Drug Mudri

neverovatnimiki RSS / 09.03.2009. u 12:08

Premijer i Vlada Spasa
Premijer i Vlada Spasa
   Nasa zemlja je oduvek bila Zemaljski Raj.Cak i pre nego sto je narod,na referendumu,odneo zvanicnu odluku o promeni imena.Buduci da predhodni naziv nase zemlje-Chemer  Ali Jad,skraceno Chaj,uopste nije odgovarao faktickom sranju na terenu.

   Predhodni naziv je bio jos nefunkcionalniji  i jos nerealniji-Chemer Ali Jad,Crn,Gorak i Pateci,skraceno Chaj i Crnogorachici,sto je,priznacete,izazivalo brojne nesporazume,ali i incidente na medjunarodnom nivou.Na samitima zemalja u kojima je ucestvovala nasa zemlja,mnoge strane diplomate su na prijemima narucivale upravo Chaj i Crnogorachice misleci da je u pitanju desert,a ne medjunarodno priznata i ukusna,ovaj,nezavisna zemlja.

   Kasnije je donet zakljucak,od strane najvecih svetskih kuvara i natrucionista,a u saradnji sa domacim pekarima,da Chaj i Crnogorachici nisu ni zdravi ni prijatni,i da je bolje po zdravlje svih njihovih stanovnika da se konzumiraju odvojeno.

   Naravno,bilo je tu i zagovornika Mamine Kuhinje(Tatinog Noza,kako se to tradicionalno govorilo),koji su se protivili svakoj promeni jelovnika,ali i oni su,pre ili kasnije,uvideli da se supa mnogo lakse jede kasikom,nego prstima.Na ovaj nachin,naime,prsti se manje maste,i postaju pogodniji i pouzdaniji na obaracu.

   Elem,nasa zemlja je oduvek bila Zemaljski Raj.Na njenom celu,cini se oduvek,bio je Mudri.Genetsko,geografsko i biolosko poreklo Mudrog gubi se u daljinama proslosti i skriva se u mnostvu legendi koje se ispredaju o Njemu.

Mudri i Tehnika Kasikanja
Mudri i Tehnika Kasikanja

   Prica se ,na primer,da Mudri vise i ne obitava u nasem realmu,vec da je presao da zivi u svojim ogledalima.U narodu kruze price da ce,ako covek stane ispred ogledala i pogleda svoj odraz,onako stvarno duboko se zagleda u sebe,i ako prozre sve svoje slabosti,mane i sujete,da ce tada u ogledalu da vidi,ne vise svoj vec,odraz Mudrog.

   O Mudrom se jos pripoveda da ume da leti.Da je On,ili da je njega,savladala moc letenja.I to je tacno.NAime,Mudri je u svojoj visprenosti,za svoje savetnike uzeo pripadnike drevnog plemena Sharpersi.A Sharpersi su imali divne sprave i masine koje su coveku,makar to bio i Mudri,omogucavale letenje iznad svih ostalih ljudi.

   Sharpersi su Mudrog poducili tehnici,a Mudri je postao umetnik u letenju.

   Umeo je da leti veoma visoko iznad zemlje.Toliko visoko da ponekad nije vise video,ne samo ljude,vec i nasu zemlju.Nekada je,opet,umeo da ponire toliko nisko,da su ga i pali andjeli posmatrali sa visine.

   U narodu su,takodje,kruzile price da je i samo Rec Mudrog isceliteljska.Ko cuje Njegovu Rec taj i progleda i procuje i prohoda,uprkos tome sto je i pre toga odlicno video,cuo i hodao.

   Mudri je stvarao vizije mnogih horizonata u kojima smo mogli da uzivamo u zalascima Sunca na hiljadu nacina.

   Mudri je i mnogo radio na sopstvenoj samospoznaji,zeleo je i da drugi samospoznaju Njega,kao sto je i on spoznao sebe sama.

   Obicni ljudi koji rade oni i grese.Mudri nikada nije gresio.On kada nesto uradi,on i uradi.

   A tako je i bilo kada je za premijera nase zamlje,Zemaljskog Raja,predlozio,ne profesionalnog politicara,vec eksperta u svojoj oblasti.

   Mudri je,za vreme izvodjenja neke od svojih mnogih bravura u leteju,predlozio da premijer bude Doktor Haos.Doktor Izgore U. Haosu.

   Dr Haos je bio pravi strucnjak u svojoj oblasti.

   I to je srecni kraj nase price sa tri tackice... 

Dr Haos bez sede brade Mudrog
Dr Haos bez sede brade Mudrog

 

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dilan_dog_93 dilan_dog_93 15:01 09.03.2009

Mudri

A tako je i bilo kada je za premijera nase zamlje,Zemaljskog Raja,predlozio,ne profesionalnog politicara,vec eksperta u svojoj oblasti.

Mudri je dobar, a najbolji je u tome da spaja babe i zabe, a ovo za premijera je pogodak decenije
neverovatnimiki neverovatnimiki 15:04 09.03.2009

Re: Mudri

Velicina Mudrog nije u tome sto on pogadja decenije vec sto on naprosto obozava da igra pikado.
Pred nama su jos brojni 'pogodjaji'!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana