Mrtav covek

eizo RSS / 04.03.2009. u 19:58

Vojska.

Sretenje 2008.

Kasarna Nis.

Organizacija Manifestacije "Otvoreni Dan Sretenje 2008"

Cekamo sa Kapetanom, smaramo se dva sata sedeci na livadi. Sve je spremno vec odavno. I sad cekamo.

Da razjasnim neko je dosao do jedne mozda lose, mozda dobre zamisli da za taj otvoreni dan kad dodju svi ti specijalci i sta ti ja znam svi klinci koji dodju mogu tamo da se zezaju sa njima, da im pokazu tenkove sprave u principu da pokazu mladjim kolegama svoje igracke.

Jer mozete da zamislite kako klinci obozavaju specijalce em imaju tenkove, em lete u helikopteru, em su obuceni ko nindze.

Znaci kad sam ih video, klinci su ih drzali za ruke i gledali ko u boga, trebalo je videti te oci.Mozete da zamislite nindza uzivo.

I sad nakraju dodjosmo do uvrnute situacije, posto nose oruzije, nesmeju da ga spuste po pravilu ili odloze.

I sad ko odlozi oruzije to je krsenje kodeksa ponasanja kad imas oruzije i sve te gluposti koje normalnom civilu nisu jasne pa ne vredi da ih crtam sad ovde ljudima.

Uglavnom ide sad ta manifestacija, sa sve nindzama, tenkovima, avioni maklinci normalno u transu, orlovi lete na nekih 500m od zemlje sa sve pilotima koji masu ma super ideja.

I sta je sad tu ona druga strana, nindze posle te manifestacije vodi te iste klince da klopaju u kantini, ovi su tu nesto svasta spremili sa roditeljima itd...

Uglavnom posle nekih 20min puste oni njih sve na livadu, ali niko im nije rekao sta sad, nemaju nista planirano sve do sad je islo po naredjenju, protokolu itd.

Nesto su me prebacili na drugu stranu kasarne da nesto sredimo, i dolazimo posle nekih 10 min sa komandantom istih tih nindzi, oni okacili oruzije o neko drvo da klinci ne mogu da ga dohvate zezaju se tamo sa njima, igraju fudbal ma katastrofa, prekriveni blatom ljudi od 20-30 godina profesionalci, oni napumpani, izvezbani ceo zivot posvetili samo tome da postanu to sto jesu.

Iz vojne gimnazije, u vojne skole, pa na akademiju itd...uglavnom njima je ceo zivot vojska, sad vidis kako ona deca skacu po onoj livadi i po njima, kako cudan osecaj, odjednom ti postane toliko smesno skapiras da izmedu tih klinaca i tih top-gun specijalaca nema nikakve razlike. Svi su kao klinci od 5 godina.

A najveci sok je bio kad su videli "tetu" majora isto sa njima, sa sve komentarima "Jesi ti zena od nindze"

Toliko sam se smejao da je malo falilo da trcim u WC, a ni pukovniku nije bilo lako, covek je morao da sedne na klupu od smejanja. Uzasno mi je bilo krivo sto su ovi novinari snimali samo one gluposti sa eksplozijama i slicno.

Ali skapiram ja da tu fali jedan nindza i jedan klinac, i nadjem ja njih tu kod jedne fontane ispred komande plavaca.

Klinac se nesto skroz skenjao, a ni taj vodnik koga ja znam kao uzasno veselog tipa koji je lupao najsmesnije viceve kad god bi 99 pali u neku zeznutu situaciju, toliko bi se smejali da bi nekad morali da stanemo po 5-6 minuta da bi se smirili.

I sad bas mi nije bilo jasno sta se dogadja, ali eto uglavnom otac tog klinca je isto bio nindza, i poginuo je negde.I klinac je dosao sa mamom jer je hteo da vidi da nije tu, ali nije pa je odlutao.I nasli su se njih dvojca negde tu, znam da ovaj vodnik nikad nije bas voleo decu, posto ga nikad nisam video sa zenom i klincem, uostalom ne znam bolje da u to ne ulazim, mislio sam da je gay pa bolje da ne cackam mecku.

Dogovore se njih dvojca da moze da dodje tu u kasarnu kad god hoce.I naprave njih dvojca taj "deal" i dolazi mama od klinca i gotova je cela ta manifestacija i to svo zezanje.

I otisli su mama i klinac, i sedim ja tu sad sa tim vodnikom i njemu polako idu suze na oci, ali on ne place, i bas lije ali nema nikakvih promena na licu, isti onaj osmeh preko koga ide suze.Dosta cudno ja ga takvog ne znam pa je to za mene bio sok.

I sedimo mi tako i cutimo, ja nemam pojma sta da mu kazem nit znam sta se dogadja, niti bih imao sta da kazem i da znam.Pocne covek da prica kako je i on imao klinca tamo negde 99' i da je klinac sa njegovom zenom poginuo za vreme bombardovanja i eto pocne opet malo da se smeje eto 8-9 godina nije plakaosad ce da se izblamira i pocnem i ja nesto kao sa polu osmehom da krivim usta iz pristojnosti.

Ko bi rekao da Dusa pakuje tugu u staklene kutije.

Ali eto zasto ja sve ovo pisem, sretoh pre neki dan coveka, sa mamom od klinca, sreli su se u Egiptu na letovanju, nasli se u istom hotelu, i eto verili se.I nista on mora da ide i ispozdravljamo se mi.

I ja sedim u toj stolicu u kafancetu, sav izgubljen, i mislim se jebote, koji happy end.

 

Nindza Zadruga
Nindza Zadruga

Atačmenti

  • 1.jpg / 155.19 / KB image/jpeg


Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 21:06 04.03.2009

Duša

Hvala ti na ispričanom.
eizo eizo 21:21 04.03.2009

...

Hvala na komentaru
dunja73 dunja73 10:54 05.03.2009

Re: ...

happy end . bas.
rapunzel rapunzel 13:04 05.03.2009

Re: ...

život mi uvek natera suze na oči.
mashha mashha 18:55 05.03.2009

Re: ...

... uh... vala baš...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana