Pogled iz ugla

jozefina3 RSS / 02.03.2009. u 22:07

 

 

Mrsavi, debeli, zdebasti, lepuskasti...ruzicasti...i svi ostali... Pogled iz ugla...Par ociju prelazi sa lica na lice, sa coveka na coveka. Ako se pogled zadrzi, biva uhvacen ponekad,i kao odgovor dobija znak pitanja.

Secam se treceg razreda gimnazije, casa psihologije. Zadatak je posmatrati ljude i dati neku analizu. Da li se uopste moze dati neka analiza? Nisam se ni trudila tada- ceo razred je seo u prvu kafanu ne obracajuci paznu na prolaznike koji su trebali biti 'slucajna skupina za analiziranje'.

Da se vratim... Par ociju prelazi od jednog do drugog - zdepastog, lepuskastog..ruzicastog...  Eh, ta ruzicasta... Ruzicasta je, a u stvari u biti je unezverena, zamisljena, brizna, zaljubljena... Pomislis:'sta se desava u mislima i zivotima sve te 'ruzicaste' skupine'... Odgovora moze biti samo dva. Prvi: zivot mi je stvarno ruzicast, i drugi: zivot mi je prividno ruzicast. 

I opet...nova analiza.... Pogled iz ugla postaje pogled iznutra.Dva odgovora se rasclanjuju na jos cetiri i tako dalje... Analiza se pretvara u haos... pogled pocinje bivati upitan,zbunjen, umoran, i na kraju iscrpljen.

Zatvoricu oci.



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mashha mashha 02:42 03.03.2009

Look

marija_cvetic marija_cvetic 11:22 03.03.2009

Psihologija.

Volim da sedim negde u cosku i da posmatram ljude...Zamislite da svaki od njih ima svoj zivot,i u njegovom zivotu jos ljudi koji svaki ima svoj zivot,i tako dalje se to siri...Velika mi je zelja da se uvcem u misli tih ljudi,da saznam o cemu misle,sta rade,sta cini njihov zivot...

Samo pogled. Sudaren s mojim, raspuče se, pažnja kriknu; iz pogleda iscureše žmarci, zubima za kičmu, pijucima za dušu - čista sabotaža nirvane. Piljeći nemo ka busu, kažem vremenu da stane. Samo pogled, zar ne? To me prenu na tren. Nekuda krenula svest, samo slučajnost, to je sve. Samo lice na staklu busa, oči u prolazu. Ja uvek rasejan, ne znam ni šta mi bi da zveram tu. Al' eto, ima lica što ulube lobanju, pa se pitaš ko li su? Slično kao kad boli zub, a ti jezikom čačkaš, ne mož' da se maneš, mada smeta. Vrag bi znao šta nas tera da čačkamo bolna mesta. Ko su svi ti ljudi, što ih u prolazu srećemo? Glupi pogled. Ništa više znati nećemo. Al', odjednom, neka seta seti te na svrhu svega: svi smo mi hladni, k'o fol, jeb'o romanse iz poema. Al' ova kora tu gore je zbog kamuflaže i fore. Tamo ispod, vapiš ipak da srodne duše postoje.

Mislim da ovi stihovi oslikavaju ono sto zelim da kazem :)...Svidja mi se text...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana