Stanje svesti

Don Quijote RSS / 10.03.2009. u 12:44

U jednoj staroj knjizi citao sam cudnu pricu, a vrag bi ga znao otkud meni ta knjiga iz nekog smesnog vremena, u kome je bilo mnogo slobodoumnih zakona a nimalo slobode, drzali se govori i pisale price o privredi a niko nista nije sejao, cela zemlja pretrpana moralnim porukama a morala nije bilo, u svakoj kuci pun tavan logika al' pameti nije bilo, na svakom koraku govorilo se o stednji i blagostanju zemlje, a rasipalo se na sve strane i svaki zelenas i nitkov je sebi kupiti mogao, za nekoliko grosa titulu "veliki narodni rodoljub"

tako je pisao Radoje Domanovic o Srbiji davne 1901. godine, da li se primecuje neka razlika danas, 108 godina kasnije?Da li smo mi trunku napredovali od tada?

Nije problem nama bio Tito, nije ni Milosevic ni Kostunica ni Tadic, sve same "velicine", sami smo sebi oduvek bili najveci problem. I da,nikada nam nece biti bolje, takvi smo ljudi, a svakom ide po zasluzi...

Imali smo devedesetih film Dnevnik uvreda '93, cini mi se da danas svakodnevno mozemo pisati dnevnik uvreda na racun zdravog razuma gradjana od strane vrlih nam vladara i drzave.

Savet svima koji su van politike, bezite odavde glavom bez obzira!

 



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 18:19 10.03.2009

Где ти побеже ?!



Где ти побеже ? Да и ми дођемо.
Don Quijote Don Quijote 22:13 10.03.2009

Re: Где ти побеже ?!

Zaboravih da dodam ko god moze...
Ja bio i naivan se vratio cime sam verovatno napravio najvecu gresku u zivotu,sada ne mogu ponovo napolje,nazalost...
constrictoria92 constrictoria92 22:51 10.03.2009

Re: Где ти побеже ?!

Ja bio i naivan se vratio

Zar i ti?
Ja se trudim da preselim posao odavde, a posle i firmu i sebe... Ovde nešto ne vidim neku svetlu budućnost...
Don Quijote Don Quijote 09:02 11.03.2009

Re: Где ти побеже ?!

I ja, i ja nazalost. A vratio sam se bez preke potrebe. Kapirao sam da je nesto kao krenulo kod nas, da je pravo vreme za zapocinjanje biznisa itd itd...Jos sam i veci zlotvor buduci da sam nagovorio i dosta prijatelja da se vrate .
ovde definitivno tesko da ce biti bolje u buducnosti, zaista mislim da ko je u mogucnosti da ide, da ima kombinaciju da sebi obezbedi posao ne treba ovde da se zadrzava. Jednostavno dobitak na kvalitetu zivota je neprocenjiv.
NNN NNN 04:16 11.03.2009

Tačno!

Si još u poslu?
(izvini ako je previše privatno, odnosi se na tvoj prethodni tekst)
Don Quijote Don Quijote 09:19 11.03.2009

Re: Tačno!

A sto se mog posla tice, jos uvek sam u njemu, mada su sanse velike da cu polako krenuti u gasenje istog. Trenutno imam 15 zaposlenih koje cu sve morati da otpustim, bice to moj doprinos u borbi protiv krize po nalogu drzave...
Inspekciju sada imam jednom nedeljno, juce sam dobio i kaznu tako da sve polako potpuno gubi smisao.
Formiranje agencije koju cekam je ponovo stopirano, neko je lobirao da bude tako, pricao sam sa milion advokata i niko ne moze da veruje sta se desava niti kako bi mi pomogao, pricao sam i sa zamenicom ministarke koja je za mene navodno zaduzena, zena mi rece da se slaze samnom u svemu ali da nema nikakvog pomaka, tacnije da su trazili jos u novembru od vlade, hitno, da se agencija formira ali da jos nisu dobili nikakav odgovor. Sto se mene tice ja vise stvarno ne znam sta bih radio i kome bih se vise obratio...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana