IT*S FUN TO BE ME

ljupka92 RSS / 06.03.2009. u 01:30

Dakle, prošlo je  par meseci kako sam obećala da idem u veliku akciju al verovali ili ne, imala sam opravdani razlog što  me nije bilo. Opravdaniji nego što bih ja to volela. Dakle, mama mi je bila bolesna, i pre dva dana je umrla.

Molim da se ova informacija ne povezuje sa naslovom, obećavam da ću ga opravdati.

 

Prvo da vam kažem da se iskreno , u stvari najiskrenije nadam da niko neće pročitati ovaj tekst, al to me neće sprečiti da ga napišem.

 

Ne znam dal ste se nekad osećali da ćete da puknete na zdravo mesto, ako nešto ne kažete ili ne uradite...ne neprijatan, al ne ni zavisti vredan osećaj. Tako se osećam. Već dugo. I hoću da sednem za komp i da kucam ali...

-ne mogu da krenem jer je kevica bolesna pa ne znam kad ću stići

-stanuju poprilično daleko od mene pa imam jako mnogo sati u kolima (koliko god to bila ambiciozna definicija moje pandice)

-ne znam kad ću imati onaj osećaj da je sve ok bar za danas, pa onda da nešto krenem... to se naravno ne dešava kad neko umire.

-taj neki plac oko koga se vrti cela priča, još nije prenet na moje ime (u to odlaganje je umešana neka baba, neka trudničica, beba, smotani tata iste, depresivni komšija i još neki tamo razni)..

-smislila ime za celu akciju i nisam sigla da odem da ga registrujem, zaštitim, šta god..

Kako rekoh, ako danas ne počnem, pući ću na zdravo mesto.

 

Ali, prvo moram da vam ispričam o mojoj kevici,  pri čemu molim da budete blagi u osudi mog ponašanja, mnogo je teško kad umre mama, ma koliko godina imali - mnogo teže nego što sam mogla i da zamislim.

 

IN MEMORIAM KEVICI

 

Dakle, moja kevica je bila najlepša žena Beograda  u neka davna vremena (staviću sliku ako uspem da savladam ovaj užas od tehnike), koja se udala za najružnijeg čoveka navedenog nam lepog grada. Osim nosa, oblika sekaća za burek, imao je ooogroooman ožiljak preko celog obraza - ne znam kog, ja ga ne vidim. Retka kosa, impozantna nosina i neprevazidjen smisao za humor, veštine stepovanja (kao i svih  okretnih igara), savršena svirka gitare i pomalo od još nekoliko instrumenata, bili su dovoljni da lepotica poklekne. I zaljubi se. I živi zaljubljeno do kraja života. I umre zaljubljena.

Navedena lepojka se u  vreme njihovog upoznavanja i svega kako sledi  lečila od TBC-a, malo radila  a mnogo bivala po senatorijima, da bi joj rekli da zaboravi na decu ili neki specijalno zdrav život, uopšte da bude srećna ako preživi.. al ljubav je čudo.

Sa nekih 37 provali da je trudna, i to trudna da trudnija ne može biti, i da ne tupim, rodila je nas tri za 3 godine i 7 meseci, Sve tri. Toliko o prognozama. (Ja sam srednja. Moja baba Djurdjija je imala običaj da kaže da nije znao djavo s koje strane počinje dobro a s koje zlo, pa počeo od sredine.)

Znači  bila je matora kad me je rodila, a ja sam matora (mada mi je prekjuče sestrić rekao da sam ja najmladja lady od 52 na svetu - upravo ih napunih).

Sačekala kevica da najstariji unuk napuni 29...ona punih 86 (g-din Krstić- scarface with the king size  nos - u nedelju puni 87).

Hoću da kažem da je mnogo gadno kad umre kevica. I mnogo sam tužna. I mnogo sam loše to primila , mislim ono, reagovala sam lošije nego što sam mislila..gadno. Al, nekako, ode baka baš kad je trebalo. Sa svih svojih 32 zuba. Kao biseri. U stvari, lažem..sa 31. Jedan je izvadila pre par stotina godina, kad je navedenog Krstića boleo zub, pa ona izvadila zdravi da mu pokaže da to nije ništa.. to je ljubav.

Još joj je važeća vozačka dozvola.  Pre dve godine sam molila mog druga Gileta pandura da potegne neke veze da joj ne produže, ali on se samo smejao, i reko da svakako nikom u tim godinama ne produžuju. Osim kevici. Na tri godine. Još važi. I onda se jednom dogovorimo, pre godinu dana, da se nadjemo na tamo nekoj pijaci u Barajevu, neke papirčine da joj dam i tako dalje.. elem, nadjem pijacu, nadjem auto, al nema nje. Cunjam ja tako, kad eto babe sedi u kafiću, u bašti, otvorila novinu i ćita, pije duplu kafu bez šećera i fantu. Kaže, tako ona svakog ponedeljka, kad ide na pijacu. Opasna baba.  Onda padne sa nekog zida na glavu na golom betonu (sa 2,5 m)  i tom prilikom prodje neozledjeno. Osim što se skalpirala. Znači beli se lobanja,  skalp pocepan ko mercedesov znak. Neka mučena sestra se malo onesvestila kad je babi skinula zavoj (posle kažu da je trudnica pa kao zato)...84 god. imala baka tada. Prime je naravno u urgentni, prozovu je super bakom, ujutru je zakrpe, i tom prilikom joj urade face lifting. Za dž. Ma uvek je htela lova. Osim tog skalpa, imala je  još modričicu na jednom prstu, veličine konfete. Svako normalan bi, naravno , poginuo. Al ne i kevica. Nije joj bio dan. Zakrpe joj skalp, zategnu babu, izadje ona onako lepa, bez ijedne bore i sa onim čarobnim zubima (koje su btw hteli da joj izvade kad su joj dali anesteziju, nisu verovali da su njeni).  Na sve to ona izjavi da je dobro da nije ugruvala  neko rebro, još bi joj i silikone ugradili o trošku socijalnog. Kakva je talija bila, ni to me ne bi iznenadilo.

...Kao što me nije iznenadio ni navedeni Krstić, koji je rešio da ispoštuje sve običaje sela u kome su napravili vikendicu u selu Guncate (jer njihov drug tamo ima plac) i živeli otkako su u penziji -uz devizu "kad si medju vukovima, arlauči!!". I tako je tu bilo i nekih baba meni naravno nepoznatih, i nekog arogantnog popa, nekih suludih običaja, od kojih smo, naravno, poštovali samo one koje nam nisu preterano išli na živce, pop je izbegao (za malo) batine nekoliko puta,(napominjem da sam iskreni vernik, al nekako arogantnih popova tu nema), Krstić je stajao na terasi i durbinom gledao koje će grobno mesto, ja sam sa sestrom i grobarima (simpatičan svet) išla dva koraka desno - ne tvoje desno moje desno, pa malo napred, pa deder malo levo, cupkasmo tako, dok se g-din ne reši da dodje (pešice naravno) da ga malo sačekamo samo da sam probere, elem probere, kaže evo ovde, a onda pokaže mesto pored, i kaže : e ovde sam se ja zapljunuo, tu da me zasadite kad dodje vreme, i bez padanja u nesvest, molim (citat završen).

Barajevo nema kapelu, sve se radi sad za odmah, znači iz kuće na sahranu... nema se vremena za prave organizacije nekih tužnih hepeninga, nema crnine jer je malopre baka umrla a ujutru je već sahrana, a ako odma ne obučeš crninu sutra se "ne valja".. opasan mangup baba. Nikad nije volela crnine , i uopšte bilo koju vrstu prenemaganja. Sve je to folklor, kaže, mante se budalaština.

 I tako.

Niko u familiji ne sme da obuče crninu, deka se zapljunuo, nije bilo punog tanjira pored prazne stolice u čelu stola, nije ni bilo čelo stola... bilo sve tu, papirni tanjirići, piće, riba,  i već svega čega se setismo u kratko vreme.. Što je navedena rahmetlin kevica volela da govori, neko mora da probije led.

Bili joj bivši zetovi, sadašnji zet (naše jedinče, mada ga prilično arčimo pa se bojim da ga ne izraubujemo), bilo je zaglavljivanja u blato, svi su nešto lopatali, ja sedela s onim finim grobarskim svetom i završavala neko crno vino, pop je gurao auto, što sam ja naravno, slikala (i to ću staviti ako pobedim u rvanju s tehnikom)- pritom moram da priznam da sam mu rekla da ću mu naći nekog da mu pomogne, al nekako  nisam..

 Kevica bi se mnogo smejala (lako njoj bilo da se kezi sa onim zubima koje nije ni rasklimala kad je pala), a mi smo, valjda zbog tih propratnih pojava, uspeli da preživimo najtužniji dogadjaj u životu (nekako egoistično mislim da je lakše kad ti kevica umre dok si mlad, ja sam nekako navikla, 52 godine već imam kevicu).

 Jel gledate seriju "Boston legal"? Skroz je ok kad je ubodem.  I onda jednom, na onom balkonu, sve sa cigarom. ekscentrični Deni Krein kaže:"IT*S FUN TO BE ME "

 

- nastaviće se (al ne o rahmetlin baki)

 

 

 

Atačmenti



Komentari (10)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 01:41 06.03.2009

......

Samo da se javim... procitala... Nemam komentar, uvukla si me u pricu i sad cekam nastavak, pa cu onda da opletem komentar.
ljupka92 ljupka92 01:56 06.03.2009

Re: ......

Ja sigurno noćas neću spavati, malo sam dobila neki liker koji mi baš pasuje, kuvaju se špagete da nešto klopam u ovo doba noći (suviše je krempita i krmenadli uloženo u ovo salo da bih sad kalirala, a osim toga one vitke na plaži moraju da uvuku stomak da bi bivale još zgodnije, a mene baš briga.. ko pa gleda okruglastu lady od 52 koju niko ne sprečava da blene u zgodne kad smo već kod blenjanja), pa ako misliš da me možeš preživeti, mene krenuo i liker i valjda su me malo ova poslednja tri dana spucala, te mogu da udarim po projektu, sve osim imena ideje (suviše mi se dopada da bih rizikovala nekom da mi ga drpi)....bem ti što volim dugačke rečenice - al za to kriviti Dikensa i Selindžera- dakle ako ćeš me preživeti, mogu odma da se bacim na dalje.

btw, poprilično sam ćorava, kako se ovde povećava font?
ljupka92 ljupka92 02:00 06.03.2009

Re: ......

i da, hvala što si pročitala.
margos margos 02:11 06.03.2009

Re: ......

Ne mogu da ti pravim drustvo, rano ustajem i jos treba da izgledam lepo, odmorno i sveze:))) Dolazim tek predvece da citam nastavak.
ljupka92 ljupka92 02:16 06.03.2009

Re: ......

Sva je prilika da ću ja da slupam ove špagete i da i ja zagrizem jastuk, ustajem u 6.. i ne znam kad se vraćam kući, al ako ne stignem, svakako obećavam da nastavljam u roku od dan dva, uz želju da mi neko ukrade ideju ...ideja je da mi se ukrade ideja, a i sam projekat je upravo počeo večerašnjim tekstom. Dakle ovo će mi biti i dnevnik rada, te kad krenem konkretnim, molim da se ideja ukrade (i probije led)
margos margos 00:39 07.03.2009

Re: ......

Svracala...:)
eizo eizo 16:43 06.03.2009

...

Me likey
aleksandarz92 aleksandarz92 22:50 06.03.2009

Panda

Ja bih samo da mahnem, preporucim.

A sto se tice:
imam jako mnogo sati u kolima (koliko god to bila ambiciozna definicija moje pandice)



Ovo crveno cudo sto se pojavljuje ok 45.-e sekunde je panda. Tj. napravljeno je od pande.
ljupka92 ljupka92 10:34 07.03.2009

Re: Panda

http://www.youtube.com/watch?v=8FdkvdzK_nY

ovo bih volela posedovati al na neku struju ili već nešto zeleno..
Unfuckable Unfuckable 00:23 08.03.2009

perfektno

Ja sam srednja. Moja baba Djurdjija je imala običaj da kaže da nije znao djavo s koje strane počinje dobro a s koje zlo, pa počeo od sredine

ali, perfektno
Odavno nisam pročitao ovako obično - dobru priču
perfektnu, u stvari

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana