narod Srbije brzo zaboravlja! A šta bi Koštunica bio a da nije premijer! Zato se i služi istim alatom kao i Milošević samo je svima dodao demokratski!
RTS je ostao isti samo što ga sada (za razliku od Miloševićeg doba) moramo i plaćati! Putem njega Koštunica šalje svoje ratne poklike.... Ubi, zakolji....Sve je slično...Koštunica sa Miloševićem! Možda će i završiti karijeru kao svoj ideološki otac!
Malisa Malisa 21:56 10.09.2007

Re: spasi SRBIJU i ubi se...

Apelujem na novinare

Na ''novinare'' ili novinarcine?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:00 11.09.2007

Re: spasi SRBIJU i ubi se...

Zoran Despotovic

Mislim da je Kostunica pokupio sve najgore i od Milosevica i od Tudjmana....!!!Nece zavrsiti kao Milosevic....on je dugovecan...i ne sekira se bas puno...ni oko cega osim kako da ostane na vlasti...a to mu ide od ruke...
Dok je njemu Velje, Palme, Bidze, Rake....& ostalih nema sta da brine!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana